ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

mala mucica  

član od: 11.10.2004

sporočila: 50

23. maj 2005 13:15

Hvala vsem za spodbudne besede. Vztrajam naprej. Pri meni pridejo kritične ure popolnoma nenapovedano. Velikokrat se počutim krasno in sploh nimam problema z lakoto, potem pa že naslednji trenutek začutim divjo lakoto. Opažam, da me lakota najbolj popade, kadar nič ne delam ali mi je rahlo dolgčas. Tako, da mi še najbolj pomaga neprestana aktivnost. Ne pretirana, samo toliko, da se zamotim. Super je, če mi uspe lotiti se kakšne stare omare ali likanja, ker to vzame veliko časa, med katerim popolnoma pozabim na hrano. Uf, vidim, da imam polno možnosti, da se zamotim (doma je veliko za narediti). Zato so tudi nedelje zame težje, ker se ponavadi takrat upočasnim, umirim - polenim in to ugotavljam sploh ni tako zelo v redu. mala mucica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

23. maj 2005 13:26

Riba-ribica, tudi mene "zvije" zvečer, kadar sem predolgo pokonci (npr. po polnoči). Ker pa sem bolj zaspan tip, grem večinokrat prej v posteljo, kjer sem na varnem. Glede telovadbe zjutraj pa sem enkrat tu na forumu brala, da ni dobro zjutraj telovaditi, ker kot da mišice še niso "zbujene". Pa naj bo človek pameten. Glede na mojo hrbtenico pa jo moram tako ali tako razmigati zjutraj, da me čez dan uboga. Sicer pa ne verjamem, da bi se zjutraj spravila telovaditi. Lina, ti samo lepo postopoma. Tudi jaz nisem začela s 100 trebušnjaki, ko pa se telo navadi, ni več problemov. Vztrajnost se splača. Moj trebušček se skoraj nič več ne trese, res pa je tudi, da je tudi manj špeheca na njem. Samo mišice pa sem si lepo utrdila. Verjetno je tudi to pomagalo k zmanjšanju mojih bolečin v hrbtenici. Sem pa brala, da v kolikor delamo vaje za trebuh, je potrebno delati tudi vaje za hrbet, da se vzpostavi neke vrste mišično ravnotežje. Rožica, zaradi mene so lahko takšne in drugačne lune - zame do nadaljnega ni več vodnih dni. tale zadnji je bil pa preveč. Obilo vztrajnosti tistim, ki se ga boste lotile !!!! Joni, kako kaj voda ? A čevlji še tesnijo ? marjanca45

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

23. maj 2005 14:14

Pozdravljene! Sem danes kar odlašala s poročilom, saj sem bila čez vikend milo rečeno poredna. Sem jedla, jedla, jedla... Enostavno ne najdem več tiste prave volje za nadaljevanje. Mogoče je krivo tudi to, da sem na dieti dejansko že od začetka februarja z vmesno prekinitvijo treh tednov. Če se mi bo uspelo zbrat do večera, bom najbrž držala luno. UPAM! Na vago raje ne stopim, ker bom še bolj slabe volje. Pa še sonček se nam je skril. tejčica

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

23. maj 2005 15:45

Evo me,še ena ki ga je včeraj popoldne milo rečeno svirala.Še čudež,da je vaga zjutraj pokazala-1kg od prejšnjega ponedeljka.Saj včeraj do kosila je šlo kot po maslu(Š),ampak popoldne-to je pa druga zgodba,najprej sladoled,zvečer kalamari,pa še kakšen pir vmes,ni kaj-karakter in pol.Pa presneto mi je pasalo vse skupaj,se pa danes počutim kot kronan osel. Se vam pa moram pohvaliti da sem včeraj prvič letos plavala-na morju.Sicer je voda imela hudo svežih 18,ampak se je dalo,no vsaj kakšnih 10min-potem pa ven na sončka.Pa kakšnih 10km smo tudi prehodili,tako ob obali,ampak kalorij za v naprej se pač ne da porabit,kajne. Bernarda

levka  

član od: 31.1.2005

sporočila: 4

23. maj 2005 16:39

Šment, celo sporočilo sem imela napisano, pa je zmanjkalo elektrike. Zdaj moram pisat še enkrat. Še ena grešnica je javlja. Moji so pri tašči pekli čevapčiče, jaz sem se izmuznila, ker imam sadni dan. No pa je rekla tašča, da lačna pa že ne bom in mi jih prinesla. Vonj (ne bom razlagala kakšen, ker se bomo cedile sline še komu) me je kot magnet potegnil h krožniku in žal, dva sem pojedla, zraven pa četrt kosa kruha. Jezna sem sama nase, pa ne toliko zaradi greha, se bom odkupila jutri, ko bom imela grško solato z malo več zelenjave, ampak bolj zaradi tega, ker mi zdaj tako zaželeno sploh ne paše, kar obležalo mi je v želodcu. Danes samo še voda! Punce, mogoče so pa naši skupni grehi posledica nizkega pritiska in slabšega vpliva vremena na počutje. Pri nas imamo že ploho. Glede hude lakote, se strinjam z malo mucico, če nimam konkretnega dela sem lačna. Križ pa je tudi zvečer, ko gredo ostali spat. Včasih sem si takrat družbo poiskala v hladnilniku. Zdaj pa hodim pač prej spat. Joni, a sem prav zasledila, da ne bi smela jesti makaronov, a ni tako, da jih na OH dan lahko? Kdaj lahko jem šampinjone (oz. šampone, kot pravi moj tamali) Držte se,se beremo. levka Sporočilo je spremenil(a) levka dne 23. maj 2005 16:41:58

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

23. maj 2005 18:18

Zdravo. Končno mi je uspelo priti domov...sem bila na faxu od 8ih zjutraj....utrujenaaaaaaaaaaaaa. Po vaših odzivih sodeč, ste se imela pod Pohorjem super, res da vas je bilo bolj malo....ampak to ni pomembno. Mi je kar malo žal, da nisem mogla priti. Pa saj bo še drugič kje...če le ne bo predaleč, to mi je bila idealna priložnost. Levka šamp(inj)one lahjko ješ na vse dni-zelenjava. Kar privošči si jih. Jaz jih jev v vseh oblikah in na nešteto načinov-pražene, v omaki, ob mesu, surove v solati, s špageti, rižem.....ma ni da ni. Mala mucica-po moje to kar opisuješ ni "napad lakote" ampak samo neka navada, verjetno si to počela pred dieto...ker pač nimaš kaj početi, bi pa pasal kakšen grižljaj. Na dobri poti si, če se ti uspe temu odpovedati. kar tako naprej! Drugače se pa vedno "najde kakšno delo"....pomaga udi kakšna knjiga, da jo bereš, še najbolj pa forum-preizkušeno deluje. Lp, maychi

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

23. maj 2005 18:19

Levka, kar si opisala z dvema čevapčičeva, je bilo vedno pri meni povsem enako, tisto grešno malenkost sem čutila v želodcu še zelo dolgo, vseeno, kaj je bilo ali mesek ali sladkarija. Ali želodcu res ne paše ali pa je to samo psihični učinek, ne vem. Skratka, občutek je pri meni vedno tak, kot si opisala. Šampinjoni so gobe, torej zelenjava in jih lahko jemo vedno. Makaroni so testenine in jih jemo na OH dan. (saj je vseeno špageti, makaroni, široki rezanci ipd). Pri nas v Mariboru plohe ni bilo, ampak je postalo samo zelo temno in hladno, ampak sedaj je spet sonce. LP riba-ribica

vipercat  

član od: 21.2.2005

sporočila: 102

23. maj 2005 20:22

oj bom ratka ker sem cist ubita. tale moj nov sef je za odstrel. ma ja bo ze. se dobro da imam vas :) ja z dijeto sem koncala in na zalost nisem dosegla svojega cilja. teza je mi je smanjsala za 6 kn, nacrtovala pa sem 8. nekaj se moj dragi govori da bi probal, tako da bova cez nekaj casa mogoce sla obadva. torej se vam bova pridruzila ponovno. no pridne bodite papa vipercat

mala mucica  

član od: 11.10.2004

sporočila: 50

23. maj 2005 20:59

Torej le nisem edina grešnica! al" ga biksamo. Se bo treba v roke vzet. terlikar 1 - plavala si!! Superca - jaz sem plavala konec aprila in je bilo božansko (14°C - prav osvežujoče) A ni super feeling, ko te voda osveži. Če je zunaj toplo, sploh ni panike. Ko si opisovala svoje grehe sem kar uživala s tabo, tako sočno si vse opisala. Ampak kaj, ko vedno pride potem naslednji dan ... in z njim slaba vest. levka - tvoj opis čevapčičev me je spomnil na mojo petkovo Nutello (Š dan ), ki sem si jo "kao" kupila za naslednji dan (OH). Prisežem pri Bogu, ko sem jo dala v usta, je imela prav zanič okus! In sem se prav prisilila, da sem jo pojedla tri žličke, ampak nisem prav nič uživala niti se nisem počutila potem prav nič dobro. Ampak tri žličke sem se pa le prisilila... joj sem smešna. Se mi zdi, da je res vse psiha. Kaj bi dala, da bi bil za moje grehe res kriv nizek pritisk - pa nisem čisto prepričana... maychi - mislim, da si prav zadela žebljico na glavico s tistim, da so moji napadi lakote navada. Jaz še največkrat jem zaradi osamljenosti (pa ne toliko fizične, kot psihične). Ne vem ali bom to kdaj uspela premagati, je pa fino, da se tega vsaj zavedam najbrž. Vidim, da mi ne preostane drugega, kot da se borim naprej - vsak dan posebej - proti mojim skušnjavam. Z vami je vse skupaj malo lažje, ker me vsaj razumete. In za to sem hvaležna. mala mucica Sporočilo je spremenil(a) mala mucica dne 23. maj 2005 21:10:09 Sporočilo je spremenil(a) mala mucica dne 23. maj 2005 21:10:52

Zajčica  

član od: 17.3.2005

sporočila: 63

23. maj 2005 21:07

pred dvema letoma sem shujšala za 10 kg ... in sedaj ponovno ... (po različnih metodah :)) - mam pa enak problem. namreč lasje mi ful preveč izpadajo zdej :( ... sej vem, da telesu očitno nekaj primanjkuje oz. mu je primanjkovalo in sedaj jemljem vitamine in vitamine za lase in uporabljam šampon proti izpadanju ... sam to bo še neki časa trajal - upam, da ne bom že plešasta do takrat ... a katera ve za kako zdravilo? Zajčica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti