Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

4. okt 2005 12:16

Kako je lepo, če te kdo pogreša. Mrknila sem, ampak odvisnež od foruma ostaneš. Na hitro sem še preletela, kaj se dogaja, drugo pa ni šlo. Doma se pa niti ne spomnim na računalnik, ker ga imam že v službi preveč. Ravno zdajle sem se najedla grozdja. Kako je bilo super. Škoda, da se ga ne da spravit za zimo. Mislim svežega. Ne morem se ga najesti, tako da moram celo paziti, da ga ne pojem preveč. Še en pozdrav vsem! Gobica

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

4. okt 2005 12:25

Juhuhu; sem pobrskala malo med recepti in ugotovila, da vse naštete sestavine, ki se mi jih lušta pravzaprav vsebuje jota. Torej za kosilo kuham joto!!!! A mi res niste mogle olajšat brskanja po receptih in predlagat, da naj skuham joto. :)))) Jaz sem popolni lajik z imeni juh in jedi na žlico. Zame je vse juha z ....... :)) Potem pa ugotovim, da se zelja ki sem ga imela namen skuhati za kosilo imenuje jota. Ha, ha, ha,.... Pa saj me je kar malo sram. lp. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

4. okt 2005 12:42

No Rožica si že ena peta, ki boš danes jedla joto. Jaz sem jo že včeraj pripravila, samo krompir še stresem notri pa bo končana. Jo pa jaz raje delam z repo, a je včeraj žal nisem dobila. No punce kaj bomo pa jutri jedle. A bi ajdove rezance z gobovo omako, ali pa zelenjavno pizzo ....IDEJE. Lp tuna

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

4. okt 2005 12:53

Bravo Veronika za uspešno "oddelan" vodni dan. Kje je še moj??? Bravo tudi vse ostale (in Robi), ki še vztrajate in pridno izgubljate kilo po kilo - upam, da bo tudi pri meni tako. Jesen, pri nas je poceni elektrika vsako noč od 22.00 do 06.00 zjutraj drugi dan ter vsak vikend od 22.00 v petek zvečer do 06.00 v ponedeljek zjutraj. Tudi jaz nekako vključlim pomivalca in pralni stroj v teh urah, le likanje mi ravno ne gre ponoči. Tudi jaz imam danes joto in prav veselim se je že - zjutraj hruški, dopoldne grozdje, sedaj mi pa kar že kruli in komaj čakam, da pride dragi domov in pojeva vsak svojo joto. LP Dušanka

marijak  

član od: 23.9.2005

sporočila: 42

4. okt 2005 12:56

Norišnica v službi, zato ni več časa kot samo za mini sporočilce, da sem še z vami. Jutri imava obe s hčerjo tehtanje - vam sporočim, kaj bo novega! Lep pozdrav in dober tek ob joti vsem! marijak

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

4. okt 2005 13:04

Tuna jaz bom jutri vsekakor testenine, verjetno z paradižnikovo omako. Vendar še nikoli nisem poizkusila drugačnih testenin kot tiste "navadne" ( iz bele moke). Kakšnega okusa pa so npr. ajdove ali polnozrnate? Je sploh razlika? Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

4. okt 2005 13:17

Jaz imam najraje te ajdove, npr. sojine ali graham so mi brez okusa. se pa dobijo tudi rdeče z dodatkom rdeče pese, pa črne s sipinim črnilom, pa zelene s špinačo...ampak teh ne kupujem, ker so verjetno iz bele moke, pa umetno obarvane, blek. Tudi moji otroci imajo radi te rezance, kar je presenetljivo, saj veš da so otroci ponavadi izbirčni. Sem pa kakšne 14 dni nazaj prvič skuhala ajdovo kašo, pa mi je bila zelo dobra, pa še neverjetno hitro je kuhana cca. 15 min. Poskusi, je zelo okusno. tuna

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

4. okt 2005 13:25

Evo, tudi jaz ravnoker pojedla joto za kosilo in razmišljam kaj bi jutri jedla....najbrž bodo testenine z zelenjavno omako...samo še ne vem kakšne, še nikoli nisem poiskusila ajdove. Tuna kje pa kupiš ajdove testenine? Zasledila sem že geaham in sojine ter oboje tudi jedla in so res čisto brez okusa. Moram še hčeri malo zaslišati kaj bi jedli. Danes jima bom v joto samo še kajžersko klobaso narezala in malo pokuhala. Imata izredno radi kislo zelje na kakršenkoli način. Ali je katera že poiskusial zelenjavno omakco za tedtenine od Ete? A mislite da je primerna za zraven, ali bo bolje, če kar sama omako naredim? claudia12

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

4. okt 2005 15:06

Hojla! Veronika,čestitam za uspešen vodni dan,le tako naprej. Sem pravkar zmazala dve pečeni jajci in špinačo z česnom,pa mali košček kruha in seveda obvezno juho in sedaj moj trebušček veselo prede od zadovoljstva. Lišička,sem ravno danes premišljevala o tebi,kje se kaj skrivaš.Me veseli da si še z nami.Kot vidiš,sem jaz v novem krogu,čeprav sem rekla,da si letos tega ne grem več.Ampak zarečenega kruha se največ poje,jaz pa neučakana,da le kaj.Uspešen začetek ti želim. No,punce,da ne bo zelja zmanjkalo,ko ste vse na joti. Jaz bom jutri jedla riž. Mejte se lepo! Marjetka cvetka

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

4. okt 2005 16:26

Helena45, sprašuješ, kaj delam tako pozno ponoči. Malo TV s kleklanjem, malo branja, malo učenja, saj se je tudi za učence v tretjem življ. obdobju začel pouk. Malo pa je krivo tudi to, da mi zjutraj ni potrebno zgodaj vstajati, človek se pač tega navadi. Perem, pečem in likam tudi jaz radi pri cenejšem toku, vseeno pa porabim 55 % cenejšega in 45 % dražjega. Hladilnik z zmrzovalnikom pa računalnik so vedno vkločpljeni, TV pa gledamo, kadar nas kaj zanima. Ogrevanje in topla voda je pčreko Toplotne oskrbe Maribor. Kako pa je pri ostalih s tem? Ali lahko kaj več prihranite z upoštevanjem nižje in višje tarife? Veronika, verjetno govoriš o sladkem zelju. Se motim? Pozdrav! riba-ribica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti