Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

20. sep 2005 6:52

Dobro jutro, Majdad a ne moreš spat. Tudi jaz sem danes že ob 4h kolovratila okrog, sploh ne vem kaj mi je zadnje čase, zelo velikrat se zbudim okoli 4h in ne morem več zaspati. Sem včeraj naročila Dormeo jogi, pa da vidim, če bom potem kaj boljše spala. No da vam povem, da sem se včeraj po mojem tehtanju odločila da bom ponovila 3 md, za kakšen mesec, da pridem spet na pravi tir. Včeraj sem imela B dan danes pa sem na Š. Pravkar jem take dobre, sladke smokvice, mi jih je kolega včeraj prinesel iz Korčule. Pa poln kufer imam dežja in mraza, sem včeraj že prav nevarno gledala peč, pa sem si premislila, saj vremenarji, še napovedujejo tam okoli 20 stopinj. Upajmo da bo še kaj toplote dalo od sebe tole naše sonce. LP tuna

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

20. sep 2005 7:00

"Meni se vedno bolj zdi punce, da preveč mislite na hrano - se pravi kaj lahko jeste in kaj ne, pri meni je tako, če si rečem aha tega pa nesmem, se mi bo tistega najbolj luštalo. Danes sem po 4 mesecih pojedla sendvič, ker sem ga želela - 1 polnozrnato žemljo z 10 dkg klobase, polnjena piš. prsa, madona je bil dober. Pasal mi je , pa zato ne krivim PMS, lune, mame ali kogarkoli že. Punce mislite raje na to kam boste šle danes zvečer, kako boste jutri presenetile moža.....ne razmišljat o hrani. JEMO ZATO DA PREŽIVIMO, NE ŽIVIMO ZATO DA JEMO. Tako nekako a ne. Pa brez zamere! Lp" EVO SEM BRSKALA PO STARIH SPOROČILIH IN NAŠLA TOLE, pa sem prilepila naprej samo sebi v opomin, kaj sem napisal. Lp tuna

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

20. sep 2005 7:37

Dobro jutro, rožice moje drage ! Pa smo spet en dan bližje penziji. Samo tega dežja bi pa res že lahko bilo konec. Lelyka, očitno si res marsikaj doživela, lepega in manj lepega, kar se pozna tudi na kilaži. Vendar, kar je bilo, je bilo, začenjaš novo poglavje tvojega življenja, z diplomo (!!!!! bravo) in novim stanovanjem. Vse ostalo pa še pride, brez skrbi. Zdaj najprej poskrbi zase, da se boš boljše počutila, potem pa boš na svet gledala bolj optimistično in veselo. Držim pesti zate ! Nenya, jaz sem rešila težave s prebavo tako, da si vsak dan v lonček za 1 - 1,5 ure namočim 4 čajne žličke lanenega semena, ki potem postane sluzasto, ter ga pojem ( zgrizem). Na vrh popijem še 2 dl vode in prebava dela 100 na uro. Prej pa sem vedno imela težave, čeprav mi ni jasno zakaj, ko pa pojem toliko vlaknin. Lanes, tudi moje noge so bile ena sama pomaranča. Obup. Tudi meča sem imela polna celulita. Ampak ves čas diete sem vsaj 2x tedensko migala, da je znoj lil z mene, pa pila ca. 2 L vode dnevno in ko sem končala dieti z -15 kg, je bilo celulita še zelo malo. Po moje je treba kar precej telovaditi na kakršenkoli način, pa dosti vode, da se ta packarija splahne iz telesa. Saj popolnoma nam res ne bo izginil, ampak pri meni je že to dovolj, da se celulit vidi šele, ko stisnem kožo na nogah, pa še to zelo malo. Prej se je videl že brez, da sem se dotaknila mojih nog. Je pa odvisno od vsake posebej, kakšna je, saj po moje tudi celulit ni enak celulitu. Drži tudi to, da brez truda ni nič. Žal smo ženske pač drugače "sestavljene" in moški nimajo teh problemov - blagor tebi, Robi ! marjanca45

marjanca45  

20. sep 2005 7:46

Tuna, saj imaš prav in tudi mene jezi, da se to leto pri meni vse vrti okoli tega, kaj in kdaj bom jedla. Ne zdi se mi normalno. Počasi mi že preseda. Pa zakaj hudiča ne morem 3dni zaporedoma jesti sladoled za večerjo, če si ga želim ? Kaj bom res morala čakati še kakih 20 let, ko mi bo že vse "dol viselo", da si ga bom privoščila ? Pri meni je to postala neke vrste obsedenost. Pa saj ni problema, ker pravzaprav lahko vse jem, ampak res preveč mislim na to, kaj in kdaj. Vrtim se v nekem začaranem krogu prehranjevanja in tehtanja. Verjetno bi tudi jaz več "grešila", če se ne bi tako zelo bala, da dobim kile nazaj. Ne vem, včasih se zdim sama sebi že malo nora. Zdaj že kar nekaj večerov zapored jem samo jabolka, ker sem se vsega že naveličala. Kako je bilo včasih enostavno, ko sem prišla domov in se najedla sendvičev, sedaj pa sem tako pridna in vsak dan jem "pravo" hrano. Res pa je, da niti v sanjah ne bi rada bila takšna, kot sem bila prej. Samo vseeno je cena za to po moje kar visoka in stane kar veliko energije in volje, da mi uspeva. Sprašujem se le, koliko časa mi bo še uspevalo. O, to vreme me dela tako depresivno !!! Vse krivulje padajo, pa moj mesečni čas se spet približuje. Kako sem tečna. marjanca45

masenka  

član od: 14.8.2003

sporočila: 170

20. sep 2005 10:51

Ojla punce! Pa ne da postajamo že depresivne.... saj tale dež je res za ubit No menda bo kmalu posijalo sonce in bo bolje.... Marjanca sočustvujem s teboj.... grozno a ne.... nikoli ne smeš več jesti po starem Sem bila bolana minule dni in pravi zdravnica da grejo kile prehitro dol in da se ne smem tako strogo držati. Njeno priporočilo je 2,5 kg na mesec. Če si taj zares lušta....potem sem ter tja daj na jedilni list.... ker drugače ne boš zdržala. KOnec koncev lahko poješ vsak dan kepico sladoleda za malico.... pa se ne bo nič poznalo.... ker sredi dneva vse porabimo, kar pojemo.... Danes imam v službi norišnico, pravi dan D.... že zjutraj se mi je vrtelo, da sem skoraj padla... zato sem navalila na grozdje... samo to mi še manka, da zružim.... Zato bo danes krepko kosilo.... solata s puranovim zrezkom..... Lepo se imejte in ne dajte se! Maša

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

20. sep 2005 11:36

Hojla punce...kje ste danes? Mene tole vreme pošteno ubija in sem tudi mal depresivna, komaj čakam, da posije sonček, da grem malo ven. Sicer sem pa danes že veliko bolje želodček me nič več ne boli, komaj čakam, da bo kosilo...solata in puranja šunka, potem pa še skodelica juhe. Kako ste pa kaj ostale? Kot, da bi bil mrk danes tukaj! Dajmo punce malo poročat kaj se vam dogaja! Jaz sem imela včeraj sadni dan s toastom....nisem se mogla zadržat zvečer, ko sta hčeri jedli toast in vsaka ga je malo pustila...mami pa kanta za smeti in hitro vse pojest...potem me je pa napenjalo...pa še kile ne grejo nič dol...matr sem jezna nase, ker cel dan lepo pridno jem brez grehov, zvečer pa ne gre!!! claudia12

marjanca45  

20. sep 2005 11:48

Mene pa danes čaka velika skleda rdečega radiča s krompirjem. Zvečer pa verjetno kakšna hrenovka ali pa mogoče spet samo jabolka. Ja Caludia12, danes je res en forumski mrk. Menda na vse to vreme malo moreče vpliva in se jim še pisati ne da. Jutri obljubljajo delno sonce oz. vsaj konec dežja. Veš, tudi moj otrok marsikdaj kaj pusti na krožniku, pa sem se dobro navadila, da kar vržem stran ali pa on pozjene poje. V vsakem primeru umaknem od mojih oči. Še posebej mi je hudo, ko mu ostane kakšen kos mlečnega belega kruha. To mi je muka za znoret, da ga ne odlomim kak košček. Tudi mene zvečer najbolj mamijo grehci. Škoda, ko se človek ves dan trudi, zvečer pa bum. Poizkusi raje pojesti kakšno jabolko ali kakšno zelenjavo, če si lačna. Če pa gre le za "lušte", je bolj problem. Hitro umakni, kar te mami. marjanca45

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

20. sep 2005 12:23

Ja Marjanca bo kar držalo tole glede mrka in vremena. Upam, da bo jutri res boljše. Saj jaz se ponavadi poiskušam držati, da nisem kanta za smeti in hitro vse pospravim izpred oči...po navadi kar psu odnesem, če je kaj užitnega, drugače pa v smeti, samo včeraj se mi je pa tako škoda zdelo tistega toasta in sirčka, ki se je tako lepo topil, da nisem zdržala. Sem pa sedaj, ko sem na dietu lepo vso sladkarijo in istale mamljive stvari...predvsem čipse lepo pospravila v eno omaro in si zabičala, da je to samo za ta mali in obiske...jaz pa prste stran!!!!! Komaj čakam, da se tista omara sprazni, ker potem je nekaj časa ne bomo napolnili s sladkarijami...sedaj prakticiram, da v trgovini hčerama kupim kakšno majhno sladkarijo, ki jo hitro zmažeta, da se meni doma ne cedijo sline, ker prej sta vedno pustile kakšen košček na polici ali na mizi v kuhinji...jaz sem bila pa potem kanta za smeti. Si bom na mizo postavila še košaro s sadjem, ko se mi bo zluštalo kaj sladkega bom jabolka jedla. claudia12

joli  

član od: 19.8.2005

sporočila: 57

20. sep 2005 15:19

OJ.OJ Da ,še jaz mal zatežim .Danes imam nadvse čuden dan-od 4h sem pokonci ,ker nisem mogla spat.Pa sem vstala in se vprašala,kaj naj počnem?Rada sem zgodnja toda ne tako-pa sem smuknila v kopalnico se očedila pa se je začelo ,maska,beljenje brčic ,masaža en sam užitek potem še zajtrk(2 banani) in kavica.Ko sem se ob 7h odpravila v službo ,ja kdo bi rekel,da sem že pol šihta dala skoz.A,zdej sem pa ko pokozlan nudelj....Pojedla sem kosilo ,prej pa še kej ,in zdaj bom kavč patetos-nič od mene.No,to so pa sedaj ta naša zlata leta-da bi jih šajeta hitila.No ampak čez urico dve bom pa spet O.K.Punce kaj menite o novem DIREKT-u ala Bojan Požar"? Mejte se -ČAU-BAU joli

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

20. sep 2005 15:32

Hojla! Kako kaj punce,a vas kaj zebe.Mene že kar precej,mislim,da bo počasi res začel orbitrek laufat,zdej je bolj ko ne naprava za nabiranje prahu in ne kondicije. Ja,svet se vrti okoli hrane!Kaj čemo,hrana je prva stvarm saj brez nje pač ne moremo živeti. In tudi men gre že pošteno na živce,ker je treba kar naprej študirat,kaj postavit na mizo. Joj,kako bi bilo fajn,ko bi se človek najedel samo enkrat na teden.Koliko drugih prijetnih stvari bi lahko počele,ne pa da kar naprej stojimo za štedilnikom. Joj,kako me zebe,upam da bom skurla nekaj kalorij! Claudija,no,pa ne otrokom čokoladke popapcat.Ti,ti mama ti,te bo treba kar našeškat.Ja,ja,pa toast in sirček,mmmmmmmmmm,kako je to dobro,kajne,vredno greha! Na mizo pa le daj tisto košaro sadja,tudi jaz imam sadje na mizi. Uh,le zakaj je tisto najbolj dobro najbolj škodljivo? Ja punce,nič kaj lahko nam ni,od vseh strani diši,same čudovito dobre stvari so nam na dosegu,mi pa ne smemo!Ej,te preklete kile! Pa sej bo šlo,sej bo šlo,kajne,saj smo vendar 3md-jevke in se ne damo! Jabolko,priiiiiiihaaaaaaaaaajaaaaaaaammmmmmm! Marjetka cvetka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti