Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

papilon  

član od: 13.6.2005

sporočila: 11

17. avg 2005 6:17

Pomagajte mi! Imam krizo. Čez en teden končam 3MD. Shujšala sem samo enih 8 kg - sem upala na 12 ali več. Pa to ni največji problem. Problem so moji OH dnevi - zadnji 4 so bili čisto nedietni - totalno nažiranje s sladkarijami (vse ostale dneve nimam problemov). Mislim, da moram te OH-večerje čisto črtati (nekje sem prebrala, da se moramo izogibati te t.i. sprožilne hrane). Zadnjih 14 dni se tudi nisem tehtala, ker se bojim, da sem se zredila, po drugi strani pa, če mi je uspelo obdržati težo kljub nažiranju, se bojim, da to še naprej počela, saj se nič ne zredim. Totalna zmeda!! Kaj naj jem za OH-večerjo, saj me sladkarije čisto vržejo iz tira!????!!! Help! papilon

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

17. avg 2005 6:42

ZDRAVO PAPILON Kapo dol, iskrene čestitke!!! Veliko si naredila zase,ISKRENE ČESTITKE!!!!!!!!!!! Jaz sem na začetku, zamisli si, da bi bila na mojem mestu in še tistih 8kg zraven. Papilon ne obupuj!!!! Vteh sladkarijah je res mamilo, nemoreš jih nehati jesti.poskusi z suhimi figami!! Držim pesti, da premagaš krizo. Lep pozdrav Helena45. helena45

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

17. avg 2005 6:49

Dobro jutro, rožice ! Helena, pa kaj ti sploh ne spiš ? Ob tej uri sem si nameščala make up, ti pa pred računalnikom !!! Zakaj misliš, da si včeraj spravila v sebe preveč mesa ? Ti želodec nagaja ? Meni meso sploh ni več tako všeč, kot včasih. Prej sem ga jedla vsaj 2 - 4x/teden, sedaj pa največkrat le 1x. Mi je vse drugo boljše. Pri B vsaj 1x tedensko jem sir in pa kakšno solato. pa jajca imam zadnje čase zelo rada, pa seveda ribe, tako, da mesa sploh nič ne pogrešam. Luthien, po 3 mesecih sem izgubila 13 kg, v prvem mesecu po končani dieti, ko sem ločevala hrano po obrokih pa še 2 kg, skupaj torej - 15 kg, ki jih sedaj z lahkoto vzrdžujem. Hrano, kot sem napisala, ločujem le znotraj posameznega obroka, kar pomeni, da za kosilo npr. jem B, za večerjo pa Š. Pazim le, da , če se le da, sladkarije jem 1x tedensko. Do kosila še vedno jem sadje, pa vsak dopoldan spijem ca. 1,5-2 L vode. Tu in tam popijem če kakšno Ca in Mg tableto in to je to. 1-2x tedensko migam po 1 uro ( sobno kolo, tek ali zelo hitra hoja, plavanje), vsako jutro pa telovadim 25 minut, ker moram zaradi operacije hrbtenice, ki sem jo imela aprila lani. Berem, da si tudi ti dala skozi to zoprnijo. Tudi jaz od takrat ne sedim več kaj dosti, razen v službi, doma pa, če je le možno, grem v ležeč položaj, da se mi moja hrbtenička vsaj malo oddahne. Veš, sem pa imela pred dieto s hrbtenico po operaciji še hude probleme, ker me je še zelo bolelo in sem zelo telo težko sedela, čeprav so mi v službi priskrbeli Spinalis stol, ki je krasen. Bila sem v Valdoltri, kjer so me slikali, ker so se bali, da je hrbtenica zaradi zmanjšanja medvretenčne ploščice nestabilna in jo bo treba utrditi. In v tem času sem se odločila za dieto. Dobila sem mavec, ki sem ga snela le ponoči in mi je kar dosti pomagal, veliko pa so naredile moje znižane kile in pa telovadba, saj imam sedaj zelo dobro utrjene mišice na trebuhu in hrbtu in mi pomagajo nositi breme. Zdravnik v Valdoltri me je zelo pohvalil in mi čestital za izgubljenje kile. Celo mavec so mi morali narediti nov, ker mi je bil stari tako zelo prevelik. Še vedno ga imam doma in kadar me zelo boli, si ga nataknem za kak teden in je potem boljše. Povedati sem pravzarprav hotela, koliko zmanjšanje teže lahko pomaga pri lajšanju raznih težav. Mene je dobesedno rešilo pred ponovno operacijo in mogoče se zato še toliko bolj trudim obdržati to težo. Pa telovadba tudi naredi svoje. Nikoli v življenju nisem imela takšnih trdih mišic na trebuhu, kot jih imam sedaj, na nogah skoraj ni več celulita. Fit sem kot šus in ponosna sem nase, da mi je pri 46-ih to uspelo. Upam le, da me ne bo izdalo koleno, saj bi sicer lahko počela vraga in pol, pa trenutno ne gre. Ampak bo že. Zatorej se ti res splača potruditi, saj bo tvoje življenje dobilo druge kvalitete, druge dimenzije. Sicer pa si pri vseh silnih kilah, ki si jih že snela s sebe, že veliko naredila, sedaj se le prepričaj, da je potrebno to vzdrževati, pa z mišicami še kaj naredi. Je že tako, da moramo samo poskrbeti zase. Saj zdravniki svoje naredijo, veliko pa je na nas. In ko ti bodo krivulje padale, se spomni name in upam, da ti bo to pomagalo prebroditi krizo. Res se splača, verjemi mi. Jaz sem popolnoma nov človek ! Kristina, kot sem že malo prej napisala, -13 kg v času diete in še -2 kg po 1. mesecu ločevanja po obrokih. Zdaj pa vzdrževanje teže, ki zame sploh ni problem, vsaj zaenkrat. Sadni dnevi mi krasno regulirajo težo, vodnih dni pa se poslužujem le v skrajni sili, ker so zame preveč hudi. Marjetka cvetka, s tem špeganjem, kaj imam v skledi sem jaz imela problem pri moji žlahti. Tako zelo so bili vsi radovedni, pa kaj imam noter, pa zakaj ne jem njihove hrane, pa vsi bi poizkusili in potem so bili navdušeni. Kaj hočemo. Zdaj so že navajeni in ni več začudenih pogledov. V službi so mi nekaj časa še nosili sladkarije na mizo, sedaj pa končno ne več, tako, da imam vsepovsod mir. Danes imam sadni dan. Sem se že kar navadila, da je sreda sadna in mi je kar všeč. Dobim sicer en obisk in jim bom spekla pico, vendar zame ni problema. Niti nimam več skušnjav. Jaz bom ta čas pojedla kaki 2 kili lubenice, pa bo. Zdaj pa delat, sicer jutri ne bo tolarčkov. marjanca45

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

17. avg 2005 6:50

Pozdravljene, papilon, pojdi na največjo čokoladno torto v slaščičarno, ta te bo verjetno nasitila in ne boš imela želje po še.Tudi jaz sem ga zadnji mesec moje diete zelo sračkala. Zdaj sem 1 mesec po dieti in sem pristala na 60 kg, s tem pa nisem prav nič zadovoljna, saj sem jih imela že 58. Sploh ne vem kakšen način prehranjevanja si naj izberem kar nekaj begam med Montijem in 3md in se sploh ne morem odločit. Vglavnem pa ločujem hrano, le prejšni vikend je bil ubijalski, saj sem jedla 3 dni zaporedoma pizzo, kar se seveda tudi pozna na kg. Edino kar se 100% držim pa je da jem sadje do 12. ure. Marjetka Cvetka kar zinila sem ko sem prebrala, da imaš 3 mestno št. na sliki sploh ni opazit. Te prav občudujem, da imaš takšno voljo in željo po zmanjšanju kg. Čestitam, le tako naprej. Včeraj sem pospravljala omare in sem avtomatsko odmaknila majčke brez rokav na najvišjo polico, mislim da nam letos ne bo več vroče.Kakšna škoda, pa prav veselila sem se vročega poletja. Lep deževen dan. tuna

marjanca45  

17. avg 2005 7:22

Papilon, jaz sem za OH večerje jedla včasih kosmiče ( tiste brez sladkorja, pa ko so v njih tudi lešniki, pa malo suhega sadja ) s sadnim sokom. Mi je bilo fino. Zadnje čase pa se za ta obrok najem lubenice do onemoglosti, ki me tako nasiti, da še komaj diham. Lahko ti pa povem, da je mene kriza zagrabila 2 tedna pred koncem in me je totalno zvilo. Za nekaj dni sem mrknila s foruma in sama s sabo razčiščevala kako in kaj. Ogromno so mi pomagale rožice s foruma in brez njih bi prav gotovo scagala, tako pa sem jih vsak dan brala, zraven jokala in pomagalo je. Do teh padcev krivulj po mojem pride, ker smo po tolikem času že malo naveličane in utrujene od vsega skupaj. Veš, tudi za telo tole prehajanje na novo presnovo ni enostavno, prav tako ne izgubljanje kilogramov ne. Zato poglej na vse takole: bravo Papilon, ma si frajerka, pregrizla si se skozi tri mesece, teh 7 dni pa je još sitno. In punca moja draga, veš kaj bi ene ženske dale, da bi imele 8 kg manj !!! Saj res vsi ne moremo shujšati 20 kg v tem času. Vsak je nekaj posebnega, nekaj enkratnega, zato je teh tvojih 8 kg za tebe teža, s katero se tvoje telo strinja in s temi 8 kg manj si lepša, bolj si si všeč, boljše se počutiš, si nova Papilon. In bodi ponosna, da ti je uspelo prestati te 3 mesece - z grehi ali brez. Prehranjevanje potem je zame mnogo bolj enostavno. Ampak o tem sem že veliko pisala. Skratka, vsak dan, ki ga boš prestala, si na koledarju prečrtaj in bodi vesela, ter pridno odštevaj !!!!!! Tuna, očitno je res konec poletja. Jaz mojih majčk še nisem spravila, vendar se mi kar milo stori ob pogledu nanje. Tale zmeda glede prehranjevanja po dieti je res hudič. Jaz sem se pač odločila za ločevanje znotraj obrokov in zaenkrat mi ratuje. Montija pa ne morem zdržati, ker bi brez krompirja, čeprav ga jem le 1x tedensko, umrla. Pa saj take bistvene razlike med 3MD in Montijem ni. Fino pa je, če se človek za nekaj odloči in potem je manj beganja. Saj se boš odločila, ko boš pogruntala, kaj ti najbolj odgovarja. Zase le upam, da bom vedno lahko vozila slalom med skušnjavami, ki nam jih pripravlja življenje. marjanca45

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

17. avg 2005 7:29

Pozdravljena M ARJANA!!!! Zgodnjo jutro je zame zakon.Zvečer sem pa fuč.Malo prej sem iz pečice vzela kruh, lepo mi diši po stanovanju.Tolk semučim,da se ne pregrešim.Meso imam zelo rada, bom poskusila ga počasi črtat z jedilnika.Marjana občudujem te, ker si še vedno znami in nas podpiraš Lep pozdrav!!! Men gre na računalniku zelo počasi,semzačetnik!! Helena45 helena45

marjanca45  

17. avg 2005 7:35

Pa ta prava si, Helena !!! Saj jaz sem zvečer že tudi ob devetih v postelji s knjigo v roki in zjutraj ob pol petih telovadim, samo da bi pa že kaj po kuhinji šarila, to pa mi ne rata. Bravo za tebe in blagor tvojim, ki jih čaka tako čudovita hrana, ko se zbudijo. Saj to zmanjšanje količine mesa po moje pride samo od sebe. Vsaj pri meni je tako, ker imam rajši krožnik restanega krompirja s solato kot pa meso. Kaj čemo, sto ljudi, sto čudi !!! marjanca45

marjanca45  

17. avg 2005 7:39

Ribica, imaš pa pravo džunglo na balkonu ! Tudi jaz sem nora na rože in ubogi moji sosedje, ko grem na dopust, ko morajo vse to zalivati. Ampak na tej sliki si zelo drugačna, kot se te spomnim izpod Pohorja. marjanca45

katalonija28  

član od: 27.6.2005

sporočila: 18

17. avg 2005 8:10

dobro jutro...prišla iz dopusta... en teden Cresa ni naredil nobene škode pri mojem hujšanju. Priznam sicer, da se nisem točno držala navodil. Zjutraj sem jedla kruh, namaze, privoščila sem si tudi prošek in sladoled. Zadnji dan pa kar paniran sir in ocvrt krompir. Tako, da diete nisem speljala do konca. Ampak nisem imela niti kilograma več. Mogoče je bilo koristno, da je bilo do plaže 232 stopnic. Danes sem se tehtala in sem na -22 kg. Sicer se bo to v toku dneva za kakšno kilco spremenilo ampak to je to... dekleta želim vam lep dan..... katalonija28

marjanca45  

17. avg 2005 8:20

Bravo, Katalonija28 za teh -22 kg ! Tistih 232 stopnic je po moje definitivno vsaj malo pomagalo k ohranitvi tvojih shujšanih kil ! Uživaj v novi podobi, kar pomeni tudi kakšno novo oblačilo. Punce, me bi morale imeti kak popust pri kupovanju oblačil, saj smo si jih krvavo zaslužile !!!!! marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti