Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

brittney  

član od: 18.2.2005

sporočila: 102

15. sep 2005 11:41

aja, sem še pozabila napisati, da tudi mene daje prehlad! brittney

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

15. sep 2005 11:52

Hojla! Kako ste kaj prehlajenci in smrkci! Ribica,nikar se ne podaj v sadjejedstvo,poznam eno žensko,ko je skor šla v krtovo deželo zarad tega! Dve leti je jedla sam sadje,bila je bleda kot stena!Pa kako hudo je bilo,da je šla spet na normalno hrano,želodec ji je vsako hrano zavrnil.Na koncu je pojedla že nenormalne količine hrane,naenkrat je pojedla celo kilo orehov,al pa kilo jabolk,pa je imela občutek,da ji še vedno nekaj manjka.Pa žanič kri,pa zanič ledvice in ne vem kaj vse še.No,na srečo se je pol nekako pošlihtala in zdej prav fajn zgleda. Boljš,da ostanete na ločevanju.Naše telo je pač tako naravnano,da moramo jest mešano prehrano,ne potrebujemo pa preveč maščob in nič sladkorja.Tudi preveč soli ni potrebno. Men je goveja juha še vedno dobra in jo velikokrat z veseljem popijen na beljakovinski dan! Danes si bom pa naredila cvetačo z sirom.Mmmmmmmmmmm! Ribica,ja kje si pa imela glavo.No,sej se men tudi včasih kaj prismodi.Medtem,ko sem tole pisala,mi je zmanjkalo plina.Na srečo imam še elektriko,sam jaz rajši kuham na plinu. Tanes,ko sem bila v trgovini,sem videla tako debelo žensko,da me je skor kap in mi je zaenkrat minilo do kakršnih koli pregreh.Vam rečem,ziher stošesdeset kil,pa mlada ženska.Dobr je včasih videti kakšnega takšnega,da človek ne pozabi,zakaj še trudiš in odrekaš. Sam mi ni dalo mira,da nebi pokukala v njen nakopuvalni voziček-pet škatel jajc,smetana,sladkor. Jaz pa v svojem jabolka,papriko,študentfuter,jogurt. No ja,se bom še naprej trudila,če pomislim,da bi bila lahko takšna,če ne bi pravi čas rekla stop! Trikrat hura za 3md!!!!!!!!!! Mejte se lepo,grem gledat,če je cvetača že kuhana.Ta je iz mojega vrta in bo zato še trikrat bolj okusna! Tuna,ti pa skrij tisto nutelo! Pa prosim,pošljite nekam te viruse! Marjetka cvetka

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

15. sep 2005 12:12

Hojla hoj! Pozdravljena Brittney. Se te še dobro spomnim, ker jaz že od februarja na forumu visim, no ja, čez poletje sem malo štrajkala. Me veseli da ti uspeva držati težo in pa seveda da je uspelo tudi tvojim staršem. A si še vedno tako terenska ,a se kaj bolj doma držiš pri svojem sineku? Marjetka cvetka, tudi meni se velikokrat zgodi da me "strezni" pogled na kakšno ekstremno močno osebo. Tako se tudi sama sebi malo manj smilim zaradi svojih kil, pa tudi vem da se trudim da jih oklestim. Imam pa v omari vedno moje največje hlače ki so mi bile tudi že tesne in si jih za dvig morale vsake toliko oblečem. Mi zapete padejo dol in sem potem vsa ponosna. Joj, tolk imam še za napisat, pa me spet kličejo. Se oglasim še kasneje malo... tejčica

brittney  

član od: 18.2.2005

sporočila: 102

15. sep 2005 12:20

tejčica, zaenkrat smo stacionirani, vseeno pa je problem, če delaš v celju dol pol štirih, pol moraš pa do štirih it po malega v velenje...se počutim kot kamikaza. Pa bo že. brittney

beba  

član od: 1.2.2005

sporočila: 91

15. sep 2005 12:35

Dober dan Naj vam povem da sem doktorirala glede porabe kalorij in kurjenja maščob. Mogoče bo kateri prišlo prav. Kupila sem uro za merjenje srčega utripa in porabe kalorij, saj je utrip odvisen od kurjenja maščob. Nekega lepega dne sem bom odpravila še v fitnes na merjenje anaerobnega prahu, oziroma da mi povedo pri katerem utripu mi zakrknejo mišice. Če je preveč utripa se zastonj ganjam po orbitreku. Imamo napačno mišljenje da bolj ko se mučiš bolj je za nas. Sam si ga izračunaš 220 minus starost, utrip je najboljši med 55 in 70% dobljene vsote. Za ponoret kako te naprave ki jih imamo doma lažejo. Sem že čist usekana od tega. Encijan jaz pravim tako, telo hoče, kaj glava naredi je odvisno od nas. "Sužnji" prehrane bomo vse življenje to moramo sprejeti hočemo ali ne. Kruto a resnično , koliko se bomo pustile nam bo prisel čas. Tuna saj tudi pri meni ni vse tako čisto kot se zdi. Zdej sem vbila v glavo da še nekaj kg izgubim pa če "crknem" Meni orbitrek veliko pomeni saj mi potem še na misel ne pride, da bi planila po piškotih, sem vsa utrujena od ganjanja po njem, ko se ohladim me ZEEEBEEE. Če si pa res tako sladka poskusi z bombonom potešiti slo. Kar se nažiranja tiče sama sebi dopoveduj da si sita. Sama sem velikokrat že stegnila roko in si dopovedovala sita sem, sita sem ... in mi je velikokrat uspelo, vedno pa ne da sem poštena do sebe in do vas Tisti dnevi so zame tudi hudirjevi Poskusi tic tac, ha ha SEM ZOPRNA lp beba Sporočilo je spremenil(a) beba dne 15. sep 2005 12:43:53

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

15. sep 2005 12:39

Sej ni straha, Nutele je zmanjkalo. Je nisem jedla že vsaj 1 leto, veste jaz ne maram evrokrema razen Nutela mi je zelo dobra in je tudi ne kupujem, ker jo pojemo v dveh dneh. Ampak pred dvema dnevoma, ko sem bila vsa uboga in bolana, sem mojga otroka poslala v trgovino po Nutelo in najbolj bel kruh kar so ga imeli. Tako se mi jo je zaluštalo, pa tako je bila dobra. No važno je, da jo je sedaj zmanjkalo in bom imela spet kakšno leto mir. Danes pa sem sadna, sem pojedla že eno hruško in pol ananasa. Doma pa si bom skuhala cvetačo, pa bučke si bom popekla. Zvečer pa še kakšno sadje pa bo. Britney sploh ni problema, se lahko dobimo na kakšni pijački, samo povej do kdaj si v Celju, pa kje bi ti najbolj odgovarjalo. Sta iz Celja še Bonaca in Lanes, pa Helena živi 20 km iz Celja. Mogoče pa bi se nam tudi ona želela pridružiti. Punce a ste za, sej že kak teden nismo čvekale? Z našim izletom ne bo nič, pa še dež je napovedan za nedeljo. Marjetka Cvetka seveda ne boš nikoli takšna, tudi mene boli, ko vidim človeka ki se zapusti in ne da nič na svoj izgled.Tudi jaz bi lahko imela kaj hitro 100 kg, če ne bi vsako pomlad hujšala....no to zgodbo že tako poznate.... Rožica ja točno - nekaj časa nazaj sem vas kregala zakaj se zgovarjate na menstruacijo, pa na mamo.... pa na ne vem kaj še....zaradi nažiranja, zdaj pa jaz isto delam. Pa sej veš kakšni smo vsi vemo zakaj popustimo skušnjavam, kaj je zdravo in kaj ni...ampak ko nas zagrabi si ne moremo pomagati. Jaz bi lahko napisal že knjigo o raznih dietah in zdravem načinu prehranjevanja, še vedno pa od časa do časa požrem 1/4 družinske pizze in 3 kose belega kruha z Nutelo. Pa kaj čemo saj smo samo ljudje. V službi imam zvezek v katerega pišem vse kaj pojem, pa imam zaradi te moje Nutele tako slabo vest, da že dva dni nisem pisala, bom zdajle, saj kar je pač je, časa ne morem zavrteti nazaj. Maša, sej imaš prav, res ne rabimo telefona, saj imamo mobitele, internet pa tudi lahko potegnemo po kablu. Dobra ideja. Bom predlagala doma. Sej na stacionarni telefon sploh ne kličemo, samo otroci me kličejo v službo, pa to sedaj ko je šola, zelo malo in za zelo bedaste stvari.... Encijan no me veseli da nisem edini. Tudi jaz sem danes napihnjena kot žaba, pa en tak šlavf špeha mi visi čez kavbojke. Evo danes bom šla ponovno na Stari grad, da malo pretegnem noge, pa še pes bo vesel. Punce mejte se. Lp tuna

olina  

član od: 24.3.2005

sporočila: 44

15. sep 2005 12:51

Ojla! Mnjam, mnjam, kako je bilo dobro. Maša hvala ti za odlično idejo in recept. Punce, za kosilo sem pripravila basmati riž s prepraženimi mandeljni. Pisker sva polizala z možem, tako dobro je bilo. Pa tako strah me je bilo eksperimentiranja. Resnično priporočam vsem. Hitro, enostavno in božansko. Zdaj moram pa nehat, ker ni fer do vseh, ki ste lačne v službi in ne boste videle kosila do pol petih. Lep pozdrav iz sončnega Maribora. Je tako lepo da bom kr ven šla in malo na sprehod. olina

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

15. sep 2005 12:53

Ja Tuna zdaj pa res, če še enkrat preberem bel kruh in Nutela. Bom verjetno takoj odpeketala v trgovino. Prosim ne omenjaj je več, ker že ob misli nanjo okusim v ustih kako je dobra. :) Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

15. sep 2005 12:55

Ribica, saj tisti link sem dala gor bolj zaradi zanimivosti in v razmislek, niti malo ne mislim koga spreobračat v sadjejedca, saj tudi sama nisem - malo sem mogoče pretiravala. Mi je pa opis goveje juhce že lani obrnil želodec, potem pa je prišla še 3MD, kjer mi juha po kosilu nekako ni pasala, tako da je vse skupaj doprineslo k temu, da je res že dolgo nisem jedla in kuhala. No, to zimo jo najbrž nekajkrat bom, v toplejšem delu leta pa je z možem tako nikoli nisva jedla, imava pač raje zelenjavne. Zdravo Brittney, lepo te je slišati po dolgem času! Rožica, se ne damo kar tako, bomo že ugnali še cm-je, a ne? Tuna, danes šlaufki, jutri zjutraj pa bo zaradi današnjega sadja in vode že veliko bolje, boš videla. Če se ti da, ti priporočam še en S dan, meni je bilo ponavadi žal, če po grehih nisem naredila dveh, ker gredo kg in cm tako lepo dol. Dost bluzenja za danes od mene. L.p. Encijan

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

15. sep 2005 13:17

Encijan hvala za predlog, bom poskusla še jutri zdržat na sadju, no sej kaj govorim, še današnjega nisem zaključla. Rožica ONE-ja ne bom več omenjala. Olina no povej nam recept, mi bi tudi lonce lizale. Lp. tuna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti