Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

saby  

član od: 13.11.2004

sporočila: 140

8. jul 2005 10:42

Zdravo punce! Kako ste kaj? Vidim, da ste vse zelo pridne. Le tako naprej! Po dolgem času se vam tudi jaz oglašam, ne vem, če se me še katera spomni. S 3md sem končala v začetku februarja. V marcu sem imela prometno nesrečo in nisem se več tako gibala kot bi mogla, tudi majhne pregrehe sem delala in si pridobila nekaj dodatnih kg-jev. Sem pa takrat v 3. mesecih izgubila 23 kg-jev. Malo razmišljam o povratku oz. o 2. krogu 3md. Nekaj pa me zanima. Ali je že katera izmed vas delala 2. krog 3md? Če katera je, me zanima koliko kg se da spraviti dol v 2. krogu. Jaz bi se rada znebila še nekje 10-15 kg. Zelo vesela sem, da vas je na forumu toliko, veliko novih. Pa še nekaj. A vse pijete juho na B dan? Jaz sem jo v 1. krogu ves čas pila. Zanima pa me, če je učinek enak, če juhe ne piješ. Želim vam obilo uspehov in skoraj 100% sem, da se vidimo v ponedeljek, ko postanem vaša nova (čeprav stara) sotrpinka, da grem v boj proti kg-jem z vami. En lep, čeprav deževem pozdrav. A kaj pogrešate sonček? Jaz sem v službi, opravljam obvezno prakso in to še do konca meseca, tako da imam možnost do dostopa foruma skoraj ves čas... Mejte se!!! P.S. pa še eno prošnjo oz. vprašanje imam. Kje se da dobiti geslo za dostop do slikc? Tudi jaz bi prispevala svojo... saby

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

8. jul 2005 10:52

Hojla! Kakšno čudovito vreme za lenarjenje!Pa kaj se toliko jezite na dež,pa sej je prav čudovito,ko dežuje. Sam poglejte skozipadalico,kljub dežju je šla na sprehod.Bravo punca,iz tebe pa še nekaj bo! Ma ne tolk jamrat,zmigajte mal svoje lene riti,marelo v roke,pa gremo naši! Jaz sicer nisem šla na sprehod,ker sem tud lena ko ne vem kaj,sem pa že šla na vrt,se najedla jagod,nabrala rdečo peso,ki jo kuham za kosilo,zraven bo še pire krompir(Imam š dan),za družino pa še zrezki v omaki. Kako se kaj ima naša Marjanca!Upam,da maksimalno uživa in si nabira novih moči! Hja,grem naprej kuhat kosilo! Mejte se lepo in naj vas tale dež ne zamori.Glejte vse z lepše strani,saj veste,da po dežju posije sonce! Marjetka cvetka

Marjetka cvetka  

8. jul 2005 10:55

Hojla saby! Jaz pravkar končujem drugi krog in sem sklatla pet kil,sem pa kar veliko grešila,tako da sem kar zadovoljna.Je pa res,da gredo kile v drugem krogu bolj počasi dol! Dobrodošla spet med nami! Marjetka cvetka

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

8. jul 2005 11:06

Pa upajmo da ima Marjanca lepše vreme kot mi. Pozdravljena Saby, jaz hujšam po 3md že 3 leto, res pa je da jo bom letos prvič pripeljala do konca, še en teden. Se mi pa zdi da je skoz enako, mi letos ni nič težje kot je bilo prej. Sem pa si letos obljubila, da se ne bom nazaj zredila... no pa da vidimo, kakšen karakter sem... Lp tuna

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

8. jul 2005 11:33

Hojla! Se moram malo javiti, da si olajšam mojo grešno dušo. Jaz jem, jem, jem,... in to vse po vrsti. Jutri imamo krst moje nečakinje in že cel teden pečem, tako da so mi še dodatne kalorije na razpolago. Naslednji teden bom pa pekla še za mojo hčerko, ki bo dopolnila 3 leta. Pa kako naj bo človek na dieti ob vseh teh rečeh. Sem tudi zbrala pogum in stopila na vago, pa sem se potem kar zjokala. +4kg v 2 tednih zaradi mojega nažiranja. Enostavno sem že naveličana teh mojih vzponov in padcev. Če pomislim da sem se še pred 4-imi leti borila s težo katero imam danes za sanjsko... Kolikokrat sem se vprašala, zakaj imam ravno jaz take probleme s kilogrami. Saj vem da sem sama kriva za vsak kg ki ga imam viška, ampak z voljo sem res čisto na dnu. Se mi ne da it več te igre!!! Vsaj sončka imamo pri nas, da mi da vsaj malo energije in volje! Pozdravček! tejčica

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

8. jul 2005 11:41

Hej, tejčica, pogum! Mi te mamo radi tudi s 4 kilami plusa, pa verjetno nismo edini;) Probaj čim bojl popustljivo štartat in če si recimo vzameš en greh, si vzemi čas zanj in ga brez skrbi pojej, boš lažej ostala samo pri enem. Recimo si vzameš 5 piškotov, jih daš lepo an krožniček, zraven si skuhaš čaj in ves čas misliš, kako boš uživala. Potem se stisneš s svojo ta malo in z velikim užitkom pojesta piškotke! In boš dobila tisto, kar rabiš in ne boš rabila potem srobat še vseh ostalih;) Mene pa zebe:( Veri

Marjetka cvetka  

8. jul 2005 12:33

Hojla! Tejčica,mislim da je čas,da se odpočiješ od 3md in se poskušaš pač zdravo prehranjevati.Tole nažiranje nikamor ne vodi in samo slabo se boš počutila vsakokrat,ko boš stopila na tehnico.Ti kar lepo ločuj med obroki,brez kakršnega koli vrstnega reda,si vmes privošči še kakšen sadni dan,mogoče kdaj tudi vodnega.Najboljš,da pustiš tehnico nekaj časa pri miru in ne mislit na kille,ampak uživaj ob hrani.In verjemi mi,nažiranje ni užitek,užitek je,ko si spečes krožnik krompirja,si narediš zraven ogromno solate,se lepo vsedeš za mizo in počasi ješ in uživaš,uživaš...... In nikar se ne sprašuj,zakaj imaš ravno ti probleme z težo!Zakaj neki le?Ker se samo ti takole brezvezno nažiraš,se potem sekiraš in padaš vedno globje v obup. Nehi hujšat,začni se prehranjevat kot sem ti predlagala,pust vago pri miru,nas še naprej prebiraj in povej,kakšno bo stanje čez en mesec! Mi smo s tabo,bodi še ti z nami! Mejte se lepo! Marjetka cvetka

Sarica  

član od: 20.4.2005

sporočila: 74

8. jul 2005 13:50

Živjo, Tejčica ne obupat nad sabo, mogoče bi pa samo mogla poizkusit kaj drugega, ker si verjetno tega ločevanja že sita, samo ne se nažirat, ker te bo bolel želodec, pa še raztegne se počasi in potem so "grehi" vedno večji, rita pa tudi. Tuna, a tri leta si bila skoz po malem na 3md? Kaj boš pa potem, ko bo konec? Tudi ločevala ali kaj drugega? Kakšno kislo vreme! Še malo, pa bom šla domov jesti zelenjavno mineštrico, ki jo je včeraj skuhal fant, ker sem bila cel teden jaz dežurna v naši domači menzi...pa nisem imela ne volje ne idej več!! Joj, ko bi bilo vsaj v nedeljo lepo, da bi lahko kam v hribe pobegnili!! Lepo se imejte punce! Sarica

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

8. jul 2005 15:23

Živjo! Saby pozdravljena nazaj! sama sem ravnokar zaključila drugi krog diete, kilogrami so šli malo slabše dol kot v prvo ampak sem vseeno zadovoljna. Mislim, da so tvoji cilji čisto realni. Želim ti da jih čimprej dosežeš. Jaz juhe nisem pila vsak B dan. Le če se mi je hotelo, kar pa se je zgodilo bolj redko. Tuna, ko sem prebrala tvoj post je tako kot bi brala svojega. Se mi popolnoma enako dogaja. Včeraj sem imela sadno zelenjavni dan. Do 22:00 ure potem pa sem zmazala zrnato štruko s sirom in zelenjavo ter lonček mleka. Ugotovila sem, da ima tudi čokolada v tako poznih urah enak okus! Je pa zanimivo kako zavestno bašeš v usta, tudi sama se ob dejstvih, da se bom zredila, da bom imla veliko rit in plavalne šlaufe, da ne želim več biti takšna, nisem nehala mastit s čokolado. :( Kar se pa lenobe tiče bi potrebovala nekoga, da bi me malo obračal na kavču. Tudi meni je najbolj butasto od vsega vreme, ki še naslednji teden ni nič kaj obetevno. Sem ravnokar gledala napoved, spet so skoraj same dežne kaplje. PA KDAJ BO SPET SONCE?!!! :( Sarica, tudi sama sem zelo zadovoljna, da sem se odločila raje počakati na poletno razprodajo, da kupim oblekico pa je verjetno sploh ne bom. Se že spogledujem z dolgimi hlačami. Tabina se ti pridružujem pri majhnih ciljih! Moj je ta: 1. da se do ponedeljka spravim v red (ker imam jutri še eno praznovnje) 2. do morja pazim, da ne bom mešala hrane v posameznem obroku (odpotujem teden dni za tabo, tako da si bova morale biti ta teden v močno podporo, da bo motivacija držala še naslednji teden) 3. da bo OH dan le enkrat na teden in ne vsak dan !!!! Lp, spet sem natipkala cel esej, pa sploh nisem utegnila vse prebrat. Se tipkamo kasneje, zdaj grem na teren! Čao! že letim! Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

8. jul 2005 21:32

Hoj! Sem že nazaj! In kaj vidim (berem) Tejčica nikar! Saj so že vse povedale predhodnice, ne vrzi puške v koruzo! Pozabi na kilograme in se prehranjuj kolikor se da zdravo, brez nažiranja (v mejah normale) čeprav si vseeno privošči kar želiš. Uživaj v majhnih stvareh. A odnehaj nikar! Važno je, da kilogrami ostanejo na mestu, da se telo oddahne in privadi na novo težo. Zato je prav tako pomemben premor med dieto da si telo opomore (ne na teži :) ) in ni zdravo, predvsem pa ni funkcionalno vlečt dieto dolgo. Se pridružujem mnenju Marjetke Cvetke, samo obupat ne! Telo potrebuje vsaj dve leti, da se privadi nove teže, da ne shranjuje takoj za hude čase. Torej naj bi vzdrževali novo težo vsaj dve leti. Ja težko bo, zato pa smo me tu v dobrem in slabem, da si pomagamo. Tejčica, upam da boš ostala med nami, ki se trudimo po dieti vzdrževat težo in ker zna to včasih biti še težje, kot sama dieta nam bo prišla prav vsaka dobra misel, beseda. Danes jo mogoče potrebuješ ti, jutri mogoče jaz. Kdo ve? In ko, če pride do takšnega trenutka bi si želela tudi tvojo podporo. Podporo nekoga, ki ve kako težko je v tistem kritičnem trenutku in če boš zmogla ti, boš več kot vzgled vsem nam, ki nas mogoče še čaka kdaj kakšen težek trenutek oklevanja na križišču dveh poti. Poti, ki vodi naprej v novo lepše, aktivnejše življenje in poti, ki pelje nazaj in sklene naš začaran krog (nažiranja- "stradanja"- nažiranja... ). Prosim zapelji na pravo stran in nam pokaži pot naprej! Lp, ROŽICA. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas. Sporočilo je spremenil(a) Rožica dne 08. jul 2005 21:51:55

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti