Kraj za poroko

carmen  

član od: 30.9.2001

sporočila: 306

2. okt 2005 21:13

Saj sem tudi sama mislila, da je nemogoče izvesti civilno poroko na Maldivih potem pa sem slišala, da se je pevec Werner poročil tam... sem od takrat kar malo v dilemi a je mogoče ali ne. Ma ja saj najbolje je nekje kar spontano to narediti, ker zdaj imaš v glavi kar neke stvari kaj bi rad itd. in to vse stane. Sicer pa živiva že 8 let na koruzi in nama nič ne manjka samo malo pa še vedno sanjam kako bi bilo če bi ... mogoče pa kdaj

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

2. okt 2005 22:28

Huh, Vesna.. .tole je pa res huh cifra, prav si imela. No, mislim, da bova v luči teh zadnjih informacij verjetno ubrala B varianto - Škotsko! Ryanair + bed&breakfast ni tako hudo (finančno govorjeno). Še največja investicija bo verjetno uradni prevajalec, ki nama mora prevesti vse dokumente, pa tiste takse na njihovem matičnem uradu. Tudi midva imava "komplicirana družinska drevesa". Katera teta je s kom skregana, koga h komu posesti in podobno, pa ziher bi bila tragedija če ne bi povabila kake sestrične v petem kolenu, ker so pač njeni starši moje povabili na njeno poroko leta 100 pred človeško ribico... Pa tudi nobeden od naju ni ravno najbolj ljubitelj teh kompliciranih družabnih zadev. Sva razmišljala, da se bova kar poslikala po obredu, dala tam razviti eno sliko in jo vsem "zainteresiranim" poslala po pošti namesto razglednice... Heh, v stilu "lepe pozdrave s Škotske. Aja, mimo grede, sva vam pozabila omeniti, poročila sva se..." Heh, moja mama bo zelo zadovoljna, da se ji vsaj pri meni ne bo treba ubadati s pol leta organiziranja, koordiniranja, usklajevanja, načrtovanja in beljenja glave, koga bi mogoče še morala povabiti, da ne bo zamere! ... Ja carmen, vem kako je s to koruzo. Cel čas si pravim, da saj ne bo nič drugače in da zakaj sploh komplicirati , pa vseeno imava oba to v glavi. In to jaz, ki sem vedno trdila, da jaz pa že ne (heh, kako je že govorila moja mama ... zarečenega kruha...) ! tjas Sporočilo je spremenil(a) tjas dne 02. okt 2005 22:28:59

sara  

član od: 2.10.2001

sporočila: 383

2. okt 2005 22:32

Preljuba ZORKOK!!!!!!!! Oh, smo užaljeni. Če se pogovarjamo o oleandrih in gubicah, PAČ ne delamo reklame; če ponujate svoje stortive bi vam svetovala, da preklopite iz foruma na portal, kjer jasno piše, da za oglasna sporočila na KulSlo skrbi Httpool.......njihov naslov najdete pod rubriko OGLAŠEVANJE. Toliko v pomoč. Kar se pa tiče prepisovanja receptov in objavljanja fotografij drugih....mislim, da Jernej in uredniška ekipa skrbita za to, da bi bile zadeve čimbolj relevantne. Sicer pa, če vam kaj ne paše, predlagam, da svoje pripombe prav tako javite uredniškemu odboru. Domnevam, da so veseli tako pohval kot kritike. Pa srečno in čimveč uspešno izvedenih porok in kulinaričnih uspehov vam želim! veverica

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

3. okt 2005 7:46

Tjas, še en nadvse pameten predlog :) Kako smo ljudje velikodušni, ko drugim solimo pamet. Kako prideš do slovenske poroke v tujini in zato ne rabiš uradnega prevajalca. Poročiš se pri katerem od slovenskih župnikov, ki delujejo v tujini (če cerkvena poroka sploh pride v poštev). Na primer, pri župniku Doriju v Berlinu. Tudi v Berlin vozi Ryanair, pa še cenejša karta je, pa Berlin je precej cenejši. In Dori verjetno lahko "sproducira" poročni list v slovenščini. Nekaj takega bova midva naredila. Enkrat, ko se bova odločila, da bi koruzo "zabelila". Mene osebno moti to, da pri nas cerkvena poroka ne velja. Ni mi jasno, zakaj se tega ne da dogovoriti. A ni neumno, da se mora človek dvakrat poročiti v istem dnevu. V vseh EU državah, kjer je cerkev še bolj ločene od države kot pri nas (Francija, Nizozemska, Združeno kraljestvo), so te stvari urejene.

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

3. okt 2005 9:11

Naj vam povem, kako sva se poročila midva, pa nama ni nihče zameril. V nedeljo sva se pogovarjala, da bi se, v sredo sva z vsemi papirji in privoljenjem obeh prič romala na matični urad, se prijavila in vzela prvi možni datum. To je bilo čez 14 dni in seveda sreda. Nihče ni vedel, celo otroci ne. Malo je bilo začudenja ker sva jim rekla, da ne grejo tisti dan v šolo. Spotoma smo kupili zame vrtnico, priči pa riž in to kar v Leklercu. Pod gradom sva razodela novico in čez pol ure sva bila poročena. Potem smo šli pa kar na blef na kosilo. Popoldan smo se prišli preoblečt in takrat je moja priča novico povedala mojim staršem. Njegovim sva pa kar po telefonu sporočila šele naslednji dan ko smo prenehali žurirat okrog. Veliko smeha je bilo na ta raun in nihče nama ni zameril tega. Dogajalo se je pa to......., hja, kmalu bo štiri leta mimo. lp Vesna Vesna Milek Recko

anja  

član od: 2.9.2001

sporočila: 1431

3. okt 2005 10:29

Noro Vesna, si pa avanturist po duši a ne? Fino! No moja poroka je bila pa dogovorjena in dobro naštudirana procedura. Jaz sem popolna perfekcionistka v teh stvareh, zato sem na svoj poročni dan uresničila svoje sanje...dobesedno! Seveda pa gre zahvala vsem mojim prijateljem in družini za vsa drobna presenečenja ki so si sledila skozi celoten protokol in seveda lubčka mojemu možu, ker mi je prepustil uresničiti sanje..... Lahko se poročite kjer koli, kadar koli, kakor koli oblečeni, s cvetjem ali brez samo da se imate lepo in da je poročni dan začetek tistega kar loči samo smrt... Ljubezen na kvadrat! ANJA

tanjatominec  

član od: 8.10.2001

sporočila: 149

3. okt 2005 15:09

Nekje sem ujela, pa se sedaj ne spomnim kje, da bo tudi pri nas cerkvena poroka veljala kot civilna. To pomeni, da ne bo potrebno do matičarja. tanja tominec

anja  

član od: 2.9.2001

sporočila: 1431

4. okt 2005 7:50

A mislite da je to pri nas možno? Glede vseh možnih novotarij in želja mladoporočencev smo tako konzervativni, da ne verjamem da bi se kaj takega zgodilo, pa še denarja ne bi vlekli od nas, a? V mojem primeru je bilo že hudo, ko sem hotela izbrati svojo matičarko( iz druge upravne enote) in so kranjske imele tak nos, da je kar bolelo, čeprav imaš pravico do izbire matičarja, pa naj pride iz Ptuja v Koper da te poroči, če si to želiš...saj konec koncev vse plačamo! ANJA

-goga-  

član od: 16.8.2005

sporočila: 154

4. okt 2005 9:19

Sem tudi jaz nekje ujela, da bo "zadostovala" cerkvena poroka, brez civilne. Po želji, seveda. Ne vem pa, če bo potem tak obred striktno vezan samo na cerkev ali pa se bo cerkveno možno poročiti tudi na drugem kraju. gogy

majekzmajek  

član od: 8.6.2004

sporočila: 147

4. okt 2005 13:17

A ima katera izkušnje s poroko v Rogaški Slatini v kristalni dvorani? Majekzmajek

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti