Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

18. dec 2005 2:29

Bonaca hvala in čestitke tudi nazaj, seveda vsem, ki nam je uspelo. Da nebi bilo grehov in sladkanja. To sa pa pri meni ni za bati. Če nebi tako redno spuščala grehov v svoj trebušček po dieti, mi zdaj nebi bilo treba stradati, lune+sadje mislim. Sem pridelala toliko kilogramov po dieti, da me je sram priznati. Če sem poštena. Res, da ne še vseh izgubljenih, hvala bogu. Ampak je pa porazno. Kljub tej luni jih imam še več kot zadnjič na srečanju. Sem imela veseli november poln pritiskov, učenja, seminarjev,.... in obilo dobre in ne redne hrane.... Če sem poštena. Zato pa sem si vsega po malo pridelala kilograme in ta moj zmešan bio ritem. Če omenim samo kosilo ob 19:00 večerje ob polnoči,.... Seveda za potešitev tiste volčje lakote, dokler da skuhaš kosilo pa veliko preveč prigrizkov.... Pa saj to vse poznate. Vsekakor pa si ne odrečem praznika po moji duši, in za mojo dušo. Če sem se lahko zdaj cel mesec bulala, ne bom pokvarila božiča... sebi in družini z nekim pretiravanjem s sadjem al kaj podobnega. Na vse zadnje pomeni hrana tudi druženje. In ni ga lepšega druženja, kot tisto družinsko ob božiču in teh praznikih, ko z vso ljubeznijo pripravimo hrano, pijačo,...., slavnostno okrasitev...., da potem še z večjo toplino v srcu to doživljamo, okušamo,... Mislim, da so dnevi v življenju, ki so res ne ponovljivi. Čeprav je potebno živeti za vsak dan posebej, bi jaz rakla, da moramo živeti še posebej za take dneve, ki so v današnjem hitrem tempu eni redkih, ki nam še ostanejo, da jih lahko živimo tako, kot nam velita duša in srce, kot želimo sami in ne drugi. Že res, da živimo tako kot sami hočemo. Ampak roko na srce, kdo dejansko živi kot sam hoče? Prilagajamo se družbi, okolici, tehnologiji,.... Ja spet me je odneslo. Pa saj ste navajene, še veliko daljši so bili navadno moji posti. Grem zdaj na en Gute Nacht tee. Pa kaj, ko itak ne pomaga. Si bom pa mislala kako pomaga, mogoče bo kaj več učinka. Sladko sanjajte še naprej! Upam, da nisem s svojimi mislimi na vas zmotila vaših sanj. Nočko. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

18. dec 2005 12:13

Ja draga dekleta, kaj pa je danes z vami? Nikjer nikogar. Razen Jankice in Rožice, ki sta se javili ponoči, do sedajle nobene nikjer. Se pa res vidi, da se bližajo prazniki in vse hitite s pečenjem piškotkov, zavijanjem daril, obiski predstav z najmlajšimi, ali pa se greste medicinske sestre, ko strežete bolnim otročičkom. Pri nas je Božiček že hodil, darila že čakajo obiskovalce, smrečica tudi, večino piškotkov sem že spekla, morda še katere naredim - recepti so tako mamljivi z lepimi sličicami, da te kar potegne v kuhinjo. Sedaj bo treba pa še kosilo pripravit. Uživajte to lepo sončno nedeljo! Dušanka

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

18. dec 2005 12:22

Ej,Dušanka,Dušanka,jaz sem še tukaj! Moji veselo kosilajo,jaz pa se mal umaknem in izkoristim priliko,da pokukam sem gor.Jest grem potem,ko oni končajo,da se mi preveč sline ne cedijo.Sej zdaj so že navajeni,da ne jem z njimi in sploh ne komplicirajo glede tega. Naši dve punci sta šli včeraj kar sami v gozd po dve smrečici,takšni majhni in jih danes veselo krasita.Okraske si kar sami naredita.Tekmujeta,katera bo imela lepše okrašeno! Luna,tudi mi smo navijali za Andreja!Moja starejša hči je rekla,da je on edini,ki se ne špana! Ja,zdej grem pa pokukat ,če je še zame kaj ostalo na mizi! Lep dan vam želi Marjetka cvetka

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

18. dec 2005 15:14

Še jaz kukam tule gor. Od včeraj, ko sem odhajala na sprehod pa do tega trenutka sem na žalost 1 izgubljeno kg že pridelala nazaj. Iz sprehoda ali bolje pohoda (2 uri) sem prišla jako utrujena, tako da sem samo gledala, kaj bom pojedla. Padlo je nekaj keksov, potem pa še hrenov namaz in nekaj sira in kisle repe, za povrh pa zvečer spet nekaj keksov in kakav. Blek! Zvečer sem gledala TV in zatajila mojega orbija. Sem pa se mu oddolžila danes zjutraj z 90 minutami pozornosti. Ko sem potem šla ven na sprehod, se mi je zdelo, da hodim kar malo po luftu, tako lahka sem bila. Za kondicijo se mi zdi tale zadeva super, sploh če je nekaj (kondicije) že imaš. Jaz nimam nobenega muskelfibra po mojih vadbah, tako da dejansko ne preteram, čeprav se morda čudno sliši. Moram nekako nadomestiti moje pohode na Skalo, kamor me letos pozimi nič kaj ne vleče. Čakam sneg, poledelnelih steza pa ne maram... Ostanite v cvetju! Encijan

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

18. dec 2005 15:27

Ja, ja, Dušanka, recepti imajo tako lepe sličice, kar potegnejo te v kuhinjo. Januarja bomo pa gledale sličice razne zelenjave, ki nas bo morala potegniti v kuhinjo, da bomo odpravile grehe starega leta. Zahvaljujoč 3MD bomo že odpravile viške dekagramčkov, spodbujale se bomo dalje in uspevale, saj smo že dokazale, da zmoremo in znamo. Sedaj pa grem jest zeljne zvitke, katere sem pekla po sladkarijah. Lep pozdrav riba-ribica

jaca  

član od: 9.4.2004

sporočila: 67

18. dec 2005 16:03

Lep pozdrav mlade dame Končno sem se lahko primajala do računalnika.Hčerka je z temi noricami malo sitna in me hoče imeti samo zase pa tudi priprava kosilo vzame nekaj časa pa še pospravit po kosilu pa tečejo ure. Polno opravka sem imela tudi z perilom ker je tako lep sončen dan sem nesla perilo ven sušit,no prejle sem ga prinesla noter pa je skoraj vse suho in tako lepo diši čisto drugače kot pa ko ga sušim noter. Marjetka cvetka jaz pa sem se navadila že v prvem krogu da jem z družino ker mi je preveč dolgčas če sem sama pri mizi pa zdise mi da tudi prej posežem po nedovoljenem. Lane tvojemu sinu želim čimprejšnje okrevanje in da biga čim manj bolelo tebi pa dobre noge da mu boš vse lahko znosila če že nesme hoditi pa ti nebo treba telovadit ker boš več prehodila. Dušanka upam da te noga neboli več toliko in da bo čimprej boljše. Sonček se je skril bo treba še kaj speglat. Lep preostanek popoldneva in lep pozdrav. Čao jaca

korenzu  

član od: 5.11.2005

sporočila: 146

18. dec 2005 20:30

Lep pozdrav! Za mano je nor teden ta ki prihaja bo vrjetno še hujši. Sem rabila skoraj eno uro da sem vas vse prebrala kar ste napisale od srede ko sem zadnjič bila na forumu. Ja končno sta se pojavile še dve Gorenjki. Sem mislila da sva midve z Bebo edini na forumu iz Gorenjske. Mislim da smo res živa katastrofa če ne mormo spravt skup enga srečanja na kavi. No midve z Bebo sva zmenjeni okvirno nekje med božičem in novim letom(dan še ni določen), ker sem jaz takrat že doma. V tednu ki prihaja imam službo popoldne! Drugače pa vse čestitke dekletom ki so uspešno zdržale luno. No Tuna je malo grešila pa nič zato. Sem tudi sama poskušala pa ni šlo. Vrjetno bom jutri sadna ker bi danes pojedla vola in pol. Čeprav kilogrami lepo stojijo moram nabrat nekaj rezerve v tem tednu za božič. Res se ne bi rada po božiču tolkla po glavi zakaj nisem bolj pazila. Gotovo bom zato v tem tednu več ali manj sadno-zelenjavna s kakšno govejo župco za poobedek. Itak je pa tako kot je rekla Marjetka cvetka da imam bolj malo časa misliti na hrano. Moj bioritem je šel totalno po zlu. V petek (ozir.) v soboto zjutraj sem prišla domov ob 5-h zjutraj, spanje do 11h potem pa predstave s hčerko za dedka mraza. Ob 16h sem šla na špilanje v Ljubljano domov sem pa prišla danes zjutraj od 6h. Pol si pa lohk predstavljate kako sedajle izgledam. Ko sem prišla domov sploh nisem bila zaspana in sem s prijatelji iz benda spila še kavico, pol sem pa vse pripravla za govejo juhco ob 7h sem šla pa spat. Za kosilo me je pa prišla hčerka klicat ob 13h. Cel dan se že prestavljam iz kavča na stol. Že sedaj vidim da spat ne bom šla pred polnočjo ker enostavno ne bom zaspana. Krizo sem imela okrog petih popoldan zdaj sem pa totalno brihtna in si bom zagotovo ogledala še kakšen film. Prijeten delovni teden vam želim in obilo izgubljenih kilogramov. Gorenjke oglasite se mi na privat pošto da bomo uskaladile termine. any Sporočilo je spremenil(a) korenzu dne 18. dec 2005 20:32:13

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

19. dec 2005 7:18

Dobro jutro! Kako drvi tale veseli december. Noro. In Dušanka ima že vse pripravljeno. Bravo! Na forumu pa je bilo malo zatišja za vikend, tako kot na splošno vsak vikend na Kulinariki. Le Rožica je bila zelo zelo pridna in nam kar nekaj napisala. Rožica, mislim, da ni tako kritično, vidim, da se znaš držati na vajetih in ti lepo uspeva. Le spozabiti se ne smemo. Naj ti Božiček v hladilnku pusti kakšno "debelo rit", pa čeprav samo na slikci, pa bo še bolje. Marjetka cvetka, saj te razumem, da je pri dobri hrani najbolje kar nekam oditi, pa vendar ti svetujem, da ješ skupaj z družino. Že tako ali tako se kaj hitro zgodi, da vsak zase je. Pridejo različni urniki, pa izvenšolske dejavnosti, izmene, druge obveznosti, .... Pri nas pa je največkrat tako, da ko ostali pričnejo kositi juho, jaz še solate mešam in dokončujem glavno jed, ki jo pojemo skupaj, čisto juho pa največkrat popijem kar stoje, spotoma, ko pospravljam mizo. Encijan, ko bi jaz imela le nekaj % tvoje zagnanosti do gibanja, bi bilo super. Korenzu, pa ti je le uspelo priti na forum. Ti pa imaš energije, da je kaj. Poglej zasebna sporočila. Hema, pozdravljena, ali se bo našla kakšna prosta urica še letos? Jaz močno upam, da bom imela dopust po Božiču, odvisno pa je od ene bolniške. Manon, iz katere regije pa ti prihajaš? Lep pozdrav vsem! jankica

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

19. dec 2005 7:41

Dobro jutro, sončice! Ja, Jankcica, moram reči, da se danes super dobro počutim, najbrž prav zato, ker sem včeraj pregonila dobrih 30 km na orbiju, pri hrani sem popoldne spet popustila, tako da je za dobro počutje najbrž zaslužno le gibanje. Glede hrane pa sem malo razočarana sama nad sabo, sem računala, da mi bo lunin uspeh dal nova krila na tem področju, pa sem se malo uštela, oba dneva sem bila do kosila pridna, kosila sem imela še po pravihih (v soboto lososa s porom in solato, včeraj pa pečen krompir s solato), tam enkrat po 17-i pa je bilo konec veselja. No, me veseli, da sem se obakrat uspela dokaj hitro ustaviti in le nisem naredila prevelike škode, ampak škoda je pa le. Vesela sem vsaj tega, da potem, ko sem se včeraj lotila prve runde praznične peke, me je ta huda lakota že minila in sem uživala v ustvarjanju, začela sem z linškimi očesci z različnimi modelčki in 2 vrstama maemelade, tako da se zdi, kot da je napečenih že več vrst keksov. Ta teden se bom lotila najbrž še Mamamiinih cimetovih zvezdic, pa morda dišavnih piškotov, pa najbrž še enih cookijev. Ah, samo ne vem, kje bom našla čas za vse to. Rožica, a bova danes sadni? Lep dan, drage moje!

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

19. dec 2005 8:07

Jutro! Ja Encijan kako pa veš? Je bil vikenda, a ne? Vsekakor Bova! :) lp. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas. Sporočilo je spremenil(a) Rožica dne 19. dec 2005 08:08:38

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti