Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

maza  

član od: 27.1.2005

sporočila: 35

30. sep 2005 12:48

Marjetka cvetka,super da se dnevi ujemajo, pa še bonaca je z nama.Sicer pa bomo zdržale do konca, a ne?Trenutno sem tako naspidirana z motivacijo;da si niti ne dovolim pomisliti na prekinitev. Bodite še naprej tako pridne in uživajte v sončku,še ta vikend,ponedeljek bo baježe deževen lp maza

tigrolina  

član od: 26.5.2004

sporočila: 25

30. sep 2005 12:54

Lep pozdrav punce in fant! (sej imam prav da je v ednini ane?) Ne morem drugače reči kot pa da sem zelo vesela. Tako vesela,da mi je končno "zalaufalo" in se držim ločevanja. Fant mi zelo stoji ob strani, kar mi deva še dodatno voljo in moč. Vem,da je šele par dni za mano, ampak men se ne lušta več čokolade. Zelo sem ponosna nase,res! (nočem se hvalit,sam če sm tok vesela.. rajše tukaj napišem.. kot pa da razglašam naokoli) Marjetka cvetka ti si mi dala tok energije s tistmu dolgmu govoru.Res.Najlepša hvala :D mmm,danes imam beljakovinski dan.. in bodo za kosilo mesne kroglice v omaki+solatka. Aja pa še nekaj.. kaj jaz preveč pojem,če pojem namesto kosa kruha poleg kosila, en tak polnozrnat žepek al kako bi se izrazla. ??? tigrolina Sporočilo je spremenil(a) tigrolina dne 30. sep 2005 12:56:12

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

30. sep 2005 13:01

No, naj vam povem, da na idealni teži ne bom nikoli, rada pa bi čimveč oklestila. Saj konec koncev ni pomembno, koliko - vsak kg bo dobrodošel. Namen imam začeti v ponedeljek, tako da si bom danes še privoščila file lista na teflonki in blitvo, jutri še ne vem, kaj si bo mož omislil, v nedeljo na govejo župco in govedino v solati. No, v ponedeljek pa bi najbrž že nekako šlo - upam, da bom uspela pregledati linke, ki ste mi jih zaupali. Mnogo še ne vem, npr. kaj je to 3MD dieta, ali pa B dan, ali Š dan (B verjetno beljakovinski, Š pa škrobni - imam prav?). Je pa prav prijetno prebirati vaše prispevke, kako se bodrite med seboj. Sem upokojenka, tam blizu šestdesetih, z mnogo preveliko kilažo in na vozičku. Tako je še dodaten problem, ker se dovolj ne gibam. Ampak kolikor bom uspela, bo dobro zame. Sem prepričana, da me bo mož podprl v mojih prizadevanjih, čeprav shujševalne z mano ne bo delal. Pa saj že zdaj skoraj ne jem kruha in krompirja, ampak kile pa nikamor ne gredo. Po debati sodeč bi rekla, da ste ve še mlajše in še hodite v službo - no to je hvala Bogu že za mano, saj pravijo, kako je sedaj težko v službah. Že polnih 5 let uživam v pokoju in upam, da jih bom še veliko. Vsem želim lep vikend in mnogo uspeha pri zbijanju kilogramov! Dušanka

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

30. sep 2005 13:16

Dušanka,le pogumno naprej,leta pa res niso ovira!Moja mama je začela hujšati pri petišestdesetih,je najprej rekla,da se ji ne splača,zdaj pa je zelo zadovoljna,ker se veliko boljše počuti. 3MD-trimesečna ločevalna dieta B dan-Beljakovinski dan Š dan-Škrobni dan OH dan-dan ogljikovih hidratov S dan-sadni dan V dan-vodni dan Le pogumno dušanka,vsak izgubljen kilogram je pot do boljšega počutja! Marjetka cvetka

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

30. sep 2005 13:22

Marjanca, poglej v beležnico glede Skale... Lep konec tedna vsem skupaj.

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

30. sep 2005 13:24

Maza se te spomnim, ko sem te brala, preden sem se odločila za dieto. To ohranjanje teže je res pravi hudič in kar zanima me, koliko časa bom tako vztrajna. Okoli mene v službi so čokolade, pa keksi, pa McDonaldsova hrana, jaz pa vztrajno glodam jabolka in pijem vodo. Saj se vas je kar nekaj že spravilo v ponovne kroge. Bravo in držim pesti, da vam uspe. Bonaca, tudi jaz sem ves čas diete dajala na solate običajno količino bučnega olja. Še vedno mi ni jasno, kako lahko Marjetka cvetka ješ solato brez olja ! Dušanka, tako kot si zapisala - vsaka kila, ki jo boš spravila s sebe, bo super, še posebej, če si manj gibljiva. Lažje ti bo, ker nisi v službi in si lahko bolj enakomerno porazdeliš obroke. Super, da ti možek pomaga. Ko se boš navadila, boš videla, da je zelo enostavno kombinirati hrano za oba. Ti pač ne boš jedla vsega. Npr. le meso in solato, on pa zraven še kakšen krompir ali riž. Brez skrbi, vaja dela mojstra. Tudi me smo bile na začetku malo prestrašene in negotove, vendar je to hitro mimo. No, kar se let tiče, je večina res mlada, nas je pa na srečo kar nekaj, ki to povprečje malo višamo, tako, da nisi sama. Jaz že kar lepo šibam proti 50. Res ti od srca privoščim, da boš oklestila čim več kil in se na ta način boljše počutila. B je beljakovinski dan, Š pa škrobni, imaš prav. Kar vprašaj, kar ne veš in če bomo vedele, ti bomo rade volje odgovorile. marjanca45

DUŠANKA  

30. sep 2005 13:35

Prosim - še eno vprašanje imam: prebrala sem, naj se ne bi uporabljalo kisa. Kako potem pripravljate solate? Dušanka

marjanca45  

30. sep 2005 13:38

Dušanka, jaz sem delala in še delam solato z običajno količino soli, olja in kisa. Če pa še tega ne bi smela, potem pa adijo pamet. Pa sem se oklestila za 15 kil. marjanca45

DUŠANKA  

30. sep 2005 13:41

Bravo Marjanca45 - 15 kg je pa že blazen uspeh (uf, ko bi mi uspelo!!!???!!!). Vse čestitke Dušanka

marjanca45  

30. sep 2005 13:45

Saj bo Dušanka, počasi pa sigurno. Tudi jaz si nikoli nisem mislila, da mi bo ratalo, pa je. Res se splača prebroditi vse krize in krizice, ki nas čakajo na tej poti, ker je rezultat nagrada. In človek se ne spremeni le na zunaj. Tudi v moji glavi je marsikaj drugače, tudi način življenja je drugačen. Ko bi za to dieto vedela že prej, bi mi bilo tako fino že prej, ampak bolje nekoč, kot nikoli. marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti