Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

joli  

član od: 19.8.2005

sporočila: 57

14. sep 2005 22:39

OJLA Pa kaj je sedaj to -ko berem ,da ste vse šmrkave imam občutek,da nadaljujem službo.Res ste reve,pa kar vse po vrsti.A,daste se pa ne,noben prehlad vas ne užene,če katera nima apetita ji prav nič hudega ne bo sam ,da velik pijete pa bo.Pa kaj bi modrovala saj vse veste dovolj in še več.No,.pupice želim vam ,da se prav kmalu spravite na noge.Zdej grem spat ,me ful glava boli,pa jutri me čaka naporen dan.Pozdravite se ajd čao! joli

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

15. sep 2005 7:30

Dobro jutro vsem Marjane pa zgleda ne bo???Vsako jutro nas je tako lepo pozdravila.Saj je prav, da se pozdravi v postelji.Čimprejšnjo okrevanje ji želim!! Boby, ti pa znaš dati pravo sliko na forum.Kaj se zgodi, če je miza preveč obložena?Vse čestitke gre tvoji volji in pogumu.Jaz nisem tako dosledna, zato pa je razultat takšen kot je!! Ko berem, kako so nekatere zagrizene! Samo sadje vsaka jim čast.Zato pa imajo postavo. Koliko truda res ogromno.?? Sem mislla, da se moramo samo debeli boriti z dieto. Zdaj pa berem, da se v bistvu vsi borimo, če hočeš, da nisi debel. Lp helena45

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

15. sep 2005 8:13

Joli saj najhujše je da imam tak apetit, da je že brez veze, že dva večera napadam Nutelo in bel kruh - 3 kose vsak večer. Zdaj je pa dosti, zdrava sem, prehlad sem ugnala, kar nekam kratek čas je trajal, verjetno je pomagalo moje vitaminiziranje. Beba ti si res super, daj nam recept kako se motiviraš, da ne padeš pod skušnjavami.Jaz sem zadnje 14 dni v takšni riti, da moram nekaj naredit. Dva dni jem pridno, pol se tri dni nažiram, pa spet kakšen dan OK, pa spet tri dni nažiranja. Res da imam teto pred vrati, zato sem tudi tečna kot šus, pa prehlad je bil na obisku. Vse in vsi mi gredo na živce. Rožica ja sem že 6x rekla da bom naredila par ciklusov po 4 dni, a sem prišla samo do škrobnega dne, pa še to do kosila. Evo bom danes imam plan imeti sadni dan....samo če bo ratal ne vem. Se bom potrudila. Na telekomu nismo nič uredili, oni nam lahko pomagajo samo s plačilom na obroke. Odvetnica je rekla, da tožbe ne bi dobili, ker so obveščali o teh stvareh po časopisih in je pač naš problem, če jih ne beremo. Vedo pa vsi, da je to nateg in moramo vseeno sami poravnati račune. Sem slišala da se je ena družina pritoževala, ker so bili v tistem času, ko naj bi se priklapljali na satelit na dopustu, pa ne morejo nič, ker se računalnik, baje priklaplja tudi če nimaš aktiviranega neta, ampak imaš vklopljen modem. Skratka zakomplicirano. Se pa tolažim s tem, da smo zelo malo na netu - do 12 ur mesečno- in hvalabogu da nismo bili več, ker pol bi bil račun šele astronomski. Nekdo je dobil za plačat 2.500.000. Pa še nekaj sem slišala tako čist neuradno, da se baje zdaj isto dogaja preko telefona. Je še kdo slišal za to? Lp tuna

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

15. sep 2005 8:43

Dobro jutro punce. No tale virus se pa res po netu in forumu širi...zjutraj ko sem vstala se je začelo s kihanjem, smrkanjem in glavobolom. Sedajle prav žalostno sedim pred računalnikom in študiram kako najhitreje priti do limone, aspirin s c vitaminom sem že vzela in sedaj čakam, da me bo vsaj glava nehala boleti...presneto, pa še sadni dan imam in jutri potem prvi vodni...pa vedno sem takooo lačna kadar sem bolana. Upam, da mi uspe, drugače bom pa vodni dan za en krog prestavila. Grem čaj in limono iskat v najbližjo trgovino ...potem pa čakat, da me napadi lakote minejo. claudia12

masenka  

član od: 14.8.2003

sporočila: 170

15. sep 2005 8:48

Živjo Tuna! Veš kako smo mi rešili astronomske račune Telekoma.... odklopili smo ga že pred nekaj leti... ko so prišli mobiteli in internet so bili naši računi takšni, da se je meni samo mešalo. Zdaj imamo internet na kablu in mobitele.... smo se zadnjič pogovarjali če bi vzeli Telekomov priključek ponovno.... pa pravi moj družinski svet, da ga sploh ne rabimo. Neverjetno kako se Telekom še vedno arogantno obnaša do svojih uporabnikov.... če bi bilo več takšnih kot smo mi.... bi se morda zamislili..... mi brez problemov živimo ceneje brez njih in imamo 4 mobitele in (hitri) kabel 24 ur na dan. Sicer pa drage hujšarice dobro jutro! Tuna mogoče pa ti takšna dieta ne ustreza, ampak se loti ločevanja.... potem lahko vsak dan ješ meso in solato, ampak brez krompirja.... skratka škoda je jesti kruh in nutelo.... tega v nobeni dieti ni Je pa pomembno, če si izjemno sladkosnedna, da vendarle vsak dan poješ nekaj sladkega, ampak le košček.... pa boš morda lažje zdržala. Ampak sredi dneva, ko boš sladko zagotovo uporabila. Če se preveč prikrajšuješ pri sladkem se namreč zgodi to, da si ga preveč želiš... No upam, da boš zmogla.... saj potem ko kile dol padejo, dobiš šele pravo veselje za nadaljevanje Izgleda da so naše obolele zares podlegle.... želim jim čim prejšnje okrevanje! Mi imamo danes beljakovinski dan in kuhamo šataraš.... to je bil družinski konsenz... pa kakšno hrenovko za večerjo in bo...... Lepo se imejte ! Maša

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

15. sep 2005 9:52

Dober dan rožice! Ne morem si kaj, da ne bi uporabila Marjančinega pozdrava, ko je pa tako prisrčen. Marjanca, spočij se in pozdravi - prav tako pa tudi vse ostale "okužene". Pa da se mi niste okužile zadnjič v CE in MB? Ne, saj niste bile vse tam... Tuna, kaj je zdaj to? Da ne bo preveč OH dni na kupu. Ma, saj je, kot da bi govorila sebi, samo s to razliko, da se imam zdaj "že" 3 dni pod kontrolo. Včeraj sicer nisem speljala 3. sadnega dne, ampak sem za večerjo imela grško solato in par pajsov pizze z zelenjavo namesto kosa kruha, tako da se nisem pretirano prekršila, pa tudi občutek lahkosti je še ostal. Glede na to, da je bilo včeraj beljakovin bolj malo, bom danes najbrž začela vsaj en ciklus 4 dni, torej B dan, potem pa naprej. Res je škoda, da sem ves trud zadnjega 3MD-ja skoraj zapravila. Sicer nisem prišla izven meja ITM-ja, ki predstavlja še normalno telesno težo, ampak pred par dnevi sem prav čutila blazinice, ki so se mi "čez noč" napihnile na zadnji plati in na nogah. No, 2 sadna dneva sta ta občutek in nekaj kg na srečo pregnala. Je pa res problem vzdrževati težo, ko si enkrat pridelal preveč maščobnih celic in prav nesramno hitro se spet napihnejo. Enkrat sem opazila tudi razliko (več kot 1cm v obsegu) med eno in drugo mečo, da me je skoraj kap. Lahko pa potrdim, da ima telo načrt shranjevanja maščobe, ker se vzorec ponavlja vedno na enak način. Na žalost se mi je to že tolikrat ponovilo, da to lahko potrdim. No, zato pa se pridno tehtam in še pravočasno zajezim pretirano kopičenje maščobe, tako da se uvrščam med tiste "nesrečnice", ki še niso ukrotile teže, sploh pa ne tako, da bi lahko pozabila na to, kaj jem. Se mi zdi, da bom resnično zmagala šele takrat, ko bom imela 1 leto konstantno težo z največ 3 kg nihanja. Tako, da sem še vedno na poti z vami, čeprav sta za mano že 2 cikla 3MD in pred tem še nekaj mesecev ločevanje in sadnih dopoldnevov. Pa kje si zdaj Marjanca, da mi poveš, da je vzdrževanje teže čisto preprosto? Če boš tole brala potem, ko se pocajtaš, naj pokomentiram tvoj občutek, da se preveč ukvarjaš s svojo prehrano. Imaš prav! Jaz sem se prav zaradi tega občutka nehala tako zelo ukvarjati s tem, pa imam zato samo težave, zato se "vračam" in uvajam tvoj način (dnevnik prehrane in aktivnosti). Zdi se mi, da bo treba še nekaj mesecev železne discipline, da vse skupaj postane običajno kot dihanje in preide že v podzavest, da bom lahko malo izpregla in opustila prej opisane "varnostne ukrepe". Ker vse življenje pa res ne moremo biti "sužnji" prehrane, ko pa je toliko stvari v življenju, ki zaslužijo veliiko več pozornosti. Čim manj zatežen dan vam želim (in čim manj takšnih sporočil)... Encijan

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

15. sep 2005 10:21

Hoj! Berem da se kar hitro širi ta naš virus. Čimprejšnje okrevanje vsem. Ja Helena tudi sama sem bila prej podobnega mnenja, najbolj ujezilo me je, ko sem videla kakšno suhico kako prešteva kalorije,... zdelo se mi je popolnoma noro. Sama sebi pa sem se smilila, kako okrogla sem. Hvala bogu da sem ukrepala kot sem. Zdaj sem spoznala, kot praviš sama, da se morajo tudi suhice prekleto trudit da so kakršne so. Tisto malo kg je res najtežje izgubiti. Upam da bomo lahko čimprej spet vzele kilograme v svoje roke. TUNA pa ne se več za jeb****!!!!! Danes zdrži !!! Vem da je izredno težko, da ti bo 100% dišalo kaj sladkega, to sklepam po sebi, pojdi ven na rekreacijo, sprehod, pomerjat oblačila,... Skratka zaposli se in ne razmišljaj, kako dobre so sladkarije, ker ko jih poješ ugotoviš da to sploh ni bolio to,.... Vsaj pri meni je tako in potem spet krog po kuhinji, kaj bi lahko bilo tisto pravo, kar bi zadovoljilo moje žejle in tako se nažiranje nadaljuje. Vzdrži danes jutri ti bo veliko lažje. Sicer pa kje je zdaj tista Tuna izpred 14 dni, ki je mnenja, da je treba vse po malem jesti? Tuna, po malem, po moje to ne pomeni 3 kose z Nutelo. Kaj pa ve mislite? :) Skratka punce vzemimo stvar v svoje roke!!! Izgleda da je kar takšno obdobje, da ga vse po dietnice malo bolj S******, z mano na čelu. Ups s Tuno! Jaz sem včeraj večirjala samo sir salamo in črn kruh. Ne vem a je to manj kalorično, oz. bolje ali slabše od 3 kosov z Nutelo! :) Samo moram pa priznati,da si mi naredila "lušte", samo enkrat še napišem kaj si večirjala, pa bo po moje pri meni padlo za zajtrk! NJAMMMM.... se dobro sliši. če bi imela svež bel kruh bi verjetno že grešila, tako pa imam na zalogi samo čisti črnega. :( Hvala bogu! LP. Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

15. sep 2005 10:39

Encijan se popolnoma strinjam s tabo, ko se enkrat nakopiči veliko število celic telo samo čaka, kdaj bo malo večji vnos, da jih hitri napolni in res je težko vzdrževat težo. Sama sem se ravno danes merila in tehtala in kilogrami stojijo kar dobro. Še nekoliko lažja sem. Skratka lepo počasi gre dol. A kaj ko cm ne lažejo, mščoba se z vsemi štirimi drži zadnjice in trebuha. :) Pa se bo že še začela topiti. Mislim, da je najslabše za telo to, da izvajamo nekaj dni stroge diete, potem pa "požrtija". Telo praktično ne ve kaj naj! Prebrala sem Montignaca, nisem se še odločila, da bi se strogo prehranjevala po njegovih načelih. Moram pa reči, da mi je velko stvari bolj jasnih in da kar nekaj načel upoštevam. Sploh kar se tiče bele moke, sladkorja, skratka prečiščenih živil. Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

15. sep 2005 10:44

Encijan, ko sem brala, kar si mi svetovala, se mi je meso precej zagabilo. Pri goveji juhi jemo urin. Pa saj to so bila včasih običajna slovenska kosila. Pri nas goveje juhe že dolgo nismo kuhali, ampak sem jo obljubila mami, morda bo morala vse sama pojest. Mesu bi se zlahka odrekla, ne pa siru, mleku in jajcem. Tuna, ne imej belega kruha doma, Nutelo postavi zelo visoko oz. jo skrij, da je ne vidiš. Če so stvari previsoko pospravljene, potrebuješ lestev, da jih dosežeš, tako ne moreš kar mimogrede kaj pojesti. Spekla sem jabolčni štrudl brez sladkorja, ki ga veselo jem sama, saj ga drugi nočejo, meni pa je kar všeč, saj sem se navadila na takšne stvari. Glede prehladov pa bi dodala samo še to, da sem ugotovila včeraj zvečer, da moram v takšnem času hoditi okoli malo bolj oblečena, saj smo vendar že na sredini septembra. Dobro se imejte! riba-ribica

brittney  

član od: 18.2.2005

sporočila: 102

15. sep 2005 11:41

pozsravljene, po dolgem času.... redno sem vas brala, ampak so se mi v življenju dogajale stvari, slabe, dobre, vse pomešano, ne bi o tem razlagala, a šele zdaj sem zbrala toliko motivacije, da vam pišem. Moram se tudi zahvaliti marjanci, ker jo je skrbelo zame. Želela sem se udeležiti srečanja v celju, pa sem imela tisti dan govorilne ure v vrtcu, pa bom počakala do naslednjič. če se še katera spomni, sem pisala o tem, kako sem prepričala starša, da sta začela hujšati po tej dieti. Oba sta v teh dneh zaključila, dosti lažja, oče tam okli 10 kg, mama pa malo manj, ampak ker ima probleme s ščitnico, je bil to zanju uspeh. Jaz že nekaj časa "vzdržujem" težo, niha med 56 in 57 kilogrami, ampak moram priznati, da se ne držim več prav dobro pravil oziroma jem po občutku. Želodec se mi je tako skrčil, da prav kaj dosti ne morem več pojesti, zato ni krize s kolilčinami hrane, je pa res, da se dosti gibam v službi, vsak dan okoli 5 km teka in vaje za moč. Verjetno je telo hvaležno za to in mi pušča malo svobode pri hrani. Res sem srečna, ker je moč zgledati bolje sedaj, kot pred parimi leti in ponosna sem nase, kot ste tudi upravičeno ve za vsak najmanjši kompliment! Moram priznati, da sem z več strani dobivala kritike na to dieto, torej s strani strokovnjakov, ki so strokovnjaki za šport. Pravijo, da ima ta dieta dosti premali vnos beljakovin, ki gradijo mišice in da če športaš zjutraj, moraš po naporu vnesti v telo OH in da smo torej lažje, ker izgubljamo mišice. O tem se je tu že pisalo. Naj pa povem, da če ne pretiravaš z gibanjem, tudi ne potrebuješ toliko goriva, zato jaz prilagajam prehranjevanje počutju, in če je treba, po teku pojem kako čokoladico ali ugriz sendviča, pa me to ne kaznuje. Telo samo pove, kdaj je izkurjeno, je pa res, da se moram za tr pretečene km dosti bolj truditi in da mora telo dosti bolj delati, kot pri nekom, ki ima prehrano "močnejšo". V glavnem, uspelo mi je doseči svoj cilj, šlo je počasi, od januarja, ni bilo nikoli nič naravnano na preveč strogo, rabila sem izgubiti okoli 7-8 kg, ki pa so bili zategli. Sedaj pa se bom posvetila k oblikovanju telesa. Joškice so itak v čistillnici, vse ostalo pa se da "popraviti". Želim vam veliko uspeha pri izgubljanju kilogramov. Nisem ravno razbrala, katere ste iz celja. Jaz delam v celju in če je kateri kdaj za it na kako pijačo, naj se oglasi. brittney

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti