Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

ksusta1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 15

5. okt 2005 8:05

Dobro jutro ! Mene pa zanima ta soja. Rezance jeste na Š dan. Nekje sem brala, da se je na Š ali pa na B dan. Prosim , če mi katera razloži to zadevo. Marjanca 45 kako sem potolažena s tvojimi trebušnjaki. Sem že mislila , da sem za med staro šaro. Veš pico pa tudi jaz delam iz polnovredne moke.Ali pa pol-pol. Gor pa veliko paradižnikove omake in zelenjavo pa gobe seveda. V nedeljo moram imeti B dan . Sem študirala , da bi si naredila dva sadna in potem bo ravno prav. Se strinjate??? Sicer bom grešila 100%. Migla tudi jaz se jim čudim, da jih ne moti . Mislim, da nas je naša ljuba domovina kar preveč scrkljala. Sedaj imamo pa probleme na celi črti. Mejte se pa ne plesnet. Je še prezgodaj. ksusta1 Sporočilo je spremenil(a) ksusta1 dne 05. okt 2005 08:10:08

SMILE28  

član od: 26.9.2005

sporočila: 215

5. okt 2005 8:08

Dobro jutro vsem. Nekaj vas je omenjalo ajdovo kašo - jaz sem jo včasih pripravljala z gobami in sladko smetano. Zdaj verjetno to odpade, zato vas prosim za nove recepte. Pri nas jo vsi zelo radi jemo, do sedaj kot prilogo k mesu v omaki. Danes imam sadni dan in si bom pripravila pečena jabolka: kot nadev lahko uporabim manj sladko marmelado ali mlete orehe, lešnike, rozine - imam prav? Kaj je najboljše? Lanes želim ti čimprejšnje okrevanje in morda kdaj nasvidenje na jogi. Včeraj je bilo kar divje - ni tako lahko kot izgleda od daleč. Lep dan vsem, SMILE28

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

5. okt 2005 8:35

Soja se je na škrobni dan.

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

5. okt 2005 8:42

Dobro jutro 3MD-jevke. Tako kot vsako jutro vas je veselje brati ob jutranji kavici. Pri nas tudi malo gledamo na elektriko, tako, da peremo ponoči, likamo pa skoraj ne, ker je to delo, ki ga zelo sovražim, raje perilo prej lepo obesim in nato takoj lepo zložim, kot pa da bi likala, razen kakšne moje bluze in hlače moram potem zlikati, to pa naredim vedno zjutraj, preden grem v službo....ena od mojih slabih navad. Punce tudi mene muči glavobol, kljub veliko tekočine, ki jo popijem čez dan, mogoče je krivo tole turobno vreme, prav pogrešam že sonček. Helena 45 hvala za recept, zagotovo ga poiskusim, sicer danes ne, ker bom imela kar slane krekerje in svež paradižnik. Marjanca mislim, da so tudi takšni trebušnjaki ok...važno je da mišice delajo, jaz sem še vedno pri 30 na dan, kje je še 200, mogoče mi bo pa uspelo. Smile mislim, da ajdovo kašo še vedno lahko delaš z gobami samo brez smetane, še boljša je pa z zelenjavo. Bom pa tudi jaz vesela kakšnega dobrega recepta z ajdovo kašo. claudia12

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

5. okt 2005 9:47

Ksusta, res je boljše narediti 2x sadni dan, kot da bi grešila. Smile28, jaz kašo velikokrat jem s praženimi gobami ali pa z veliko zelenjavo, ki jo pripravim posebej, kašo posebej, potem pa združim na krožniku. Odlična jed, pa karkoli je že zraven. Smetano pa sedaj odpiši. Migla, jaz imam rada dež, vendar, kar je preveč, je preveč. Dež mi je všeč, ker sva takrat z mojim velikanom varno spravljena doma, pa knjige se lažje berejo, ko zunaj dežuje. Pa narava se mi po vsakem dežju zdi tako lepo umita. Sicer pa saj tako veš, da smo takšni, da večkrat nismo zadovoljni s tem kar imamo. marjanca45

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

5. okt 2005 9:54

Drage moje in dragi moj! Včeraj sem vas brala pa ste že od zjutraj govorile o hrani, pa opoldne zopet - jaz pa na vodi, zato sem sklenila, da bom preložila forum na danes. Torej drugi vodni dan uspešno prestala. Tuna, sem bila popoldan, toliko da se zamotim pri najboljšem sosedu in kupila cel voziček rdeče pese in kislega zelja in repe - je res smešno poceni, pa grozno dobro! Danes pa so na programu pečene perutničke, kuhana cvetača, zelena solata+radič. bonaca

GOGA VRHOVŠEK  

član od: 20.4.2005

sporočila: 54

5. okt 2005 10:06

Hojla! Kako ste vse pridne pri pisanju, da človek ugotovi, da nas je res veliko,ki mislimo, da je 3MD zakon! Hvala vsem za recepte. Ker imam moža peka, mi bo sam naredil pizze za v zmrzovalnik. Šele tretji dan je od 90-tih, ampak za novo leto bomo proslavljali! Že včeraj sem delala breskvice in jih bom ponovila še za kakšno žurko. Komaj čakam današnjo večerjo! Čao, Goga GOGA VRHOVŠEK

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

5. okt 2005 10:40

Jutro! Najprej da ne pozabim, kakšna pa je tista rdeča pesa (bolj sladka, kisla), od katerega proizvajalca, je naribana lepo na tanko? Lepo prosim za informacijo, ker imam kar daleč do soseda, mislim da najboljšega . :))) Da se ne bom zastonj vozila. Ajdova kaša- pri nas kuhamo ajdove žgance, to je verjetno enako, le da je na koncu vse zdrobljeno. Ali kako? Drugače pa povejte malo več, kako jo pripravite, verjetno se kar skuha v vodi in to je to? Kam paše? Bonaca Čestitam! Kaj pa statistika? Včasih smo imele v navadi, da smo si vsaj po vodnem dnevu podale statistiko, koliko - kg, cm,... v enem, v drugem, v tretjem mescu. Mislim, da bi bilo dobro, da bi si sporočale rezultate, začetne številke in novo dosežene. Tako lažje primerjamo , spremljamo svojo izgubo in lahko opazimo kakšno svojo napako in jo odpravimo. Saj veste vse za boljše rezultate. Tudi pri nas imamo eno tarifni števec za elektriko. Tako so nam svetovali na elektro. Če imate veliko porabo elektrike, praktično tekom celega dneva se vam bolj izplača enotarifni števec. Oziroma če pogledamo kako gre svet, tehnologija naprej uporabljamo vedno več pripomočkov, ki za svoje delovanje potrebujejo elektriko tekom celega dneva ( štedilniki, mikrovalovne, računalniki, TV, hladilniki,...) vedno več je naprav, ki so cel dan priklopljene v napajanje. In če pogledamo analizo na koncu ugotovimo, da porabimo več dražje elektrike, kljub temu da pazimo, da pomivalni stroj vklapljamo ponoči.... Torej je znesek na položnici večji. Če pa imamo enotarifni števec, je cena električne energije enaka in nekoliko nižja od tiste "dnevne " na dvo tarifnem šrtevcu, pa praktično plačamo manj, če upoštevano, da je tiste cenejše energije na dvotarifnem števcu vedno manj (npr, smao ob vikendih ali ponoči). Tako da nič ne čakam na "nočno tarifo" in kar lepo sproti likam. :))))))) :)))))) Takšno je moje mnenje zdaj, ko sem sama preizkusila. Sem se pa zelo težko navadila, da mi ni treba več čakat na uro..., ker smo doma imeli dvotarifni števec in smo prav tako pazili, kdaj vklapljamo aparate. Lp. Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

5. okt 2005 11:04

Rožica pesa je od Naturete - Eta, Kamnik - je bolj sladka, tanko narezana in zelo dobra. Meni je ta najboljša. Ajdovo kašo sem jaz skuhala po navodilih na škatli, v slani vodi, 15 min. Posebej pa sem si naredila gobovo omako in potem na krožniku vse skupaj zmešala. Marjanca tudi jaz delam pizzo iz pol. moke pa še semena dodam, samo včeraj smo si jo naročili domov. Lep deževen dan.... tuna

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

5. okt 2005 11:17

Rožica, iz ajdove kaše delajo ajdovo moko, iz te pa pri vas doma ajdove žgance. Ajdova kaša so pač cela zrna, ki jih pripravim tako, kot riž. Ker sem zategla, v posodo nalijem samo vodo, malo solim in potem dodam kašo. 15-20 minut, pa je že kuhana. Velikokrat si posebej pripravim zelenjavo npr. na čebuli prepražim bučke, por in še kaj, potem pa to jem h kaši. Včasih pa si prepražim sveže gobe in ko so zmehčane, dodam kašo, zalijem z vodo in prav tako kuham 15 minut. meni je zelo všeč. Spada pa k OH. Dober tek ! Bonaca, taka muka je bila meni v ponedlejek na moj vodni dan. Živi obup. In da bo groza še večja, sem morala v trgovino po hrano. Otroku, ki je imel popoldan pouk in sem ga čakala pred šolo ( v avtu vedno berem knjigo ) sem kupila mlečne rogljiče. In potem sem jih prinesla iz prtljažnika prinesla na sprednji sedež. Samo otipavala sem jih. Ko pa je odprl vrečko in sem jih vohala, sem skoraj zapeljala s ceste. Ampak nisem dala v usta niti grižljaja. Pa to še ni vse. Nekje v MB delajo baje najboljši mesni burek daleč naokoli in seveda dobra mati ga je šla iskati. Punce, ko sem to zavohala, se mi je pa čisto utrgalo. Spravila sem ga v 2 vrečki, jih zavezala, da ni preveč dišalo naokoli. In potem sem se vprašala ali bom res morala do konca življenja doživljati take muke. Ne verjamem, da bom zdržala. Sklenila sem, da si bom zdaj enkrat naredila pravo požrtijo prepovedanih jedi, kjer bom v enem dnevu pojedla res vse živo. Začela bom že kar z zajtrkom. Res se mi zdi to že skoraj nenormalno, da bi človek moral pa kar naprej paziti na hrano in "umirati" ob pogledu na stvari, ki si jih tako želi. Pravzaprav je to zelo kruto, se vam ne zdi ? Zdaj se moram samo odločiti, kdaj se mi naj "utrga". Samo, ko sem pa tak seronjo in me je groza, da bi to lahko prišlo v navado, ki bi jo npr. prakticirala 1x mesečno. Devet polnih mesecev se že trudim in si zatiskam oči pred "luštami", ki me, kot vsakega normalnega zemljana obhajajo. In včasih se zdim sama sebi nora. Ne vem. Uh, malo monologa. Sem se morala malo "razjokati", ker mi je malo dosti vsega. Solata danes za kosilo me bo upam, potolažila. marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti