Ločevanje živil 90. dni - 5. del

tuna1  

član od: 10.8.2008

sporočila: 49

20. nov 2008 8:33

Hojla Tabina in Rožica, ja nov link zato, ker sem po 2 letih mislim, starega že posabila. Jaz sem še vedno ista le da imam 20 kg več. Pred 2 mesecema mi je nekdo rekel, da naj jem brez slabe vesti in se bodo kg že stabilizirala, pa sem ga ubogala in " BREZ SLABE VESTI" pridelala še dodatnih 8 kg. Zdaj pa začenjam na novo in zares, saj imam več kg kot sem jih imela pri porodu, ko sem se med nosečnostjo zredila za kar 22 kg. Potem veste, da je res kriza. tuna1

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

20. nov 2008 13:53

Tuna upam da nam skupaj uspe. Se bomo tukaj spet bodrile. Tabina tudi jaz si nisem upala tako prehranjevati med dojenjem. Sploh zato, ker sem pojedla veliko sadja zelenjave,... potem pa je malega črvičilo zato sem jedla vse drugo, pa staremame in tete bi najrajš vidle da bi jedla samo žgance, da bo mleka dovolj.... Moja porodna in poporodna zgodba je kar pretresljiva, porod se je v 7 mesecu nosečnosti končal z urgentnim CR, veliko sem se žrtvovala zato, da imam zdaj fantička, ki se je 7 mesecev dojil. Zato mi je bilo takrat res vseeno za postavo in kg, naredila in pojedla sem vse, da bi imela mleko za mojo malo pikico. Jaz imam danes OH Za kosilo bo carski praženec sicer danes še z belo moko, ker še nimam zaloge. Bom pa danes kupila kar se bom spomnila, da bom potrebovala. Počasi bom že na stari poti Zdrave prehrane. Za enkrat še ne kompliciram zelo.Dokler grejo kg v minus je vse OK, tudi smetano si privoščim :). Nisem zdržala stopila sem na tehtnico. -2,5kg jupi!!!!! lp

Rožica  

20. nov 2008 15:29

Živjo Ta forum je res mnogo manj aktiven. Vidim da se bolj malo dogaja. Sem prišla malo pogledat raje tu gor. Sem se že spogledovala z škatlo keksev. Punce pište kaj

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

20. nov 2008 22:05

Ta forum je včasih bil mnogo bolj dejaven. če nisem brala en dan em potem rabila kar precej da sem se prebila skozi tri, štiri strani napisane v enem dnevu. Je bilo pa fajn, ker mi je vedno dalo voljo za upirat se skušnjavam. Rožica čestitke in vse dobro tvojemu malčku. Bomo morale malo oživit to temo. Uglavnem jaz sem čisto zbluzila. Danes na sadni dan sem jedla pico. tako da Tabina, tisti dve frutabeli..........Res nista samo sadje, sta pa vseeno bliže kot pica. Sem imela kontrolo na onkološkemu in potem sem živčna in nervozna in me je možiček peljal v picerijo NA SOLATO!!!!! Jaz pa sem naročila pico....Beda Pa že -3kg sem izgubila. LP hema

gaja1  

član od: 13.10.2008

sporočila: 39

21. nov 2008 5:57

Ojla, vam povem, da sem skoraj že scagala. V tem drugem mesecu ne gre nič več dol. Ja saj vem, da ste me opozorile, da je drugi mesec najtežji, ampak sem kar upala, da pri meni ne bo tako. No zdaj pa vidim, da nisem nobena izjema. Sploh ne grešim, veliko pijem - plastenka z vodo je moja stalna spremljevalka, pa nič. Upam da se vsaj centimetri krčijo, sem se merila šele po 1. vodi, tako da ne vem koliko cm je šlo od prvega dne proč. Danes si bom za kosilo privoščila zelenjavno rižoto, sem si jo že včeraj pripravila, komaj čakam. Ali mogoče katera ve, koliko stane drugi del Rinine knjižice? Res si jo moram naročiti. No sedaj, ko sem vam malo pojamrala mi je kar bolje. Moram zaključit, ker grem v službo. Lep pozdrav vsem! gaja1

tuna1  

član od: 10.8.2008

sporočila: 49

21. nov 2008 6:30

Gaja, če mi posreduješ meil, ti lahko pošljem drugi del Rinine knjige. LP tuna1

_tmickena_  

član od: 20.6.2006

sporočila: 293

22. nov 2008 2:13

Katarina!!! Zakon pizza špageti :D to bom pa probala vsekakor!!! _tmickena_

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

22. nov 2008 21:17

Ja punce, jaz se bolj malo oglašam. Zdej bo katera jezna, ma me spravijo v slabo voljo grešnice, ki kar nekaj držijo kao. Ok, sej tudi jaz nisem bla prav angelček, ma velikih grehov pa nisem delala. Zdej je pa na tem forumu polno grešnic, pa žensk, ki še nevejo, če bi se lotle dijete, pa nekatere, ki so jo že par krat začele v roku enega meseca Moja ožja sorodnica je lih taka in z njo se ne morem o tej ločevalni pogovarjat, ko sama sebe farba. je začela že ene petkrat pa pravi, da vzdržuje tistih sedem kil minusa, ki ji je uspelo dat dol nevem kdaj. sej jo imam ful rada, ma z njo se o dijeti ne morem pogovarjat, ki to ni 90 dnevna ločevalna dijeta. Mi je zelo žal. No pa sej ni problem, če nisi na dijeti, ma če si in če si se je lotla, jo probaj držat. Upam, da nisete jezne, ker sem po pravici napisala, ma tako je. Drugače se jaz trudim pri vzdrževanju. se tudi pregrešim, se pa redno tehtam in, če se mi zdi preveč upičim en sadni dan na 14 dni, pa tudi enega vodnega sem v mes, pa sm spet na svojih kilih. Drugače pa ločujem vse glavne obroke in se trudim ne jest dosti sladkarij. Držim pesti za vse ki hujšate in vzdržujete, sej se trudimo vsaka zase Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

Rožica  

22. nov 2008 21:52

Katarina ti kar povej, smo demokratična družba imaš popolno svobodo govora. Si le nekaj pozabila, da se na tem forumu pogovarjamo o težavah pri dieti, vzpodbujamo, bodrimo, delimo nasvete tudi tistim, ki niso na dieti.... Pa čeprav preko napisanih besed. Vsaj takšen je bil pred časom ta forum. Tudi sam opažam, da je postal veliko manj prijeten. In pri svaki stvari, ki se je lotimo so vzponi in padci, nekateri se le spotaknejo in nadaljujejo svojo pot, spet drugi padejo,...., VAŽNO PA JE LE TO DA SE POBEREJO IN NIKOLI NI PREPOZNO ZA TO!!!!! Pa naj si bo čez mesec dni ali dvakrat v mesecu, važno je da se zave-jo/mo, da si prizna-jo/mo, da ima-jo/mo problem in ga skušamo odpraviti. nekaterim uspe v prvo nekatreim pač v drugo ali tretjo. Važno je da se poberemo in nadaljujemo pot k cilju. Tudi jaz sem bila pred leti vzorna pri tej dieti, a brez grehov pa vseeno ni šlo. Tokrat mi je veliko teže, a kjer je volja je tudi pot! Da pa te še malo bolj ujezim, in potolažim Hemo lahko povem, da sem danes v B dan pri večerji uvrstila Rafaelo krogljice. Včasih preprosto moraš vzeti. Bolje dve krogljici, da potešiš svoje želje, kot da bi si dopovedovala, da ne smem in posledično pojedla ostalih stvari več. Kar kadar si nekaj tako želo želim, navadano proizkusim veliko različne hrane, da bi potešila željo, seveda je vse neupešno. Zato raje pojem košček čokolade ali keks ali slamo na Š dan,... kot da kalorično pri poizkušanju pojem več, kot bi z prepovedano hrano. Punce gremo novim zmagam naprej nočko Rožica

klavdijaB  

član od: 31.3.2004

sporočila: 952

23. nov 2008 9:43

včeraj sem bila pridna na sadnem dnevu, me je tanes tudi tehtnica že prijazno razveselila. danes sem malo manj pridna. Ker sem imela slabo noč in že od štirih bedim, od tega že od šestih delam za računalnikom, sem si prej (po jutranji banani) že privoščila eno jajce s kruhom, - pač par ur prehitro. Za kosilo bom kar cvetačo, za večerjo radičevo solato z jajci. klavdija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti