Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

masenka  

član od: 14.8.2003

sporočila: 170

14. sep 2005 11:43

Uffff Viruski že napadjajo... pazite se punce. Mene v službi tako sprehajajo sem ter tja.... da se me viruski nimajo časa prijeti.. Marjanca pazi nase... raje se ustavi za kakšen dan.... pa bo potem hitreje bolje.... sama sem najbolj jezna ko vsi na pol bolani hodijo v službo... potem pa še mi dobimo No dobro upam, da ne bo še iz računalnika kaj skočilo Danes imamo sadni dan.... nekaj grozdja in breskvici smo že pospravili pod streho.... Popoldne pa bo ena velika solata... za večerjo pa bomo še videli... Sem se oborožila s študentsko hrano.... tako da opam, da kaj neumnega ne bom pojedla.... včeraj za večerjo sem po dolgem času pojedla saharco .... seveda na OH dan... kako čudno mi je jesti sladko na dieti... ha ha ha. Sem bila kakšno uro zunaj....punce tale sonček vam bo vse viruske uničil.... samo pokažite noske malo ven Lep dan, maša

beba  

član od: 1.2.2005

sporočila: 91

14. sep 2005 12:14

Ojla vsem ! Tuna, hujšam peto leto brez prestanka. Odločila sem se sama, brez kakršne pomoči, zraslo vse v moji glavi in gremo. Lepo, počasi in kar je najbolj važno USPEŠNO, vsaj za moja leta Kdaj pa kdaj kakšen kg pridobim, vendar moram takoj ukrepati če ne bi , bi zrasla ko buhtelj. Da kakšen kg izgubim se moram hudičevo potruditi, ne bi smela prav nič grešiti. Ko sem o tem malo spregovorila z zdravnikom je bil odgovor, jej solato brez vsega. Sedaj sem videla tvojo kilažo, takšno sem imela v 3.razredu osnovne šole, sedaj se pa zamisli Zadnjič sem omenila da sem zgubila 4 kg. Ja sem do včeraj, danes zjutraj sem se vagala in evo hudiča 2kg več. Predvčerajšnim sem res grešila, včeraj bila sadna, zvečer 30min. orbitreka, pa bodi pameten, vendar se ne dam Helana45, saj bo šlo samo ne obupat. Veš včasih sem tudi sama sebi govorila da zmorem in da sem sita. Samo izgovorov ne iskat, malo miganja pa bo. Jaz sem kolesarila in hodila, pozimi sem si kupila orbitrek (ker nisi odvisen od vremena), ga pridno uporaljala do aprila, sedaj pa zopet nadaljujem. Ni hudič da se ne bo poznalo, če ne takoj pa čez nekaj časa, saj tedni in meseci minevajo kot bi pihnil. Glede pitja vode sem tudi sama imela težave, sedaj mi je prišlo v navado. V službi sem bolj pridna, doma je kriza. Luthien sva kar blizu, doma sem med Lescami in Jesenicami. Sem zakomplicirala, a ne Marjanca45 in vse ostale, čimprejšnje okrevanje vam želim !!!! Lep dan vsem! beba

Nenya  

član od: 12.9.2005

sporočila: 11

14. sep 2005 12:15

Tuna oprosti ker je tako dolgo trajalo, tibetanci so serija 5 vaj, ki baje delajo čudeže, drugač zgledajo čist simpl ampak te v resnici fajn premigajo, po televiziji sem videla eno gospo, ki jih je kazala 20 manj kot jih ima in pravi, da jih vsak dan dela, je zdrava in nič betežna mislim da jih ima ene 70, zlo je znana ampak ime mi je ušlo iz glave. No mene dons čakajo palačinke (al pa tortica). Vsem, ki vas je kakšen virus napadu da bi čimprej ozdravele, nam drugim pa da nas ne bi doletelo. Maša tvoj dober nasvet bom upoštevala dons grem ven, da se naužijem sončka pred zimo. Držte se Nenya

luthien  

član od: 13.8.2005

sporočila: 145

14. sep 2005 12:55

Beba nič nisi zakomplicirala. Tole tvojo varianto pa poznam. Na dieti pa grejo kilce gor, čeprav se več ali manj držiš predpisanega. Ampak prav imaš, se ne damo !!!!!!!!!!!!!!!! luthien

bobby  

član od: 29.12.2002

sporočila: 56

14. sep 2005 14:25

Punce, kaj počnete!!! Širite virus preko interneta!!! Tudi meni je začelo teči iz nosa, boli me grlo, imam celo malo vročine! Ampak se ne dam! Jutri imam v načrtu( če bom kmalu končal službo) naskok na Kamniško sedlo, upam, da ne bom preveč zbolel. Sicer pa hvala za vse pohvale, tudi glede slike. Marjanca45, potešil bom tvojo radovednost glede tega,kaj se skriva pod majico. Dodal sem še eno bolj konkretno sliko. Res je kar nekaj špehka, sploh na trebuščku! Ta slika je bila narejena pred začetkom prvega kroga, tako da sem na tej sliki res predstavljen na "najtežji" način. Tako, sedaj pa veselo na kosilo! Seveda,kaj drugega kot prebranec in rdeča pesa, mmmmmmmm!!! Robi

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

14. sep 2005 14:31

Šla bom med fruktarijance, ker jedo sadje, ki ga ni potrebno kuhati, tako vsaj jaz razumem to stvar. Sem pač nesposobna kuharica in divja sama nase, najraje bi se pretepla. Spet sem zažgala eno posodo zaradi pomanjkanja vode. Pri meni je tako: pogledam in je še dovolj vode, čez nekaj minut pa je vse črno po dnu posode. Tako, sedaj veste, da ne grešim samo pri hrani, ampak počnem tudi druge neumnosti. Pojdite na sonce, stran od hrane, če le morete. Pozdrav vsem na forumu! riba-ribica Sporočilo je spremenil(a) riba-ribica dne 14. sep 2005 14:32:13

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

14. sep 2005 16:03

Riba-ribica, tudi jaz se včasih že počutim kot pravi frugivor oz. "sadježder" po domače (čeprav to nisem), sploh ker - razen izjemoma - 2/3 dne jem samo sadje (v službi so nad mano že vsi obupali in me niti vprašajo več ne, kadar npr. naročajo pizzo), potem pa pade vmes še kak sadni dan, pa smo tam. In jaz se najbolje počutim prav na sadne dni, vsa lahka in polna energije. Včasih me kar ima, da bi se malo bolj pozanimala v to smer - namreč Klub naravnega zdravja propagira prav to - da je človek po naravi sadjejedec (http://www.svet-je-lep.com/prehrana/naravna_h). No, kadar začnem grešiti s kakimi sladkarijami, sem pač daleč od tega. In temu grešenju včasih kar ni konca! Ta teden sem si zadala, da se po malo razpuščenem podopustniškem času spet spravim v red in ga začela z dvema sadnima dnevoma, danes je tretji, ki pa še ne vem, če bo tudi do konca ostal sadni, nekaj se obeta ena večerja, kjer bom morala prav paziti, kaj bom jedla, da ne pokvarim vsega truda preteklih dveh dni ali si ne nakopljem kakšnih težav. Ta trenutek se počutim tako, da bi na sadju lahko zdržala tudi en teden oz. več tednov, ko pa se enkrat v tednu odločim za sadni dan, me pa kaj hitro premami kaka hrana, ki jo pripravljam za moža. Včasih mi res prav pride, da sem cel dan od doma in niti ne kuham, tako najlažje zdržim, pa še praktično je. Po zaključeni "sadni dieti" pa bom naredila enega ali dva 4-dnevna cikla za pridobivanje reda. Tako, da Tuna bom uporabila tvojo idejo, ki jo je Sy tudi že včasih prakticirala, a ne... Izpred mojega dopusta sem vam dolžna še recept za izgubo nekaj na hitro pridobljenih kg, pa vedno pozabim "plonkec" doma - po spominu pa gre nekako takole (1. dan: papaja, ananas?; 2.dan: lubenica; 3.dan grozdje, večerja: krompir z zelenjavo in solato; 4. dan pa je spet sadni - vrste sadja se ne spomnim). Navodilo je pa tako: če ste se na hitro zredili za max. 2 kg, potem jejte naslednji dan ves dan sadje, razen večerja je lahko ena izmed pravilnih kombinacij; če pa ste se zredili več kot 2kg, potem jejte, kot je opisano zgoraj, dokler kg ne zginejo (do 4 dni) in tega ne ponovite več kot enkrat na mesec. Sama točno po navodilih nisem nikoli šla, moj recept je 2 sadna dneva, če je še kakšen več, pa še bolje... Pravo veselje je videti nastajajoč album - ker se nam je pridružil še Bobi, sem si drznila album preimenovati, da ga ne bomo čisto poženščile... Zdaj pa na sonček, tisti, ki lahko, jaz sem danes priklopljena na računalnik, tako da sem s sprehodi zaključila že dopoldne... Encijan

LANES  

član od: 22.8.2005

sporočila: 159

14. sep 2005 17:16

Hojla dekleta, mislim, da sem si v teh denh že temeljito sčistila sinuse. Sem pa čisto brez energije, čeprav sem danes sadna (kot tejčica in maška, če se ne motim) in so v meni že banana, nekaj jagod belega grozdja, 2 jabolki in nektarna. Se pa počutim, kot, da me je kaj povozilo. Pa ne da se me loteva prehlad, ker tega sem že pregnala, ali pa spet... No ja kakorkoli že poskušam čim več opraviti in se zamotiti, da se mi ne zalušta kaj prepovedanega. Danes sem na polovici diete. Dopoldan, ko sem učencem delila malico so me tako mamile hrustljave žemlje, a sem se premagala, vzela skatlco z grozdjem in začela malicati. Kosilo mi za moja dva ni potrebno kuhati, ker mož je v službi, sin pa v šoli. Kljub temu kosilo vsak dan prinesem iz šole, saj sta večkrat zvečer lačna. Ni pa dobro, da si potešita lahkoto z delikateso in hitro hrano. TUdi jaz pridem kakšen dan na svoj račun, predvsem pri solatah in občasno pri mesnih dnevih, če ni kakšna omaka, katero naše kuharice zgostijo z moko. Naredijo pa res dober ričet in takrat prinesem kar dva kosila iz šole, ker ga ima tudi moj tast zelo rad in tašči ni potrebno kuhat. Vsaj toliko ji lahko pomagam. Tolk za danes. Grem sinu pokazati kako naj naredi misleni vzorec za kemijo. Lepo se imejte. Tejčica in Maška pa vztrajajta še naprej s sadjem. Tudi jaz se trudim. LANES Sporočilo je spremenil(a) LANES dne 14. sep 2005 17:26:28

masenka  

član od: 14.8.2003

sporočila: 170

14. sep 2005 20:08

Ojla Lanes! Prejšnji vikend sem imela težave z utrujenostjo tudi jaz in sem imela občutek, da mi manjka beljakovin... konec koncev so komaj enkrat na teden.... zato sem jedla dva dni za kosilo filano papriko... drugače pa sem se držala.... ampak eno papriko z veliko mesa in ščepec je bil riža in tri žličke omake in nič več.... in sem se takoj bolj počutila. Vse omake delam brez moke... ker ugotavljam, da ne prenesem bele moke... ostalo pa sem delala po planu in se nisem zredila....imam občutek, da bo šlo tudi ta teden malo dol.... danes sem imela sadni dan.... ampak za kosilo sem veliko solato....kar ni prekršek. Se mi zdi, da je vseeno treba delati po pameti in včasih ko pač ne gre drugače.... vsaj ločuješ hrano, ker to je pravzaprav bistvo te diete. Nočko... Maša

LANES  

član od: 22.8.2005

sporočila: 159

14. sep 2005 21:26

Se popolnoma strinjam s tabo. Tudi jaz delam tako. In če kdaj naredim kaj po svoje nimam slabe vesti in se poskušam normalno držati diete po planu. zdej grem pa še pod tuš in spat. Pa lahko noč vsem in lepe sanje. LANES

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti