ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

23. maj 2005 18:18

Zdravo. Končno mi je uspelo priti domov...sem bila na faxu od 8ih zjutraj....utrujenaaaaaaaaaaaaa. Po vaših odzivih sodeč, ste se imela pod Pohorjem super, res da vas je bilo bolj malo....ampak to ni pomembno. Mi je kar malo žal, da nisem mogla priti. Pa saj bo še drugič kje...če le ne bo predaleč, to mi je bila idealna priložnost. Levka šamp(inj)one lahjko ješ na vse dni-zelenjava. Kar privošči si jih. Jaz jih jev v vseh oblikah in na nešteto načinov-pražene, v omaki, ob mesu, surove v solati, s špageti, rižem.....ma ni da ni. Mala mucica-po moje to kar opisuješ ni "napad lakote" ampak samo neka navada, verjetno si to počela pred dieto...ker pač nimaš kaj početi, bi pa pasal kakšen grižljaj. Na dobri poti si, če se ti uspe temu odpovedati. kar tako naprej! Drugače se pa vedno "najde kakšno delo"....pomaga udi kakšna knjiga, da jo bereš, še najbolj pa forum-preizkušeno deluje. Lp, maychi

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

23. maj 2005 18:19

Levka, kar si opisala z dvema čevapčičeva, je bilo vedno pri meni povsem enako, tisto grešno malenkost sem čutila v želodcu še zelo dolgo, vseeno, kaj je bilo ali mesek ali sladkarija. Ali želodcu res ne paše ali pa je to samo psihični učinek, ne vem. Skratka, občutek je pri meni vedno tak, kot si opisala. Šampinjoni so gobe, torej zelenjava in jih lahko jemo vedno. Makaroni so testenine in jih jemo na OH dan. (saj je vseeno špageti, makaroni, široki rezanci ipd). Pri nas v Mariboru plohe ni bilo, ampak je postalo samo zelo temno in hladno, ampak sedaj je spet sonce. LP riba-ribica

vipercat  

član od: 21.2.2005

sporočila: 102

23. maj 2005 20:22

oj bom ratka ker sem cist ubita. tale moj nov sef je za odstrel. ma ja bo ze. se dobro da imam vas :) ja z dijeto sem koncala in na zalost nisem dosegla svojega cilja. teza je mi je smanjsala za 6 kn, nacrtovala pa sem 8. nekaj se moj dragi govori da bi probal, tako da bova cez nekaj casa mogoce sla obadva. torej se vam bova pridruzila ponovno. no pridne bodite papa vipercat

mala mucica  

član od: 11.10.2004

sporočila: 50

23. maj 2005 20:59

Torej le nisem edina grešnica! al" ga biksamo. Se bo treba v roke vzet. terlikar 1 - plavala si!! Superca - jaz sem plavala konec aprila in je bilo božansko (14°C - prav osvežujoče) A ni super feeling, ko te voda osveži. Če je zunaj toplo, sploh ni panike. Ko si opisovala svoje grehe sem kar uživala s tabo, tako sočno si vse opisala. Ampak kaj, ko vedno pride potem naslednji dan ... in z njim slaba vest. levka - tvoj opis čevapčičev me je spomnil na mojo petkovo Nutello (Š dan ), ki sem si jo "kao" kupila za naslednji dan (OH). Prisežem pri Bogu, ko sem jo dala v usta, je imela prav zanič okus! In sem se prav prisilila, da sem jo pojedla tri žličke, ampak nisem prav nič uživala niti se nisem počutila potem prav nič dobro. Ampak tri žličke sem se pa le prisilila... joj sem smešna. Se mi zdi, da je res vse psiha. Kaj bi dala, da bi bil za moje grehe res kriv nizek pritisk - pa nisem čisto prepričana... maychi - mislim, da si prav zadela žebljico na glavico s tistim, da so moji napadi lakote navada. Jaz še največkrat jem zaradi osamljenosti (pa ne toliko fizične, kot psihične). Ne vem ali bom to kdaj uspela premagati, je pa fino, da se tega vsaj zavedam najbrž. Vidim, da mi ne preostane drugega, kot da se borim naprej - vsak dan posebej - proti mojim skušnjavam. Z vami je vse skupaj malo lažje, ker me vsaj razumete. In za to sem hvaležna. mala mucica Sporočilo je spremenil(a) mala mucica dne 23. maj 2005 21:10:09 Sporočilo je spremenil(a) mala mucica dne 23. maj 2005 21:10:52

Zajčica  

član od: 17.3.2005

sporočila: 63

23. maj 2005 21:07

pred dvema letoma sem shujšala za 10 kg ... in sedaj ponovno ... (po različnih metodah :)) - mam pa enak problem. namreč lasje mi ful preveč izpadajo zdej :( ... sej vem, da telesu očitno nekaj primanjkuje oz. mu je primanjkovalo in sedaj jemljem vitamine in vitamine za lase in uporabljam šampon proti izpadanju ... sam to bo še neki časa trajal - upam, da ne bom že plešasta do takrat ... a katera ve za kako zdravilo? Zajčica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

24. maj 2005 6:29

Dobro jutro, rožice ! Včeraj je bil moj OH dan in po dolgem času sem si zaželela sladkarij, zato sem po kakšnih dveh mesecih sem pojedla 2 rebri jedilne čokolade gorenjka 70%. Odlična je. Sicer pa sta bila za kosilo 2 (!) krožnika pisanih testenin z zelenjavno omako !!!! Lačna sem bila kot volk ! Zelo redko pojem takšno količino, ampak včeraj je pač moralo biti. Zajčica, tole z lasmi si me spomnila, da se meni to dogaja že kakšen mesec in zdaj me je začelo že skrbeti. Po moje to ni normalno izpadanje las. Kaj v lekarni povem za problem in mi bodo kaj dali ali moram k zdravniku ? Glede na to, da so mi s kilami odšle moje joške, ne bi rada, da bi ostala še brez las. Kaj naj naredim ? Terlikar1 in mala mucica, se vidi, da sta še mladi rožici. Če grem jaz v tako "toplo" vodo, me je konec. Čeprav sem pred leti že plavala v Bohinjskem jezeru pri 18°C, ampak sedaj ne gre več. Sploh pa zaradi hrbtenice ne smem v mrzlo vodo. Ta pravi sta. Bravo !!!! Vipercat, saj bo. Na začetku malo traja, da se navadite drug na drugega, da najdete način, potem pa bo. Pa ko bo videl, da si ta prava, da se lahko zanese nate, bo postal bolj znosen. Je na začetku treba pokazati, kdo je šef, saj veš. Ampak ti si tak pozitiven človek, da ne bo problema !!!! Tejčica, mislim da imaš prav, da tole tvoje "dietiranje" mogoče že res traja predolgo in potem ti vse "pade dol". Kaj pa če bi poizkusila z ločevanjem po 90-ih. Jaz še vedno počasi izgubljam kg, pa je prehranjevanje veliko enostavneje. Potem tudi po moje ne bi toliko grešila, saj bi želje lahko hitreje zadovoljevala in si sama odrejala, kaj in kdaj boš jedla. Zase vem, da mi je 14 dni pred koncem vse padlo dol in sem komaj dočakala konec, kako šele mora biti tebi. Premisli, ker mi je hudo, ko vidim, kako ti ni vseeno, kako imaš potem slabo vest, rada pa bi se držala nekih pravil. marjanca45

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

24. maj 2005 8:28

Helou, tabina končno vsaj malo vesela- 3kg na 21 dan:) sem včeraj štela od kdaj sem ZARES bolj al manj brez grehov na dieti...in prišla do tega rezultata. glede na moje premete je to kar dobro... vipercat, kako dobro poznam take... jaz imam tud enga za odstrel... groza ;) ampak povsod se najdejo- enkrat mi je starejša sodelavka rekla, naj si ga predstavljam na wcju s hlačami pri gležnjih takrat ko je najhuje;) malo pa pomaga...vsaj prestrašeno ne gledam;) zajčica, mene pa nohti matrajo. lomijo se mi in so mehki, mogoče mi tudi lasje bolj izpadajo... mislim da je to pomanjkanje B vitamina. Jaz sem začela vsak dan pit ultivitaminske tablete in Mg, najbrž bom si še kaj, ker na ta način z vsako šumičo tableto spravim vase tudi 2,5 dcl vode.... počasi s epripravljam na vodni dan... prav srečna sem, očitno tokrat mislim resno. hvala vam, za motivacijo in da ste zmeraj tu... pozdravček, tabina

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

24. maj 2005 8:46

Hojla, deklice! Ne morem verjet, da sem skoraj na polovici 3MD. Kako gre hitro čas. Včeraj sem se ojunačila in stopila na vago. Po pregrehah minulega vikenda je bilo vendarle pol kile manj kot v petek. Glede las pa tole. Tudi sama sem imela pred leti velike probleme z lasmi. Zaradi tega sem bila celo pri dermatologu. Na koncu je bila diagnoza, da sem preveč nervozna. Pod stresom lasje bolj izpadajo. Lasje pa tudi bolj izpadajo spomladi in jeseni. Med drugim je meni pomagal tudi tonik , ki sem ga vtirala zjutraj in zvečer v lasišče. Mislim, da je bil narejen iz izvlečka breze. Bom pogledala doma, če imam še embalažo. Vprašajte v zeliščnih lekarnah, sigurno ga imajo. Gobica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

24. maj 2005 9:21

Tabina, bravo !!!!!! Kilogram po kilogram, pa boš za reklamo kopalk. Saj vsaka pride enkrat do tega, da se vendarle izplača, pa čeprav ni vedno lahko. In potem, ko nas nagradita tehtnica in meter, je vse hudo pozabljeno. Lisička, hvala. Bom povprašala v lekarni. marjanca45

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

24. maj 2005 9:31

Živjo! Tudi jaz mislim, da je izpadanje las posledica diete. Najbolje bi bilo da o tem povprašaš zdravnika. Mislim, da nebi bilo kaj narobe, če bi si kupila b compleks. Sem pa tudi jaz grešila. Včeraj sem imela škrobno-oglikovohidratnidan, ups beljakovine sem izpustila. Torej vse v enem! Čokolada, sendvič, mleko, pepsi, keksi, arašidi, sladoled,čips,..., vsega po malo, drugač verjemite, da nebi mogla vsega tega poizkusiti. Pa sploh nimam slabe vesti. Z mano je nekaj narobe. Mogoče pa gre za vpliv polne lune! Vsak izgovor je dober? Tabina, ti pa kar tako naprej, do konca se bo nabralo še veliko kilogramov. Če se le ne boš zgledovala po meni, vsaj kar se "grešenja" tiče". Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti