27. mar 2005 21:04
Zdravo, rožice !
No, samo teden še imam do konca, pa sem končno grešila. Včeraj sem pekla vse živo, pa nič poizkusila, ker sem bila vodena. Danes sem pekla še šunko v testu in ker sem to počela prvič, nisem imela pojma, kako je ali je že pečeno ali ne in sem odrezala krajec kruha, od katerega sem ob 11. uri dopoldan pojedla dva mala koščka. Za kosilo sem jedla regrat in purana, popoldan pa klasika, ki se za ta dan spodobi. Jedla sem kruh in meso, nobenega jajčka, pa hren. Tako, da je bil tisti kruh dopoldan moja šibka točka. Pa kaj morem, če je pa tako omamno dišal.
Se res pozna, da se dieta bliža koncu. In tako sem bila vesela zjutraj, ko sem stopila na tehtnico in sem ugotovila, da sem od 2.vodnega dneva shujšala 3 kg. Vsega skupaj čisto malo manj kot 14 kg, kar zame res ni malo. In je kar prav, da je diete konec, ker sem tudi v obraz zelo shujšala in ne bi rada izgledala kot galapaška želva.
Se pa res vedno bolj vidi, koliko manj me je. Tudi moj trebušček se ne trese več tako zelo in ga je kar nekaj manj. Vsak drugi dan naredim 100-150 trebušnjakov. Ampak po moje ga je manj zato, ker se maščobe "topijo".
Moj jedilnik bo te dni bolj ali manj enak - jutri regrat za kosilo in večerjo ( tokrat z veliko vročega krompirja), v torek na OH pica za kosilo, za večerjo pa že tretjič zapored namesto sladkarij regrat brez krompirja. Enostavno ne morem brez njega. Ga pa zaradi hrbtenice obupno težko nabiram, saj zraven klečim, tako, da me že tudi kolena bolijo. Ampak vse potrpim, da ga le lahko potem jem. In drage moje, jem ga z leseno žlico. To mi je tako ostalo, ko smo ga doma vedno jedli iz lončene sklede in se mi je zdelo, da edino lesena žlica paše zraven. Kot v dobrih starih časih.
Ja, ne vem, očitno se je tudi mojim rodilom zmešalo, saj sem ta mesec že drugič dobila svoje dneve. Se mi je čudno zdelo, ker sem včeraj tako malo odvodnjavala, glede na to, koliko vode sem spila. No, danes zjutraj pa sem zvedela, zakaj.
Konec diete imam 2.4., to pa je hkrati 1.obletnica moje operacije hrbtenice. Kakšno naključje. Res že komaj čakam, da bo konec. Kaj pa ve ? Ali sem samo jaz tako neučakana ? Pa saj ne, da bom potem ne vem kako jedla narobe. Ne, samo to točno zaporedje dnevov mi počasi preseda. Mi je, da bi npr. 3 dni jedla beljakovine, pa potem OH in zvečer sladkarije itd. Ja, glede sladkarij : kaj jih boste jedle le na OH dan ali tudi na kakšen ostali dan ?
Ker sem dve noči bolj malo spala, grem sedaj pod kožo gledati. Pravljica, da jutri ni treba v službo !!!!
Imejte se fajn, pa karkoli boste že počele !
marjanca45