Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

kokos  

član od: 31.10.2004

sporočila: 373

16. avg 2005 13:16

Evo mene! Berem vas zaenkrat redno, pišem pa bolj poredko. Saj niste najbrž jezne, saj jih je kar nekaj, ki so bile z nami pa so poniknile, npr. Marina5, Dalmatinka,... jaz pa se le še tu in tam oglasim. Marjanca45, upam da se tvoj sin kmalu "pocajta" kar pa ne bo problem ob tako skrbni mami kot si ti. Riba-ribica, tudi jaz grem v Idrijo na čipkarski festival, saj imam tam svakinjo. Grem pa že v četrtek in bom tam do nedelje. Daj pripni svojo sliko v album, da te vidim, če se slučajno kje srečava. Marjetka cvetka, uspešen ponoven štart v službi. Jaz si po eni strani tudi že želim nazaj, sam še ne vem točno kdaj bom šla, me bodo še poklicali. Rečeno je bilo čimprej v septembru. Držte pesti!!!! Uživajte!!!! kokos

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

16. avg 2005 13:26

Kokos, že držim pesti !!! In ker jih držim tako močno, ne morem delati, ko pa se mi tako ali tako ne da. Ja, kar precej deklet je mrknilo - tudi Tejčica, pa Majdad se že dolgo ni oglasila, pa Vipercat, pa Aknirad, pa Bessybori, več pa si jih nisem zapomnila. Sem pa res smotana ! marjanca45

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

16. avg 2005 13:32

marjanca45 hvala za skrb pri zdravju mojega telesa vendar jaz se ful dober počutim zato sem se odločila da bi vseeno probala sklatit še teh 5-7kg potem pa bi ločevala samo pri hrani in vzdrževala to težo tudi z telovadbo-kaj praviš. Pegatka in Sibila Lepo je imeti nekoga ki se trudi iz začetka . VELIKO SREČE Pegatka ali si v prvem krogu Sibila tudi tebi veliko sreče v drugem krogu korajža velja Vsem bo uspelo potem pa lov na trgovine kristina Sporočilo je spremenil(a) kristina dne 16. avg 2005 13:36:02

Sibila  

član od: 8.7.2004

sporočila: 62

16. avg 2005 13:34

Marjanca45, hvala ti za vzpodbudne besede. Dobro vem, kaj pomeni če veš da je še več takšnih kot si ti, ki gredo proti istemu cilju in si pri tem pomagajo. Še ti veliko manjka do zaključka 3MD? Seveda to sploh ni zaključek, ne sme biti zaključek. Kokos, vem da nas je veliko ki občasno prebiramo te strani, čeprav se ne udeležujemo več debat tako pogosto kot smo se včasih. Če se prav spomnim si ti zaključila 3MD že pred meseci. Kako pa je sedaj s tvojimi KG? Še jih vzdržuješ v nekih mejah ali pa si tako kot jaz popustila. Sram me je zaradi tega, vendar mislim, da se da to še popraviti. Na forumu se nas je že pojavljalo tako veliko, da si je res nemogoče zapomniti vse. Seveda si vsi zapomnimo vas, ki ste najbolj pridne in si največ pišete. Sedaj pa nazaj delat. Sibila

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

16. avg 2005 14:03

Sibila, jaz sem končala z dieto v začetku aprila tega leta, sedaj pa ločujem hrano po obrokih in vsaj 1x tedensko spustim kakšen liter znoja iz sebe ali s tekom, plavanjem ali gonjenjem sobnega kolesa. Kristina, saj te nisem mislila kregati. Vsak zase najboljše ve, kaj mu je prav in kaj ne. Veš da ti privoščim še tisto malo kil, ki jih želiš sklatiti s sebe. Potem pa res ločuj pri posameznih obrokih, pa ne bo problemov. Jaz še vedno jem do kosila samo sadje in mi je prav všeč. Sem se navadila, pa mojemu želodčku je tako tudi najbolj všeč. Zdaj pa po hrano v trgovino, potem pa polenta in paradižnikova solata !!!!! Adijo do jutri, rožice moje ! Imejte se fajn ! Življenje je res prekratko, da bi si dovolili, da nam gre slabo. Če pa že, naj bo ta slabo ultra kratek ! marjanca45

pegatka  

član od: 27.5.2005

sporočila: 4

16. avg 2005 14:28

Sem v prvem krogu. Moje stanje je tako: - po prvem otroku mi je ostalo 10kg, po drugem pa 6kg. Zdaj je 4 mesece od poroda in AKCIJA! Danes je moj 5. dan. Grešila še nisem. Jutri dobim trampolin in že komaj čakam, da začnem skakat. Pa tudi vsak dan delam vaje za trebušne mišice (cca 15 min), ker so šle po porodu ful narazen - to pod nadzorom fizioterapevtke. POČUTIM SE VITKO! Nekaj me zanima. A katera od vas prakticira to??? In če, kakšen je rezultat??? Louise L. Hay pravi, da je debelost to: ne počutiš se varnega, pa si narediš ščit - iz špeha. Vzrok bolezni (debelost): strah, potreba po zaščiti, beg pred čustvi, ne počutiš se varnega, samo-zavračanje, iskanje izpolnitve Predlaga, da si v glavo vtepemo nov miselni vzorec tako, da si ponavljaš afirmacijo: POMIRJENA SEM S SVOJIMI ČUSTVI. VARNA SEM TU, KJER SEM. SAMA SI USTVARJAM SVOJO VARNOST. RADA SE IMAM IN CENIM SE. Jaz si to govorim 10 dni. Upam, da bo tudi to kaj pomagalo. Čau! 26 let, 161 cm, 80kg - danes je pokazalo 77,6!!!!! JUPIIIIIIIII pegatka

luthien  

član od: 13.8.2005

sporočila: 145

16. avg 2005 15:21

Hy! Riba-ribica, na žalost mi je Maribor malce deleč, ker sem iz gorenjskega konca. V Idriji pa sem že bila, čeprav ne ravno na temu festivalu. Krasne stvari so tam. Nekakšno odejico sem tudi jaz delala svoji hčerki ko je bila še dojenček. Naredila sem jih iz kvadratov tkanin različnih barv, pa še kkšno mašnico sem našila...nič kaj tako izvirnega kot ti delaš, pa vseeno...uporabna je bila. Drugače pa bolj kvačkam, pletem, izdelujem gobeline, vezem. Tudi meno to sprošča, samo zdaj sem po operaciji hrbtenice, pa ne smem toliko sedet in imet take drže, pa mi je kar dolgčas. Helena45, dons sem tudi jaz prišla do svojih osličev za kosilo. Okrog dvanajste pa sem morala pojesti malo sira. Obožujem sir in komaj čakam B dan, da ga lahko dobim košček. Kristina, čestitam za tvojih 24 kg manj. Vendar počasi. Če se dobro počutiš počasi nadaljuj. Velika izguba kil naenkrat je tudi lahko šok za telo. Jaz sem že dvakrat izgubila nekaj več kot 20 kg, ampav obakrat v času pol leta. Marjanca45, koliko kg si ti izgubila in ali sedaj uspevaš vzdrževati težo. Vem da sem sama kriva in da se mi telo zdaj maščuje. Zadnje pol leta sem ga veliko biksala. Vmes sem imela še operacijo, pa posledično premalo gibanja, pa nobene prave volje... Sami izgovori, vem. Večkrat sem za par dni začela z dieto, prišla do sadnega dneva, se zvečer najedla vsega mogočega in izgubila voljo. Pegatka, nekaj o tej miselnosti opisujejo tudi v zadnji reviji Rina. Vendar jaz ne vem kako naj spremenim svoj način razmišljanja. Zavedam pa se vse bolj, da je to kar si ti napisala eden od razlogov za mojo debelost. Samo ne vem kako naj si pomagam. luthien

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

16. avg 2005 19:05

Res ste vse fullll fajn Marjanca45 tebi pa hvala za nasvet.Sama sem se odločila da probam zbiti še teh nekaj kilogramov ,če pa bo slučajno škripalo zdravje ali počutje bom prenehala in samo ločevala hrano.Veš zanima me če si še kaj shujšala do sedaj ko samo ločuješ ali samo držiš isto težo ki si si jo zastavila. Luthien tudi tebi vse čestitke za izgubljene kile kot sem razumela si jih izgubila 40kg skupaj kaj pa sedaj ali jih lepo vzdžuješ. Pegatka -miselnost o debelosti odkar sem sama shujšala si jaz opisujem tako da se mi je življenje spreminilo za 100% in ko gledam druge ki so tudi pretirano debeli kako jim je hudo ko se težko premikajo se tolažijo s hrano prav smilijo se mi.Svet je res čuden ampak nazadje si mora vsak zase živjenje krojiti sam. Lahko noč do jutri kristina

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

16. avg 2005 23:10

Pozdravljeni! No,pa sem preživela prvi podopustniški delovni dan. Jezik sem razmigala,prste imam pa čist trde! Me je pa danes ena sodelavka zelo razveselila,tako da se mi je naslikal nasmeh čez cel obraz in skoraj sem poletela od važnosti. Bila je skoraj pol leta v bolniški in ko me je zagledala,je povedala,da sem zelo fajn shujšala odkar me ni videla.Zelo me je pohvalila! Ja,punce drage,zato se splača potrudit,joj kako dober občutek je,ko te nekdo pohvali. Ja,mene kar fejst hvalijo in nič kaj zavistnežev ni v moji bližini,to pa verjetno zato,ker sem pri teži še vedno na trimestni številki(čist mal mi še manjka do dvomestne,sam trenutno se mi res ne da trudit in zaenkrat samo vzdržujem težo).Ej,če mi bo pa nekoč vendarle uspelo in bom zelo,zelo znižala svojo težo,potem pa nevem,če me bodo še tako iskreno od srca hvalile oz.hvalili. Sam ena ženska,ki pa ima kar nekaj kil več od mene,ta me pa mal postrani gleda. Sam jaz ji nisem kriva,če preveč je,saj kar naprej nekaj melje,za malico pa en ogromen sendvič,jaz pa otepavam papriko in paradajz. Ha,najbolj hec je,ko imamo v službi malico in vsako zanima,kakšno solato sem si prinesla! Skoraj vsak dan si naredim kakšno drugačno kombinacijo,enkrat z rižem,drugič s testeninami,pa čičeriko,koruzo pa spet drugič samo zelenjavo. No,vsaj zjutaj ne buljijo v mojo skledico,ker jem sam sadje! Jih je pa nekaj že tudi poskusilo našo dieto,sam nobena ni zdržala tri mesece. Vsem novim želim obilo sreče pri dietiranju in pazite,da vas bomo brali tri mesece,ne nam prej pobegnit,ker drgač bom jezna na vas. Z Marjanco sva že pred nekaj meseci končali z dieto,pa sva še vedno tukaj. Kajti trimesečno dietiranje je lažji del,vzdrževati novo težo je veliko težje. Zato vas vse skupaj potrebujem,brez tega foruma bi se po svetu še vedno pozibavala z svojimi stodvajsetimi kilogrami! Kokos,tudi jaz držim pesti za tvojo službo.Tudi pri nas je danes prišlo nazaj delat nekaj delavcev,ki so pred nekaj meseci ostali brez službe,ker ni bilo toliko dela. Veš,kako so bili vsi veseli,pa čeprav bo to mogoče samo za nekaj mesecev. Kokos,pa mal večkrat kaj napiš,pa četud sam kakšen pozdravček! Marjanca,tudi jaz pogrešam vse,ki si jih naštela,pa še encijan se ni že dolgo oglasila! Vipercat je pa sploh čist mrknila,kaj neki je kaj z njo! Mejte se lepo in uživajte v vsej svoji lahkosti! Marjetka cvetka

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

17. avg 2005 4:48

Lepo pozdravljeni!!!!!!!! Mal se vam oglašam, ne vem, če si nisem včeraj preveč privoščia mesa?? Hvala, Marjetka Cvetka za tvojo zgodbo dala mi je elana. Drugi teden sem že na dieti, pa se mi vleče. Shujšala sem 2kg,pa se sprašujem,če bo sploh še slo dol. Zato punce,če imate elana, da bi še shujšale kar naprej. Ko zgubiš voljo je zelo težko. Lep pozdrav Helena45 helena45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti