15. sep 2005 11:41
pozsravljene, po dolgem času....
redno sem vas brala, ampak so se mi v življenju dogajale stvari, slabe, dobre, vse pomešano, ne bi o tem razlagala, a šele zdaj sem zbrala toliko motivacije, da vam pišem. Moram se tudi zahvaliti marjanci, ker jo je skrbelo zame.
Želela sem se udeležiti srečanja v celju, pa sem imela tisti dan govorilne ure v vrtcu, pa bom počakala do naslednjič.
če se še katera spomni, sem pisala o tem, kako sem prepričala starša, da sta začela hujšati po tej dieti. Oba sta v teh dneh zaključila, dosti lažja, oče tam okli 10 kg, mama pa malo manj, ampak ker ima probleme s ščitnico, je bil to zanju uspeh. Jaz že nekaj časa "vzdržujem" težo, niha med 56 in 57 kilogrami, ampak moram priznati, da se ne držim več prav dobro pravil oziroma jem po občutku. Želodec se mi je tako skrčil, da prav kaj dosti ne morem več pojesti, zato ni krize s kolilčinami hrane, je pa res, da se dosti gibam v službi, vsak dan okoli 5 km teka in vaje za moč. Verjetno je telo hvaležno za to in mi pušča malo svobode pri hrani. Res sem srečna, ker je moč zgledati bolje sedaj, kot pred parimi leti in ponosna sem nase, kot ste tudi upravičeno ve za vsak najmanjši kompliment!
Moram priznati, da sem z več strani dobivala kritike na to dieto, torej s strani strokovnjakov, ki so strokovnjaki za šport. Pravijo, da ima ta dieta dosti premali vnos beljakovin, ki gradijo mišice in da če športaš zjutraj, moraš po naporu vnesti v telo OH in da smo torej lažje, ker izgubljamo mišice. O tem se je tu že pisalo. Naj pa povem, da če ne pretiravaš z gibanjem, tudi ne potrebuješ toliko goriva, zato jaz prilagajam prehranjevanje počutju, in če je treba, po teku pojem kako čokoladico ali ugriz sendviča, pa me to ne kaznuje. Telo samo pove, kdaj je izkurjeno, je pa res, da se moram za tr pretečene km dosti bolj truditi in da mora telo dosti bolj delati, kot pri nekom, ki ima prehrano "močnejšo". V glavnem, uspelo mi je doseči svoj cilj, šlo je počasi, od januarja, ni bilo nikoli nič naravnano na preveč strogo, rabila sem izgubiti okoli 7-8 kg, ki pa so bili zategli. Sedaj pa se bom posvetila k oblikovanju telesa. Joškice so itak v čistillnici, vse ostalo pa se da "popraviti".
Želim vam veliko uspeha pri izgubljanju kilogramov. Nisem ravno razbrala, katere ste iz celja. Jaz delam v celju in če je kateri kdaj za it na kako pijačo, naj se oglasi.
brittney