Ločevanje živil 90. dni - 5. del

jaca  

član od: 9.4.2004

sporočila: 67

31. okt 2005 16:22

Čao mlade dame in gospodje Moram reči da ste zelo pridni za pisanje .Nekako mi je upevalo da sem vas sproti prebrala za kaj več mi je pa zmanjkalo časa.Uživala sem tisti dan ko ste pokale vice in moram priznati da sem se nasmejala do solz. Lepo je da si spet znami Marjanca in ti želim čimprejšnje okrevanje in da bi nas še tako držala pokonci. Dušanka jaz sem bila prepričana da bom že brala kako se ti stanje izboljšuje ta tvoja noga pa nič,ko bi te le popustilo in bi te nehalo boleti pa saj za vsakim dežjem posije sonce. Vsem ki so danes na vodi pa veliko uspeha pa glejte da se vam nebojo zaredile žabe ker je tudi vreme precej mokro. Vsem skupaj želim en prijeten dan neglede na vreme. Čao jaca Sporočilo je spremenil(a) jaca dne 31. okt 2005 16:23:09

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

31. okt 2005 17:19

Vreme je danes res čisto brez veze.Pa sem vseeno šla ven. Imam novo pohodno jakno pa sem jo morala probat. Ves čas je malo rosilo iz megle. Dušanka čestitam za izgubljene cm. , in upam, da bo tvoja noga končno manj boleča. Danes sem sadna, pa sem naredila kroglice iz suhega sadja, kokosa in mandeljev pa sem morala kar pohiteti ker so bile tudi možu zelo všeč, jih je bolj malo zame ostalo. Zdaj se pa grem še malo učit,v sredo imam en ispit pa so moji možgani malo počasni ratal ker je že dolgo od mojega rednega šolanja. Držite pesti da naredim. Mejte se lepo!! hema

majdad  

član od: 29.12.2004

sporočila: 72

31. okt 2005 19:07

Megleni živjo...in kar nič ne kaže, da bo boljše. Dušanka, čestitam. No, da se malo razgovoriim o mojem klopjem vbodu. Tega vam še nisem povedala. Klopa sem vzela na srečo z glavo ven, v koži pa je ostal še kaveljček, s katerim se prisesa v gostitelja. Nisem si dala miru in sem se popoldan napotila k dežurnemu zdravniku, kajti tega sama nisem mogla vzeti ven. Malo me je skrbelo vseeno, ker je še kar rdeče. Tudi zdravnica mi ni mogla vzeti tujka ven, namazala mi je z antibirtično mastjo in potolažila, da bo šlo samo ven. Moram pa se seveda opazovati, kajti posledice se lahko pokažejo tudi po enem tednu ali več. Hema, ti si že začela z novo garderobo. Jaz sem sklenila, da bom to opravila, ko bom dosegla cilj. Naj pa kaj dol visi, kot pravi Marjetkacvetka. Marjanca, si uredila album? Jaz bi te lahko kar zaposlila. Sicer pa drugega, kot da sem bila pri zdravniku, hčeri skrajšala hlače in prebrala nekaj poglavij, nisem naredila. Živjo prazniki. Pa še...Pride blondinka v seksi trgovino in si ogleduje erotične pripomočke. Prodajalko vpraša po ceni umetnih penisov. Ta ji odvrne, da stanejo najmanjši 10.000 SIT.Takoj se odloči za enega. Potem vpraša prodajalko po ceni srednje velikih penisov. Prodajalka ji pove, da ti stanejo 15.000 SIT. Odloči se tudi za enega srednje velikega. Blondinka si ogleduje še dalje po trgovini in nazadnje vpraša:"Koliko pa stane tista velika stvar v kotu?" "30.000 SIT", odvrne prodajalka. Blondinka se odloči tudi za to stvar...Ko pride poslovodja v trgovino, se prodajalka pohvali:"Danes je bil uspešen dan. Prodala sem en mali penis za 10.000 SIT, srednje velikega za 15.000SIT, vašo termovko pa kar za 30.000SIT. In še...Mož očita ženi:"V mojo posteljo prideš samo takrat, ko rabiš denar." "Ali ni to dovolj pogosto," odvrne žena. Moški modrujejo:" ženske so kot položnice. Najprej jih položiš, nato pa plačaš." majdad

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

31. okt 2005 19:58

Hojla! Kako ste kaj punce?? Jaz sem zelooooooo utrujena,saj sem danes cel vrt prelopatala.Na litre znoja je steklo z mene. Potem sem pa šla še na obisk k sodelavki.Imajo doma ovce in smo šle z hčerkami gledat jagenčke. Joj, kako so luškani in mehki,pa čist črni,sam na glavi imajo belo liso,kot bi imeli kapo.Kak smo jih cartale. Sem se pa na obisku zeeeeeeeeelo pregrešila,ampak tako je če greš na obisk na kmete,pa ti obložijo celo mizo.Tako danes nisem imela sladke večerje ampak suhomesno-kruhovo plus jabolček-domačeeee. Ah,pa kaj,sem doma še sam mal jedilne čokolade,pa je.Orng grešna večerja. Aja,pa še buče smo potem izrezovale s puncami,saj je nocoj vendar noč čarovnic.Men to sicer nič ne pomeni,otroci pa naj imajo mal veselja. Jutri pa počastite spomin na vse,ki jih imate radi,pa jih ni več med nami. Mnene zelo žalosti,ko vidim,da nekateri za prvi november navalijo na grobove polno rož,potem pa jih celo leto ni od nikoder.Prinesejo take ikebane,da še pol sosednjega groba zraven prekrije,namesto da bi večkrat na leto prinesli kakšno svečko in droben cvet. Kako pa kaj vodenke,ste preživele? Mejte se lepo! Marjanca,nam boš prinesla pokazat nekaj dopustniških slikc? Lep dan vam želi Marjetka cvetka

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

31. okt 2005 20:07

No, dekleta in fantje, vodni dan je skoraj za nami - grehi, grehi.... Ni šlo vse po načrtu, mi je bilo slabo, malo od lakote in malo od bolečin, pa sem morala nekaj sadja pojesti. Sedaj je, kar je. Mislim pa, da tudi dva sadna dneva drug za drugim ni tako slabo, kaj menite? No, moram reči, da se noga res izboljšuje, počasi, a sigurno, ni več tako otečena in rdeče-vijolična, ampak še vedno pa hudo boli, ko popusti tableta. Ampak to je vse poredkeje, predvsem če pridno ležim. Takrat je najboljše. Vsekakor upam, da bo v enem tednu ja vsega konec, saj je bilo dovolj teh bolečin 14 dni. Danes je bilo pa res obupno turobno vreme, nič sončka, pa tako sem se ga veselila. Pa še za jutri in pojutrišnjem obljubljajo nekaj kapljic - spet ga ne bo. Ja, se moramo sprijazniti, da je jesen, a ne? In da gremo počasi v zimo!!! Sedaj pa čim dlje od kuhinje, da me zopet ne zagrabi "ta lačna". Lep večer vam želim in se beremo jutri! Dušanka

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

1. nov 2005 0:34

Živijo! Doma smo imeli malo internetnih težav. Upam, da so uspešno odpravljene. Se vam bom priključila na čveku. Bobby, čestitam za uspeh pri hujšanju. Hvala za podporo in razumevanje in upam, da se nam še kdaj oglasiš (ne mogoče se oglasit, ampak obvezno se nam še kdaj javi). V bodoče ti želim veliko lepih majhnih številk na tehtnici. Se beremo! Marjanca super, da si zopet z nami na čveku. Ko smo pisale vice, smo ti želele misli preusmeriti drugam in ne na bolečine. Saj vem, da te je pri smejanju miceno bolelo, ampak tole je bilo dobronamerno – namesto kakšnih antibiotikov, ali protibolečinskih zadev. Saj veš, kakšne navihanke smo. Mi je pa všeč, da ti je polnozrnat štrudelj dober. Tudi jaz si ga spečem le zase, ker ni mojima fantoma všeč. Pa saj se za to sploh ne sekiram. Vidiš tegale boš pa lahko imela le zase in ne boš imela slabe vesti, kot pri sladoledu, ko se z Žigecom prepirata zanj. Hema, super, da sta se imela z možem na pohodu lepo. Škoda pa, da nisva malo bližje. Bi se kar na repo povabila. Jaz jo imam tudi rada, moj pa ni nad njo najbolj navdušen. Še najbolj je tečen, ko se kuha. Pravi, da smrdi po celi hiši in še okoli nje. No meni ne smrdi in res jo imam rada. Držim pesti za izpit! Saj bo šlo! Dušanka pa kaj je zdaj to. Toliko dobrih želja, ki smo ti jih namenile, toliko sovraštva smo pokazale do tele tvoje bolezni pa se nas še ni prestrašila. Še kar imaš bolečine? Pa saj to ni več res. Kje za vraga se najdejo takšne zoprne bolezni? Iz srca želim, da tale bolezen že enkrat mine. Sem pa zelo vesela za – 10 cm. Čudoviiiiittttoooooo!!!!!! Če pa si se danes pregrešila z malce sadja pa tudi ni tako hudo. Pri takšnem vremenu pa ti sploh ni za zamerit. Sama bi se najraje okopala v sadju, ko bo konec diete pa v kakršni koli hrani. Kaj pravite, kad polna hrane. Kot Indija Koromandija. Srečo imamo, da se od fantazije še nihče ni zredil. Helena, a ti tudi prideš na kavico v sredo v Santano (na staro mesto)? Uf, Majdad – tole s klopom pa ni hec. Te popolnoma zastopim. Sama imam zelo rada gozd, pa si sploh ne upam nos pomoliti vanj. Sva šli eno leto z mamo nabirat smrekove vršičke. Sploh nisva šli v gozd, ampak sva jih nabirali ob robu gozda. Pa našpricala sem se tudi, oblečena v anorak, pravilno obuta, na glavi kapo – se bi me lahko prestrašili. Pa ji pokažem roko in vprašam, če ve kaj mi leze po roki. Sploh ni mogla verjet, da se je to lahko zgodilo kljub temu, da sem bila našpricana od gor do dol s smrdljivim sprejem proti klopom Če pa ne bi bila, bi pa tako bila napikana s klopi kot ikebana. Halo Picika, kakšno turobno mesto. Knežje mesto vendar. A te morda v sredo ne bi zvabile iz te turobnosti na kavico v Santano? No kaj bo? Marjetka Cvetka super da se bomo zopet videle!!!!!!! To glede prvega novembra se strinjam s tabo. Tudi midve z mamo in brat hodimo celo leto svečke prižigat na očetov grob. Nekateri pa samo za jutrišnji praznik, potem pa veter pomete prazne sveče z grobov. Res žalostno. Ja, vidim, da so prazniki dober izgovor, da nekaj pečemo. Tudi sama sem delala 3 vrste peciva: malo za nas, malo za mamo, pa za brata, pa obiske – danes pa tudi zase. Je OH dan in popoldne je padlo pecivo v trebušček. Mnjam! Hej en pikec se je poslovil, eden pa je izgleda še naprej z nami. Ja lepo. Če ne pišeš rad imam rešitev zate. Pridi se 18. pokazat v Celje, boš pa kaj povedal. Že res, da bomo same ženske, ampak če boš prišel še ti, vsaj deževalo ne bo naslednji dan. Od kod pa sploh si? Za danes bodi dovolj. Jaz grem spat, vidim pa, da se bodo nekatere čez kakšni dve uri že zbudile. No lahko nočno, onim drugim pa dobro jutro. bonaca

DUŠANKA  

1. nov 2005 2:18

Bonaca, tako je. Ni konca in kraja. Že kar malo obupujem, ampak glede na to, da le gre malo na bolje, imam še upanje, da bo enkrat konec. Glejte punce, da se boste v Celju slikale za našo galerijo in slike poslale Bojanu ali Jerneju, da spoznamo še ostale. Uf, komaj čakam, da bo 12 ura, da bom lahko kaj konkretnega ugriznila, mi že krepko kruli po trebuhu Danes je na vrsti mesek, ga že pogrešam. Kaj pa ostale? Poročajte, kako ste preživele vodni dan. Nič kaj gostobesedne niste bile. Pa saj vem, taki prazniki, ko je človek bolj žalosten kot vesel - no, bo pa po praznikih boljše in se boste razpisale, a ne? Nočko vsem! Dušanka

DUŠANKA  

1. nov 2005 15:10

Ja dekleta, kje ste danes! Od dveh zjutraj se nobena ne javlja? Jankica Bonaca Encijan Robi Dipsi Helena45 Olina Marjanca45 Claudia12 Migla Tejčica Tuna Lanes Marjetka cvetka Saby Majdad Rožica Riba-ribica Elen Robida Jesen Smile28 Rmeli Verovnika Lisička Picika Sarica Bojanz Maza Metkav Hema Jaca Upam, da nisem katere ali katerega izpustila - upam, da sem vas priklicala in se boste kaj javili. Če sem koga pozabila, pa naj se javi sam, pa brez zamere. Kako vam danes uspeva dieta? Meni je krasno, ker sem na B dnevu, je pa bilo zato zadnja dva dni bolj tako tako... Danes sem začela drugih 28 dni - pa da vidimo, kakšen bo rezultat! Upam na najboljše. Kot vidite, je tudi s šenom boljše, saj že dalj časa vzdržim sede. Še malo, pa bom lahko zaživela po starem, ampak kaj, ko me potem dragi ne bo več tako razvajal! Bo spet treba delat! Vsem lep pozdrav in javite se! Dušanka

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

1. nov 2005 15:24

Marjetka cvetka, drugič na takih obiskih samo živalce cartaj, v kuhinjo pa nikar ne hodi, saj se potem kar takoj zgodi kaj pregrešnega. Ste buče potem razstavili pred hišo, pri nas smo tako delali, ko sem bila še mahna. Sveče smo dali vanje in jih občudovali še cel večer. Dušanka, če si ob 2.18 čakala, da bo ura 12, da boš lahko kaj konkretnega pojedla, se si pa res načakala. Ko sem to prebrala, sem še enkrat preverila uro tvojega pisanja. Tudi dva sadna dneva skupaj sta kar v redu, glavno pa je, da se noga izboljšuje. Pozdrav! riba-ribica

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

1. nov 2005 15:37

Oh, tole vreme tudi name ne vpliva najbolje. Pred tem sem v soboto uspešno prestala sadni dan, čeprav sem bila kar na 3 obiskih, pa vse živo so mi ponujali, no, vsakokrat sem si izborila le sadje in vodo. Sicer pa so vsi opazili spremembo in me pohvalili (ponekod že dolgo nisem bila), ali pa me podpirajo v mojih prizadevanjih. V nedeljo sem za kosilo pripravila pražene gobe z jajci, za večerjo pa sem imela zeleno solato s paradižnikom in jajcem, včeraj pa spet moj pregrešno dobri pečeni krompir s porom in skledo solate, ki mu je prehitro in sploh ne po planu sledilo nekaj koščkov peciva, ki sem ga pekla v soboto, za večerjo pa še kokice v kinu. Zdajle sem sama doma in čakam, da minejo 3 ure od kosila, da si privoščim še nekaj sladkega. Preden se lotim likanja ali knjige, sem morala še malo poškiliti sem gor, jutri v službi najbrž ne bo časa. Vam moram pa povedat, kako fenomenalno dobro sem se počutila danes zjutraj, ko sva jo z možem mahnila na sicer najino redno nedeljsko turo. Počutila sem se tako lahko in "prenovljeno", seveda je bilo po tuširanju še za eno stopnjo bolje. Podobno sem se počutila v soboto zjutraj, ko sem si za dobro jutro privoščila pol ure telovadne, nato pa obvezni tuš. Prav občutila sem, kako voda odplavlja vso napetost in skrbi preteklega tedna. Zato niti ni čudno, da sem našla moč in sem se uprla vsem dobrotam, ki so jih postavljali predme. Vesela sem, da vmesna obdobja slabšega počutja ne trajajo predolgo, sicer pa se tako slabo kot sem se včeraj dopoldan že dolgo nisem počutila. Bila sem vsa slabotna, kar se mi doslej med 3MD ni dogajalo. Kot kaže, je res gibanje tista pika na i, ki stvari spet postavi na svoje mesto. Še to, zdaj intenzivno ogledujem orbitreke, in če zasledite kako ugodno ponudbo, me prosim nanjo opozorite. Sem uspela enega malo sprobati, pa se mi zdi kar prava stvar, opazila pa sem tudi par napak, na katere bom pri nakupu še posebej pozorna. Tiste, ki ga imate, prav tako prosim za kak koristen namig (na kaj naj bom pozorna?). Tunaaaaaaaa, a bi te motilo, če bi se tako "drla" za tabo v kitajcu? Kot vidim, se mi bo pridružila tudi Marjetka Cvetka, saj že pridno vadi... Marjanca, me veseli, da se bližaš svoji nekdanji formi. A veš, da sem prav včeraj razmišljala, da bi nam na srečanje lahko prinesla kako sličico s tvojega dopusta, pa tudi druge bi lahko kaj prinesle s sabo, npr. kako sliko iz prejšnjih časov. Imejte se lepo, jaz sem na sladkarije kar pozabila in bodo lepo še malo počakale... Encijan

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti