29. okt 2005 13:23
Ja,bomo pa vodo pile,mal zamižale in si predstavljale,da pijemo pivo al pa vino,ha,ha! Lep dan vam želi Marjetka cvetka
29. okt 2005 13:23
Ja,bomo pa vodo pile,mal zamižale in si predstavljale,da pijemo pivo al pa vino,ha,ha! Lep dan vam želi Marjetka cvetka
29. okt 2005 13:45
Lep pozdrav vsem hujšajočim! Dolgo se nisem javil, menjal sem računalnik, s tem je povezano precej stvari. Pa še nekaj: z dieto sem prekinil! Nisem sicer dosegel cilja, vendar sem po premisleku in tudi nasvetih moje drage in prijateljev ter znancev ugotovil, da imam glede na svojo strukturo idealno postavo. Sicer po vseh pravilih še vedno nekaj kg preveč, vendar sem sam zelo zadovoljen, sploh če mi bo uspelo to težo zadržati! Veliko uspeha vsem skupaj, še vedno vas bom bral in podpiral, mogoče se kdaj tudi javim!!! LP Robi
29. okt 2005 19:08
Bravo Robi! Veliko uspeha z vzdrževanjem teže vam želim. Migla
29. okt 2005 19:22
Zdravo, moje pogrešane rožice !!!!!!!!!!!!!!!! Saj ni res pa je - komaj sem zadnjič napisala eno sporočilo, že je naslednji dan crknil modem, tako, da do pred po l ure spet nisem imela interneta. Pa berem , pa berem, pa nikamor ne pridem, ko ste pa toliko napisale ! Najbolj sem vesela seznama na 18. str., ki je že tako srčkano dolg. Zdaj vem, zakaj sem se tako hitro spravila k sebi - ker ste tako mislile name. Hvala vam za vsako dobro misel, res. Vidim, da ste ene že preživele vodni dan, Lanes, ti si že konec z dieto, Marjetka cvetka in Encijan sta pridni v 3. krogu, Bonaca, tvoji vici so super, samo moje rane ne dovolijo krohotanja. Ko bi me samo videla, kako se smejem - kot da bi imela zelo hudo drisko - ha,ha,ha. Sicer pa sem jo imela, ko so nas pred operacijo "čistili". Za pol ure sem imela "privat" stranišče, kamor sem se zatekla s knjigo, da je čas hitreje minil - za crknit. Prebrala sem do 18. strani, torej mi še kar veliko manjka. Ampak ne morem vam povedati, kako sem vesela, da se 18. končno srečamo. Pa tole s priponko ste se super domislile. Marjetka cvetka, dobre ideje ti daje tale tvoj 3. krog ! Zdaj grem pa malo brati, da bom na tekočem. marjanca45
29. okt 2005 19:23
No sem rekla da bom poslala sonce v Ljubljano. Na kališču je bilo čuuuudovito. ko sva prišla gor je bilo pod nama morje megle,gor pa sonček.Sem mela sabo fotoaparat. Drugače sem pa sabo vzela samo sadje, suhe fige in mandarine, med potjo sva pa malicala frutabelo, ki je zelo dobra za dodatno energijo, pa nimam nič slabe vesti (je popolnoma OH, jaz pa sem danes na škrobu) sem jo vso pokurila. Za večerjo sem pa naredila kislo repo, ki jo imam tako zelo rada. Moj se je nekaj zmrdoval pa sem mu rekla da je dobra za prebavo, pa mi je prijavil: JA SAJ JE TUDI TELO NE MARA, JO KOJ VEN PORINE. Pa jo je vseeno jedel, samo sem mu zraven še skuhala suho klobaso, da je bil mir. Dušanka, ti pa še vedno tako boga, joj res se mi smiliš, ko bi ti lahko kako pomagala, pa ti lahko samo želim vse dobro in držim pesti zate. Imejte se lepo kljub tem mračnim praznikom, (ki jih, mimogrede, jaz sploh ne maram) O Marjanca, pozdravljena , sem se že bala zate da se je kaj zakompliciralo, pa vidim da ni nič tako groznega, tehnika je pa tehnika. Lp. hema Sporočilo je spremenil(a) HEMA dne 29. okt 2005 19:30:37
29. okt 2005 20:23
Torej, komaj sem se prebila skozi vse pisanje. Ko bi vedele, kako me moji dve novi "luknji" bolita, ker sem se preveč hihitala. Ampak bom dala v sebe en naglesin forte, pa bo. Dušanka, sem brala debato o tabletah proti bolečinam : jemala sem že vse živo v mojih cajtih bolečin v hrbtenici. Po ketonalu sem letala na stranišče, da je bilo groza, najbolj mi pa res pomaga naglesin forte ( konjska doza), ki mi ga predpiše zdravnica. Tejčica, hvala bogu, da je mami že izpod noža. Povedala pa vam ni, ker vam je hotela dobro. Sedaj že celi in če se je postavila na noge, je na dobri poti. Sicer pa sama tako dobro ve, kako gre vse skupaj, če je že 4. operacija za njo. Za popenit. Mene je groza druge, s katero so mi grozili. Krasno, da prideta z Madad na štajerski konec. Bomo dobro poskrbeli za vaju, obljubim. Rožica, ta dieta je res "draga", ko je treba vso garderobo zamenjati. Ampak to je tak lep strošek, kaj ? Saj drugače moški vedno komplicirajo, ko si kaj novega nabavimo ( no, pri meni tega ni več), zdaj pa je vsaka nova cunjica več kot opravičljiva. Je pa res, da jim je mogoče dobro narediti eno tako praktično predstavitev, kot si jo izvedla ti in kjer stvari postanejo takoj jasne. Ja, prebranac res delam že ves čas sama in sicer takole: prejšnji dan namočim suh fižol (ne belega!) in ga naslednji dan skuham ( v vodo dam malo zmlete kumine, da me potem tako ne napenja ).Na olju prepražim veliko čebule. V ognjevarno posodo ( jaz ji pravim jena posoda) zlagam po plasteh: najprej plast fižola, potem plast prepražene čebule, ki jo malo posolim, potresem s sladko rdečo papriko, pa 2 lovorjeva lista, pa spet plast fižila in plast čebule s soljo ( pazi, ne preveč), pa rdeča paprika, pa lovorjev list, na vrh pa plast fižola, ki ga samo potresem z rdečo papriko. Čez polijem vodo, v kateri se je kuhal fižol in sicer toliko, da seže do polovice višine pekača. Pečem v pečici dobre pol ure pri 200°C. Nato izklopim pečico in pustim prebranac v njej še vsaj 1 uro ( da se malo napije soka oz. tekočine. Ker je ta količina preveč za enkrat, jo razdelim v posode in dam zmrznit. Ko ga želim jest, ga dam odtaliti en večer prej. Dober tek ! Veronika, to resonanco so mi delali v Valdoltri. Ti je že Robida pisala, kako glasna preiskava je to. Meni so dali slušalke na ušesa. Nič ne boli, le na različnih delih telesa sem čutila tolplo, včasih že vroče, pa dokler me niso do konca potisnili v to cev, sem tudi jaz imela zaprte oči, ker je strop cevi le kakih 10 cm od obraza. Pa štela sem notri, da mi je čas minil. Pri meni je trajalo 20 minut. Saj če imaš tako hude bolečine, je opracija potem neverjetno oaljšanje. Sodim po sebi, ko pravzaprav že skoraj nisem mogla več hoditi, saj sem v bolnici komaj prilezla do stranišča. Potem človek tako ali tako nima več nobene druge izbire. No, sem prebrala tudi, da se 2.11. spet dobite na starem "placu". Ta dan mi bodo odstranili šive in seveda sem vam bom pridružila. Sedaj vsaj ne bom imela problemov s prepoznavanjem -ha,ha,ha. Malo generelke pred vsesplošno čago pa moramo imeti a ne ? Migla, imaš prav, da je v tujini lepo, vendar ne za dolgo. Se mi kar smiliš, ko tako pogrešaš otroke. Mojega mulota danes ponoči ni bilo doma, pa sem ga zjutraj komaj dočakala. Držim pesti, da boš čimprej ven iz te krize. Na srečo imaš vsaj moža tam, da ti malo pomaga v teh hudih urah in dneh. Robi, saj sem ti že zdavnaj rekla, da si že dovolj suh in prav je, da si nehal. Saj tvoja draga te pa res ne more božati z rokavicami, da ne bi dobila žuljev ! Dosti uspeha pri vzdrževanju teže ! Hema, berem, da si tudi ti že marsikaj hudega preživela. Hvala bogu, da je mimo in da šibaš dalje, z veliko volje, ki ti je pomagala vso to kalvarijo preživeti. Ja, imam dve novi "luknji" na sebi veš. Nista veliki, tam okoli 2 cm, ampak prav zoprno bolita. In ker sem imela v mladih letih 2 trombozi, mi morajo pred operacijo dati posebna zdravila za redčenje krvi, po operaciji pa se sedaj spet veselo pikam, kot najhujši narkoman. Tokrat so mi predpisala 14 injekcij po operaciji, vendar so dosti bolj boleče, kot tistem po hrbtenici. In ker imam ves razbilel trebuh, si jih pokam v levo roko, ki je že prav lepo boleča. kaj hočemo. Dušanka, pa kako te ta trapasta noga ne neha boleti ? Mene res boli, samo tebe neprimerno bolj. Vsaka na forumu bi ti po moje rade volje odvzela malo bolečine, da bi te manj bolelo, ampak ko se žal to ne da. So pa te vsakodnevne bolečine živi obup, ko sploh ne neha in boli kar naprej. Pa ti reva še speti ne moreš. Joj, kako se mi smiliš. Helena45, ti pa ostajaš naš nočni spidi gonzales. Res si ta prava !!!!! Kilce pa letijo dol s tebe..... Zdaj se grem pičit, ker sem že skoraj pozabila. marjanca45
29. okt 2005 23:43
Marjanca, pozdravljena! Veseli me, da si se vrnila na forum, saj smo te pogrešali. Pikanje je res zoprno, ampak važno je, da je zdravje boljše in je poseg uspel. Dneve so nam malo popestrili s šalami, katerim si se nasmejala. Zdravje je pred kilogrami, čeprav je to tudi nekako povezano. Pazi nase Dušanka zelo jezna sem na tvojo nogo, da te neha bolet, sedaj pa je že res čas, da neha s to neumnostjo Vsem ostalim pa veliko pozdravov in malo kilogramov riba-ribica
30. okt 2005 2:05
Marjanca45, dobrodošla spet med nami. Saj sama vidiš, kako je, ko si ne moreš pomagati. Pa še riba ribica, da obema naenkrat odgovorim: takega sr... pa še ne. Saj tudi sama ne razumem, ampak ravno zato večkrat pokličem mojo zdravnico (po moje me ima že poln kufer) in rekla j, da tako pač je in je treba samo čakati in upati na boljše čase. Saj ne da bi se hvalila, ampak včerajšnji dan je bil čudovit do sedajle, skoraj me ni bolela noga, sem pa res pridno ležala, ampak ob pol dveh pa se je spet začelo vse po starem. In seveda sem morala malo semle pogledati, ampak grem hitro nazaj v posteljo, ker me močno boli. Vsem želim lep dan - moj bo danes sadnijutri pa vodni Dušanka
30. okt 2005 3:14
Dobro jutro dekleta!! Danes smo pa sadne, kako si ga bomo privoščile!!! Boby, to je fino, ko si prišel do spoznanja!!Želim ti,da uživaš pri hrani in držiš težo, ki ti ustreza. Lepo se imej in se gdaj oglasi s kakšnim sporočilcem!! Marjanca45 dobrodošla med nami, kako sem bila vesela, da si se spet oglasila!!Tvoja pozitivna energija nam bo spet v pomoč!! Dušanka, kako se mi ti smiliš, kaj stem ne bo konca??Kaj mora človek vse prestati!! Bravo Dušanka, da si tako močna, pa še nas prideš na forum pozdravit!!!! Danes smo pa sadne,a ne??? Lepo preživite dan!! By,by!! helena45
30. okt 2005 7:16
Dobro jutro, rožice ! Pečem croisante za moja moška, jaz jih pa žal samo voham. Sem se pa odločila, da bom danes zajtrkovala pirin kruh, pa latto in med ! Sadje bo počakalo na večer ali pa na jutrišnje jutro. Pa saj je že to dovolj, da ne jem tega, kar zdaj tako omamno diši ! Za znoret ! Dušanka, za popenit, kaj ? Najhuje je to, ker človek sam ne more narediti nič, da bi manj bolelo. In to prekleto čakanje, kdaj se te bo noga usmilila in si rekla, da te je dovolj namučila in da je zdaj bolečin konec ! Uboga reva si ! Berem, da te jutri čaka voda. Mogoče bo pa to kazen za tvojo nogo in bo nehala boleti. S čim si krajšaš čas, ko ležiš ? Jaz berem kot nora. Še dobro, da sem si prej prinesla dovolj knjig iz knjižnice, ampak konec tedna bom morala po nove. Niti TV se mi ne da kaj dosti gledati, ker tako ni kaj pametnega. Knjiga je zame zakon. Tudi v bolnici sem ves čas brala. Naj te že neha boleti !!!!!!!!!!!!!!! Se vidi, da grem že proti 50-im, da ne rabim več toliko spanja, pa dete je preveliko, da bi se prišel cartat k meni v posteljo - ha,ha,ha. Potem sem pač družinski pek. Pa saj ni slabo. Zunaj pa nizka oblačnost in po moje tudi danes ne bomo videli sonca. Zoprno ! Lepo nedlejo vam želim, drage in dragi moji ! marjanca45Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Barilla Casarecce iz čičerike z lahko kaponato
Brownie z marelicami