17. avg 2005 6:49
Dobro jutro, rožice !
Helena, pa kaj ti sploh ne spiš ? Ob tej uri sem si nameščala make up, ti pa pred računalnikom !!! Zakaj misliš, da si včeraj spravila v sebe preveč mesa ? Ti želodec nagaja ? Meni meso sploh ni več tako všeč, kot včasih. Prej sem ga jedla vsaj 2 - 4x/teden, sedaj pa največkrat le 1x. Mi je vse drugo boljše. Pri B vsaj 1x tedensko jem sir in pa kakšno solato. pa jajca imam zadnje čase zelo rada, pa seveda ribe, tako, da mesa sploh nič ne pogrešam.
Luthien, po 3 mesecih sem izgubila 13 kg, v prvem mesecu po končani dieti, ko sem ločevala hrano po obrokih pa še 2 kg, skupaj torej - 15 kg, ki jih sedaj z lahkoto vzrdžujem. Hrano, kot sem napisala, ločujem le znotraj posameznega obroka, kar pomeni, da za kosilo npr. jem B, za večerjo pa Š. Pazim le, da , če se le da, sladkarije jem 1x tedensko. Do kosila še vedno jem sadje, pa vsak dopoldan spijem ca. 1,5-2 L vode. Tu in tam popijem če kakšno Ca in Mg tableto in to je to. 1-2x tedensko migam po 1 uro ( sobno kolo, tek ali zelo hitra hoja, plavanje), vsako jutro pa telovadim 25 minut, ker moram zaradi operacije hrbtenice, ki sem jo imela aprila lani. Berem, da si tudi ti dala skozi to zoprnijo. Tudi jaz od takrat ne sedim več kaj dosti, razen v službi, doma pa, če je le možno, grem v ležeč položaj, da se mi moja hrbtenička vsaj malo oddahne. Veš, sem pa imela pred dieto s hrbtenico po operaciji še hude probleme, ker me je še zelo bolelo in sem zelo telo težko sedela, čeprav so mi v službi priskrbeli Spinalis stol, ki je krasen. Bila sem v Valdoltri, kjer so me slikali, ker so se bali, da je hrbtenica zaradi zmanjšanja medvretenčne ploščice nestabilna in jo bo treba utrditi. In v tem času sem se odločila za dieto. Dobila sem mavec, ki sem ga snela le ponoči in mi je kar dosti pomagal, veliko pa so naredile moje znižane kile in pa telovadba, saj imam sedaj zelo dobro utrjene mišice na trebuhu in hrbtu in mi pomagajo nositi breme. Zdravnik v Valdoltri me je zelo pohvalil in mi čestital za izgubljenje kile. Celo mavec so mi morali narediti nov, ker mi je bil stari tako zelo prevelik. Še vedno ga imam doma in kadar me zelo boli, si ga nataknem za kak teden in je potem boljše.
Povedati sem pravzarprav hotela, koliko zmanjšanje teže lahko pomaga pri lajšanju raznih težav. Mene je dobesedno rešilo pred ponovno operacijo in mogoče se zato še toliko bolj trudim obdržati to težo. Pa telovadba tudi naredi svoje. Nikoli v življenju nisem imela takšnih trdih mišic na trebuhu, kot jih imam sedaj, na nogah skoraj ni več celulita. Fit sem kot šus in ponosna sem nase, da mi je pri 46-ih to uspelo. Upam le, da me ne bo izdalo koleno, saj bi sicer lahko počela vraga in pol, pa trenutno ne gre. Ampak bo že. Zatorej se ti res splača potruditi, saj bo tvoje življenje dobilo druge kvalitete, druge dimenzije. Sicer pa si pri vseh silnih kilah, ki si jih že snela s sebe, že veliko naredila, sedaj se le prepričaj, da je potrebno to vzdrževati, pa z mišicami še kaj naredi. Je že tako, da moramo samo poskrbeti zase. Saj zdravniki svoje naredijo, veliko pa je na nas. In ko ti bodo krivulje padale, se spomni name in upam, da ti bo to pomagalo prebroditi krizo. Res se splača, verjemi mi. Jaz sem popolnoma nov človek !
Kristina, kot sem že malo prej napisala, -13 kg v času diete in še -2 kg po 1. mesecu ločevanja po obrokih. Zdaj pa vzdrževanje teže, ki zame sploh ni problem, vsaj zaenkrat. Sadni dnevi mi krasno regulirajo težo, vodnih dni pa se poslužujem le v skrajni sili, ker so zame preveč hudi.
Marjetka cvetka, s tem špeganjem, kaj imam v skledi sem jaz imela problem pri moji žlahti. Tako zelo so bili vsi radovedni, pa kaj imam noter, pa zakaj ne jem njihove hrane, pa vsi bi poizkusili in potem so bili navdušeni. Kaj hočemo. Zdaj so že navajeni in ni več začudenih pogledov. V službi so mi nekaj časa še nosili sladkarije na mizo, sedaj pa končno ne več, tako, da imam vsepovsod mir.
Danes imam sadni dan. Sem se že kar navadila, da je sreda sadna in mi je kar všeč. Dobim sicer en obisk in jim bom spekla pico, vendar zame ni problema. Niti nimam več skušnjav. Jaz bom ta čas pojedla kaki 2 kili lubenice, pa bo.
Zdaj pa delat, sicer jutri ne bo tolarčkov.
marjanca45