Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

18. sep 2005 10:43

Joj kakšno vreme, človek bi samo jedel. PA NE SMEM! Toliko kot sem včeraj pojedla je nenormalno. Ponoči nisem mogla spat, ker sem imela take krče da sem solzne oči dobivala. Pa vsako uro sem na stranišče letala. To pa mi je kazen, ja. Danes imam B dan in upam da bom jedla bolj po pameti. To rundo mi res ne gre nič po planih. Pa tudi sama kilaža imam občutek da ostaja na mestu. No, saj drugače skoraj ni možno. Vse kar sem izgubila sem na samem začetku kroga, prvi vodni dan pa me čaka naslednji ponedeljek. Imam pa ta krog groooozne problem z napihnjenostjo. Ves čas (tudi kadar jem čisto po pravilih) sem ful napihnjena in to kljub enkratni prebavi. Veste kako to odpravit? Naj vam vreme ne pokvari vikenda. Pozdravček. tejčica

masenka  

član od: 14.8.2003

sporočila: 170

18. sep 2005 13:32

Ojla! Tejčica če si imela krče in si napihnjena.... ti nekaj ne paše.... premisli kaj si jedla.... mogoče preveč sadja ali pa kakšna napačna kombinacija. Ja jaz sem bila tudi bolana nekaj dni.... bolečine v trebuhu.... krči.... sem morala k zdravnici.... ampak moram dati še nekaj preiskav skozi. Malo sem morala kršiti dieto, ker sem jedla zdravila....ampak ne preveč.... upam, da bom jutri spet na dieti normalno nazaj. Danes se bolj zdravim od krčev minulih dni....zato bo namesto sadnega dne goveja juha z zelenjavo, da si želodec malo opomore. Zdravnica meni, da je šla teža prehitro dol.... da se telo težko privadi na tako velike spremembe. Mogoče, no skratka zdaj itak vse stoji že 14 dni.... Lepo nedeljo.... škoda da moramo tičati doma. Čaubau, Maša

VEROVNIKA  

član od: 28.8.2005

sporočila: 639

18. sep 2005 16:03

Glede krčev v trebuhu pa tole! Moj sin je lani, ko smo imeli 3md prvič, imel take krče v trebuhu, da smo ga peljali na urgenco. Bil je tako bogi, da sem resno misila da bo po njem. Na urgenci smo bili 9 ur - delali so mu vse možne preiskave, od Ekg, ultra zvoka trebuha, do gastroskopije, pa nič. Nihče ni vedel kaj bi to bilo. Ves čas vmes je bruhal, injekcij proti bolečinam in krčem pa je dobil toliko, da sem mislila da bo spal 3 dni skupaj. Zdravniku na urgenci je tudi povedal, da ima dieto in da je v dobrem mesecu in pol zgubil skoraj 10 kg. Zdravnik se je temu samo nasmehnil in si verjetno mislil, da je že skrajni čas, da je pričel s hujšanjem. Kasneje, se je ta zadeva ponovila še enkrat, toda v milejši obliki. Osebni zdravnik mu je zato svetoval, da naj se, od kar ima težave, izogiba svežega sadja tako, da sem mu vedno kuhala kompote z natrenom in svežega sadja ni jedel. Dolgo se je izogibal predvsem bananam in hruškam. Potem pa je ne vem kjer pobral, da je zelo dobro, če zjutraj na tešče popiješ žlico olivnega olja - od takrat to počne in težav ni več, pa še sama nisem prepričana, če to kaj koristi. Po skoraj 1 letu lahko sedaj je sveže sadje. Sam je prepričan, da je to nekako povezano z dieto in žolčem. Res ne vem, če je to res. Ne bi vas rada plašila, toda nekako povezano z dieto prav gotovo je. LP VERONIKA

masenka  

član od: 14.8.2003

sporočila: 170

18. sep 2005 20:01

Hvala Veronika! No mogoče, ker sem že tako občutljiva, je morda res, da je bilo toliko svežega sadja in zelenjave naenkrat mogoče preveč. Bom sadje malce omejila, na sadni dan pa dodala več kuhane zelenjave pa bo... vsaj upam. Lep večer in lahko noč, Maša

joli  

član od: 19.8.2005

sporočila: 57

18. sep 2005 20:06

Živjo Punce tekme je konec KK namreč -juhu ,tko sem bla živčna ,da sem kar likala vmes-tudi mi imamo košarkaša doma in to kar pridnega tako ,da smo kar dost na tekmah.Pa kje ste danes za vraga? Al, ste polne grehov ali kaj?Kje je ves optimizem,je vse po vremenu.Danes sem spekla tak dober štrudel ,a namenoma dosti manjši kot ponavadi-vam rečem,da je to dobra finta.Vsak košček,dva pa konec.Včasih se mi pa valja pol sem ko kanta. Zdej grem pa Marjota pogledat,pol pa pod tuš in spat. čAU-BAU joli

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

19. sep 2005 3:40

Dobro jutro!! Taki vikendi so prava katastrofa.Vsi smo jedli, kar lačni smo bili.Grešila sem na velikoJoli, zato nisem šla nič na forum.Lažje danes povem resnico. Začel se mi je delovni teden.Zdaj moram bolj resno jemat tole 3m dieto. Danes imam škrobni dan.Ali še katera?? Luthien sva še na isti valovni dolžini?Saj tudi jaz sem naredila pri sebi veliko polomijo. Imam dovolj časa, da popravim.Samo volja je bolj problem. Lep dan želim vsem !!! ČAO, ČAO helena45

beba  

član od: 1.2.2005

sporočila: 91

19. sep 2005 6:18

Dobro jutro!! Sobota sadje, vse OK. Nedelja VODA, samo poskusila sem žlico pire krompirja in tri žlece omeke od polnjene paprike, da vsaj vem kaj postavim na mizo. Ob desetih tvečer jabolko, ob 11h spat, ob pol enih šla na WC in hop po piškotih. Zeblo me je kot..... Orbitrek v soboto 35min, v nedeljo nič. Evo moje motivacije. beba

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

19. sep 2005 6:54

Dobro jutro, so pa res vse mrknile tale vikend. Veste kaj dežek je bil pa punce niso morale dvigniti riti izpred Tv, brez zamere sodim po sebi. Pa res je bil grozen vikend. Jaz sem imela četrtek in petek sadna dneva. že v petek zvečer sem zabluzila s prijateljicama in seveda popila kar nekaj bambusov in še en koktejl, BLEK. V soboto sem bila v Velenju, kjer je cel dan tako lilo, pa mrzlo je bilo, ampak mi je Joli povedala da je to vredu, ker telo kuri ogromno kalorij.Ampak Joli nič nisem shujšala, je bilo toliko hrane na mizi, oči pa tako lačne, ampak ločevala pa sem. Edini greh sta bila taka čisto mala koščka štrudlja, pa še dober ni bil. Vnedeljo, pa sem bila do kosila pridna, pol pa ....LAKOTA...eno uro po kosilu sem pojedla ravnokar pečen polnozrnat kruh, pol sem šla pečt palačinke z marmelado in kis.smetano, edina tolažba je bila da so bile ržene.Zvečer pa sem pojedla še 2 kosa pol. kruha s piš. klobaso. Rezultat danes 60 kg. Tako zdaj imam pa dovolj, kg mi grejo spet gor, pa rekla sem da se ne bom redila. Se bom tekom dneva odločila kaj bom naredila, nekaj moram vsaj par dni, da kg spet padejo. Evo moja vikend zgodba. LP tuna

majdad  

član od: 29.12.2004

sporočila: 72

19. sep 2005 7:51

Danes sem spet z vami. Imam drugi sadni dan. Helena 45 in Tuna, saj bo šlo...Tudi sama sebe prepričujem. Tejčica, ko pride Joli nazaj, se dobimo. Kako je z Marjanco in ostalimi, ki so obležale? Vreme je bilo res grdo, pri nas še vedno piha burja. Ne sicer tako močno kot včeraj, ampak ni prav nič prijetno. Dedaj se odpravljam po večjih nakupih, da se zaposlim z drugimi stvarmi in bom tako lažje zdržala ob sadju. Kupiti moram nekaj opreme za moj " zimski vrt". Ne vem, če bom dobila kaj pametnega. Kje je Marjetka cvetka? Kar obmolknila je. Morda je za napihnjenost, s katero ste imele nekatere težave, kriva tudi luna. Pravijo, da ob polni luni telo vodo zadržuje in sie zato čutiš poln in napihnjen, ob prazni luni pa se telo čisti. Tako mi je nekoč pripovedoval neki zdravnik. Kdo ve, kaj je res. Lep, zlasti pa uspešen, hujšarski dan... majdad

luthien  

član od: 13.8.2005

sporočila: 145

19. sep 2005 8:12

Hojla! Helena, včeraj smo imeli praznovanje rojstnega dne, pri tašči. Sem se še kar pazila. Jedla sem samo beljakovine ampak sem jih mešala med sabo (salama, sir, jajčka) zato sem se odločila, da bom danes sadne (če se bo dalo) jutri pa naprej z OH. Joli jaz si tudi večkrat pripravim pečeno sadje. Se mi di, da mi da večji občutek sitosti, pa še toplo je. Na koščke narežem eno banano, zraven še kakšno drugo sadje, če nimam svežega uporabim kar zmrznjeno mešano sadje (jagode, borovnice, maline...). Ali pa naredim čežano iz jabolk in suhih fig. Tudi okusno in nasitno. Punce, nekateri res ne prenesejo najbolje sveže sadje. Ena moja znanka je tudi imela želodčne probleme zaradi preveč zaužitega sadja.Sicer ona ni bila na tej dieti, ampak ji je neki alternativni zdravnik priporočil da v dopoldanskem času poje do enega kilograma svežega sadja, zraven pa je pila neke njegove čaje. Takrat jo je resno zvilo, mislim, da ji je celo železo padlo in je rabila kar pol leta, da se je pozdravila. Tako, da se je treba kar paziti. Sicer je pa tako, ljudje smo si različni in nekaj kar nekomu paše drugemu lahko zelo škoduje. Zato je potrebno poslušati svoje telo in takoj ukrepati, če je treba. luthien

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti