Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

16. sep 2005 9:46

Hojla! Luthien,recept za cvetačo z sirom je čisto enostaven! Skuhaš cvetačo in malo narezanega korenčka,če imaš,še nekaj listov od cvetače,po želji soliš.Kuhano naložiš v ognjevarno posodo,na vrh naložiš mocarelo ali kakšen drug sir in mal zapečeš.Pečeno jed posuješ z drobnjakom ali peteršiljem.Ful dobro,recept pa je iz druge rinine knjižice. Seveda bomo probali tudi Olinin recept! Tuna lepo se imej jutri v Velenju! Lanes,upam,da ne bo tvoj mali prevečkrat preizkušal to brcanje v prazno na tebi! Helena,halo!Pust računalnik pri miru,če kuhaš!Zdej morš še pa štedilnik čistit! Mejte se lepo! Marjetka cvetka

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

16. sep 2005 10:00

Zdravo!! Luthien tebi še kar gre, samo jaz ga pa lomim. Včeraj sem spekla zavitek, res je bil dober, pa sem ga nekaj pojedla.Danes pa ne vprašaj, že zjutraj sem bila lačna grozno. Seveda sem se najedla, da se reče.Sedaj imam grozen občutek v želodcu. Vse se mi podira!!Moram se pobrati, saj to je višek samospoštovanja.Počasi se preziram, da moram kaj takšnega počet!! Veš Luthien, saj grešijo samo verjetno ne tako hudo.Jaz si moram priznati, da spravim veliko v svoj želodec,če sem odkrita! Tuna kakšne so to knjige"??Še imaš za mene kakšno?? Kar, pa piše v Oni je ena velika oslarija!!Kako bi radi na naši šibkosti zaslužili!! Česa vsega si ne izmislijo! helena45

helena45  

16. sep 2005 10:08

Zdravo!! Marjetka Cvetka imaš prav.Včasih kar padem notri, pa pozabim na vse.Nimamo še dolgo internet. Tale forum mi pa zelo paše, da lahko kaj potožim!!Čas, pa zelo hitro teče, če si na forumu. Saj ni prvič, da se je to naredilo. helena45

majdad  

član od: 29.12.2004

sporočila: 72

16. sep 2005 10:52

Pokonci sem že kar nekaj časa, saj spadam v tisto sorto, kot Helena45. Vsem, ki ste obdane s prehladom, želim čimprejšnje okrevanje. Škoda, da naš pohod odpade. Prav razveselila sem se ga. Včeraj sem uspešno prestala prvi sadni dan v drugi rundi. Kar nekaj nas je, ki smo glede dni na isti valovni dolžini (Tuna, Sy...) Moram reči, da se že malo pozna, šlaufek splahnjuje. Marjetka cvetka, tudi jaz moram štedilnik čistiti, potem pa grem malo na vrt obrezovat grmovnice. Tiste, ki me poznate, preko računalnika seveda, obveščam, da bo skupina Flip, ki žanje vrsto uspehov in jo obiskuje tudi moja vnukinja, nastopala zvečer na proslavi v Portorožu in jo bodo prenašali tudi preko televizije (Lj 1. program ob 20. uri). Spet sem polno zaposlena z vožnjami na trening. Samo, če bo bencin še tako skakal, bo treba žal nehati. majdad

helena45  

16. sep 2005 11:35

Zdravo!! Tvoji vnukinji želim veliko uspehov.Zvožnjami na trening, pa poznam , kako to gre!!Koliko časa in denarja gre.Jaz sem vozila svoje otroke v glasbeno, sedaj še vozim hčerko.Za vsak nastop gre ogromno časa in odrekanj ter denarja. Majdad zvečer bom gledala televizijo.. Si pa zelo pridna glede diete.Le tako naprej, men ne gratuje trenutno.. Čao,čao!! helena45

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

16. sep 2005 12:36

Helena to so knjige za sproščanje, meni so bile zelo dobre in sem jih prebrala na en mah. Napisala sem jih, ker me je Lanes spraševala za kakšno dobro knjigo. Preberi priporočam! Majdad jaz sem imela včeraj kazenski sadni dan, pa mislim da bom imela danes še enega, ker nisem nič lačna. Tudi meni je žal da ne bomo odšle na pohod, pa sej bomo šle kdaj drugič. Je pa ful težko uskladiti termine, kaj ne. Luthien iz Celja sem. Še 1,5 ure pa domov, juhuhu. Lp tuna

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

16. sep 2005 13:16

Hej, kakšne turbo punce in fant! Dva dni vas človek ne bere, pa ima potem cel dopoldan kaj početi. Tuna, ti si faca. Si pa se prav ponosno spravila na ONE!!! Pa v dveh dnevih si ga uničila.Vsaka čast! No, zdaj pa rajši malo bolj po sadju in zelenjavi. Sicer pa tako kot si rekla, vsi smo ljudje in krvavi pod kožo. Se vam pa danes na račun one-ja že cel dopoldan smejim. Se mi zdi, da je ONE ravno tako nalezljiv kot virus prehlada, ki kroži po forumu. Pa naj bo kljub slabemu vremenu in propadlemu pohodnemu izletu pred vsemi čudovit vikend. By! bonaca

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

16. sep 2005 13:26

By,by! Marjetka cvetka

VEROVNIKA  

član od: 28.8.2005

sporočila: 639

16. sep 2005 13:29

Pozdravljene! Končno ste načele temo, ki zanima tudi mene - branje. Vse dni sem sicer prebirala vaša sporočila, toda nisem vedela kako vam naj svetujem glede prehladov, ker v teh zadevah nisem mojster, zato sem začasno "mrknila". Tuni hvala za nasvet za dobro branje. Hišo na Tari sem že preblrala in še 2 knjigi iste pisateljice. V Svetu knjige je pisalo, da Binchijeva piše tako dobre knjige, da ko jih bereš imaš občutek "da ližeš čokolado". Pa ni čisto tako. Njen slog pisanja me ni ne vem kako pritegnil. Vsem dobrim bralkam pa svetujem, da vzamejo v roko knjigi naše pisateljice Romane Berni, in sicer Poroka iz maščevanja in Stava. Izšla je že njena 3 knjiga Povej mi, Silvija, vendar je še nisem prebrala. Takole je s tem branjem - raje berem kot hodim na sprehode, potem pa je rezultat takšen, kot je. Še nekaj! Že tako ali tako naredimo veliko strojepisnih napak, ko hitimo s pisanjem. Izredno pa me moti namerno napačno pisanje, tako kot imajo otroci navado sporočati po telefonskih obvestilih. Sama sem jim že povedala, da na taka obvestila ne bom nikoli odgovorila. Ali tako nesramna uporaba našega pisnega jezika moti še katero? Lep dan, saj jutri bo tako ali tako že deževalo! VERONIKA

beba  

član od: 1.2.2005

sporočila: 91

16. sep 2005 13:31

Dober dan! Helena45 to je tisto telo hoče. Včasih je to zelo hudo in verjemi da nas je takih veliko. Tudi meni, sem se kakšen teden nazaj nažirala (sir, pršut, prepečenec, pa še kruh in nazadnje jogurt) in to zvečer, enkratno Imaš družbo. SAJ BO, SE NE DAMO TAKO ZLAHKA Zaenkrat sem motivirana da me kar razganja, sem še vedno odločena da ... če "crknem". V nedeljo me čaka VODA, kako bo z motivacijo ne vem. V svoj merilec vnesem leta, višino, težo in pripravljenost od 0-3. Dam 0, kar mi po priloženi tabeli pripada. Podatki so 113-137max. Včeraj sem laufala po pulzu in groza. Od 30min sem imela 10min prekoračen utrip, poraba kalorij pa 160 prejšni dan 180. Vendar če je to res kar je napisano in mi je bilo rečeno s strani sestre, ki se ukvarja s šolo hujšanja ni hudič da se mi mast ne začne topiti. Laufam od 6-7 ure zvečer, da še malo limonado pokukam zraven. Vsem skupaj želim prijeten vikend, čeprav bo deževen kot napovedujejo Lep pozdrav, lahko napišem beba45 beba

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti