14. sep 2005 16:03
Riba-ribica, tudi jaz se včasih že počutim kot pravi frugivor oz. "sadježder" po domače (čeprav to nisem), sploh ker - razen izjemoma - 2/3 dne jem samo sadje (v službi so nad mano že vsi obupali in me niti vprašajo več ne, kadar npr. naročajo pizzo), potem pa pade vmes še kak sadni dan, pa smo tam. In jaz se najbolje počutim prav na sadne dni, vsa lahka in polna energije. Včasih me kar ima, da bi se malo bolj pozanimala v to smer - namreč Klub naravnega zdravja propagira prav to - da je človek po naravi sadjejedec (
http://www.svet-je-lep.com/prehrana/naravna_h). No, kadar začnem grešiti s kakimi sladkarijami, sem pač daleč od tega. In temu grešenju včasih kar ni konca!
Ta teden sem si zadala, da se po malo razpuščenem podopustniškem času spet spravim v red in ga začela z dvema sadnima dnevoma, danes je tretji, ki pa še ne vem, če bo tudi do konca ostal sadni, nekaj se obeta ena večerja, kjer bom morala prav paziti, kaj bom jedla, da ne pokvarim vsega truda preteklih dveh dni ali si ne nakopljem kakšnih težav. Ta trenutek se počutim tako, da bi na sadju lahko zdržala tudi en teden oz. več tednov, ko pa se enkrat v tednu odločim za sadni dan, me pa kaj hitro premami kaka hrana, ki jo pripravljam za moža. Včasih mi res prav pride, da sem cel dan od doma in niti ne kuham, tako najlažje zdržim, pa še praktično je. Po zaključeni "sadni dieti" pa bom naredila enega ali dva 4-dnevna cikla za pridobivanje reda. Tako, da Tuna bom uporabila tvojo idejo, ki jo je Sy tudi že včasih prakticirala, a ne...
Izpred mojega dopusta sem vam dolžna še recept za izgubo nekaj na hitro pridobljenih kg, pa vedno pozabim "plonkec" doma - po spominu pa gre nekako takole (1. dan: papaja, ananas?; 2.dan: lubenica; 3.dan grozdje, večerja: krompir z zelenjavo in solato; 4. dan pa je spet sadni - vrste sadja se ne spomnim). Navodilo je pa tako: če ste se na hitro zredili za max. 2 kg, potem jejte naslednji dan ves dan sadje, razen večerja je lahko ena izmed pravilnih kombinacij; če pa ste se zredili več kot 2kg, potem jejte, kot je opisano zgoraj, dokler kg ne zginejo (do 4 dni) in tega ne ponovite več kot enkrat na mesec. Sama točno po navodilih nisem nikoli šla, moj recept je 2 sadna dneva, če je še kakšen več, pa še bolje...
Pravo veselje je videti nastajajoč album - ker se nam je pridružil še Bobi, sem si drznila album preimenovati, da ga ne bomo čisto poženščile...
Zdaj pa na sonček, tisti, ki lahko, jaz sem danes priklopljena na računalnik, tako da sem s sprehodi zaključila že dopoldne...
Encijan