Ločevanje živil 90. dni - 5. del

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

24. nov 2005 13:52

Hojla, punce, prosim pomoč Danes imamo za kosilo ajdove žgance in kislo repo (+ meso za ostale), jaz imam OH dan, sem mislila, da je v redu, potem pa sem nekaj za nazaj brskala, pa vidim, da so ajdove žgance uvrstili med škrob. Kaj pravite vi, kako prakticirate Pa še nekaj. Včeraj sem jedla proseno kašo (na vodi), proso se v tistem seznamu pojavi pri škrobu in pri OH. Polento sem vedno jedla na OH dan, na seznamu pa je pod škrobom. Sicer tam piše:"Ena pomoč za vse nove, pa priložnost za razpravljanje za vse stare.", a me je vseeno malo zmedlo. Pa brez zamere in LP. jankica

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

24. nov 2005 14:32

Jeeee pri nas še vedno sneži! Sem ravnokar očistila poti okoli hiše. Pri nas je snega kar malo več kot za vzorec (cirka 10cm). Ceste pa so enake kot po Sloveniji. Še sploh niso začeli čistiti, bodo verjetno spet počakali, da sneženje preneha. No vsaj glavno cesto so včeraj posolili in posuli. Hvala bogu, da mi danes zjutraj ni bilo potrebno kam z avtom, le fanta sem zdaj zapeljaja v službo. Sem zaključila z tistimi obveznimi delavnicami, tako da bom imela zdaj malo miru za študij, trenutno pripravljam vso potrebno literaturo potem pa v nizek štart in gremo naši ... za knjige. Marjanca ti pa pojdi v eno fajn založeno trgovino s spodnjim perilom in preizkusi vse tiste trike za viseče stvari.... Boš videla, da to sploh ni tak problem. Mogoče bi lahko poizkusila tiste z gelom, ki že sami po sebi tako lepo stojijo, da ni variante, da se potem kaj obesi, ko še kaj damo v njih. :))) Povej prodajalki za tvoj problem in verjamem, da boš našla nekaj boljšega od tistih z blazinicami. Sama sem prvič preizkusila te čarovnjie letos poleti in bila sem kar navdušena. Saj se še veretno spomniš, da sem se tudi jaz pritoževala. Drugače pa se z dieto res ne obremenjujem zelo, ker točno vem da sem kriva sama. Ker nisem najbolj disciplinirana. Res je le, da se bom trudila, da jih čez preznike ne pridobim še več. Ker nikakor ne mislim imeti diete spet v tem času. Preveč rada in kot drugi pravijo preveč dobro pečem, da bi se lahko uprla temu. Trenutno delam načrte, kaj bomo pekli, kaj jedli,...pili... Bonaca za post se bova še zmenili. Marjanca ti nas boš vse okužila. Še dobro da se po forumu širi tudi takšna okužba. Jaz sem svoj orbitrek že prestavila v dnevno sobo, le začeti je še treba. Tuna naj ti čes na jugu čimprej in čimlepše mine. Tvoji bodo že nekako zdrežali. Če ne drugega je to fajn izkušnja, bodo spoznali koliko v gospodinjstvu narediš ti in to tudi bolj cenili. Jankica OH ali Š? To je zdaj vprašanje. Prišle smo do zaključka, da predelano zno verjetno OH. Torej koruza Š, Koruzni zdrob OH;........ Lp sneženi pozdarav. Poglejte skozi okno in priznajte, da je kljub vsem težavam na cesti,... neprecenjivo lepo. Še lepše pe je sprehajati se v takem vremenu, seveda primerno oblečen in obut. Nekje v naravi, kjer nič ne moti tišine, le pesem plesa snežink in misli ki nam švigalo v glavi. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

24. nov 2005 16:45

Rožica,bom res morala nekaj narediti z mojim oprsjem. Saj, ko sem oblečena, še ni take sile, ker malo skrijem. Groza me je, ko sem gola. In ne vem, kaj bo naredil 2. kro. Pa mi je vseeno. Saj si že dolgo časa govorim, da moram v trgovino s spodnjim perilom. Zdaj sem se že sprijaznila sama s sabo in bom res našla en dan čas za to. Vedno si iščem izgovore. Veš, vedno bolj mi je pa jasno, da brez prelitega znoja ni pravih efektov, pa če je 1x tedensko je boljše, kot nič. Saj sem ne vem kje brala, koliko časa je treba migati, preden se začnejo kuriti kalorije ( mislim da šele po 20 ali 30 minutah ?). Pa če že znoj teče z mene, potem naj teče dalj časa, umiti se moram tako ali tako. Jankica, ti je že Rožica odgovorila glede te hrane in ima čisto prav. Sicer pa si danes tako in tako že pojedla, kar si in sem žal prepozna. Zunaj spet sneži in imam že pripravljeno metlo za jutranje čiščenje avta. Čez vikend pa se zabarikadiram v stanovanje in ne grem nikamor z avtom, razen mojo 10 km pot bom kar se da hitro prehodila s palicami, da mi ne bo zdrsnilo. S sinom sva očistila stanovanje in tako si vikend ne bom kvarila s tem. Sem dobre volje ko šus. In za nagdado - knjiga ! Za kosilo sem jedla segedinar, za večerjo pa bom polnozrnat kruh z latto in marmelado ali medom ( kakšna bo trenutna želja) - ga nisem jedla že 15 dni ( sem šla gledat na moj jedilnik, kdaj je to bilo). Rožica, tudi na ta način se vsaj malo kontroliram, kaj kdaj jem ( najbolj mi je važno za kruh in sladkarije, da niso pogosto na jedilniku). Poizkusi si vsaj nekaj časa pisati vse, kar poješ in ko bo "greh", naredi črno piko. Jaz jih imam zaenkrat zelo redko, ampak so. Le prevelike količine hrane so pri meni problem. Pa kaj hočemo. Vsak ima nekaj, kar ga žuli. Zdaj pa brati. Lepo se imejte, požulite svoje in jim povejte, da jih imate rade !!!!!!! marjanca45

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

24. nov 2005 18:39

Rožica, Marjanca, hvala. Res sem pojedla in še dobro je bilo. Žgancev nisem jedla že celo večnost. Se bom pa pri slaščici zadržala, jutri pa se pa s sadjem očistim. Rožica, tvoje nasvete si pa moram zapomniti. Marjanca, dobra si, da si ob današnjem tempu zapisuješ še svojo prehrano. Škoduje pa ne. Knjige, knjige, ... najboljša hrana, ki ne redi. jankica

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

24. nov 2005 20:02

Lep pozdrav! Sem se komaj privlekla do računalnika, zdajle ni možeka doma, bi bil jezen ker vstajam. Prejšnji teden sem se cepila proti gripi, včeraj pa kot šus-- 38,5 vročine, glava pa kot bi mi jo hotelo raznesti, Dieta pa kar uredu saj mi vse smrdi. Pa tako težko sem čakala snega, zdaj ga pa samo skozi okno gledam. Marjanca tole z zapisovanjem je dobra ideja pa še lahko vidiš kaj si kuhala na kakšen dan in dobiš idejo za kosilo. Grem nazaj v posteljo. Lepo se imejte. hema

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

24. nov 2005 20:35

Halo punce! Nekako se mi v službi ne izide več, da se vam oglasim. Zadnje časa je kar naprej neka gužva. Danes pa se je še računalnik nekaj pokvaril in preden so prišli računalniški mački, da bi ga popravili, je bilo že skoraj konec delovenga dneva. Malo so potem pametovali in se odločili, da pridejo drugi teden. So rekli, da imam neko čudno okvaro v računalniku, ali težavo s programom, ali... Že tako moram čuvati, da me nihče ne zaloti pri branju, kaj šele pri pisanju. Zdaj pa še ta škatla nagaja in sploh ne vem, če vam bom še lahko sledila. No bom že. Doma pa tudi težko pridem do računalnika, ker ga ima sin v sobi, kjer se tudi uči, tako da tudi iz te moke ne bo kruha. Rožica, glede vodnega dneva povej, če boš hotela, ga imava lahko skupaj. Če ne, pa mislim, da ga bom imela kar sama. Marjetka Cvetka, tisti steper, ki je ves razočaran gledal vate, je bil najverjetneje moj. Ker so se mi v spodnjem štuku začele ženske zadeve, bom spoznavni popoldan med mano in steperjem preložila na naslednji teden. Bova oba bolje razpoložena. Ko imam ženske zadeve ni najbolje riniti vame. Bolj velja tisti pregovor (vsaj za prvi dan): ne diraj lava, dok spava. Tako, da bom o aferi med mano in steperjem napisala naslednji teden. OK? Kako pa so kaj naše bolnice - prehlajenke? Jaca, Lisička - kaj bolje? Lisička, menda si bila bolje, pa zopet slabše. Ja vsaka žurka ti je pustila nekaj posledic. Zdaj pa dva dni mirovanja pa bo OK. Sicer pa je tako vikend pred tabo in naslednji teden boš kot nova. bonaca

kača  

član od: 11.1.2004

sporočila: 829

24. nov 2005 21:19

Hojla dekleta, ste me s temi orbitreki in sobnimi kolesi tako zraj..., da bom tudi jaz zajahala enega ... Ampak šele jutri, ker sem se ravnokar vrnila iz tujine, pa se mi ne da jahati. Če bo vse v redu, bom tudi jaz začela 3.1. Na srečanju v LJ v februarju se vam bom pridružila, če ne bo med 10. in 20., ker bom takrat na smučanju.Če se ne pridružim na drugem, potem pa na tretjem srečanju! Za zdaj pa poskušam višek kg brzdati (da ne bo še večji višek) z količinskim zmanjševanjem obrokov. Iz dneva v dan pa ugotavljam, ja je problem tekočina-premajhen vnos. Bo pa verjetno zdaj bolje, ko bo treba kuhati več čajčkov, posebno če bo treba kidati sneg oz. goniti kolo ali orbitrek. Pozdravček levinja

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

24. nov 2005 21:24

Punčice moje zlate! Evo, ena odpisana prehlajenka se vrača. Naša čaga me je dobesedno položila v posteljo. Pa saj sem imela ta pravo podlago, že dva dni sem kašljala, da je bilo joj. Naknadno sem izvedela, da je zadeva virusnega izvora in upam, da nisem kateri kaj preveč šenkala prejšnji petek. Lisička, ti si mi malo sumljiva, ker praviš, da kašljaš... Hočem svoje bacile nazaj Komaj sem vas prebrala in to na dušek, ve pa ste se vmes že zmenile za naslednje srečanje (štejte me zraven), pa pokomentirale slike. Lanes, si pa res dežurala, vse čestitke, na eni slikci sem si prav všeč, tako da se splača potrudit, pa še malo potelovadit. Moja zagnanost za orbija je ta teden malo pojenjala, saj sem večinima preležala, spala in brala knjige kot že dolgo ne. Sem si malo spočila dušo in telo, samo če ne bi bilo tega nadležnega kašlja, vse me je bolelo. O dieti raje ne bi, zaradi bolečin mi je pasalo vse drugo, samo tisto ne, kar je na programu, enkrat sem že dopoldne jedla kruh s hrenom in pršutom, tako da sem trenutno out in še ne vem, kdaj se vračam. Če ne prej, pa 3.1.2006, tako kot že nekaj izmed vas. No, vsekakor bom skušala ločevati in pridno telovaditi, pa sadje in voda in časovni razmak. Evo, teorijo obvladam, a ne Rožica. Grem mal svojga prijatla povprašat, če me še pozna (orbija mislim), pol pa pod tuš, pa spat. Lepe sanje, jutri pa srečno na poti v službo ali kamor pač že. Encijan

Rmeli  

član od: 5.2.2004

sporočila: 344

24. nov 2005 21:28

Čer,da se še jaz malo oglasim. Danes sem imela njoke in solato za kosilo, nič kaj obetavnega, ampak drugega se ni dalo naročiti, ker sem bila v službi cel dan in smo si privoščili toplo malico. No mesa ni bilo, tako da mislim, da bi to šlo za Š skozi. Za jutri pa kakšne testenine. Ko vas berem takole o visečih in takšnih in drugačnih, sem se spomnila na eno našo sosedo, ki ima tam ene 110 kg če ne več, je enkrat rekla, da kako je njen mož nesramen, ker ko si ona sleče steznik, ji reče, da se razlele kot puding.Tako, da punce, mislim, da še nismo tam oz.ve še niste tam, jaz pa delam na tem, da res ne bom.Ali pa steznikov oz.bodijev ne nosite, da si naši gospodje ne bodo kaj takega spomnili. Tudi pri nas je bilo sneženo zjutraj, tako da sem tudi jaz z metlo okoli avta laufala zjutraj ob šestih, pa še tamala se mi je v sneg vrgla, da je bila vsa mokra.In potem smo malo pojokali, pa je bilo dobro, sva se vsaj zbudili. Tako, zdaj grem pa pogledat, če se je kruh že spekel, pa spijem še enega zelenega potem pa v posteljo. Imejte se in uživajte v zimi. Nočko, nočko Rmeli P.S. Claudia, mene tudi vpiši zraven, če slučajno še nisi. Čao Sporočilo je spremenil(a) Rmeli dne 24. nov 2005 21:30:53

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

25. nov 2005 4:39

Dobro jutro lepa dekleta!!! Za mano je že 6km teka!Srečala sem se s psom na vasi, ki je lajal v mene.Napadel me ni, ker ga je bilo verjetno enako strah, kot mene!! Vse se je dobro končalo. Opažam, da vas virus lepo polaga v posteljo, sedaj še Hemo. Midve z Dušanko imava vodni dan v torek, povabljene ste še ostale!! Vse čestitke Claudia tvojemu uspešnemu zaključku3md. Srečanja se udeležim tudi jaz, zato me zapiši Claudia, če še me nisi!!! Dušanka, danes imava meseka!!Pri meni bodo padale ribice, samo včeraj, pa lahko rečem, da nisem bila, kako pridna.Mal sem grešila!!Moram biti poštena do vas!Priznam svoje grehe in jih obžalujem!! Pozdravite se čimprej!! Lepo se imejte , kjerkoli ste in uživajte življenje!!! by,by helena45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti