Ločevanje živil 90. dni - 5. del

kača  

član od: 11.1.2004

sporočila: 829

12. nov 2005 11:42

Midva z možem se pa zdaj odpravljava na"kosilo" - naužila se bova sončka in morskega zraka - greva iz Lucije do Pirana lepo peš po sončku, ki ža prav lepo greje, "jedla bova morski zraka, v Piranu pa bova dobila, upam, tudi in , kar pa bova nazaj grede (spet peš!- hoje je cca uro in pol) porabila. Takšen bo "prispevek" k najini shujševalni . Kar se pa tiče mojega začetka 3md pa vem, da je ne smem začeti zdaj pred prazniki, ker vem, da bi bila še bolj in , ker bi preveč grešila. Se bom pa poizkusila za začetek čimbolj držati tiste francoske shujševalne kure: manj žri. Pa topel mosrki pozdrav! levinja

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

12. nov 2005 12:47

Hojla! Pri nas se je tudi sonček pokazal.Prav toplo je,samo kaj ko moram na delo! Eh,bo že,upam,da bodo jutri tudi pokazali kaj sonca. Rožica,še že kaj pripravljaš na vojno.Veš,tudi jaz sem se odpovedala kruhu,če si ga bom kdaj privoščila,bo to na oh dan namesto sladice.Enkrat na teden si bom še vedno privoščila kaj sladkega,pa enkrat na teden bom imela sadni dan. Hej,punce vesele 3md-jevke nič več debele! Le pridne bodite in čimmanj grešite, da kile stran gredo, ve pa se počutite lepo, da boste ponosne nase, ko ne bo več maščobne mase, da bodo dedci zijali in v vrsti stali, ko boste svetu kazale, kakšne lepotice ste postale. Le dvignite ponosno glave, naj vsak na tem svetu izve, da me smo punce glavne, 3md-jevke slavne! Juhej! Tako,zdej grem pa jest! Lep dan vam želi Marjetka cvetka Sporočilo je spremenil(a) Marjetka cvetka dne 12. nov 2005 12:48:04

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

12. nov 2005 12:58

Marjetka cvetka Dušanka Sporočilo je spremenil(a) DUŠANKA dne 12. nov 2005 12:58:27

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

12. nov 2005 14:15

Bravo Marjetka. Zdaj je pa že toliko spesnjenega, da bo počasi za knjižico. Upam, da imaš vse spravljeno Na vojno se ne pripravljam, ker sem se odločila in konec. Tako bo! V ponedeljek grem v napad! Se bom pa morala bolj potruditi pri motivaciji za rekreacijo, tu pa so potrebne resne priprave in motiviranje. Smile je že kaj bolje? Že hodiš tja kamor gre tudi cesar sam? :) Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas. Sporočilo je spremenil(a) Rožica dne 12. nov 2005 14:32:24

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

12. nov 2005 14:58

Dušanka,Veronika je to ta aparat, sem se pozanimala pri tašči, tudi cena je taka (140.000) . Samo včeraj nisem točno vedela, je pa danes govora samo o tej zadevi, Tast in taščica sta v penziji in imata pač spet nekaj za premlevat. Za kokosove rezine bo danes zmanjkalo časa, na moževo žalost, pa drugič Marjetka Cvetka , boga,se mi kar smiliš, jaz jamram zaradi ene sobote, ti pa..... Bravo in hvala za pesmico, dobra si!! Mejte se lepo, četudi ni sončka. hema Sporočilo je spremenil(a) HEMA dne 12. nov 2005 14:59:56

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

12. nov 2005 15:49

Marjetka cvetka, hvala za pesmico, predlagam, da namesto raznih pregreh preberemo eno tvojo pesmico in bo motivacija takoj na višjem nivoju. Moram se vam pohvaliti, da imam nova , svet je takoj postal malo boljši. Lepo soboto vam želi riba-ribica

VEROVNIKA  

član od: 28.8.2005

sporočila: 639

12. nov 2005 19:29

Pozdravljene! Marjetka Cvetka - iskrene čestitke za tvoj pesniški navdih. Zelo, zelo si dobra. Ravnokar sem pojedla 1 košček "Peciva na suho" iz tega foruma. Prebrala sem ocene in so zelo dobre, tudi meni je ratalo, je enostavno in dobro, samo ne tako na hitro pripravljeno, če se lotiš še lupljenja in ribanja jabolk, ter mletje orehov. Pa kljub temu - dobro, poiskusite. Res je podobno gibanici. Danes imam seveda skladki večer, za kosilo izredno zajtena in dobra pizza z paradižniki, bučami in gobami, jutri pa, saj veste kaj sledi Pozdrav vsem - se beremo VERONIKA

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

12. nov 2005 20:40

Živijo shujšanke! Marjetka Cvetka, to si nas danes obdarila s pesmico. Sem se nasmejala in prav popestrila si tale turoben dan. Danes je imel moj mož rojstni dan, cel dopoldan sem bila v kuhinji, pa nisem vedela a je zvečer, ali noč, ali kaj - sem morala imeti prižgane tri luči, da sem videla, kaj je v loncih in kako se kuha. Fuj vreme! Kosilo uspelo, sladici tudi! Rojstni dan uspel 100%. Sem teden dni po dieti, je nič ne pogrešam. Hrano pa še vedno poizkušam čim bolj ločevati. No danes ni šlo, sicer se pa trudim. Rožica stiskam pesti za ponedeljek. Jaca, tebi pa upam, da bodo svečkice čimprej prijele. bonaca

Rmeli  

član od: 5.2.2004

sporočila: 344

12. nov 2005 22:47

Dober večer, punce ! Nekaj dni me ni, pa ste toliko napisale, da sem mogla skoraj dopust uzet za vse prebrat. Moj napredek - 1kg od ponedeljka do danes, čeprav je bil vmes roj.dan moje sestrce in čeprav je sadni dan uspel samo 90%.S težko muko, vam povem.Se zelo ,zelo trudim, ampak v tretjem krogu gre res zelo, zelo počasi. Ko sem prvič začela, sem mislim da v prvem tednu izgubila 3 kg, skratka šlo je kot po maslu dol in seveda na žalost potem tudi gor. Jutri imam OH( pa nedelja je, grrrr), pa me zanima, ko je, ne vem točno katera, napisala, kako naredite polento kot pizo?!, če sem prav razumela. Aja, še to, v soboto se dobimo, ne? A bomo malo grešile, al se bomo držale pri večerji v kitajski? Uf, jst sem na mesu, pa tako imam rada riž ! Saj bi še kaj napisala, pa se mi že ne ljubi več. Grem pod tuš pa spat. Lahko noč, suhice Rmeli P.S. Glede prebave, so mi pa svetovali laneno seme samo malo zdrobljeno dati v mrzel sadni ali navadni jogurt in potem malo kakšnega sadja zraven in to pojesti za zajtrk ali večerjo. To sem naredila včeraj za večerjo in je bil danes v službi wc skozi moj. Čao

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

13. nov 2005 0:02

Hojla! Rmeli, tale tvoj recept za laneno seme mi je pa všeč. Samo, kako pa kaj ločevanje živil in zaporedje naših dni? Sicer pa sem opazila, da če grešim, še prebavo pospešim. Polentno pico pa lahko naredimo tako, da damo prosto pot domišliji in najljubšim okusom. Jaz jo delam na dva načina. Prvič: kuhano polento razgrnem po pekaču, nanjo pa pelate, origano, papriko, gobe, melancane, artičoke, olive, paradižnik, česen... in zapečem. Drugič: zelenjavo podušim na teflonki in naložim kar na krožnik s polento, pelati ali kečapom in origanom. Lahko noč vsem nočnim pticam, jutranji slavčki pa naj preženejo to presneto meglo. jankica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti