Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

13. mar 2006 10:20

Živjo! :) :) Smeji se mi, še sreča da imam ušesa.... :) Tehtnica sodeluje kljub mojim prekrškom.... 0,9kg manj, kot pred enim tednom. Sem ravno kar ugotovila da je že 3 tedne naokoli, zato sem pogledala tudi kdaj bo prvi vodni dan. Se neizmerno bliža, voda bo v ponedeljek! Mislim, da bo šlo, le sadna nedelja mi ne diši. Sem pa imela v mislih luno, pa še ne vem kako bo. Ker je tudi moj vodni dan zelo blizu, mislim da bi bil prevelik pritisk na telo, ker imam veliko miselnega dela, kjer je potrebno veliko koncentracije. Vsekakor pa bom v sredo sadna, tako mi pride po vrstnem redu. :) No tudi jaz sem prepoznala zelo malo udeleženk in seveda na slikci pogrešala Encijan. Sem te že skoraj vprašala, da mi pokaži kje si. :))) In še pozdrav novim! Vključite se v našo debato, vsake smo vesele in vsaki rade pomagamo in svetujemo! LP. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

vemves  

član od: 19.5.2005

sporočila: 337

13. mar 2006 10:30

lep pozdrav vsem,seveda tudi novim. Se kar jaz ne počutim več nova,ko vas je za mano že kar nekaj.Kar pogumno,saj gre.Tudi jaz sem še nevedna,vendar se držim diete,za nasveti pa še vedno stikam.Tudi jaz imam danes sadni dan.Zanima me,če bi tudi jaz lahko imela v sredo vodni dan,čeprav še ni po planu? Slikce pripnem danes zvečer v album. lp Saša vemves

Rožica  

13. mar 2006 10:36

Kaj pa vem glede lune. To je odločitev vsakega posameznika. Jaz sem se kar nekajkrat držala tudi luninega posta, vendar sem potem nadaljevala z dieto normalno po planu naprej. Kar pomeni, da izpustiš dan ali nek obrok, iz našega določenega 4 dnevnega ciklusa, potem pa normalno nadaljuješ, kot da ne bi bilo nič. Seveda tudi vodni dan.... Ne vem jaz sem prakticirala tako. Zase se moraš odločiti sama, vsekakor ti škodilo ne bo. Prisluhni še kakšnemu mnenju in se odloči. LP. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas. OBIŠČI STRAN 3MD - jevk Kul Slo http://users.volja.net/kulinarika/

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

13. mar 2006 11:11

bojanz je napisal/a:
Želel bi način prehranjevanja, ki bi se sestojil iz 7. dni in sicer: Ponedeljek ŠKROB Torek SADJE Sreda BELJAKOVINE Četrtek ŠKROB Petek OGLJIKOVIHIDRATI Sobota SADJE Nedelja BELJAKOVINE Tudi vodni dan bi imel naprimer enkrat na mesec. Eden ogljikovohidratni dan /PON-TOR/ sem spustil, predvsem pa bi želel, da je v nedeljo beljakovinski dan /družina + dan ki ga preživimo skupaj/. Kaj mislite o tem 7. dnevnem jedilniku?
BojanZ, punce so te zgleda zgrešile, pa naj ti jaz napišem svoje mnenje. Saj upoštevati ga ni treba, ker še zdaleč nisem tako uspešna in dosledna kot ti. Se mi zdi, da bi bil tole kar dober načrt za dieto in ne le za vzdrževanje, jaz sem si naredila podobnega za 3. krog in ko nisem delala preveč kiksov, so kilce kar letele dol. Moj plan je bil S-B-Š-OH-S za pon. do pet., v soboto in nedeljo pa sem si sproti izbirala dan, ponavadi 2xB ali B-Š ali B-OH. Za po dieti se mi zdi tale plan kar preveč strog, dobro bi bilo, da bi imel v enem dnevu različne skupine jedi za kosilo in večerjo (recimo B kosilo in Š večerja ali obratno), pa tudi kak sadni dan manj bi bil dovolj. Naša uspešna suhica Lanes je pogruntala, da je najbolje, da ima S dan vsaj na vsake 6 dni, se pravi enkrat na teden je (vsaj zanjo) premalo. V razmislek! Sicer pa uspešno prehranjevanje po pameti še naprej. Pa napiši malo, kako ti uspeva držat težo. Kakšen svoj trik, npr., ali pa kako potešiš lakoto, če se pojavi... Encijan

SMILE28  

član od: 26.9.2005

sporočila: 215

13. mar 2006 11:25

Pozdravljene, tudi jaz sem si ogledala slikce - kako se vse fejst punce. Iz slike veje vaše dobro razpoloženje, zato ne dvomim, da ste se res super imele. Me, ki smo v petek ostale doma, smo se pa iz obupa nažirale. Jaz sem imela v petek sadni dan in vse je bilo super do devetih zvečer, potem je pa padel en velik senvič - PACKA GRDA!!! Danes je zame OH dan, jutri sadni in v sredo se pridružujem vsem na polni luni in vodi. Lepo se imejte, SMILE28

Rožica  

13. mar 2006 12:12

Živjo! Sem napisala Jerneju sporočilce, glede rubrike md receptov, o kateri smo se dogovarjale. Sporoča nam, da je stvar izvedljiva, vendar ne prej da konča prenovo prikazovanja receptov, na kateri trenutno dela. Realiziranje naše ideje lahko pričakujemo čez približno 2 meseca. LP. OBIŠČI STRAN 3MD - jevk Kul Slo http://users.volja.net/kulinarika/

tejča  

član od: 25.3.2002

sporočila: 243

13. mar 2006 12:22

najprej pozdravček vsem novim - z veliko elana naprej Srečanje - sem prav zadovoljna, da mi je uspelo prit tja, ker sem se imela super, super in še enkrat super. Upam, da bo še kakšno v okolici Lj. Pa še moje poročilo - moj sadni dan uspeva kar lepo, zato sem vesele volje; jutri pa tehtanje na vsezgodaj. Vemves, mislim, da bi bilo dobro tudi za naju, da udariva v sredo vodni dan, a bova? Pozdravček Mateja tejča

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

13. mar 2006 12:38

Rožica, super! No, punce, najbolje, da kar začnemo zbirat slikovni material. Saj nas ima kar nekaj digitalce! Naslednjič, ko kaj skuhate/spečete/pripravite po pravilih ločevanja, le-to lepo servirajte, nato pa pred zaužitjem poslikajte in brž v album s slikco. Bom za začetek naredila nov predalček za tovrstne slikce, potem pa jih bomo razširili po dnevih, če bo tega dosti in se bo najina ideja prijela. Malo pokomentirajte, prosim, ali pa vsaj recite, da je brez veze. Ko bo Jernej naredil novo kategorijo jedi na kulinariki, bomo pa navalile z recepti in slikami, da bo joj. Encijan

tejča  

član od: 25.3.2002

sporočila: 243

13. mar 2006 13:05

encijan, super ideja , sedaj pa kuhat encijan - predlog - jedilniki naj bi bili razvrščeni glede na dneve B,Š,OH tejča Sporočilo je spremenil(a) tejča dne 13. mar 2006 13:35:26

tikva  

član od: 5.1.2006

sporočila: 71

13. mar 2006 13:11

Lep pozdrav! Sluga,veliko uspeha ti želim. Jaz nadaljujem po planu in premišljujem o tem vodnem dnevu v sredo.Tudi moj še ni na vrsti,a ne more mi škoditi. Darkad,ne bom te pustila samo.Kar sva skupaj začeli,bova tudi končali.A greš tudi ti na vodo v sredo? Tale ideja s slikami za dieto mi je všeč in bom z veseljem tudi sama kaj prispevala. Naredite si lep dan! tikva

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti