Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

30. sep 2005 13:58

Tigrolina, danes bi pa lahko skupaj jedli, tudi jaz imam to za kosilo. Dober tek. Dušanka tudi jaz ti stojim ob strani. Glede solate pa tudi jaz ne mislim oz. delam drugače kot Marjanca. Običajna količina soli, olja in kisa. Le večja količina solate kot drugače. Ponavadi jo pojem za kosilo kakšnih 30 dkg - najmanj. Pa še polovico tega za večerjo. bonaca

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

30. sep 2005 13:59

Pozdrav vsem! Dušanka, veliko uspeha pri tem načinu prehranjevanja ti želim. Ko zanimivost naj povem, da je moja teta (cca 75 let) shujšala po tej metodi v slabem mesecu že 7 kg in je zelo zadovoljna in ji sploh ni težko. Tako vidimo, da leta niso nobena omejitev. Telovadi ne, ker težko hodi, uporablja tudi palico, za njeno telovadbo poskrbi dveletni vnuk, ki ga pazi. Tudi jaz nisem več mlada po letih (52), sem pa mlada po srcu, včasih tudi otročja. Zato se tudi otročje veselim čletrtkovega odhoda v tople kraje. Sedaj pa moram odkolesariti do moje mame. riba-ribica

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

30. sep 2005 14:07

Riba-ribica, vse čestitke teti, čeprav sem kar prepričana, da se v mladih letih vse nekako lažje dela - mislim shujševalne kure. Vsaj jaz sem takrat lažje izgubljala kilograme (ki pa sem jih potem tudi preuspešno nadoknadila), zato se pa moram sedaj toliko bolj potrudit. No, saj se tudi jaz ne počutim ravno staro, ampak - kako že rečejo: dobro ohranjena, malo vožena, samo letnik me je... Uf, tole pa ne bi smela napisati, a ne?Bom probala biti pridna tako kot ve! Dušanka

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

30. sep 2005 14:21

SEM ZASLEDILA TALE ODGOVOR NA ENEM FORUMU, PA VAM GA POSREDUJEM, KER MI JE ZANIMIVO, PA NE VEM ČE NISEM JAZ NA ISTEM! Je ena ženska spraševala kaj naj naredi, da malo je, pa športa, kg pa stojijo - odgovor pa je naslednji. Po opisanem mislim, da je problem v 800kcal dnevno. To je čisto premajhen vnos in tvoje telo se je nanj navadilo. Verjetno ti je res brez težav uspelo shujšat v prejšnji rundi. Sedaj pa se je telo navadilo živet s temi kalorijami in deluje ves čas na ŠPARANJU. Torej, premalo ješ! Tvoje telo špara hrano, ki jo vanj vneseš saj jo potrebuje za življnje in sedaj še za šport. Pri katerem po možnosti porabiš ravno toliko kolikor vneseš v telo. Kaj narediti sedaj??? Pomojem si v kar veliki godlji. Če začneš jest normalno ... Cca 1400 - 1500 kcal se boš najverjetneje redila ker se je telo navadilo na tistihubohig 800kcal. To rejenje ne bo trajalo dolgo ker ko bo telo dojelo, da mu ni potrebno več šparat in, da lahko energijo ki jo dobi z vnosom hrane normalno porablja, bo pridobilo tisto sigurnost. A koliko časa boš v tem umesnem obdobju ne vem. Druga možnost pa je, da še zmanjšaš vnos kcal in tako postopoma skosi leta prideš do tega, da ne smeš več nič jest ker se še kar naprej rediš. Telo je namreš zelo prilagodljiva zadeva in če ga boš navadila na 500kcal dnevnega vnosa, ja se bo pa na tega navadil. V začetku boš izgubila par kilogramov, potem pa se boš znašla v istem položaju kot si sedaj. In tako boš lahko hujšala, do onemoglosti ... Sedaj se tukaj lepo vidi kaj je težava premajhnega vnosa kcal v telo in kam to privede. Zgubljena jaz ti predlagam, da postopoma začneš povečevat vnos hrane. Naj bo na začetku kak teden 900kcal in nato 1000.... Na strani "osebni trener!", ki ti jo je dal Medi lahko pošičeš izračun bazalnega metabolizma in vidiš koliko pravzaprav tvoje telo potrebuje vnosa. In na ta kalorični vnos moraš prit za zdravo prehrano in zdravo hujšanje. Deficit pa boš delala s športanjem. Postopno več vnosa pa ti predlagam zato ker, če sedaj povečaš vnos na recimo 1300kcal dnevno si bo telo 500kcal pospravilo za rezervo. Navajeno je že preživet s tistimi 800kcal, ostalo pa do balo na stran "za hude čase"... Vem, da ti je sedaj tole grozno brat. Mislila si, da delaš prav in bila vesela nad rezultati in sedaj si se znašla v najbolj nezavidljivem položaju ker se lahko zgodi, da se malo porediš... pa kljub temu se rediš tudi sedaj. Zato je najbolje, da se spraviš v prave tirnice. Telovadbo pridno furaj še naprej, tako kot si jo do sedaj. Hrane pa se loti na način, ki sem ti ga opisala(seveda, če želiš). In če se zalotiš, da se malo rediš se ne sekiraj ker boš to spravila dol, ko se ponovno pobereš. Zavedaj se in imej pred seboj dolgoročni cilj. In naj ti bo jasno, da je to obdobje le prehodno. A žal druge rešitve ni. Kot sem rekla obstaja le še tista varianta, da zmanjšaš vnos na 500kcal in nato čez pol leta, ko stvari ne bodo več delovale, samo še na 300kcal in na koncu živiš samo še od mleka in vode pa se kljub temu rediš. tuna

tigrolina  

član od: 26.5.2004

sporočila: 25

30. sep 2005 14:36

hehe,bonaca.. ni problema.. sem več naredila.. tako da pridi :D :D mava še potem za večerjo :D hehe tigrolina Sporočilo je spremenil(a) tigrolina dne 30. sep 2005 14:46:08

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

30. sep 2005 14:40

Tigrolina saj sem tudi jaz naredila. Pridi ti k meni na kosilo, pa jaz k tebi na večerjo :). Od kod pa si sploh. A imate tam kaj sonca? Pri nas je bilo dopoldan lepo vreme, zdaj ko se pa spravljamo domov pa se je začelo kisati. Ko bi bil vsaj vikend lep! bonaca

tigrolina  

30. sep 2005 14:51

heheh.. :D jaz sem iz Velenja,pa ti? sva daleč narazen? am,pravkar sem mislila it rolat..ampak že nekaj dol meče..tako da nevem,če bo kaj iz mojega rolanja.. Drugače pa bo v soboto lepo vreme..v nedeljo pa dežek.. tako kaže na vreme.si ..in ponavadi drži.. :D tigrolina Sporočilo je spremenil(a) tigrolina dne 30. sep 2005 14:58:59

tigrolina  

30. sep 2005 14:54

popravek.. zdaj je sonček z oblaki tigrolina Sporočilo je spremenil(a) tigrolina dne 30. sep 2005 14:57:31

punchka  

član od: 26.4.2005

sporočila: 26

30. sep 2005 15:13

tuna, tole je pa zelo dober in pomemben članek..se je treba zavedat, da zmanjšanj vnos kalorij deluje le neki časa..po večini teorij nekje 3 mesece...vidite kakšno povezavo? potem je treba nehat, dvignit vnos kalorij itd... pa to kar zmeri povem ko se mi glih zazdi kaj napisat ....šport šport pa še enkrat šport... marjanca..ko berem o telih tvojih težavah s kolenom..ti se preveč teraš in pretiravaš..če imaš težave s kolenom NE SMEŠ v hrib, in to noben, tudi NE SMEŠ tečt, v glavnem ne smeš ga obremenjevat...kakor vem, tudi plavat hodiš..mogoče bi bilo bolje če se za nekaj časa omejiš na plavanje..dokler bolečine popolnoma ne izginejo..pa tudi po tem, ko boš spet začela..ko te začnhe bolet ne smeš stisniti zob pa do konca!! takrat se ustavi pa nehaj, bolečina je signal in ga je treba upoštevat! sem prebrala kaj sem napisala, pa vidm da sem bla precej stroga..se opravičujem, je pa popolnoma dobronamerno..res mislim, da si škoduješ s takim ravnanjem.. lep vikend punchka

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

30. sep 2005 15:14

Živjo! Upam da ne bom spet sama celo poldne na forumu. Saj razumem, da je lepo sončno vreme in Marjanco, ki ji je opravičeno zaradi tehničnih težav. Vendar se že zelo dolgo vlečejo, če mene vprašate pre dolgo. Saj ne da se nam ne javi, le pogrešam te še popoldan, oziroma zvečer, kot ti je bilo v navadi. Pa kaj za vraga pa "štrika" ta tvoj velikan, da še vedno nimaš neta? :) Luthien te popolnima razumem, tudi meni je najtežje zvečer. Nekako se zelo težko prehranjujem na ta način. Dišijo mi samo beljakovine. Tako da sem včeraj zvečer spet popustila in spila dva lončka kefirja. MNNNJamiII obožujem vse navadne jogurte,...., čim bolj kislo je bolj všeč mi je. Ja imaš prav primankuje ti b vitamina. Sama sem na mesto kvasa vsak dan zjutraj pojedla B-compleks. Če se ne motim moraš kvasa kar veliko pojest, oziroma tistih tablet. Zadevo pa lahko poenostavimo tako, da pač zaužijemo tableto vitaminov b zaradi katerih naj bi uživali kvas. Sama popijem še multivitamine, kalcij in magnezij. Vem pa da bi bilo dobro, da bi pila še železo. A ja vasako jutro pričnem z kozarcem vode (jodirane Jožefov vrelec), Ker imam že od nekdaj težave s ščitnico in to je najman kar lahko storim, da telo dobi dnevno priporočene vrednosti joda. Priporočeno je, da naj bi vsak človek na dan popil 3 dcl te vode. To sem napisala predvsem zato, ker se vse premalo zavedamo, kako pomemben je jod za organizem in kako malo ga zaužijemo. Migla pozdrav! Tu smo res kot ena velika družina vse smo si tako blizu, da se nam že kar samoumevno zdi, da si pač zaupamo osebne stvari. Zato smo mogoče nekatere na prvi pogled malo bolj radovedne? Tudi mene zanimajo podrobnosti, kot ostale. Predvsem pa me zanima kako dolgo si že tam, kako da te je pot zanesla tja, kaj delaš,....????? Dušanka dobrodošla med nami! Saj vem da je vsak začetek težek, sploh če ne veš kako in kaj. Sama sem na začetku premišljevala samo kaj lahko in kaj ne! To pa zna biti utrujajoče, pa saj se hitro navadiš. Kot si ugotovila je pač tako, da boš odslej jedala enkrat samo golaž, naslednji dan pa samo polento,.... Jaz kuham čisto normalno, le da sama potem ne jem dodatkov, ki jih imajo ostali. Torej samo meso ali samo krompir in solato. Sama pripravljam hrano na olivnem olju, ki ga poleg kisa obvezno dodam solati. Tako da kar veselo naprej. Je pa pomembno, da glede na to da želimo izgubiti maščobe malo omejimo vnos le teh, predvsem tistih ne zdarvih. Jaz se raje ognem vsej vidni maščobi, torej tisti ki jo lahko odstranim, ker je še vedno veliko tiste nevidne maščobe, ki se skriva v različnih jedeh, pa se ji ne moremo ogniti. Vse kar lahko naredimo je, da pazimo in že v trgovini preberemo na izdelku kaj vsebuje in se odločimo za nakup tistega izdelka, ki je zdarvju prijaznejši in vsebuje manj maščob. Veliko uspeha! Ja Tuna o tem smo debatirale že dolgo tega nazaj. Zdaj veš zakaj sem vedno poudarjala, da je treba jest, dovolj jest, količinsko veliko in vsak oh dan malo večji vnos kalorično gledano, da telo ne "skonta", da pravzaprav hujšaš in da se ne prilagodi na manjši vnos hrane in prične varčevati. Še slabše pa je, če vsak ponedeljek štartaš znova in strogo, drastično spremeniš prehrano za nekej dni potem pa za vikend popustiš,..... Zato niso zaman napisane smernice diete v knjigi, kjer tudi piše, da če se pregrešimo gremo preprosto naprej z dieto in ne prekinjamo in čakamo na pravi dan ( ponedeljek....).... Sicer pa priznam, da sem poudarjala to o velikosti porcije in pomembnosti ne spuščanja obrokov,... tudi zato, ker mi neizmerno ugaja, da lahko jemo, jemo, jemo,...!!!!! Še enkrat poudarjam, če želite shujšati je potrebno jesti! Ne spuščati obrokov, ker s tem naredite več slabega sebi kot koristnega. Na vse je treba gladati dolgoročno, čeprav vem da je težko, ker bi najraje vsi zgubili kilograme čez noč. Pomembno je da večkrat jemo, kar pa ne pomeni, da je potrebno kalorično veliko, če tega ne potrebujemo. Kakšen sadež za malico je čisto dovolj, tako da vzdržujemo raven sladkorja v krvi. In nadziramo morebitne napade lakote. Ker če se odpovedujemo preveč obrokom, navadno pride do prevelikega nihanja in posledično gromozanske lakote ali krize kot pravimo. Postanemo gromozansko lačni in pojemo lahko veliko preveč oziroma več, kot bi, če bi tekom celega dneva pravilno jedli. Vem, da je to veliko nasvetov in zveni kot pametovanje, kar pa NE želim da je. Vsi vemo kaj je prav, kaj je zdravo, kako naj bi bilo. Je pa res, da je zelo težko peljat tisti sredinsko pravo pot. Joj ko bi lahko bila sama tako vzdržna in učakana kar se hujšanja tiče. Zdaj bi najraje takoj imela enake kilograme kot ob koncu diete. Sicer mi ne manjka veliko, oziroma se nisem veliko zredila. Pa vseeno sem neučakana. Najraje bi se šla kar vsake dve uri tehtat, če je že kaj manj. :))) Je pa teoretično gledano zanimivo, da bi lahko živeli od zraka, kot sem že nekje zasledila. Vendar po mojem mnenju v praksi ne izvedljivo! Lp, Sem nadoknadila s tem postom za moj daljši tipkarski premor na forumu. Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas. Sporočilo je spremenil(a) Rožica dne 30. sep 2005 15:24:39 Sporočilo je spremenil(a) Rožica dne 30. sep 2005 20:37:07

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti