Ločevanje živil 90. dni - 5. del

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

23. jan 2012 15:33

ojla

Tako malo sem vas prečekirala in vidim,da ste zelo pridne.

Jaz pa se vam pridružim danes z prvim beljakovinskim dnevom.

Moram vam povedat da sem leta 2005 shujšala s to dieto 25 kg potem veste da me ni bilo malo skupaj,nato sem vsako leto dobila nazaj kakšen kilogramček, vendar sem ga tudi sklatila dol.

Problem pa je da sem jih zdaj lepo pridelala kar 6 kg zato sem se UPAM trdno odločila da jih probam izgubiti vsaj 10 kg.

Povejte mi punce ali kaj telovadite in kolikokrat se tehtate,ker jaz sem se odločila da se bom probala držat jedilnika iz knjige koker se bo dalo in tudi tehtala se bom po enem mesecu.

Toliko za zdaj itak se še oglasim saj rabim tudi vašo vzpodbudo da mi bo lažje.

vsem želim en lep preostanek dneva

-pika

-pika

"PETJA"  

član od: 5.11.2007

sporočila: 14

23. jan 2012 16:38

živjo pika

 

lepo da se nam pridružiš, da ne bomo same trpele

pridna, da si šla tolk dol, potem je res možno s to dieto tolk shujšati, jest sicer mal dvomim, ker sem po večini sita in sploh nimam občutka da hujšam.

zvagala sem se prvič po desetih dneh in je šlo 2-3 kg dol, dones zjutraj sem se ponovno in je še 1 kg v minus, tako da jih je zdaj 80, zdaj pa potrebujem še 10. To je moj cilj, da grem na težo kot sem jo imela pred porodom.

 

Telovadba pa tko tko, čist odvisno od dneva :) bolj ne kot ja :)

 

LP

"PETJA"

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

23. jan 2012 19:38

Ja Petja ,da se shujšat samo moraš biti discipliniran,kar je zelo težko,ampak z voljo gre sploh, če si tako debel ,da te vse moti,kot je mene in me ni sram povedat da sem imela skoraj sto kilogramov in moj končni uspeh je pristal na 73 potem pa ni šlo več. Res pa sem se vsa leta borila s hrano ampak se vseeno pridela kakšna kila,tako da jih imam zdaj enako kot ti, tudi sama jih imam zdaj 80 in bi rada spravila vsaj na 70.

Kdaj pa si začela in kot vidim si zelo pridna saj se kilogrami že topijo.

Danes bom šla kar malo prej spat da ne naredim kakšne neumnosti,ker mi je začetek vedno težek

Lahko nočko vsem saj jutri bo spet nov dan 

 

-pika

SINDY  

član od: 12.9.2008

sporočila: 79

24. jan 2012 9:01

Darjao kako ti uspe spraviti toliko tekočine v sebe? Bravo! Predvidevam, da si teden dni pred nami in ti tehnica že kaže -5? Čestitke! Moja teža še kar naprej niha, vendar nič zato ... gre na manj, kar je najvažnejše.

Glede tekočine imaš prav, če  bom imela vedno steklenico pred sabo, se bom spomnila in pila, pila, pila.

Danes so na vrsti vitaminčki! Dve pomaranči sta že "na varnem" v mojem želodčku.

Lep dan in dobre volje,

SINDY

darjao.  

član od: 15.12.2005

sporočila: 140

24. jan 2012 9:38

Nisem teden dni pred vami, danes je moj prvi vitaminski dan. Sem se pa od začetka leta odpovedala večerji in alkoholu in sem 3 kile tako zgubila, 2 pa na tej dieti (to in prenehanje kajenja so bile moje novoletne odločitve in se še vseh držim). Ja v letošnjem letu sem mi Emšo obrne na 30 in je čas za korenite spremembe

Mislim, da veliko vode tudi pomaga pri izgubi kg, ker pomaga, da se voda v telesu ne zadržuje in da je prebava hitrejša in lažja.

Je pa pri meni tako... na začetku letijo kile dol kot nore, pol se pa na polovici ustavi, pol pa... hm.... ne vem ker sem takrat nehala

Zdej se pa ne bom dala!

uživajte današnji dan v

darjao.

zverinica  

član od: 20.7.2009

sporočila: 86

24. jan 2012 10:31

kkristinak je napisal/a:

No problem je da prihajam domov iz službe po 17 uri. V službi jem sadje, na OH solato s testeninami, namesto mesa kakšno skuto, vmes pa seveda sadje. Če pomislim je morda resnično krivo sadje, vendar sem knjigo nekako razumela da ob lakoti ješ sadje, ali pa sem jo tako želela razumeti, kajti sadje obožujem. Bom v naprej poskusila samo  za zajtrk sadje  pa vidim.

Tudi glede tehtanja bom upoštevala nasvet.

Lp
Kristina

 



kkristinak

Surovo, nepredelano sadje sodi med ogljikohidratna živila. Sadju zaradi sestave pripisujemo velik prehranski pomen v okviru zdrave, varovalne prehrane. V sadju najdemo enostavne ogljikove hidrate ali monosaharide, torej enostavne sladkorje. Mednje sodijo glukoza – grozdni sladkor, fruktoza – sadni sladkor, manoza in galaktoza. Med ogljikovimi hidrati so ti najhitreje prebavljivi in dajo človeškemu telesu v kratkem času največ energije, povzročijo pa tudi hiter porast sladkorja v krvi. Presežek ogljikovih hidratov pa se s pomočjo povečanega inzulina v krvi kopiči kot maščoba v telesu, kar je že znano. Sadje je zato priporočljivo jesti zgolj v dopoldanskem času na tešče, kasneje pa ne več. Sploh če ga jemo zvečer, se nima časa prebaviti in nam gnije v telesu, to pa povzroča vetrove.

zverinica

"PETJA"  

član od: 5.11.2007

sporočila: 14

24. jan 2012 11:00

pika, potem sva na istem

Jaz sem imela v srednji šoli 97 kg kar je na 170 cm blo čist preveččččč, potem sem se odločila da shujšam. V štirih mesecih sem prišla na 63 kg mz dieto ki sem si jo sama naredila, bilo pa je da sem jedla skoraj nič oz samo solato in kakšno sadje, vsak večer pa na kolo in 30 km. Uspelo mi je, da sem potem bila na teh kg do prve nosečnosti, potem mi je ta nekaj pustila, po drugi pa sem pristala na 84, kar je tudi veliko, sploh zaradi počutja.

zdaj pa hočem shujšati ampak ne na način kot sem v prvo, saj je bilo tisto dobesedno stradanje in to ne prinese razultatov dovgoročnih. V kolikor bi mi z to dieto uspelo prit na 70 bom zelo vesela saj se mi zdi to zdrav in pravilen način prehranjevanja.

 

Danes sem na vitaminih 16 dan in se počutim enkratno, tudi če kg nebi šli tolk dol bi bla zadovoljna ker sem kot bi bla prerojena, nič več tiščanja prenajedanja in slabe vesti. Red je zame zakon!!! (samo začeti je treba, pa vzpodbuda je vedno dobrodošla)

 

LP

"PETJA"

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

24. jan 2012 16:49

ojla

Začetek pa je res težak,saj je bil moj želodček prej drugače navajen,zato sem prišla malo jamrat ,da mi dan hitreje mine,ampak trda volja me pelje naprej.

Petja ti pa si res bila dobra glede prve shuševalne diete,saj skoraj nisi nič jedla dobro da nisi kaj zbolele,samo rečem ti,vsako leto ko si starejši je težje shujšat saj se presnova in telo spreminjata.

Kot vidim si še mlada mamica in ti garantiram da boš s to dieto sigurno uspela doseči svoj cilj,samo vztrajna moraš biti in disciplinirana,kar pa vidim da ti dobro uspeva in čestitke

lp 

-pika

darjao.  

član od: 15.12.2005

sporočila: 140

25. jan 2012 10:27

No pa sem ga preživela... vitaminski dan Moja najljubša zelenjava je pohan šnicl

Danes pa meseko

Zajtrk: grozdje mi se je težko navadit jest zjutraj in včasih kar izpustim

Kosilo: Svinjina in zelenjava pod peko, paradižnikova solata.

Večerja: Kosilo/2

 

Dejmo punce! do poletja!

darjao.

SINDY  

član od: 12.9.2008

sporočila: 79

25. jan 2012 12:58

Pozdravljene,

Darjao, čestitam za "novoletne obljube". Veš tudi po 30-em še vedno sije sonce ... joke.

Včeraj je bil vitaminski dan, ki ga ponavadi obožujem ... včeraj pa kriza! Kar naprej sem se sukala okoli hradilnika, ampak grešila nisem!

Pred nami je beljakovinski, ko bomo jedli polivko iz mletega mesa. Namesto špagetov si bom privoščila kislo zelje. Posrečena kombinacija.

Vse lepo,

SINDY

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti