Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

30. sep 2005 7:25

Dobro jutro vsem ta zgodnjim! Dušanka, dobrodošla v naši druščini! Osnovne informacije o naši dieti najdeš na tejle strani: http://mojplanet.com/dieta/ , za dodatne informacije pa še različne izvedenke iste diete: http://www.geocities.com/hdieta/dpd.htm . Potem pa še kaj vprašaj, pa bo. Sicer pa gre za ločevanje beljakovin, ogljikovih hidratov in škroba, kot si že sama pravilno ugotovila. Doma smo si pa čas diete različno organizirali, nekaterim se pridruži tudi partner ali pa cela družina, nekje pa malo kombiniramo. Pri nama z možem nisem komplicirala in sva (razen na sadne dni) jedla oba enako, on ima v službi tako toplo malico in ne boš verjela, naše jedi so zelo okusne, morda boš tudi sama presenečena (sama sem se tukaj recimo prvič srečala s prebrancem, pa grško solato, pa solato iz fižola, koruze in graha, pa pizzo z bučkami, pa pečenim krompirjem s porom ali bučkami, itd., zraven pa vedno še krožnik okusne sezonske solate). Ko doživiš prvi uspeh, ponavadi padeš noter in začneš drugače razmišljati, se pač ustvarjalnost malce preusmeri... Veliko uspeha ti želim, pa ne prehitro obupat, nekaterim gre že v prvih 4 dneh precej dol, drugi pa morajo za to malce počakati, precej pa je odvisno, koliko kg imamo viška. Če je viška veliko, je ponavadi začetek lažji, najbolj trdovratnih je zadnjih 10kg nad idealno težo, vsaj po mojih izkušnjah bi lahko tako rekla... Helena, kot kaže bom bolj pogosta kot 1-krat tedensko, vsaj na začetku, da mi zalaufa... Encijan Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 30. sep 2005 07:39:05

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

30. sep 2005 7:52

Bravo Encijan tako se govori ne bo nam dolgčas.Pa še kakšno informacijo nam posreduj, če kaj zaslediš na internetu. Dušanka dobrodošla!! Midve se še ne poznava, mal povej imaš velik kg za odložit.Vidim da si tudi ti zgodnja.To bo fino, mi ne bo dolgčas. Povej gdaj nameravaš začet.Jaz jih moram oklestit 20kg. Moram povedat, da sem že obupala pa so me dekleta na forumu spet prepričale, da ponovno začnem. Sedaj se pripravljam na to. Lep pozdrav helena45

luthien  

član od: 13.8.2005

sporočila: 145

30. sep 2005 8:03

Dobro jutro! Končno sem prišla do računalnika, mi ga je hči čisto okupirala. Sem malce " lutala" zadnje dni. Zmanjkuje mi volje in se nikakor nisem mogla zbrat. Dopoldan še nekako gre, tam do kosila, najhuje pa je zvečer. Vendar probam vstrajati in nadaljevati. Tudi sama imam probleme z izpadanjem las. Včasih mislim, da je prav o čudo, da mi jih je še nekaj ostalo. Lasje mi izpadajo že dolgo let. Je pa huje takrat ko sem na dieti. Bom tudi jaz probala z kvasom. Pravijo, da primanjkuje nekega vitamina.... luthien

helena45  

30. sep 2005 8:14

Marjetka Cvetka, kako si se motivirala za nov podvig.Daj se mal raspričaj, tega smo sedaj najbolj željne.Z motivacijo imamo kar probleme.Je mogoče kje kaj na internetu. helena45

helena45  

30. sep 2005 8:25

Luthien jaz sem pila en čas kvas.Ti moram povedat dokler se ga ne navadiš ti je nagravžen.Sedaj ga bom spet začela piti oziroma sem ga že včeraj, ko so ga dekleta omenjale.Mislim, da zmanjšuje lakoto,saj pri meni.Samo vztrajat moramo.Te vztrajnosti pa nimam. helena45

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

30. sep 2005 8:38

Dobro jutro vsem. Kar vesela sem, ker ugotavljam, da imam močno voljo shujšati. Danes mi je 9 dan, tehtala se bom v ponedeljek. Včeraj zvečer sem bila na večerji, kjer je bil odprt "bife". Jedla nisem nič, popila pa sem zraven vode še kozarec rdečega vina. Danes pa imam goste v hiši. Kuham in pečem, vmes pa pogledam na računalnik. Kmalu se mi bo internetna veza pretrgala in bo konec komunikacije. Za večerjo pripravljam: ajdov kruh, govejo juho, špecle na moj način (pečene s pršutom in smetano) puranovo pečenko, zeleno solato, pečeno papriko v solati, fernadle na moj način in kokosove rezine. Verjetno sem kaj spustila. Naj vas ne zavedem. Jedla bom samo poranovo meso in zeleno solato. Ko to vse pripravljam, uživam Jaz imam že vikend. Tu imamo dela prost dan petek in soboto. Nedelja je delovna. Danes smo premaknili uro nazaj in jo izenačili z evropskim časom. Ostanite v cvetju. Migla

helena45  

30. sep 2005 8:51

Migla veliko uspeha v kuhinji in pri svoji dieti.Eni imajo močno voljo, drugi pa ne.Pač življenje je takšno, kakršno si ustvarimo. Lep vikend ti želim!! helena45

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

30. sep 2005 8:54

Dobro jutro punce, ene ste pa res zgodnje. Nas sicer ni zalila voda, ni pa veliko manjkalo...to vreme letos je pa res obupno...ampak sedaj že siije sonček, sem kar boljše volje. Ker mi je vodni dan tako dobro uspel, pa tudi z minusom kilogramov sem zadovoljna sem dobila kar nekakšen zalet in se mi zdi, da se mi je sedaj veliko lažje upreti skušnjavi in ne grešiti. Torej punce splača se malo potruditi in vzdržati, ter ne pasti v skušnjavo, da bi jedli prepovedane stvari, sploh ko stopiš na tehtnico in ugotavljaš, da so ti hlače prevelike. Rožica verjamem, da boš našla pravo pot, o sociali in zdravstvu pa raje sploh nebi govorila...imam precej slabih izkušenj. Dušanka dobrodošla med nami, ko boš pregledala linke in če ti še kaj ne bo jasno ti kar vprašaj. Tudi jaz ne morem piti kvasa, ker ima ogaben okus. Kakšne so pa tablete? Če so brez okusa in jih samo dol poješ, bi rajši te poiskusila, ker moram nekaj predvsem zaradi nohtov storiti. Migla ti si pa prava kuharica, koliko jedi boš pripravila. Mislim, da bodo tvoji gostje zelo zadovoljni z hrano, so se mi kar sline začele cediti, ko sem brala kaj vse kuhaš. Kje pa je naš edini moški, pa tejcica? Punce kaj boste počele čez vikend? Jutri bo baje lepo vreme, v nedeljo pa nič več. Jaz bom hčeri peljala v Velenje na Piko Nogavičko...se že zelo veselita, smo bili že lani in je bilo super! claudia12

helena45  

30. sep 2005 9:24

Claudia12 vse čestitke, kako rada berem uspehe, resnično uživam da vam uspeva.Pa si potem mislim zakaj pa meni ne bi uspelo?? Res kje so naše izgubljene punce.Mal se navadimo ene druge potem pa poniknejo.Saj jih razumem, ko pride kakšen dan, ko ti ni za nič.Rabiš samo mir. Jutri uživajte na Piki Nogavička!! Kvasove tablete se tudi dobijo in so brez okusa.Ko se navadiš na pitje kvasa te okus nič ne moti. Sedaj si grem zmešat dve žlici. Lp helena45 Sporočilo je spremenil(a) helena45 dne 30. sep 2005 09:29:26

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

30. sep 2005 9:35

Claudia imejte se lepo na Piki , mi letos žal ne bomo šli, nam ne bo zneslo. Danes prihajajo na obisk ljudje s Korčule, tisti pri katerih smo bili na morju, se že zelo veselim, da jih bom videla, ker so tako fajn. Jutri gremo zjutraj na trgatev, zvečer pa v Varaždin, kjer imajo naši korčulani nastop , teh njihovih korčulanskih plesov in viteških iger itd. V nedeljo pa bomo verjetno počivali, pa stanovanje moram do konca očistit, pa moj mi mora še laminat položit v kuhinji in predsobi. Ja 6 let sem ga prosila, da mi pobeli kuhinjo, zdaj pa se je zelo temeljito lotiv obnove. Sem zelo vesela, mu moram to danes povedat....da bo še malo zrastel. Migla, kje v Egiptu živiš? Zelo zanimivo je brat tvoje poste, tako vsaj malo izvemo kakšno je življenje tam daleč v tujini. Če nisem preveč radovedna nam zaupaj kaj te je odneslo v daljne kraje in kaj delaš. Helena poglej kako lepo ti je šlo dokler si bila na dieti, počutila si se fajn, kg so izginjali... a ni to dovolj velika motivacija za nov začetek. Prav lep dan se je naredil, tako čisto in oprano je vse, a kaj ko bo prihodnji teden ponovno deževen. Lp tuna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti