Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

andrinaa  

član od: 11.6.2005

sporočila: 56

20. jun 2005 18:28

Takole punce, jaz sem se odločila! Naše diete se bom SKUŠALA držat, kolikor bo pač šlo. Bom raje kaj pojedla kot padla skupaj. Sicer pa bom ločevala, ne samo pri obrokih, tudi po dnevih. Če bo kriza, ampak res tista fizična, ne samo v glavi, bom kaj prigriznila. Saj če poslušaš telo, ni problema. Začela se bom aktivno ukvarjat z rekracijo. Enkrat na teden bom šla na bližnji hrib (skoraj 3 ure rabim za gor), enkrat na teden bom šla plavat (Marjanca je vplivala na odločitev!), enkrat ali dvakrat na teden pa bom šla na kolo in naredila vsakič po 30 km, to je ravno ena taka luštna krožna turica, da mi ni treba dvakrat po isti poti. In to je to. Bodite pridne, pozdravček vsem! PS: Mi zna katera priporočati kak dober, pa ne predrag sokovnik? Bi se mogoče namesto njega dobro obnesel tudi blender? andrinaa

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

20. jun 2005 18:29

hej, samo štempljam se. pa d apovem, d aga sviram po celem notnem črtovju, pa se trenutno ne sekiram.- mislim d asem grehe že skurila, saj teče žemoja 12 ura odkar sem neprekinjeno na delovnem mestu. se ej začelo naše "dolgo vroče poletje". jutri se bom malce bolj pripravila na možno situacijo, ko je dostop do hrane omejen, sodelavci pa nosijo sama peciva in sladolede... počasi bi bil čas za drugi vodni dan...čeprav je ta krog bolj zafuran kot prvi...bo pa še en več. tako...tečem 2 (ne)zmagovalni krog od 4. kazensko. pa še samo 4 tedne do morja... nič, baje je še treba delat. mejte se bolje... tabina

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

20. jun 2005 18:56

Andrinaa, jaz imam Magic bullet, ki ima sicer zraven en del, ki služi kot sokovnik. Sem ga preizkusila in dela, vendar raje uporabim vse dele sadja ( razen koščic), tako, da so zraven tudi vlaknine. Pa sploh je to pametna stvarca, saj si v njem zelo na hitro naredim razne omake za testenine ali kakšne kaše. Me zelo veseli, da si se odločila, da boš šla zares. Boš videla, da se boš hitro navadila na to, da je pač treba nekaj početi s svojim telesom. Poizkusi si pisati, kaj vsak dan poješ. Jaz imam v kuhinji nalepljen jedilnik, ki si ga pišem tudi sedaj, ko sem že končala. Napišem si ga za kak teden naprej, čeprav ga potem spreminjam glede na trenutne "lušte" po določeni hrani, ampak v glavnem se ga držim. In na ta jedilnik pišem tudi ,na kakšen način se znojim ( koliko km česa naredim), pa težo, ko se tehtam. Ni slabo in hitro imam pregled, kaj počnem. Ko se boš pa počutila slabo, pa daj nekaj v usta ( ne ravno kakšne tortice), da bo slabost minila. Prepričana sem, da takšni "napadi" slabosti in vrtoglavice ne bodo dolgo trajali. Slej ko prej se bo telo navadilo na nov način prehranjevanja, samo moraš mu pustiti nekaj časa in ga ne motiti s preveč grehi, da ni preveč zmedeno, saj ne more vedeti, kaj bi rada. Maychi, res em bila čisto blizu tebe. Zlahka bi me spoznala po najmanjših joških na kopališču. Madonca, pa jih imam res samo še v sledovih. Riba ribica, pred operacijo sem kar pridno palvala v Pristanu, sedaj pa je voda žal prehladna zame. Sem poizkusila, pa kot da me zgrabi krč v hrbet, pa diham težko, zato sem raje nehala in moram žal zdaj plavati v toplejši vodi, ki je prej nikoli nisem marala. Vem pa, da je tam pravi plavalski raj, saj bi bila skoraj sama v bazenu. Mogoče čez nekaj časa. Glede te tvoje hitro pridobljene teže ti lahko povem, da se je to kakih 14 dni nazaj zgodilo tudi meni. Nič nisem jedla narobe, nič večjih količin, kot navadno, pa je teža kar lezla gor. Potem sem si naredila sadni dan, kjer sem v glavnem jedla jagode, pa sploh sem 3 dni dopoldan kot sadje jedla jagode. In sem začela neverjetno odvajati vodo in kar čez noč sem imela 2 kg manj. Vem pa tudi, da kadar jem bolj začinjeno hrano, gre voda slabše iz mene in potem se takoj pozna. Ni variante, da bi se v tako kratkem času lahko tako zredila. Naredi si sadni dan, pa pojej veliko sadja, ki vsebuje dosti vode ( npr. lubenice, jagode), pa boš videla, da boš boljša. Tabina, ti si res prava faca ! Glavno, da se ne sekiraš. Saj imajo tudi pri nas vsak dan sladoledne pojedine, samo mene to sploh ne gane. Če bom pridna, si ga bom privoščila jutri za večerjo. Ampak moram biti pridna. marjanca45

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

20. jun 2005 21:37

Pozdravljene! Ker sem bila včeraj preveč požrešna, imam danes sadni dan (ki bi moral biti včeraj). Sem nameravala v sredo držat luno, pa imamo v službi neko srečanje, tako da bo to zelo težko izvedljivo in sem se odločila da udarim še jutri en sadni dan. Bomo še videli koliko bo volje! KOPALKE! To je moja nočna mora. Mala mi je že parkrat rekla da bi se šla kopat, pa ji vedno rečem da morje še ni dovolj toplo, dejansko pa zbiram voljo da se spravim v kopalke. Me je groza! Mi pa plaža ta teden ne uide, saj prideta k nam moja 6-letna sestrična in njena mami in se jima bova z mojo Tajo pridružili pri čofotanju. Me pa že zvija v želodcu, kot da bi imela zobarja! Sem danes prav nerazpoložena za pisanje, tako da bom kar zaključila. Jutri pa se boj s kilami nadaljuje! Nočko! tejčica

Sarica  

član od: 20.4.2005

sporočila: 74

20. jun 2005 22:52

Drage dame, danes imam spet sadni dan, čeprav sem ga imela ravno v soboto. Prvič takole nekaj skačem čez dni, ampak sem mogla prestavit vodni dan za en dan naprej, ker grem ravno na tisti datum, ko bi ga mogla imeti na počitnice in sicer kolesarit, pa nisem hotela bit takrat na vodi, ker mislim, da mi to nebi preveč dobro zneslo. Tako da je bil vmes en beljakovinski dan, pa potem spet sadje in jutri voda in čaji...upam da to ni preveč narobe, samo se mi je zdelo tako najbolj logično. Malo bi vas vprašala, kako ste ve skombinirale vaše dneve, če ste bile bolj aktivne (kolesarjenje?), ker jaz mislim, da ravno čisto po planu tudi ne bo šlo, glede na to, da bova s fantom kuhala na koharčku in se vozila naoklog. Razmišljam, če je ok, da se držim do 12 sadja, potem pa samo ločujem znotraj enega obroka....ne bi rada naredila škode zdaj, ko imam še en mesec. Potem me pa zanima še ena stvar in sicer, ali kdo pozna koga (ali ima sam mogoče doma) Montignacovo knjigo, saj sem nekaj stvari prebrala na forumu, ampak bi si želela sama še bolj prebrat, samo je knjiga razprodana. Mogoče jo ima kdo, ki se ni tako navdušil za to varianto prehrane, pa bi jo prodal? Ali pa če kaj veste, če bo kak ponatis? Vesela sem, da andrina ni obupala, tejčica ti pa se ne sekiraj glede kopalk, ker je bolj važno, da bosta s hčerkico skupaj plavali. Ona si bo sigurno zapomnila le to, da je bilo fino, ne pa tega, kakšno postavo je imela takrat mami....ker boš čez kak mesec itak že manekenka, a ne? No pa lahko noč vsem!! Sarica

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

21. jun 2005 7:00

Dobro jutro punce, jaz pa sem zadnje dneve tako lena, sploh se mi ne ljubi telovadit, že en teden nisem bila v fitnesu. Me daje poletna utrujenost. Moram se spravit k sebi in uspešno nadaljevati to mojo dieto naprej . Bom šla danes v fitnes, sicer imajo otroci zaključek šolskega leta - piknik - ampak bom vseeno šla. Obljubim! Sem pa včeraj poskušala kopalke, meni se zdi še vedno živa groza. Sej ko sem oblečena v hlače zgledam čisto vredu, ampak ko so moji boki in bedra vidne je pa živi poraz, celulita toliko, da bi ga lahko izvažala. Moram narediti nekaj v tej smeri.Sem razmišljala, da bi šla na body wraping. Sicer mi je to ful drago, ampak če pomaga. Pa mislim, da bi pol bolj pazila na prehrano, ker bi se mi tožilo, da bi se ponovno zamastila. Punce kaj pa ve mislite? No zdaj grem pa malo delat. LP tuna

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

21. jun 2005 7:36

Dobro jutro! No, ne vem če je ravno dobro. Sem po včerajšnjem sadnem dnevu stopila na vago, pa je šla 1 kg GOR!!! Pa to je totalno skregano z logiko! Sem se zelo hitro zbudila ob takem šoku. Definitivno bo danes spet sadni dan, mogoče celo vodni. Bomo še videli za kaj bo volja. Odločila sem se, da bom začela hodit v fitnes. Ta domača telovadba je zame samo potuha. Včasih vsak dan, včasih pa samo 1x tedensko. Najprej sem razmišljala da bi hodila na aerobiko oz. kaj podobnega, pa je to vse v popoldanskih oz. večernih urah, jaz imam pa čas večinoma dopoldan za take stvari, tako da mi ostane fitnes. Odločitev je padla, samo še tja se moram spravt. Sarica, saj imaš čisto prav glede mojega strahu pred kopalkami, samo res mi je ful nelagodno. Imam pa ta problem vsak začetek sezone, čez poletje pa potem mine. Se pa ne spomnim, kdaj sem nazadnje oblekla kratke hlače. Aleluja tistemu ki se je spomnil 3/4 hlače, drugače bi jaz v dolgih okrog skakala. Uživajte v sončku, jaz se že pod klimo hladim. Pozdravček! tejčica

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

21. jun 2005 7:46

Jutro, punce! Kako gre danes? Jaz sem tako utrujena že na vse zgodaj, da sploh ne morem nič v usta dati.... rabim najprej malo prebujanja, pa bo potem bolje. Marjanca, ti si pa res inspiracija tu na forumu! Adrinaa, le poslušaj jo! Maychi, nisem še pekla kruha, ga bom ta teden. Pridne bodite, pa držite obljube, ki ste jih dale glede današnjega prehranjevanja! Tejčica, tudi jaz sem hvaležna 3/4 ali 7/8 hlačam - tako človekne izgleda preveč "čudno", če so slučajno vsi ostali v kratkih ;-) Prijeten dan, Darchy

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

21. jun 2005 10:00

Pozdravljane, po dolgem času! Jaz sem nazaj z dopusta, majdad res bi morala upoštevati tvoj nasvet in vsaj za teden dni prestaviti dopust. No, pa je vsaj vikend bil lep, to je odtehtalo vse slabe dni. Medtem sem končala dieto, zadnjih štiri dni po vodnem dnevu nisem upoštevala. Na morju sem jedla vse po spisku, tudi jogurt in kruh za zajtrk. Teža je malo višja (1,7 kg), sem mislila da je veliko več. Počutim se tako težko in tako prenažrto, zato sem včeraj imela sadni dan, vendar še vedno nimam želje po kakšni drugi hrani. Zato bo za kosilo nekaj lahkega in predvsem nekaj takšnega, da si uredim prebavo. Po vsem tem nažiranju me je zaprlo in moj trebuh je kot balon. :) Sem opazila, da je kar nekaj novih, čeprav me čaka še kar nekaj strani za obdelat. Zato pozdarv vsem novim. Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

21. jun 2005 10:25

Hojla! Se še jaz javim! Ribica.želim ti uspešno plavanje v drugem krogu. Andrinaa,bravo,to so besede!Če pa bodo prišli slabi dnevi,smo tukaj mi,da te vzpodbujamo.Sej bo šlo,sam da se ti telo navadi,pa bo. No,mejte se lepo! Marjetka cvetka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti