Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

17. sep 2005 16:15

Hojla! Očitno sem se preveč hvalila s sončkom in nam je ušel. Za vzorec smo imeli tudi že dežja in kaže da to še ni bilo vse. Ja, pa tudi z mojim sadnim dnem danes ne gre vse po načrtu. So dnevi ko gre dieta brez problema in so dnevi, ko že zjutraj veš da bodo muke za zdržat. Res sem se upirala z vsemi štirimi danes, ampak volja ni bila dovolj močna. Bo jutri bolje. Pa-pa! tejčica

luthien  

član od: 13.8.2005

sporočila: 145

17. sep 2005 17:02

Tejčica, bo drugič res treba pred takim pohodom malo več pojest, ne glede na dieto. Moram priznati, da se mi je malo pod vrhom že kar malo meglilo . Tisto pečeno polento pa tudi jaz ne vem kam bi jo stlačila, ker je notri jajce pa sir, mleko, moka in to res ne gre v en dan. Zdaj večkrat naredim samo za moja dva in zraven samo obilnejšo solato, če nimam drugih idej. Je hitro pripravljeno. Helena danes sem pa jaz zatajila in to na celli črti. Toliko časa smo se potepali po Kranju, da je bilo že pozno za pripravo kosila, mi pa vsi lačni. Potem pa je padel predlog za pico in sevede, predlog je padel na plodna tla. Že dva meseca nismo šli nikamor ven jest (zaradi mene seveda), da nisem "mogla" rečt ne. In eto..........l Tuna, sem mislila, da si nekje iz okolice Smlednika. Tam je tudi en Stari grad. luthien

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

17. sep 2005 18:39

Hojla! No,za kosilo sem jedla pečeno mešano sadje,en čisto zvrhan krožnik,popoldne pa še eno nektarino in nekaj arašidov,pa mal kisle smetane,pa kruha,pa sira pa ne vem kaj še.Super sadni dan,ni kaj.No,sem pa zlikala kakšne štiri pralne stoje perila,tako da upam,da sem pokurila nekaj karolij. Kako pa kaj vaši noski? Jaz še kar kiham in smrkam,kaj hujšega pa ni. Mejte se lepo! Marjetka cvetka

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

17. sep 2005 18:41

Pozdravljeni! Kaj počnete na tak deževen dan, kot je pri nas v Mariboru? Taki dnevi so nevarni, vsaj zame, ker grem prevečkrat mimo hladilnika. Malce pospravljam, ker sem prejšnje sončne dne izkoristila za potepanja. Bom pa zvečer bolj pridna pred televizorjem in se razgibavala, kar sem zadnje vroče dni zanemarjala. Ena ura poročil in ena ura miganja, to je tudi bolje kot nič. Bodite še naprej tako pridni oz. vsaj trudite se. Deževen pozdrav! (ali je prav deževni?) riba-ribica

joli  

član od: 19.8.2005

sporočila: 57

17. sep 2005 19:08

Ojla Sem mislila ,da bo danes gužva na forumu upam,da niste pri štedilniku, ko je tak nikakav dan tudi tu na obali-dež,sedaj pa je še burja začela malo se je shladilo.Ne bom se oblekla saj pravijo .če te mal zebe ,da telo bolj kuri kalorije,upam,da se ne bo zgodil prehlad. Tejčka tudi jaz ne štejem dopusta,grem ko rabim imam pač to srečo ,imam super delodajalca in glede tega sploh ni težav.Da,pa tudi jaz malo pojamram -cel dan se že po malem bašem, kar malo slabe vesti imam pa tako paše ,danes ko je mal hladno.Kaj ,pa menda nisem edina,ki izkoriščam vreme v ta namen...kje ste?Tiste vodne,pa tiste sadne,pa tiste.....Marjetka C kako zgleda doma narejeno pečeno sadje? To bi poskusila.Mogoče dobim kakšno žrtev za sprehod,kaj dost se mi ne da. Grem poskusit,če je kdo za... Bodte pridne NE GREŠITE-PRIMORSKI POZDRAV joli

Marjetka cvetka  

17. sep 2005 19:33

Joli,izbereš sadje po okusu.Jaz sem danes hruško,banano,breskev in nekaj suhih marelic,dodala sem mlet cimet in limonino lupinico,čez lahko poliješ še sok ene pomaranče.Zaviješ v alu-folijo in pečeš v pečici približno dvajset minut.To je res super za sadni dan,da poješ nekaj toplega in potem te ne daje toliko lakota. Marjetka cvetka

tejčica  

17. sep 2005 22:12

Ja, današnji dan pa ni ravno dober za dieto, saj nas je kar nekaj podleglo skušnjavam. Sama se niti ne spomnim več kaj vse sem pojedla danes. A je katera gledala Miss? Meni ni uspelo, saj je košarka pri nas glavna te dni, pa ne na mojo željo. Je pa moj tako aktiven gledalec... kot bi jih blo 5 tuki zraven mene. Še kakšne nove kletvice slišim vsake tolko, pa sodniki so mende spet čisto proti nam (kot vedno po mnenju mojega)...bla bla bla. Sedaj me imate pa najbrž že dovolj za danes. Mejte se lepo, pa jutri malo več akcije na forumu. Pa pa. tejčica

tejčica  

18. sep 2005 0:26

Ravnokar sem zmazala pol 100 gramske jedilne...na sadni dan. tejčica Sporočilo je spremenil(a) tejčica dne 18. sep 2005 00:27:03

Marjetka cvetka  

18. sep 2005 0:29

Tejčica,pojdi raje spat,a veš da ponoč ni dobro jest! Marjetka cvetka

VEROVNIKA  

član od: 28.8.2005

sporočila: 639

18. sep 2005 7:01

Pozdravljene in dobro jutro! Pri naši hiši ima vedno prednost šport pred vsemi drugimi oddajami po TV. Pa sem si enostavno kupila darilo - svojo TV (akcija v Merkurju). Sedaj gledam kar mi je vodlja - gledala sem Miss 2005. Meni so več ali manj vse luštne, najbolj pa mi je bila všeč Katja Cuderman iz Nakla, če se ne motim. Zanjo sem tudi glasovala po internetu. Pa nič zato, če je zmagala Sanja Grohar. Joli, pečeno sadje pa sem delala že tudi jaz in sem dobila recept v Rinini knjigi. Mislim, da je bolj enostavno, ker daš v ponev zelo malo margarine, potem opečeš banane (prerezano podolžno), ter dodaš še drugo sadje. Po okusu dodaš seveda začimbe, ki pašejo zraven. Mislim pa da pokapaš tudi z limono. Res se bolj naješ in imaš dober občutek, da si jedel nekaj toplega. Včeraj sem bila mesna, danes, ko bom kuhala nedeljsko kosilo za moje nedijetnike, bo meni namenjen krompir, ki ga skuham in nato na teflonu prepečem, pred tem pa dodam čebulo. Zraven še eno veliko skledo solate. Ni vrag, da ne bo dovolj do večerje. Grozno je res to slabo vreme - vsak vikend. Tudi sama zato preveč hodim po kuhinji in hladilnik, omare in vse druge zadeve so takrat tako priročne.................. Jutri imam OH. Razmišljam, da bi si pripravila že danes burek iz buč. Vzela bi listnano testo, dodala naribane buče in vegeto ter spekla kot zavitek. Kaj mislite, kako bi bilo? Pričakujem vaš nasvet in LP VERONIKA Sporočilo je spremenil(a) VEROVNIKA dne 18. sep 2005 07:10:12

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti