2. okt 2005 0:38
Heh, hvala Vesna. Pa vseeno povprašaj sestrično, če kaj ve, kako je s tem. Sej midva bi imela le obred, ne ohceti, to pa sklepam, naju ne bi smelo stati ravno celo premoženje ... Lp, tjas
2. okt 2005 0:38
Heh, hvala Vesna. Pa vseeno povprašaj sestrično, če kaj ve, kako je s tem. Sej midva bi imela le obred, ne ohceti, to pa sklepam, naju ne bi smelo stati ravno celo premoženje ... Lp, tjas
2. okt 2005 8:44
zorkok, osnovno pravilo, ki naj bi ga ljudje poznali, ko uporabljajo internet - ne piši z veliki črkami. Dana
2. okt 2005 9:29
Kolegica se je poleti poročila na Mauriciusu. Sta vse kar je potrebno reševala prek agencije. Bilo pa naj bi nepozabno in odločno ceneje. Doma so pa potem šli na večerjo ( samo starši in otroci ) Če koga zanima bom podrobneje vprašala. Meni se ta ideja res zdi super - ne maram zabav z veliko ljudi in tudi ne zamer, ki so ob velikem sorodstvu neizogibne. ( da o tem kako ta stara tetka ne govori z ono in niti pod razno ne smeta biti bližje kot 15 metrov. Groza in obup ) Lumpica
2. okt 2005 9:54
Zorko, zakaj reagirate tako žolčno? Saj vam nihče ničesar noče. In ne nas podcenjevat, češ ve gospodinje, ki prepisujete in objavljate fotografije izdelkov drugih? Veste, tu nas je kar nekaj visoko izobraženih žensk, ki nam je ta forum v veliko veselje, tudi zato, ker nas kuhanje sprošča in nam je v veliko veselje. Smo pa občutljivi na poskuse, kot je vaš, da se tako po ovinkih nekdo samopromovira s svojo dejavnostjo. Da je bil to vaš namen kaže žaljiv način pisanja, kot ste si ga privoščili, ko je nekdo počital, da tudi vse agencije, ki organizirajo poroke, niso ravno biser. Tako je, kot povsod - eni so dobri, eni slabi, vsak od nas lahko naleti na ene ali druge, kajne? Da pa pri organiziranju morate zaslužiti pa je jasno in tega vam gotovo nihče ne zavida - navsezadnje vsi mi delamo prav zato, da bizaslužili, kajne? In trg ponuja, mi izbiramo, če se nasankamo pa smo sami krivi. Toliko o zavisti. In ne posmehujte se prosim nam na forumu. Nekdo odpre temo, včasih malo zaidemo od osnovnega vprašanja, če je velik interes odpremo to kot novo temo, na začetni pa nadaljujemo osnovno debato. Saj zato pa so forumi, ne, da ljudje lahko debatirajo in izmenjujejo izkušnje in različna mnenja. A brez žalitev. Naj jaz žalim tiste, ki jim je všeč poroka na peščeni plaži na tropskem otoku, ker da je to kič, samo zato, ker meni ta stil pač ne odgovarja? Ali da se posmehujem tistim, ki se poročajo v cerkvi? (To sem dala kot primer, bog ne daj, da bi dejansko mislila tako). Vi pa ste reagirali tako prizadeto, žolčno, začeli ste žaliti in to vam res ni bilo ptrebno. Kako je šele z vašimi strankami, če takoj ne "kupijo" vsega, kar jim ponujate? Tam verjetno niste tako žolčni in odrezavi, saj niste anonimni., kajne? Veste, tudi mi tu na forumu smo izmenjali kakšno pikro, saj na nekatere stvari gledamo različno. A te razlike pojmujemo kot združevanje, ne pa da se zaradinjih prepiramo. In navsezadnje, če vam je ta forum tako zelo "gospodinjski" (v narekovaju zato, ker ste vita izraz uporabiliza podcenjevanje), zakaj pa se sprehajate po njem? Da se naslajate nad razočaranimi gospodinjami? Ne, me na forumu nismo razočarane gospodinje, me smo zadovoljne ženske, ki imamo ob vseh obveznosth tudi čas, da malo pokramljamo s tistimi, ki jihzanimajo inzabavajo podobne reči. nzabavle se bomo še naprej, ne glede na Zorkek in poodbne, kajne forumovke? Lepo nedeljo želm vsem, Mamamia mamamia
2. okt 2005 11:20
lepo nedeljo vsem! Jaz se danes razvajam na kosilu pri mami. Ni ga lepšega kot mamina kuha enkrat vsake kvatre! tjas
2. okt 2005 11:39
mamamia,en aplavz,pa seveda lepo nedeljo.Enako ostalim. vemves
2. okt 2005 17:33
mamamia lp, Marija
2. okt 2005 19:46
Tjas, sam obred ne vem koliko stane, stane pa kar precej da prideš tja in bivanje na ladji in hrana za teden dni, malo premoženje. Tako na okroglo, prevoz do Miamija 200 jurčkov po osebi in 1200$ stane zato da si na ladji. To je vse za enega. Potem pa še računaj da so tukaj obvezne napitnine, ki ti jih enostavno odštejejo iz tvoje kreditne kartice, razni izleti, so precej zasoljeni, privoščiš si bar in razne pijače od koktejlov, do ne vem česa, pri večerji steklenico vina (stane 6.000,00 tolarjev), da ne govorim o raznih fotografijah. e te poslika fotograf na ladji in za poroko to gotovo reskiraš, te stane ena fotografija 3.000,00 sit. nesek je zelo hitro astronomski in to tudi, če se ne poročaš. Če si vsega tega ne privoščiš, skoraj nima smisla hodit tja. Šparaš lahko doma. Je pa lepo, kar je res, je res. Pa ne se preveč prestrašit. Samo šparat je treba malo prej začet. lp Vesna Vesna Milek Recko
2. okt 2005 20:04
Vcibej vsaka informacija je dobrodošla. Tudi sama nisem navdušena nad poroko doma in potem vsa rodbina na kupu... in še kakšne zamere in bi potem moral paziti koga povabiti in kam ga posaditi itd... zelo zapleteno. Je pa bolje, če to narediš za svojo dušo (Mauricius ali pa Maldivi) in potem doma samo piknik - sicer pa vsak ima različen pogled na te dogodke! Sicer pa konkretno za Maldive na občini nisem dobila informacij. Še sami mi niso znali povedati kakšne paprije potrebujem niti ali bo potem ta poročni list (za civilen obred) kot uraden tudi pri nas.
2. okt 2005 20:19
Enkrat spomladi je bil v Oni ali pa v katerem od podobnih revij na široko napisano o porokah v tujini. Na Maldivih na primer se to ne da, ker so striktna muslimanska država in tega ne delajo. Drugje moraš na otoku bivati vsaj mesec dni (Bora Bora), kar -- če drugega ne -- pride zelo drago. V EU so stvari preproste, pa tudi ponekje po svetu. So agancije (ne vem katere), ki se s tem ukvarjajo. Je pa res, da v nekaterih primerih zna trajati, da ti pri nas nostrificirajo dokumente. Še dva primera o problemih, povezanih s porokov v domačih logih. Pprijateljeva sodelavka je izvorno nekje iz BIH, mož, takrat še fant, Slovenec. Takoj ko sta omenila poroko, je med njunimi starši prišlo do trenj, in sicer zaradi, ne boste verjeli, glasbe. Ali bodo igrali oberkrajnerji ali neki muzičari. Zelo hitro sta uvidela, da se to ne more dobro končati in se odločila za porokov v Las Vegasu. Kljub instantnosti je bila zelo simpatična poroka (priče in nekaj prijateljev je odšlo z njima), ki se jo vedno z veseljem spominjata. Drugi primer. Moja prijateljica Hrvatica, on Srb, živela sta v Poreču. Poročila sta se, ko so bili rane zaradi Nevihte še zelo sveže, in sicer v New Yorku, ker je bilo to daleč najpametnejše za njiju. Pri večini parov stvari niso tako zakomplicirane, vendar če pomislim na vse organizacijske zadeve, me mine veselje. Nekomu je pa ravno to v veselje. In hvala bogu, da je tako. Da smo si ljudje različni in sledimo svojim željam in pričakovanjem. Zato upam, da ti bo uspelo najti prijeten ambient za zelo pomemben dan v vajinem življenju. Sporočilo je spremenil(a) mimika dne 03. okt 2005 07:36:08Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pivski kruh
Nacho čips gostija