ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

FREDOLINA  

član od: 12.5.2005

sporočila: 16

23. maj 2005 11:40

Pozdrav vsem! Olina čestitke, naj bo vajina pot čim bolj gladka. Levka, si pomislila kaj na sir, jajca,ribe? To lahko mirno ješ na dan B. Joni, kako pa ti tekne pica? Mene zelo nasiti, saj si jo obložim z vso mogočo zelejnavo in gobami. Danes pa si bom pripravilo piro z gobami. Recept je v Rinini knjižici, ki jo imam doma. Pozno popldan lahko sporočim, kakšna je pira z gobami. Če ne bo dobra, bo večerna sladica odtehtala slabše kosilo. Sicer pa bi lahko bila zelo slabe volje. Brez večjih pregreh se je moja teža povečala za 1 kg od vodnega dneva. Če ne bi pridno prebirala foruma, bi mogoče že obupala, tako pa sem bila že naprej pripravljena, da teža po prvem mesecu obstane, ali se celo malo poveča, kar se je zgodilo pri meni. Če sem se podala na to pot, bom pa že vztrajala, kljub pavzi, ki jo imajo moji kilogramčki. Forumska vzpodbuda zelo pomaga. Še to. Postajam pridna. Začela sem s trebušnjaki. Prvi dan jih je bilo samo 20. Nato sem jih dodala vsak dan še po 10. Do 100 seveda še nisem prišla. Si ne želim "muskel fibra", zato se stvari lotevam postopoma. Obljubim, da bom vztrajala. Zdaj ko vse to veste, bom obljubo morala tudi držat. En sončni pozdravček! Lina

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

23. maj 2005 11:52

Jaz sem se odločila za zelenjavno juhco.Sem si kupila zmrznjeno mešanico,notri je pa grah,stročji fižol,koruza in še nekaj druge zelenjave.Kot nalašč za škrobni dan!Juho bom za kosilo.za večerjo v službi pa si bom iz te iste zelenjave naredila solato,pa bo. Lina,ni kaj pridna si s trebušnjaki! Marjetka cvetka

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

23. maj 2005 12:29

Marjanca, čestitan za vzpon na vrh, me spodaj pa smo si temeljito ogledale ribnik, žago, race in ribe, katere smo tudi nahranile. Kaj si je o našem hranjenju mislil ribič v blilžini pa ne vem, na ribolov se sicer ne spoznam, ampak mislim, da ni bil navdušen. Marjetka, kaj škrob pa lahko mešaš, nekako sem mislila, da tudi tega ne mešamo. Ne vem, od kod mi ta ideja, verjetno od beljakovin. Nekje na internetu sem včeraj prebrala, da moramo telovaditi zjutraj na tešče, če hočemo, da se nam topi maščoba. Piše, da je učinek veliko večji, lahko tudi hodimo ali kolesarimo. Bom skušala to upoštevati, saj želim še malo oklestiti svoj obseg. Punce, še to mi zaupajte, kdaj vas najbolj mika grešiti. Pri meni so najbolj kritične večerne ure. LP riba-ribica

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

23. maj 2005 12:40

ribica, večeri, ja, prej tak nimam nekaj cajta, takrat pa pripravljam večerjo za moje in ponavadi še je ta male treba kr futrat, pa mi mimogrede kak košček odleti v usta... tabina

Busy Bee  

član od: 16.4.2005

sporočila: 56

23. maj 2005 13:05

Zvecer, ko se moj predragi splacira pred tv in ima v eni roki nutelo(jo je z zlico) v drugi pa salo cipsa. Jaz se pa vode oklepam. Pa dopoldan, ce mam cas na to mislit bi kar jedla - no saj danes sem - suhe marelice - a je to velik greh ali majhen greh? Aja! Sem morala eni zanki vse razlozit o tej diete - je iz Nemcije, pa tam nimajo nic tako ucinkovitega! Pa se teto sem navdusla. LP, Busy Bee

mala mucica  

član od: 11.10.2004

sporočila: 50

23. maj 2005 13:15

Hvala vsem za spodbudne besede. Vztrajam naprej. Pri meni pridejo kritične ure popolnoma nenapovedano. Velikokrat se počutim krasno in sploh nimam problema z lakoto, potem pa že naslednji trenutek začutim divjo lakoto. Opažam, da me lakota najbolj popade, kadar nič ne delam ali mi je rahlo dolgčas. Tako, da mi še najbolj pomaga neprestana aktivnost. Ne pretirana, samo toliko, da se zamotim. Super je, če mi uspe lotiti se kakšne stare omare ali likanja, ker to vzame veliko časa, med katerim popolnoma pozabim na hrano. Uf, vidim, da imam polno možnosti, da se zamotim (doma je veliko za narediti). Zato so tudi nedelje zame težje, ker se ponavadi takrat upočasnim, umirim - polenim in to ugotavljam sploh ni tako zelo v redu. mala mucica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

23. maj 2005 13:26

Riba-ribica, tudi mene "zvije" zvečer, kadar sem predolgo pokonci (npr. po polnoči). Ker pa sem bolj zaspan tip, grem večinokrat prej v posteljo, kjer sem na varnem. Glede telovadbe zjutraj pa sem enkrat tu na forumu brala, da ni dobro zjutraj telovaditi, ker kot da mišice še niso "zbujene". Pa naj bo človek pameten. Glede na mojo hrbtenico pa jo moram tako ali tako razmigati zjutraj, da me čez dan uboga. Sicer pa ne verjamem, da bi se zjutraj spravila telovaditi. Lina, ti samo lepo postopoma. Tudi jaz nisem začela s 100 trebušnjaki, ko pa se telo navadi, ni več problemov. Vztrajnost se splača. Moj trebušček se skoraj nič več ne trese, res pa je tudi, da je tudi manj špeheca na njem. Samo mišice pa sem si lepo utrdila. Verjetno je tudi to pomagalo k zmanjšanju mojih bolečin v hrbtenici. Sem pa brala, da v kolikor delamo vaje za trebuh, je potrebno delati tudi vaje za hrbet, da se vzpostavi neke vrste mišično ravnotežje. Rožica, zaradi mene so lahko takšne in drugačne lune - zame do nadaljnega ni več vodnih dni. tale zadnji je bil pa preveč. Obilo vztrajnosti tistim, ki se ga boste lotile !!!! Joni, kako kaj voda ? A čevlji še tesnijo ? marjanca45

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

23. maj 2005 14:14

Pozdravljene! Sem danes kar odlašala s poročilom, saj sem bila čez vikend milo rečeno poredna. Sem jedla, jedla, jedla... Enostavno ne najdem več tiste prave volje za nadaljevanje. Mogoče je krivo tudi to, da sem na dieti dejansko že od začetka februarja z vmesno prekinitvijo treh tednov. Če se mi bo uspelo zbrat do večera, bom najbrž držala luno. UPAM! Na vago raje ne stopim, ker bom še bolj slabe volje. Pa še sonček se nam je skril. tejčica

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

23. maj 2005 15:45

Evo me,še ena ki ga je včeraj popoldne milo rečeno svirala.Še čudež,da je vaga zjutraj pokazala-1kg od prejšnjega ponedeljka.Saj včeraj do kosila je šlo kot po maslu(Š),ampak popoldne-to je pa druga zgodba,najprej sladoled,zvečer kalamari,pa še kakšen pir vmes,ni kaj-karakter in pol.Pa presneto mi je pasalo vse skupaj,se pa danes počutim kot kronan osel. Se vam pa moram pohvaliti da sem včeraj prvič letos plavala-na morju.Sicer je voda imela hudo svežih 18,ampak se je dalo,no vsaj kakšnih 10min-potem pa ven na sončka.Pa kakšnih 10km smo tudi prehodili,tako ob obali,ampak kalorij za v naprej se pač ne da porabit,kajne. Bernarda

levka  

član od: 31.1.2005

sporočila: 4

23. maj 2005 16:39

Šment, celo sporočilo sem imela napisano, pa je zmanjkalo elektrike. Zdaj moram pisat še enkrat. Še ena grešnica je javlja. Moji so pri tašči pekli čevapčiče, jaz sem se izmuznila, ker imam sadni dan. No pa je rekla tašča, da lačna pa že ne bom in mi jih prinesla. Vonj (ne bom razlagala kakšen, ker se bomo cedile sline še komu) me je kot magnet potegnil h krožniku in žal, dva sem pojedla, zraven pa četrt kosa kruha. Jezna sem sama nase, pa ne toliko zaradi greha, se bom odkupila jutri, ko bom imela grško solato z malo več zelenjave, ampak bolj zaradi tega, ker mi zdaj tako zaželeno sploh ne paše, kar obležalo mi je v želodcu. Danes samo še voda! Punce, mogoče so pa naši skupni grehi posledica nizkega pritiska in slabšega vpliva vremena na počutje. Pri nas imamo že ploho. Glede hude lakote, se strinjam z malo mucico, če nimam konkretnega dela sem lačna. Križ pa je tudi zvečer, ko gredo ostali spat. Včasih sem si takrat družbo poiskala v hladnilniku. Zdaj pa hodim pač prej spat. Joni, a sem prav zasledila, da ne bi smela jesti makaronov, a ni tako, da jih na OH dan lahko? Kdaj lahko jem šampinjone (oz. šampone, kot pravi moj tamali) Držte se,se beremo. levka Sporočilo je spremenil(a) levka dne 23. maj 2005 16:41:58

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti