ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

levka  

član od: 31.1.2005

sporočila: 4

21. maj 2005 20:39

Punce! Tako me znate spravit v boljšo voljo (tudi sicer nisem slabe volje), da bom verjetno res kar nekaj časa z vami. Malo se moram tudi pohvaliti, prejle smo bili na obisku,miza se je šibila od dobrot, jaz pa sem pila samo vodo. Dobro, ne? Pa sploh mi ni bilo hudo. Tabina, res imam tudi jaz danes škrob. Jedli smo riž z grahom in ogromno solate. Kot rečeno, najhujši dnevi so B dnevi, kako naj se najem, če nisem ljubitelj mesa? Pa še eno vprašanje: brez kave ne morem preživeti, a lahko dam vanjo rastlinsko smetano, ker je mleko B? Lepo nedeljo vsem! levka

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

21. maj 2005 21:39

Marjanca, hvala za jagode! Marjetka, tudi meni je bilo v veselje spoznati tvojo hčerkico, saj si videla, da smo se kar začele pogovarjati, upam, da se še kdaj vidimo, pozdravi jo! Levka, lahko ješ skuto, jajca, sojo (en dan prej namočji), morda ribe? Na obisku si bila pa res trden karakter, takrat je najhuje, doma pospraviš stvari, da jih ne gledaš. Zaslužiš si pohvalo, saj si nam bila za vzor. Glede smetane pa mislim, da je to grehec. Velikost pa je odvisna od količine smetane. riba-ribica

Joni  

član od: 17.5.2005

sporočila: 9

21. maj 2005 22:32

Pozdravljene vse sotrpinke! Zgleda, da sem zaradi tega, ker nisem našla časa za obisk foruma, zamudila nekaj lepega - pa samo 2 cm imam do Pohorja. Pa še prvi miting je to bil! Jezna sem, zelo jezna- pa še ves dan sem čepela doma, kjub lepemu sončku zunaj, ker imam edino v soboto čas, da spravim stanovanje v kulturno stanje. Nedelje imam rezervirane za obisk staršev, pa ..... eh, brez veze. NAJ STRELA VDARI V MAKARONE! Lahko sedim pred polnim pladnjem pršuta in sira pa me ne gane, sadni dan je zame pravi praznik, ker imam sadje zelo rada. Za kosilo imam mega dozo naribanih jabolk z malo cimeta in sem sita kot boben. Š dan je tudi pesmica za želodec. Nič boljšega kot v pečici pečen mladi krompir in solata. Še na B dan bi najraje zamenjala meso za krompir, ampak testenine.... z mesom ali brez mi po želodcu čez eno uro delajo kriminalno praznino. Moram se v red spravit in poiskat alternativo. Lisa, hvala za priznanje - zdaj vsaj vem, da nisem edina, ki ima vojno s testeninami. Marjanca, tista fora, da se od matere narave dano pogledaš v ogledalo je pa preizkušena. Sem, mnoga leta nazaj, po prvem porodu, ko se nisem mogla rešit odvečnih kil to napravila. Ne samo, da si nisem bila všeč. Če bi imela vedro poleg sebe, bi bruhala. Sem se zadržala, ker mi ni bilo za čistit potem. Je pa pomagalo, da sem se lotila diete. Bila je popolnoma drugačna od ločevalne - 5 obrokov na dan, vse je bilo kuhano, meso, zelenjava, nič maščob, nič sladkorja, nič CO2, in je šlo - sicer počasneje kot z ločevalno dieto, ampak učinkovito, tako, da se 10 let nisem zredila niti grama, ne glede na to, koliko in kaj sem jedla. Res, da sem zelo dosti telovadila -fitnes, aerobika. Potem so me izdala kolena, napadla me je lenoba in tudi EMŠO se je malo ponorčeval. Počutje je padlo v minus, za vsak pridobljen kilogram sem si rekla: "Eh, to kilo bom z lahkoto dol spravla!" Pa se je ena kila spremenila v dosti kil in sem tu, kjer sem. Še dobro, da po megamarketih včasih delijo stare revije Rine, drugače za to dieto ne bi vedela. Običajno se tiste, ki hujšajo, malo skrivajo pred okolico, zato, da jih ne bi dražili in da jih ne bi bilo sram, če popustijo. Ta forum je res mega, ker nas je več takih grešnic, ki popustimo kad tad in je k sreči še več takih, ki ste pripravljene odpustiti in dati kako vzpodbudno. HVALA, HVALA, HVALA! Ta dieta ima zame še eno dobro stran. Zdaj imam priložnost jesti jedi, predvsem mislim na različno zelenjavo, ki jih prej nisem, ker si je najbolj enostavno napravit sendvič in se nabasati ali se ustaviti v Mac Donaldu in po poti domov zmazat big maca. Še najhitreje pa so bile gotove testenine s polivko, ki si jo pripravil že prej. Ker pa seveda delajo lakoto, si jih po kratkem počitku po kosilu, lahko spet jedel, potem si nezmožen za kako večje delo, pride čas večerje, ko jih spet ješ, ker so seveda ostali za večerjo. Zraven paše nekaj sladkega - kos peciva, čokolada.... in sladkarije po ne vem čigavi zamisli spet delajo lakoto.... sem zadnje leto hodila spat sita kot boben. Posledica: prazen hladilnik, slabo spanje, zjutraj volčja lakota, nažiranje, spanje, nažiranje..... = 10 kil poleg, kot da si pihnil. Evo, zdaj sem bila pri spovedi. Za pokoro bom v ponedeljek imela vodni dan. Poročala bom v torek, če me ne bo odplavilo. Že v naprej vam povem, da bom nehala takoj, če bi me slujčajno začela boleti glava, ker si glavobola ne upam privoščiti - migrena me potem položi za cel teden in mi ne pomaga nobena tableta, samo injekcije me rešijo. Če bo katero glavobolno iz prejšnjih dni kaj potolažilo to, da je moralo biti nekaj v zraku, tudi tisti, ki se ne ukvarjajo z dieto, so težili o glavobolu. Tako, da ni vsa krivda v dieti. Drž"te se, jutri je nedelja in dr"žte pesti, da mi tista stvar z vodo rata! Joni! Joni

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

21. maj 2005 22:55

Hojla! Je Monika rekla,da je bilo pod Pohorjem zeeeelo fajn in da bomo še kdaj šli pogledat tja gor! Me je pa vožnja zelo zmatrala,ker se nisem navajena vozit tako daleč! Ampak je bilo lepo in nepozabno srečanje! Mislim,da bom zdaj odšla mal spančkat! Aja,moj dragi se še pa ni vrnil! Mejte se lepo! Marjetka cvetka

majdad  

član od: 29.12.2004

sporočila: 72

21. maj 2005 23:03

Joni, saj si karakter! Ratalo ti bo! Punce, faca ste! Marjetkacvetka ti si nam takoj postregla z literarnoi predlogo. Ostale ste poročale v stilu. Jaz sem se ves dan ukvarjala z mojo mularijo. Saj jih imam rada in so mi ves ćas za petami. Sedaj sem imela na obisku še gasilce, ki morajo posekati ali pa poskusiti zravnati drevo, ki ga je zadnja burja skoraj podrla. Najverjetneje ga bo treba kar posekati in mi je prav žal. Jutri so druge naloge pred mano. Dieta gre naprej! Vreme se pa bolj kisa. Toda to ne velja prav za jutri, ampak za prihodnje dni. Tako je kazal pogled na Piranski zaliv. Ni pa 100 % (toliko, da ne pridem iz forme). Se beremo jutri, lahko noč... majdad Sporočilo je spremenil(a) majdad dne 22. maj 2005 05:36:10

mala mucica  

član od: 11.10.2004

sporočila: 50

22. maj 2005 9:39

Dobro jutro drage moje, Prav luštno je brati vaša poročila o včerajšnjem srečanju. Ni kaj, same face! Olina - upam, da je bil tvoj dan kot iz pravljice. Veliko sreče želim obema! Joni - držim pesti zate in tvoj vodni dan! Tudi mene kmalu čaka, tako da bom vesela tvojega poročila - se že psihično pripravljam. Včeraj sem imela OH dan - je šlo kar v redu dokler nisem šla ob 8 zvečer v Mercatorja, kjer imajo fantastične hiper štručke in sem navalila na dve. Vidim, da so moja šibka točka, takop da bom morala v prihodnje bolj paziti. Potem sem pa še tortico. Mi je žal, da nisem namesto tortice temno čokolado. Ampak po toči zvoniti je prepozno. Danes imam sadni dan, tako da imam ptirložnost, da malo not prinesem za nazaj. Konec tega tedna sem namreč kar grešila. Me je strah, da ne bom slučajno padla ven iz diete, če bom pretirano grešila. Počutim se strašno utrujeno in izčrpano, ker sem ta teden kar malo pretiravala z gibanjem ob vseh obveznostih, ki sem jih imela. Vidim, da me vsako pretiravanje udari nazaj. Moram bolj zmerno. Pozdrav mojim sotrpinkam! mala mucica

aknirad  

član od: 26.2.2005

sporočila: 87

22. maj 2005 9:57

Hallo, kako smo kaj? Mene danes kar razganja od energije. Perem, kuham (delno tudi zase), pospravljam... in kar je najbolj glavno, nič me ne boli. Niti glava, niti mišice - ki sem jih včeraj kar dobro natrenirala. Seveda sem se potem temu primerno "nagradila ", ampak je tudi tehtnica danes ostala moj zaveznik. A ni to super? Dobra stran podietnega obdobja: kosilo - goveja juha, govedina, pražen krompir, solata. Slaba stran obdobja: Za kakšen jedilnik se naj odločim??? Bo to B, ali Š???? No, toliko da veste, kaj vas čaka po dieti. Vem pa,da bo padla prava odločitev in da bom sita tudi brez pregreh. Kje ste vse danes??????????? Aknirad-bombica

vipercat  

član od: 21.2.2005

sporočila: 102

22. maj 2005 17:14

lep pozdrav ravnokar sem se vrnila iz stajerske in takoj za rcunalnik, da vam povem kako je bilo pod pohorjem, pa vidim da ste me ze vse prehitele (razen marjance). imela sem se super. ne morete verjet koliko lazje je ko vem kateri obraz spada polek imena. najprej ribica - hvala ti da si dsajala pobudo da bi se dobile tako da je tudi meni pocil film in da smo res izpeljele tole prvo srecanje. marjanca ni kaj prava faca si. upam da ti je potem pohod uspel. marjetka cvetja. najprej hvala ti za pesmico. res mi je veliko pomenila. sem si jo spravla na disk, tako da komaj cakam da moj pride domov da mu jo pokazem. kar pa se tice tvoje hcerkice, pa ji sporoci da je tudi ona meni bila zelo vsec in da upam da bo se kdaj prisla s svojo mamico nas pogledat. vse ki niste bile z nami pa tole - punce zamudile ste eno lepo srecanje in upamdo, da se nam boste naslednic pridruzile. naslednic bomo naredile nekje v blizini ljubljane da boste ostale imele blizje lep pozdrav vipercat

Artemis  

član od: 9.7.2003

sporočila: 57

22. maj 2005 18:56

Pozdravljene, Moram se izpovedat. Danes sem se totalno pregrešila... Naj bi bil moj sadni dan. Ob tolikih problemih in obremenitvah sem poiskala tolažbo v hrani kot nadomestilo za vse, kar mi manjka v življenju. Ste se kdaj počutile tako, obremenjene s težavami, z obveznostmi, ki se vlečejo v nedogled, z nečim, kar vam manjka v življenju, kar želite potešiti s hrano? Jaz sem ji danes namreč podlegla. Zjutraj je blo vredu, sem mela 2 sadna obroka, popoldan 1 zelenjavnega. Potem, 4. obrok... pa je bil beljakovinsko-ogljikohidratni... Pojedla sem 1,5 parov hrenov z 2 kosoma kruha... Na vrh pa še 2 rebri čokolade. Sprva sploh nisem hotla mislit na posledice, zdaj se pa hudo, hudo slabo počutim glede sebe. Gnusim se sama sebi in se sramujem svojega telesa in šibke osebnosti, zarad katere sem podlegla hrani. Kar naprej mislim na to, kolko truda sem vložla v zmanjšanje teže in kako se bojo zaradi danes začeli kg nabirat... Bom lahko sploh stopila s tega? Sem vredna nadaljevati dieto? Bo sploh še uspešna glede na današnji dan al sem si porušla vso presnovo, na katero je blo telo v času diete navajeno? Lep pozdrav Tina

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

22. maj 2005 20:35

Hojla! Nikar,nikar,Artemis,zaradi ene takšne napake pa res ni treba biti tako črnogleda.Seveda si vredna nadaljevati dieto! S težavami je pa tako!Pride dan,ko misliš da ni več izhoda,da se je vse zgrnilo naddte!A hrana ni rešitev,hrana ne bo ničesar spremenila na bolje!Ravno tega se moramo naučiti,da ne bomo nečesa,za kar se nam zdi da nam v življenju manjka, nadomestili z hrano!To je najboljša pot do debelosti.Pa nikar se ne gnusi sama sebi,nikar se ne sramuj,ampak dvigni glavo in si reci,da ti hrana že na bo narekovala življenja. Jej zato,da boš živela in ne živet zato da bi jedla! In seveda boš uspešna in te ta majhna napakica ne bo porušila presnove.Ti kar lepo nadaljuj po dnevih naprej,saj grešiti je človeško in ti si navsezadnje samo človek.In iz napak se učimo,posebno lastnih. Pa še mnogo drugih načinov je,da zapolnimo praznino!Ko te bo drugič takole prijelo,pojdi na sprehod,vzemi v roke kakšno knjigo in jo pojdi brat recimo v park(pa nikar kuharske),telefoniraj kakšni prijateljici in nenazadnje,javi se nam tukaj na forumu.Živi čimbolj polno življenje in čimmanj razmišljaj o svojih problemih,kajti manj ko boš o njih premišljevala,manj jih bo!In,ko bodo na koncu ostali tisti tazaresni problemi,boš videla,da jih ni toliko,da jih enkrat ne bi mogla rešit! Ampak nikar se ne smili sama sebi,jaz sem prepričana,da sploh nisi tako boga,kot si misliš.Poglej malo okrog sebe,pa boš videla,da v bližini živijo ljudje,ki jim gre slabše kot tebi,pa so vendar polni energije in življenja! Ravno danes zjutraj sem v oddaji Pomagajmo si gledala prispevek o slepem radijskem moderatorju. Ob takšnih zgodbah se zamislim!Kaj za vraga sploh jamram,saj mi pri Bogu nič ne manjka,sam nekaj kil mam preveč,pa se mi zdi,da se bo zaradi tega svet podrl,ker ne morem jest vsega,kar se mi lušta. Torej,draga Artemis,poišči svetlo plat življenja,vzemi usodo v svoje roke in se nikar ne skrivaj za kupom dobre hrane!Ti to žmoreš! Mejte se lepo in uživajte! Marjetka cvetka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti