Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

13. avg 2005 10:30

Hojla! Saby,želim ti čimprejšno okrevanje!Koliko kil ima pa tvoja tašča!Ti ji kar zaveži jezik,na tak fin način,ne na grd. Helena,super,da ti tako fajn gre!Saj ni tako hudo,pa še tale forum nam dviguje moralo.Res je zakon! Terliker1,super,da ti tako uspeva držat težo! Jaz sem se malce poredila,zato sem danes na sadju in upam,da mi bo uspelo,ker si sadnega dneva že dolgo nisem privoščila.Sem kar tako mimogrede začela preveč jest in se bo zopet treba mal v vajeti vzet. Mejte se lepo in naužijte se sončka,ker bogve,kako dolgo nas bo razveseljeval.Saj kar mimogrede pridrvijo temni oblaki in zopet dežuje. Toda mi se ne damo,kajne! Marjetka cvetka

Hel1  

član od: 12.8.2005

sporočila: 2

13. avg 2005 11:44

Potem čokolino ne pride v poštev Pa nič sej se bo tudi brez njega dalo. Jaz pa danes preživjam svoj 6 dan in sem že šla dol 3 kg. In to kljub temu, da nimam sadnega dneva, ki ga pač zaradi zdravstvenih težav iz preteklosti ne morem imet. No, vsem puncam želim veliko uspehov pa tudi dobre volje pri dieti. Hel1

saby  

član od: 13.11.2004

sporočila: 140

13. avg 2005 15:24

Oj! Eto me. Sem bila malo na sončku...prišla po kopalke in nazaj. Hvala Marjetka Cvetka, upam, da bom kmalu okrevala in da bom kmalu brez bolečin. Moja tašča pa ima ziher kake 10-20 kg več kot jaz. Ne morem točno oceniti. Lepo bodite! saby

luthien  

član od: 13.8.2005

sporočila: 145

13. avg 2005 15:26

Hy! Forum prebiram že kar nekaj časa, skoraj eno leto. "Malo" več časa pa se bojujem s svojimi kilogrami. Lansko leto sem na ločevalni dieti že bila nekaj časa (samo dva meseca). Tokrat sem začela že prejšnji mesec vendar zgubljam voljo, ker mi ne gre ravno od rok. Moj največji problem so moje depresije, sicer ne tako močne da bi bila na zdravilih, so pa toliko močne, da jih "zdravim" z hladilnikom. Tokrat poskušam preko tega foruma. Vidim, da se spodbujate medseboj in upam, da boste nekaj tega namenile tudi meni. LP luthien

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

13. avg 2005 18:20

Živjo punce! Jaz sem se pridrla nazaj domov po naših pre polnih cestah. Kriza!!!! Sem se pa zapeljala po pravkar odprtem novem atocestnem odceku... A ja, v torek sem na hitro odpotovala nazaj na morje. Tako da statistika sledi še enkrat. Zdaj pa res do septembra strogo ločevanje hrane, rekreacija,... in trdo delo. Potem pa še mogoče kaj oddiha. Aktivnega!!! Moram izkoristiti to leto absolventa, naslednje bo mogoče bolj delavno. Vsaj upam, želim si, da bo!!! Tuna tudi jaz nisem nič kaj bolj migala. Sem se olenila da je kaj (spanje po kosilu,...), res pa je da sem zelo pograšala rekreacijo in te vrste sprostitev. Moram pa za razliko od nekaterih povedat, da mi nekako ne pašejo težki zajterki... Mogoče dan, dva potem pa sem opazila, da sem imela bolj željo po nečem lahkem. Kar ne morem verjet, kako se telo privadi. Še pred letom dni bi lahko v nedogled metala vase vsemogočo hrano. Zdaj pa mi je dovolj, oziroma imam raje sadje. Opažam, da me ne zadovoljuje samo hrana in še enkrat hrana, sploh ne občutim nekega zadovoljstva v obilnem obroku, čeprav sem komaj čakala dopust, ko si bom privoščila. In si tudi sem, vendar mi ta-i obrik-i niso predstavljali pričakovanega užitka in zadovoljstva. Počutila sem se težko, napihnjeno, z bolečinami v trebuhu. Sarica nič ne bodi žalostna, v grdem vremenu na morju res ni kaj delat. Sploh pa v campu. Vreme na obali je zelo spremenljivo. Večeri zelo hladni, jaz sem bila skoz v nogavicah,... Saby ne se pustit!!! Želim ti čim prejšnje okrevanje. Tašči pa le pokaži, tako na en lep način do katere meje lahko gre. Da ji bo čimprej jasno kam naj se ne spušča, saj se navsezadnje ti tudi ne! Nevem, če se spomniš so tudi mene veliko zbadali, koliko pojem,...... in vedno pri obroku ... in enkrat sem preprosto rekla, da naj me ne vabiljo na kosilo ..., če nimajo dovolj hrane za vse, oziroma če se boljijo, da bom pojedla preveč in bo premalo za vse. Od takrat imam mir. No, vsaj pred mano se vzdržijo komentarjev. Čeprav jih zdaj najbolj jezi moja nova podoba... Ja če favšija bi gorela... Punca vzami stvar v svoje roke! In jim pokaži od kod naprej je tvoje življenje samo tvoje!!! Luthien dobrodošla med nami! Vem da se je težko upreti hladilniku,... Vendar sem prepričana, da ti bo skupaj z nami lažje uspevalo. Ker naš forum ni namenjen le dieti. Tu smo zato da si pomagamo v dobrem in slabem. Kot pravi Marjetka smo kot velika družina. Zdaj pa hitro delat. Dovolj je bilo počitka, pravi tašča. joke! :))))) Lp Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

13. avg 2005 18:39

Luthien, pozdravljena! Veseli smo vsake nove članice, tudi člana bi bili. Tukaj med nami boš vedno našla moralno oporo. Ali bi lahko pogled v hladilnik zamenjala s pogledom po rožicah na vrtu ali balkonu? Vedno je kaj novega in ne redi. Vedno nam lahko poročaš o svojih uspehih in neuspehih, lahko vprašaš, kar te zanima, ali pa samo bereš, kar so napisali drugi. Hujšanje s tem forumom je veliko lažje, ker nisi nikoli sam. Oglasi se še in lep pozdrav! riba-ribica Sporočilo je spremenil(a) riba-ribica dne 14. avg 2005 00:21:32

andrinaa  

član od: 11.6.2005

sporočila: 56

13. avg 2005 19:00

Luthien, dobrodošla! Praviš, da si malo k depresijam nagnjena in si jih kar sama zdraviš s pomočjo hladilnika. O, kako dobro poznam to! (Pa tega ne bi za nič na svetu priznala - takrat, ko sem imela sama tak problem.) Tako da, najprej pozdravljam to, da priznaš! Si že na dobri poti k uspešnemu premagovanju! Ko te bo spet prijelo, se zamoti z nečim, kar vzame tvojo pozornost v celoti! Lahko greš tudi ven (samo ne v trgovino!), lahko greš generalno čistit kopalnico, lahko greš telovadit - pač nekaj, da te mine tisto, kar te sicer vleče k hladilniku. Ko boš željo po hrani premagala prvič in drugič, boš že mnogo močnejša in vedno lažje bo!! Saby, tole s taščo me pa na marsikaj spominja! (Moje lastne grenke izkušnje!) Verjamem, da boš sama rešila, pa vseeno: pri enem ušesu not, pri drugem ven. Navadno se dobro obnese, ker s pregovarjanjem pri takih nikamor ne prideš. Sem pa enkrat slišala en zelo dober odgovor, ko je ena nekaj sekirala eno drugo, ki je imela malo več kil. Odvrnila ji je: "Vsi pa ne moremo biti tako lepi kot ti!" In je oni jezikavi čisto vzelo sapo! andrinaa

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

13. avg 2005 20:26

Hojla! No pa spet dežuje!Presneto! Lutihien,poznamo mi to premagovanje depresij s pomočjo hladilnika! Ampak hladilnih imamo zato,da v njem shranjujemo hrano,ne pa zato da ga napadamo,ko nam gre slabo! Zdaj rajši poglej na naš forum,se nam potoži in videla boš,da ti bo lažje. Rožica,tudi jaz sem se navadila teh lahkih zajtrkov in bog ne daj da bi dala zjutraj kaj drugega v usta kot sadje ali pa sadje z čisto malo ovsenih kosmičev,ali pa kakšno zelenjavo!Zdaj si za zajtrk večkrat privoščim tudi kumare in paradižnik.Po drugi hrani me vse tišči!Šele po dvanajsti uri lahko začnem jest tudi kaj drugega.Ne morš verjet,kako se je telo navadlo na ta način prehranjevanja! Mejte se lepo! Marjetka cvetka

pegatka  

član od: 27.5.2005

sporočila: 4

13. avg 2005 23:32

Živjo! Še ena nova med vami. Tudi jaz imam depresijo, ki se ji reče "en je star 4 mesece, en dve leti in 8 mesecev, z enim sem se pa omožila". In tudi jaz utapljam svojo žalost in načete živce v cukru. Dojim ne več, zato sem se tudi jaz z velikim upanjem vrgla na hujšanje. Moje stanje je tako: imam 161 cm in 80 kg in sem drugi dan na 3md - a bo šlo? Saj ko berem tele vaše izpovedi, mi je prav fajn. Potem pa mi pride pred oči kaj takega kot: sej nobena dieta ne pomaga, bla, bla, bla - potem se zrediš nazaj... Moram rečt, da ste prave face in vas res cenim in občudujem, ker imate toliko vztrajnosti in vam rata. Zdaj pa eno vprašanje: sem vegetarijanka (ne jem živali - tudi rib, jem pa mlečne izdelke, jajca pa raje ne, kot ja) in mi ni čisto jasno, kaj bom jedla na B dneve. Kam spadajo sojini izdelki - mleko, tofu in sojino "mleto meso"? - po Hayu to niso beljakovine, pri 3md pa sem naletela na dve varianti: b in š, zdaj pa res ne vem. Punce, držte se! pegatka

Sarica  

član od: 20.4.2005

sporočila: 74

13. avg 2005 23:49

Živjo, samo da na hitro povem, da sva se vseeno odločila za morje, sicer ne za moj priljubljeni lošinj, ampak za šolto, kjer še nisem bila, tako da bom poročala, kako bo ko se vrnem. Komaj čakam in upam, da ne bo celi čas dež. Zdaj pa hitim zmetat še zadnje zadeve na kup. Lepo se imejte, se javim, ko se vrnem kaj! Aja, pa še živjo tudi Pegatki in Luthien! Takih, ki se bojujemo z kilcami, ki pridejo zaradi slabe volje nas je pomojem dosti, tudi jaz sem taka. Je težko, včasih bolje, včasih slabše, je pa res, da se tista snov, da si bolj srečen ali vesel po mojih izkušnjah RES tvori, če se dosti giblješ! Jaz poizkušam tudi tako in seveda z veliko pogovorov in razumevanja od fanta...tudi to zelo pomaga. Red v glavi na koncu je pa včasih vseeno težko obdržati. Najbol vesela Sarah, ki gre na morje!! JUHUUUU! Sarica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti