2. okt 2005 19:40
Hvala za tvojo podporo Bonaca!! Lahko noč in mirno noč!! helena45 Sporočilo je spremenil(a) helena45 dne 02. okt 2005 19:41:41
2. okt 2005 19:40
Hvala za tvojo podporo Bonaca!! Lahko noč in mirno noč!! helena45 Sporočilo je spremenil(a) helena45 dne 02. okt 2005 19:41:41
2. okt 2005 19:45
Pozdravljene! Vsekakor ste ob nedeljah oziroma sploh ob vikendih bolj redke in kratke. Pri meni pa je ravno obratno - med tednom je tale mašina ves čas v pogonu z drugim kapitanom, bo vikendih pa je več ali manj moja. Danes sem sadna - jutri 1. vodni dan. Skoraj 1 mesec - teža pa kot da bi se mi prilimala - zelo sem razočarana, ker sem izgubila zelo , zelo malo. Na sadni dan mislim, da se pri enem obroku laho je različno vrsto sadja - ali mislim narobe - prosim za pojsanilo. V knjigi mislim, da so recepti z mešanim sadjem - naprimer pečene banane z jagodami, jabolčna čežana z breskvami ali suhimi figami, itd. Sama pa imam en velik problem in PROSIM, svetujte mi, kaj naj naredim. Naslednji teden grem za 5 dni na jesenke počitnice v Radence v apartma. Bomo 4, seveda samo jaz na dieti, kuhali pa bomo sami. Prvi dan dopusta imam sadje, potem pa lepo naprej. Kaj bi naredile na mojem mestu? Sploh si ne predstavljam, da se na počitnicah takole lepo obnašaš in prav nič ne grešiš - nobene salamce, mesto samo 1 x v 5 dneh, nič alkohola, itd. Še najlaže bi si odpovedala sladkariji na OH dan in jo nadomestila, seveda z MESOM. KAJ NAJ NAREDIM, DA NE BO PREVEČ NAROBE? Zahvaljujem se vam za nasvet - ne prezrite mojega vprašanja!!!!!!!!!!!!! VERONIKA
2. okt 2005 21:07
Hojla! Dušanka in Helena,uspešen začetek jutri.Pokažita vsem iz kakšnega testa sta. Veronika,glede na to,da si boste sami kuhali,pa res ni nobenega problema.In,če si na dieti,to velja tudi za dopustniške dni,drugače pa lahko že kar danes končaš z dieto. Lepo razloži ostalim,da si na dieti in jih prosi za razumevanje in podporo. Saj kakšen dan še gre,če se nekoliko pregrešiš,če se pač zgodi kakšno praznovanje,ne moreš pa grešit celih pet dni. In če si resnično želiš shujšat,potem se boš pač sprijaznila s tem,da boš meso jedla samo en dan.Če pa se s tem ne moreš sprijazniti,potem pa sploh brezveze,da si na dieti. Sicer pa,ali greš na dopust zaradi oddiha,ali zaradi hrane???????????????" Rajši kot o tem kaj in kako boš jedla,premišljuj kako se na dopustu gibala in sprostila. Ja,pa na sadni dan lahko za kosilo ješ mešano sadje. Jaz sem danes zopet preživela dan brez pregreh.Res sem bila pridna.Imela sem OH dan. Čeprav sem mojim za kosilo pohala piščančje zrezke me ni prememil niti košček.Popoldan smo šli na obisk k mojim staršem,kjer me je mama nahecala,da sem pekla ocvrte miške.Pa tudi nič,do konca hladnokrvno sem počakala do šestih in si potem za večerjo privoščila tri miške in še obvezno jedilno čokolado. Jutri pa seveda na sadju. Mejte se lepo in veselo se smejte,da boste pregnali te deževne oblake. Marjetka cvetka
2. okt 2005 21:48
Prvi kostanj je že, to sem ugotovila včeraj na vegetarijanskem pikniku,saj sem ga kar precej nabrala, povsem nepričakovano. Marjetka cvetka, zelo si pridna, zato si zaslužiš uspeh. Pri nas doma smo izumili puding, ki sploh ne redi. Recept pa je takšen: ko greš čez vrata, naročiš sinu, da ga skuha. Seveda iz tega ni bilo nič, šele čez dva dni sem se spomnila in začela hvaliti, kako dober je bil puding, ki ga je skuhal. Sedaj vsi razumete, zakaj ta puding ne redi čisto nič. Veronika, svetujem ti, da se potrudiš zase, čeprav je včasih težko. Važno je, da bo družba dobra, kar je pomembnejše od hrane. Uživaj na dopustu! Lp riba-ribica
2. okt 2005 22:56
Veronika in Marjetka cvetka! Glede na to, da se resno pripravljam na začetek 90 dnevne presnovne diete, sem si jo natisnila in piše pri dnevu 4 - sadnem dnevu med drugim takole: "....to je pomembno, ne mešajte sadja! V sadnem dnevu je potrebno pojesti mešano sadje, torej za zajtrk eno vrsto, za kosilo drugo vrsto, za večerjo tretjo in za malico četrto vrsto sadja!!!" Prosim ne recite, da pišče več od kure ve, ampak sem se danes v branje diete res poglobila in takole je s to stvarjo. Čeprav pa mislim, da če ste že mešali v enem obroku sadje med sabo, tudi ne more biti tako strašen greh, da le niste mešali z drugo hrano (OH, Š, B), ali kako???? Veronika, uživajte na dopustu kljub dieti, malo pa se spomnite na naju z Heleno45, ki jutri začneva po vaši poti! Lahko noč vsem, ki še vztrajate za računalniki! Dušanka
3. okt 2005 4:44
Dobro jutro vsem!! Sem zelo slabe volje, računalnik mi ne pošlje kar sem napisala pa tudi mi je zbrisal vse. Časa pa nimam več, grem v službo. helena45 Sedaj pa dela Čao, čao Sporočilo je spremenil(a) helena45 dne 03. okt 2005 04:45:38
3. okt 2005 4:48
Dobro jutro Helena45 in ostale - ne začeti dan slabe volje - saj računalnik ni kriv, da sva danes začeli. Prijeten beljakovinski dan ti želim in prav nič slabe volje. Sem pa nekaj opazila - danes ni nobenega novega recepta??? Po navadi jih naložijo opolnoči, danes pa nič. Morda še bo! Dušanka
3. okt 2005 7:14
Dobro jutro, rožice moje drage in naš cvetek Robi ! Pa kako sem jezna, da se vam ne morem pridružiti med vikendom. Rožica, tudi jaz sem že parkrat popenila pri tem mojem velikanu. Gre namreč za to, da so 4 mulci z mrežo povezani na internet in za to so potrebni kabli. Nama je ta kabel nekje preščipnilo in potreben je bil nov. Ker pa nama je novega nabavljal sosed, je to trajalo 2 meseca (!. No, včeraj sva ga končno dobila, sedaj ga je treba le še vgraditi, tako, da upam, da naslednji vikend ne bom več v mrku. Pa toliko ste napisale. 45 minut sem rabila, da sem vse prebrala ! Punchka, saj imaš prav glede mene, ampak jaz sem že vse življenje koza, veš, in enostavno si ne morem reči ne, bolečine pa so tudi moj stalni spremljevalec že kar nekaj let. Hvala, da si me skregala. Tuna, z zanimanjem sem prebrala ta članek o vnosu kalorij v telo. Po mojem je res tako in nikoli v času diete in tudi sedaj ne izpuščam obrokov, čeprav se mi včasih za večerjo ne da kaj dosti jesti, pa če drugega ni so pa kosmiči s sadnim sokom. Picika, to je pa dobra fora, da si kupiš premajhna oblačila in potem čakaš, kdaj to bodo prav. Upam, da jih boš lahko čimprej oblekla. Glede na teh -2,5 kg to ne bo ravno dolgo trajalo. Omenila si luno in ne da bi vedela, sem se že v soboto odločila, da bom danes vodena, čeprav se tega izogibam. Skuhala sem si že zeleni čaj, da bo malo lažje. Upam, da bom zdržala, ker ga že kar nekaj časa nisem imela. Sem pozabila pogledati na moje stare jedilnike. Migla pa ti si res prava migla ! Pa taka kuharica. Superca. Bom pogledala recept za te tvoje špecle. In te kuharske knjige - veš, da bi jih takoh kupila če bi imela možnost. Daj, razmisli malo. Ksusta1, za trebušne mišice jaz delam kar nekaj vaj. Vsak drugi dan naredim 100 trebušnjakov. In se mi pozna. Res pa je, da na tem mestu ni več kaj dosti špeheka, ki mi ga je oklestila ditea, ampak mišice so pa trde ko šus, kar mi tudi pomaga pri hrbtenici. Sem pa prebrala, da je potrebno skupaj z vajami za trebuh utrjevati tudi hrbet, da so mišice na obeh straneh trdne. Ampak v vsakem primeru je fajn telovaditi. Res pa je, da rezultat be pride od danes do jutri. Nataska, -13,5 kil ! Hej, kaj te bo še kaj ostalo ? Bravo !!! Dušanka in Helena45, danes je vajin dan D !!!!!!!!!!!!! Krasno, da sta z nami. Nič cagat, nič kaj dosti premišljevati. dan na dan, pa bo mimo prvi teden, pa drugi, pa mesec.... Bosta videli, kako hitro bo šlo. Veronika, me veseli, da ne bom edina vodena. Če bi se držali za roke, bi bilo lažje - ha,ha,ha. Ampak bova, kaj ?! Jaz do sedmih zvečer ne bom doma, tako, da ne bo hrane ob meni. Jabolka z delovne mize pa sem umaknila. Glede tvojih počitnic: saj pravzaprav ni problema, še toliko manj, če boste sami kuhali. Toliko pa že bodo fer ti tvoji kompanjoni, da te bodo razumeli in boste jedilnike prirejali - ti meso in zelenjavo, solato, oni pa še kakšno prilogo zraven. Pa saj njim tudi kakšen dietni dan ne bi škodil ! Namesto alkohola si pač skuhaj npr. zeleni čaj. Nikar ne popusti. Mislim, da si spraševala glede mešanja sadja na sadni dan. Vem, da je bil pri meni to edini dan, ko sem si naredila za kosilo npr. veliko skledo sadne solate, v kateri je bilo zmešano več vrst sadja in kolikor vem, je to na ta dan dovoljeno. Sicer pa sem čez dan jedla naenkrat le eno vrsto sadja, tudi na sadni dan. Marjetka cvetka, je kar fino brati, da ga ne biksaš. Zdaj se pa le potrudi, saj si ta prava !!!! Ribica, pa ti si faca s tem receptom za puding, ki ne redi ! Na ta način bi lahko tudi jaz prišla do še kakšnih drugih receptov. Krasna ideja ! V soboto sem šla na Skalo na Slov. Konjicami in bilo je krasno. Šla sem sama, ker je moj dragi zbolel. Pa mi je bilo kar prav, da sem lahko hodila "na ful" in koleno je bilo proti pričakovanju zelo malo boleče. Tudi dol ni bilo problemov. Grešila pa nisem nič. Moja teža se je počasi začela spet spravljati na cifro, ki sem jo imela pred dobrim tednom. Sem vesela. Pa danes voda, jutri pa sadni dan, tako, da sem bom dobro očistila. marjanca45
3. okt 2005 8:41
Lep ponedeljek vsem! Včeraj sem končala z prvim delom diete, mam nekaj vprašanj:90 dan je bil na mesni dan ali zdaj vzdrževalno začnem znova (s 1. receptom v 2. knjižici) ali jo delam od Š dneva naprej. Danes sem mislila za kosilo jesti zelje in krompir v kosih. Za večerjon pa ... isto ali ne isto? Glede mešanja sadja v Rinini knjiici mešanje ni prepovedano, piše pa da se zaradi lažje prebave lahko odločiš da sadja ne mešaš, jaz sem ga ker bi drugače znorela. Sem velika ljubiteljica ocvrtega sira, ali pozna katera kakšen način, da bi ga panirala brez jajca - beljakovin se ne sme mešat, a ne? Kaj pa pica - zelenjava in mozzarella, ali lahko ješ tako pico tudi v piceriji. Kaj pa čaj z mlekom ali zdaj lahko zjutraj ali še vedno ne? Ko je za večerjo jogurt z musilijem ali mora biti navaden ali je lahko saden? Vzdrževalne dietarke, na pomoč! Punce in fant držte se in držte pesti zame, da me ne potegne nazaj v grehe (predvsem s sladkarijami, zdaj ko pravila niso več tako stroga). Pa mal me kregajte, ker ne pijem dovolj ;-D PS kalo športate zdaj ko je za tek premrzlo in premokro? Vsem želim uspešen ponedeljek. Nenya
3. okt 2005 9:09
Nenya, bravo, da si prispela na konec. Jaz začenjam 7. mesec po dieti in naj ti povem, da hrano ločujem le znotraj obroka in ne upoštevam točno zaporedja obrokov, ki jih nudi 2, knjižica Rininih receptov. Če mi je, jem 2 dni zaporedoma le Š, ali pa 3x B. Če npr. za kosilo jem B, ni nujno, da je za večerjo tudi B. Zelo redko jem 2x dnevno enako vrsto hrane. Običajno za kosilo Š ali OH, da pokurim do večera, zvečer pa B, ko je malo lažja hrana npr. kake solate itd. Med tednom tudi težko jem meso za kosilo, ker sem prepozna in ni dovolj časa ( 4 ure), da bi imela pravilen razmak do večerje. Pico jem še vedno brez sira, prav tako do kosila le sadje. saj se pravzaprav ni nič spremenilo od diete, le strogega zaporedja dni ( B,Š, OH, sadni dan....) ni več - vsaj pri meni. Sladkarije jem 1x tedensko, kruh pa 1x/14 dni. Sadni dan imam 1x tedensko. Za pohan sir pa ne vem, kako bi ga panirala brez jajc. Jogurt je po moje vseeno, kakšen je - sadni ali navaden. Je pametno, da se ne spustiš preveč z vajeti, ker, ko boš enkrat začela z vedno več "izjemami", ti bo to potem postala navada in se boš težko spet spravila v red. Saj ne rečem, da me tu in tam kaj ne zamika prepovedanega in to tudi naredim, vendar zelo redko - zaenkrat, da ne bo zvenelo preveč hvalisavo. V tem slabem vremenu gonim sobno kolo. Veliko uspeha ! marjanca45Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Prekonočni ovseni kosmiči z banano in arašidi
Kavna torta (Coffee cake )