21. maj 2005 22:32
Pozdravljene vse sotrpinke! Zgleda, da sem zaradi tega, ker nisem našla časa za obisk foruma, zamudila nekaj lepega - pa samo 2 cm imam do Pohorja. Pa še prvi miting je to bil! Jezna sem, zelo jezna- pa še ves dan sem čepela doma, kjub lepemu sončku zunaj, ker imam edino v soboto čas, da spravim stanovanje v kulturno stanje. Nedelje imam rezervirane za obisk staršev, pa ..... eh, brez veze.
NAJ STRELA VDARI V MAKARONE! Lahko sedim pred polnim pladnjem pršuta in sira pa me ne gane, sadni dan je zame pravi praznik, ker imam sadje zelo rada. Za kosilo imam mega dozo naribanih jabolk z malo cimeta in sem sita kot boben. Š dan je tudi pesmica za želodec. Nič boljšega kot v pečici pečen mladi krompir in solata. Še na B dan bi najraje zamenjala meso za krompir, ampak testenine.... z mesom ali brez mi po želodcu čez eno uro delajo kriminalno praznino. Moram se v red spravit in poiskat alternativo. Lisa, hvala za priznanje - zdaj vsaj vem, da nisem edina, ki ima vojno s testeninami.
Marjanca, tista fora, da se od matere narave dano pogledaš v ogledalo je pa preizkušena. Sem, mnoga leta nazaj, po prvem porodu, ko se nisem mogla rešit odvečnih kil to napravila. Ne samo, da si nisem bila všeč. Če bi imela vedro poleg sebe, bi bruhala. Sem se zadržala, ker mi ni bilo za čistit potem. Je pa pomagalo, da sem se lotila diete. Bila je popolnoma drugačna od ločevalne - 5 obrokov na dan, vse je bilo kuhano, meso, zelenjava, nič maščob, nič sladkorja, nič CO2, in je šlo - sicer počasneje kot z ločevalno dieto, ampak učinkovito, tako, da se 10 let nisem zredila niti grama, ne glede na to, koliko in kaj sem jedla. Res, da sem zelo dosti telovadila -fitnes, aerobika. Potem so me izdala kolena, napadla me je lenoba in tudi EMŠO se je malo ponorčeval. Počutje je padlo v minus, za vsak pridobljen kilogram sem si rekla: "Eh, to kilo bom z lahkoto dol spravla!" Pa se je ena kila spremenila v dosti kil in sem tu, kjer sem. Še dobro, da po megamarketih včasih delijo stare revije Rine, drugače za to dieto ne bi vedela. Običajno se tiste, ki hujšajo, malo skrivajo pred okolico, zato, da jih ne bi dražili in da jih ne bi bilo sram, če popustijo.
Ta forum je res mega, ker nas je več takih grešnic, ki popustimo kad tad in je k sreči še več takih, ki ste pripravljene odpustiti in dati kako vzpodbudno. HVALA, HVALA, HVALA!
Ta dieta ima zame še eno dobro stran. Zdaj imam priložnost jesti jedi, predvsem mislim na različno zelenjavo, ki jih prej nisem, ker si je najbolj enostavno napravit sendvič in se nabasati ali se ustaviti v Mac Donaldu in po poti domov zmazat big maca. Še najhitreje pa so bile gotove testenine s polivko, ki si jo pripravil že prej. Ker pa seveda delajo lakoto, si jih po kratkem počitku po kosilu, lahko spet jedel, potem si nezmožen za kako večje delo, pride čas večerje, ko jih spet ješ, ker so seveda ostali za večerjo. Zraven paše nekaj sladkega - kos peciva, čokolada.... in sladkarije po ne vem čigavi zamisli spet delajo lakoto.... sem zadnje leto hodila spat sita kot boben. Posledica: prazen hladilnik, slabo spanje, zjutraj volčja lakota, nažiranje, spanje, nažiranje..... = 10 kil poleg, kot da si pihnil.
Evo, zdaj sem bila pri spovedi. Za pokoro bom v ponedeljek imela vodni dan. Poročala bom v torek, če me ne bo odplavilo. Že v naprej vam povem, da bom nehala takoj, če bi me slujčajno začela boleti glava, ker si glavobola ne upam privoščiti - migrena me potem položi za cel teden in mi ne pomaga nobena tableta, samo injekcije me rešijo.
Če bo katero glavobolno iz prejšnjih dni kaj potolažilo to, da je moralo biti nekaj v zraku, tudi tisti, ki se ne ukvarjajo z dieto, so težili o glavobolu. Tako, da ni vsa krivda v dieti. Drž"te se, jutri je nedelja in dr"žte pesti, da mi tista stvar z vodo rata! Joni!
Joni