Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

joli  

član od: 19.8.2005

sporočila: 57

31. avg 2005 22:38

Verovnika,kar potolaži se,imamo s same s seboj veliko dela ampak prav ,da si opozorila nase,tako že na začetku vemo ,da se znaš boriti-TAPRAVA BORKA V TRETJEM KROGU.Lepo.Ah danes sem grešila -po službi povabljena na večerjo,nisem se mogla odreči v celoti-vsaj vina nisem pila.Nekaj je nekaj nč je pa nč.Jutri bo še huje sodelavka praznuje-le kako se bom zadržala-ko imam oči večje kot rit.Ta pregovor pa res dobro služi.Punce ,kaj ne bi bilo fino,da se spoznamo in naredimo piknik-magari na vaš vodni dan.Vedno več nas je ,.n nekatere se res dolgo družite.Sedaj pa pod tuš in spat .Jutri je nov dan in zopet upanje,da.................................. joli

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

31. avg 2005 22:46

Veronika, dobrodošla med nami. Brez skrbi da naša družba ni zaprta, smo vesele vsakogar ki se nam na novo pridruži in z nami klepeta. Pa ne samo o dieti, kot si že sama najbrž ugotovila. Ti kar računaj na našo podporo, me pa bomo na tvojo. Joli, sem iz Kopra. Si tudi ti iz tega konca naše deželice? Marjanca45, tvojemu sinu želim čimhitrejše okrevanje. No ja, saj najbrž ne bo pretirano žalosten, če se mu bo šolsko leto začelo malo kasneje... Je pa res, da čez zdravje ga ni. Pa saj ti sama to najbolje veš. Danes sem imela problem, ker sem si pozabila priskrbeti sladico za večerjo Ko sem že skoraj obupala, sem v hladilniku našla še 2 koščka nedeljske jabolčne pite. Ni bilo ravno po mojih željah, ampak bolje kot nič pa. Sem si pa potem privoščila kakšen košček čokolade več. Ja,ja, hitro najden zasilni izhod... Vsem ki štartate jutri, želim uspešen boj s kilogrami, pa veliko pisanja na forumu. tejčica

andrinaa  

član od: 11.6.2005

sporočila: 56

31. avg 2005 23:37

Živjo! Eno vprašanje imam. In sicer moja kolegica se je tudi odločila za to dieto. Štarta jutri! Problem pa je, ker je vegetarijanka in ne ve točno, kako naj na beljakovinski dan sestavi jedilnik. Sprašuje, če lahko je sojine zrezke. Jaz ji nisem znala povedat, čeprav po moji logiki da ja. ????? Kaj bi ji še svetovale da naj je na beljakovinski dan? Ribe nisem čisto prepričana da je, vem pa, da je mlečne izdelke in jajca. Ampak kosilo iz jogurta in solate???? Jaz bi bruhala! Za vsak nasvet bo hvaležna, saj se čas jutrišnjega kosila bliskovito bliža. Lahko noč! andrinaa

tejčica  

31. avg 2005 23:59

Andrinaa, jaz imam sicer meso zelo rada, ampak si ravno tako velikokrat na B dan privoščim brezmesni obrok. Pripravim si sataraž ali pa si čez kuhano zelenjavo potresem sir (veliko sira!) in dam potem vse skupaj še malo popečti da se sir fino stopi in prelije. Včasih pa jem tudi samo jogurt in sir, zraven pa kaj kislega (kumarice, papriko). Sem si tudi že pripravila kisla jajčka, vendar pa sem si takrat pri kosilu privoščila tudi košček kruha. Mislim da tudi sojii zrezki pridejo v upoštev, ampak naj ti to še kdo potrdi. Nočko! tejčica

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

1. sep 2005 4:59

Pozdravljene dietnice!!! Vidiš, Verovnika nisi sama!!!Držimo pesti!! Adrinaa lahko bi jedla sojine izdelke na B. dan.Namesto mesa, tako uživa sojine izdelke, tudi jaz jih včasih uživam na B. dan. Marjana, je to fant, ki ti je vse zbelil,želim mu čimprejšnje okrevanje.Vse se bo porihtalo,pač se rabi en določen čas.Držimo pesti za tvojega fanta. Danes je pa nas kar nekaj na B--nah.Super. Pri meni bodo kotleti, jih že dolgo nisem jedla in paradižnikova solata. Začetnice, držimo pesti!! Lep mesni dan Vam želim. helena45

tejčica  

1. sep 2005 6:59

Dobro jutro! Danes imam na jedilniku sadje, jaz sem pa že sedaj noro lačna. Prav slutim krizni dan. Upam da sem si naredila dovolj zaloge. A si ve velikokrat privoščite na sadni dan zelenjavo? Solato ali samo kuhano in nič zabeljeno? tejčica

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

1. sep 2005 7:10

Zdravo Tejčica!! Lahko ješ zelenjavo, samo jaz sem samo na sadju.Ko sem začela grešiti je bilo eno veliko sranje!! Včeraj je prvič, ko sem bila pridna.Priporočam ti, da se polno zaposliš. Če imaš že zjutraj krizo je že hudič.Najboljše, da greš ven!!! Držim pesti. Lep dan.!! helena45

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

1. sep 2005 7:21

Jaz sem jedla na sadni dan za kosilo vedno zelenjavo popečeno na žaru, za večerjo pa solato, čisto normalno zabeljeno. Lahko pa si privoščiš tudi dietno juho ali pa si sama skuhaš juho iz zelenjave. Andrina sojini zrezki ja, ampak te ki kupimo, zmrznjene vsebujejo še moko, ali potem tudi sodijo med beljakovine. Veronika, sama se boš morala vklapljat v pogovor,veš tukaj se oglasi dosti muh enodnevnic, tako da po mojem šele čez nekaj časa punce le dojamemo, da je nekdo na novo z nami. Veliko sreče ti želim v tvojem tretjem krogu, moj je že za mano. Lp tuna

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

1. sep 2005 8:15

Hojla! Joj,Marjanca,tvoj fant pa res nima sreče.Upam,da se bo čimprej pozdravil.Povej mu,da držim pesti zanj! Verovnika,čimveč boš pisala,prej te bomo opazile.Tukaj nas je res toliko,da si enostavno ne zapomneš vseh,sploh če pišejo bolj poredko.Pa saj tudi mene na začetku niso takoj opazili,sem morala kar nekaj postov napisat,zdaj sem pa že kar nekaj časa na tem forumu vsakodnevni gost in glede na to,da imam še veliko kil za sklatit,bom tu še kar nekaj let. Rožica,velja,slike bom spravila v star album,tudi tiste,ki so jih odstranile,čeprav ne vem zakaj.Če kateri ne bo pasalo,da je njena slikca gor,naj jo pač odstrani. Torej,slikce bodo v starem albumu z starimi gesli ,če bo jih kdo po pomoti spet izbrisal,pol bomo pa naredili nov album. Andrinaa,kaj pa tofu,tudi to se lahko je na beljakovinski dan. Tejčica,ne mislit na to,da si lačna.Pojdi mal ven pogledat!Zamoti se s čim. Moja prvošolka je pa grozno neučakana.Šele ob desetih moramo biti pred šolo,ona je bila pa že ob sedmih pokonci in mi zdej gre že mal na živce,ker vsaki dve minuti sprašuje,kdaj greva.Starejša je že v šoli,ampak ona bi bila raje doma.Zanimivo res,ena komaj čaka,druga bi pa sploh ne šla.Ej ti otroci! Mejte se lepo! Marjetka cvetka

masenka  

član od: 14.8.2003

sporočila: 170

1. sep 2005 8:17

Dobro jutro! Kakšna pisana druščina dogodkov, težav in uspehov Malo pomešam imena.... sorry so zgodi... Tudi jaz na sadni dan pojem za kosilo zelenjavo.... kaj toplega se prileže... se mi zdi da nisi tako lačen potem. Največkrat si popražim zelenjavo.... so me pa zelo nasitila tudi pečena jabolka, čeprav jih jaz nisem polnila z nadevi kot je v knjigi.... samo spekla sem jih z čisto malo masla.... Dolžino dneva si razbijem tudi z malico ob 1 h z jogurtom (ha sadnim na sadni dan... ali skuto s sadjem) brez kruha in dodatkov.... ker se vedno bojim, da bom pojedla kaj na hitro pregrešnega, ker sem lačna. Zato najbrž gre teža počasi navzdol.... ampak 6 kg v 4 tednih pa tudi ni slabo. Trdno se držim sadja dopoldne in zadnjega prigrizka ob 8 h približno tudi dolžine med obroki. Danes je pri nas na vrsti sadje, breskve, banane... za kosilo pa najbrz šataraš brez jajca... Upam, da boste pospremile svoje velike in majhne sončke v prvi šolski dan, Ob odhodu moje hčerke na študij v LJubljano sem tudi jaz jokala kot dež cel september, saj sem vedela, da odhaja z doma... letos je absolventka in že vem da bo ostala v Ljubljani, če ne bo celo šla v tujino. Ampak zdaj mi je lažje... otroci morajo svojo pot naprej.... pa čeprav nam je težko. Lep dan punce, Maša

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti