Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

9. avg 2005 8:35

Galyka, saj nisem mislila količinsko za 2! Hotela sem povedati, da mora misliti še na otroka! Maychi, izgleda, da sploh ne bomo imeli jeseni, da bo direkt zima. Marjanca45, tebi tak na easy 2 gor, dva dol...wau, meni 2 kg pomenita polovico izgubljene teže v treh mesecih! Pa prideta gor ko šus, dol jih pa ne gre spravit za boga! Tuna, oblačila in obutev so tolažba, saj to pomeni sigurno kakšno kilo... Danes se pa sonček že kaže...upam, da bo malo ogrel ta dan.. Darchy

gogy  

član od: 5.12.2004

sporočila: 51

9. avg 2005 8:37

Tuna, ne se sekirat... če si dobila drisko ti je naredil gazda še uslugo (si se vsaj spucala ). Ne, zdaj pa prez heca: olivno olje vsebuje veliko nenasičenih maščobnih kislin (Oleinska kislina), ki so za naše telo pomembne in delujejo nanj zelo blagodejno. Ne verjamem, da ti je olje naredilo take prebavne motnje, prej riba, ki se na vročini zelo hitro pokvari. Več o olivnem olju najdeš na tem naslovu: http://www.zdravahrana.net/html/deli/clanki/oljka_in_oli Clek, ne morem verjet, da bi se ti odločila v tem času za dieto. Če spremljaš tale forum, si gotovo prebrala, da so se nekaterm dekletom pojavile različne zdravstvene težave. Sicer še ne vemo zagotovo, ali so povezane le z novim načinom prehranjevanja, a previdnost ni odveč. Dekle, uživaj v nosečnosti - vsaka je enkratna in neponovljiva!!! Najpomembnejše je pa le zdravje otroka, ki ga nosiš pod srcem. Kar veliko nas je, ki bomo na tem forumu "visele" še en čas in ko se boš odločila, bomo tu, da ti nudimo podporo in spodbudo. Veliko zdravja tebi in tvojemu srčku! ciao! gogy

Sarica  

član od: 20.4.2005

sporočila: 74

9. avg 2005 9:22

Živjo, najprej, da se še jaz pridružim ostalim in malo skregam Clek, tudi jaz mislim, da to sploh ni čas, ko bi po dnevih ločeval, kaj boš jedel. Saj vse, ki smo dale skozi vsaj en krog vemo, kako je to kak dan kar težko...Clek, ti raje jej zdravo in se izogibaj umetni predelani hrani, pa jej polnozrnate zadeve. Mislim, da se kar strinjam z Maychi, da bi bil Montignac kar ok zate. 3md pa zdajle sigurno ne! Vsaj zdajle! Maychi, jaz sem zares začela kak teden nazaj, ampak sem bila tudi kar žalostna, ker so mi kgji kar skočili gor. Mogoče imaš prav, da je to zaradi zajtrkov in zato, ker si še od prej navajen, da ješ dosti za kosilo, čeprav sploh ne rabiš toliko. Drugače mi pa ustreza, tako da bom kar nadaljevala. Edino malo me je danes in včeraj dajalo sladko, ker sem tudi jaz najbrž oh zasvojenec, mi je pa super, ker lahko jem jogurt za zajtrk-to je tudi pri meni stalnica!! Malo se še lovim, ampak bom na morje vzela še knjigo, pa bom še enkrat prebrala, ker sem prvič zelo hitela. Nič punce, lep dan vam želim, upam, da bo vseeno še kaj poletja, ker s temi 14 dnevi sonca pa res ne morem bit zadovoljna....joj potem bo pa spet mraz. Ker imamo stanovanje obrnjeno na Z imam oblečeno jopo VOLNENO in grem po nogavice....avgusta!! Grem, diploma čaka! Sarica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

9. avg 2005 9:29

Darchy, saj veš, da počasno izgubljanje pomeni, da nimaš kaj dosti viška, tistega ta pravega, mastnega. 2 kg pa teža niha že pri malo slabši prebavi, slabšem odvodnjavanju ali pa pri naših mesečnih dnevih. V nedeljo zjutraj sem npr. imela neverjetno malo kil, sedaj pa 2 dni samo dajem hrano v sebe, iz mene razen vode ne gre nič in se kar pozna. Pa ni panike. Zase vem, da s sadnim dnevom zelo hitro uravnavam grehe. Ampak, saj vemo - vsak človek je unikaten in (hvala bogu ) neponovljiv. marjanca45

Kat  

član od: 16.2.2005

sporočila: 44

9. avg 2005 10:46

Hojla, punce! Jaz sem zdaj na dieti ze dobra dva tedna, prejsnji teden nisem bila ne vem kako uspesna, veliko grehov se je nabralo, no pa vseeno skupna izguba kg tam nekje okrog 2,5, kar niti ni ne vem kako slabo. Nalin jaz veckrat *srecam* na forumu Ringaraja, in kolikor je meni znano, njena nosecnost poteka dobro in ji trebuscek veselo raste. :) Lepo se imejte, lep dan vsem!

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

9. avg 2005 11:05

Goga sigurno je bilo olivno olje, ker sem imela težave samo jaz pa nas je 15 jedlo iste ribe. Je pa naš dalmatinski kuhar najprej ribe naoljil posolil in popoprav, ko jih je pekel jih je mazal z olivnim oljem, ko pa so bile pečene jih je še polil z oljem. Pečene ribe so na pladnju kar plavale v olju. ker pa jaz nisem navajena na zelo mastno hrano so bile posledice vidne.Drugače tudi sama uporabljam olivno olje, sem si ga prinesla s seboj, ampak ne v nenormalnih količinah. Marjanca ne bom se kej preveč tolažla ker sem se tudi preden sem šla na morje vagala oblečena. Sej glede kg se sploh ne sekiram, hlače so mi še vse prav, tale teden bom malo bolj pridna, pa bodo kg kaj hitro padli. Rožica veš da nisem niti enkrat telovadila ali tekla na morju. Si bila ti kaj bolj pridna? Moja edina rekreacija je bila hoja na plažo in iz nje, po hribu navzgor kakšnih 10 minut in plavanje. Ampak tudi tega ni bilo ne vem kaj. Z rekreacijo sem res na nuli, mislim da bom morala čimprej na fitnes, ker tam pa res telovadim. Kako je tukaj mrzlo, bom marala jutri oblečti jopico da me ne bo zeblo. Tako pa je če prideš iz 40 stopinj na 20 in še manj. Brrr... Lp tuna

Clek  

član od: 17.1.2005

sporočila: 33

9. avg 2005 12:00

Ojla! Hvala za odgovore in vaša mnenja tudi sama se ne strinjam s tem, da bi naj v času nosečnosti jedla za dva. Kaj se pa tiče začetka moje diete pa je tak. Nisem nazorno napisala. Tak način prehranjevanja že mam nekaj časa ampak nikoli nisem preplezala čez njo zmeraj ko sem delala prevelike prekrške sem nekako spet začela od začetka tak, da sem bla zmeraj bolj pri začetku. Pa še to, da sem vmes imela poroko pa so ziher bile kake pregrehe. Je pa res, da se včasih glih ne držim diete kot pijanec plota. Jaz bi jo ziher malo prilagodila, no pol pa več ne bi bila 3md. Bom šla danes v knjižnico si izposodit knjigo od Montignaca pa jo malo prebrala, če pa bom rabila kako pomoč pa se bom obrnila na Maychi. No za nosečnost pa sem zvedela komaj pred tednom dni tak, da sem bila v dieti še preden je bil otrok spočet. Pa še to nikoli nisem mogla zjutraj zajtrkovati, ker mi je bilo slabo zgodaj jest tak, da mi zdaj zelo odgovarja, če pojem od 7.30-8.00 sadje. Se počutim bolje. Pijem pa veliko tekočine (vode), saj to pa itak priporočajo nosečnicam. Zaenkrat pa mi ne paše glih kaj preveč sladkega. Pa naj pojasnim še to, da se bojim, da se bi preveč zredila itak pa bi bila vesela, da bi bila v mejah normale pri teži nosečnice. Nočem pa ziher škodit nerojeni pikici. No pa moj seznam jedilnikov ima kar nekaj zvezdic (mišljeno črne pike). Sem pa danes že pojedla 6 suhih marelic pa francoski rogljiček (OH dan), popoldne pa rogljiček s čokolado. No pa eno črno piko bom naredila saj grem na zajčka na žaru in solato. LP, Clek

lilika  

član od: 9.8.2005

sporočila: 3

9. avg 2005 12:23

Lepo pozdravljene! Že dolgo časa spremljam ta portal, pa sem šele danes zbrala dovolj poguma in pa "tehnične opreme" da se vam bom aktivno priključla. Tudi z dieto. Začela sem danes, z veliko optimizma in poguma pa tudi veliko strahu pred krizami. Vem da se med sabo spodbujate, kar mi je v veliko tolažbo. Imam pa še to srečo, da greva na dieto dva, s tem mislim na svojega fanta. Prehranjujeva se sicer bolj redko skupaj, bova pa vse druge aktivnosti počela skupaj. Torej zavihajmo rokave. Lep dan vsem! lilika Sporočilo je spremenil(a) lilika dne 09. avg 2005 13:25:45

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

9. avg 2005 12:38

Lilika, to je beseda ! Dva shujšana Slovenca na en mah - no, ne bo na ne mah, temveč na 3 mesece, pa vendar !! Bo lažje, ker sta dva, prav gotovo. Veliko dobre volje in zabave med nami. Prav gotovo ti ne bo dolgčas, saj bereš, kakšne smo. Kot pravi zakonci - skupaj v dobre in slabem. Dobrodošla oba !!!!! Lilika, preveč nažiranja res ni fajn, če pa ješ po pameti, se pa tudi ne boš sredila ne vem koliko. Čez nekaj mesecev boš pa tako ali tako okrogla, tako, da kilca gor ali dol, ni panike. Važno je, da bo obema dobro in da bosta zdravi. Najprej zdravo dete, potem pa linija mamice. marjanca45

Clek  

član od: 17.1.2005

sporočila: 33

9. avg 2005 14:02

Marjanca45, saj ne rečem, da bom ful črtala določene stvari iz jedilnika malo bom pač bolj pazila pa mislim, da ne bo kaj hujšega. Ker vem kako je bilo pri eni znanki, ki je razglagala, da jo je G nadrl, češ da se je zredila premalo pa je bila za 20 kg že težja pol pa v knjigah zaslediš kakšna teža je priporočljiva. Bom pa itak vse naredila za svojo pikico. To mi je zdaj malo dvignilo samozavest, ker prej me je kar potolko in sem se kar malce zasekirala nad sabo. Hvala marjanca45 Clek

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti