ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Busy Bee  

član od: 16.4.2005

sporočila: 56

18. maj 2005 10:35

Hvala za dobre zelje - bolje pozno kot nikoli! Prezivela tudi jaz moj prvi H20 dan. Od zacetih 67,4kg sem imela danes zjutraj 60,6kg. Sem se morala kar dvakrat v ogledalo pogledat, da sem se enkrat videla!!! Hvala vsem za bodrilne besede. Sem potem premisljevala, da v primeru, da bi se pregresila, bi me bilo bolj sram pred vami kot pa pred samo seboj. A ima kdo kaksno idejo kam bi dal sirove strukle? en dezeven pozdravcek vsem, Busy Bee

Sarica  

član od: 20.4.2005

sporočila: 74

18. maj 2005 10:43

ohoj punce, Bessybori, upam, da ne bo hujšega s tvojo trtico in da so tudi komolci kaj bolje. Potem seveda čestitke tejčici za takšen minus in težko pričakovano sedmico (pa to je že kar fejst pod 8 ni več sedemka kar tako!!). Tudi jaz se strinjam, da pesmica od marjance postane himna, moram si zapisat, na kateri strani je, da si jo preberem še kdaj, ko bom sitna, tako za dobro voljo in motivacijo. Bravo marjanca. Jaz sem premočena kot kaka miš, ker sem v tem krasnem vremenu capljala po mestu. Upam, da se vreme razvedri kaj kmalu. Ne maram avtobusov, ker so počasni in jih je treba čakat. Živelo kolo!! Ostanite cvetoče in izkoristite deževen dan za kako kopel(pa ne v dežju)...jaz bi tudi, pa ne bo časa, najbrž!! Sarica

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

18. maj 2005 11:16

Jutro pri nas lije kot za stavo! Pa nisem nič slabe volje zaradi tega. Bodri me misel na lep, sončen, topel vikend, ki so ga vremenarji včeraj napovedali. Moram povedati, da sem postala izredno pridna kar se masaže in mazanja s kremami tiče. To opravljam vsak večer. In presrečna opažam, prve rezultate. Mi je pa dal mislit včeraj kirurg pri odaji Preverjeno, ki je poudaril,da je vseeno kakšna je krama, važno je da se mažemo, ker doložene sestavine ne prehajajo skozi kožo. Sem to že velikokrat slišala, pa nisem vedela kaj verjet, oziroma sem sklepala, da če imajo kreme različne sestavine, potem so todi učinki različni? Vendar bom vseeno kupila spet kremo za problematične predele, na kateri tako lepo piše kako pomaga rastapljat maščobe... in kremo za čvrsto kožo, vendar vse po ugodnejših cenah ( v DM njihovo blagovno znamko Balea). Potem se bom spet redno mazala in verjela kako pomaga. Ni bog, da ne bo bolje. :) Kaj pa ve uporablajte? In kakšne učinke zaznavate? Sprašujem predvsem zato, ker je na tržišču na voljo veliko izdelkov. In sama ne vem kaj naj kupim, že res da na kremah piše vse mogoče, vendar papir vse prenese. Ker sem trenuno porabila vse kremce, bi rada vaše nasvete, izkušnje, da se bom lažje odločila. Mogoče za kakšno drugo kremco. Spogledovala sem se z Dove za učvrstitev kože (imajo v ERI po ugodni ceni cel komplet, z torbico, kot darilo) ima katera izkušnje z njo? Bessybori, upam da boš hitro bolje. Želim ti čimprejšnje okrevanje, da bi se bolečina čim maj razbolela. Mislim da, bi bilo dobro obiskat zdravnika, da preveri če imaš vse kosti na pravem mestu. Pri tako grdam padcu , si človek hitro kaj zlomi. Busy bee, za sirove štruklje ne vem, mogoče na OH namesto sladice. Sama se taki hrani izogibam. Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas. Sporočilo je spremenil(a) Rožica dne 18. maj 2005 11:19:54

puhica  

član od: 19.4.2005

sporočila: 36

18. maj 2005 11:31

Marjanca so mi sle kar kocine pokonc, ko sem brala pesmici. Tudi jaz sem za da je to nasa himna. Si predstavljate, da ko bi se dobile in bi sle na sprehod bi si jo zraven prepevale, pomojem ljudem sploh ne bi bilo nic jasno,hehe Bessybori,upam da je vse kul in da ne bo kej hujšega. Bussy Bee-se oproščam za zamudo, pa vseeno vse naj naj Danes imam Š dan, in bom jedla za kosilo krompirček pa solatko (sam jo moram nabrat,zunaj pa lije kot iz škafa). Pa vsem ki ste prestale vodni dan, čestitke!!!!!!!!!!!!!!! puhica

punchka  

član od: 26.4.2005

sporočila: 26

18. maj 2005 12:22

busy bee, kot prvo vse najsuhejše.. :) kar se pa tiče sirovih štrukljev, pa kvečemu za oh večerjo..al pa kar tako kot izjemo..splaniraj si hudo akivno popoldne (kolo, tek aerobika - npr s kolesom na aerobiko), pa is jih privošči za kosilo na B dan recimo..potem pa zvečer samo sadje pa kakšen jogust brez maščob..pa mislim, da bo manj škode, kot če jih ješ za oh večerjo... punchka

Busy Bee  

član od: 16.4.2005

sporočila: 56

18. maj 2005 12:52

Zdaj imam pa se eno vpr. V Rini pise, da na B dan lahko jes kruh - polnozrnat seveda - veckrat sem kruh opazila tudi ko je meso zraven. A lahko jes kruh pa meso skupaj na B dan? LP, Barbara P.S. Strukle sem pri tasci ze odpovedala! Busy Bee

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

18. maj 2005 13:49

Marjanca, pa ti si car, ne pa Fredi! Zame si ti CAR!!!!! Sem včeraj poizkusila s hitro hojo v kombinaciji s tekom, pa sem komaj v eno stran (približno 4-6 km) prišla, še sreča, da sem nazaj imela prevoz. Danes sem že zjutraj "zajahala" orbitrek, uffff....,saj sem čisto brez kondicije, še 20 min ne zdržim več. Sem vajo zdaj ponovila, dodala sem še vaje za trebušne mišice in rit, sem čisto brez moči, noge se mi tako tresejo.... Vendar z vstrajnostjo se tudi počasi daleč pride. Na področju odvečnih kilogramov sem si to že dokazala, zato tudi v ta uspeh ne dvomim! Počasi se bo moralo vse prestaviti nazaj na sever, prej ne odneham. Maychi, kje si? Upam da bereš, končno izpolnjujem obljubo. Se bom potrudila, da nadoknadim vse za nazaj! Je pa zanimivo, kako se "goljufam" kadar grem v naravo in "tečem" 30 min, se prilagajam svojim zmožnostim. Sem bila prepričana, da bo 20 min na orbitreku mačji kašelj. Vsekakor pa bom raje izvajala rekreacijo naravi, ker se napolnim z veliko več pozitivne energije med gibanjem v naravi, čeprav leto ni tako aktivno, kot bi bilo doma ali v fitnesu! Besy bee prav si prebrala, kruh je dovoljen na B in Š dan zraven kosila. Ker je bilo že veliko rečenega na to temo, ti povem le svoje mnenje. Sama kruha nisem uživala, ker menim, da je kot tak primeren na OH dan in ker ločujem živila kolikor se le da, menim da kruh+meso ni ravno v skladu z našimi pravili ločevanja. Zakaj bi potem komplicirali z ločevanjem beljakovin, ali na sploh z ločevanjem tekom dneva, če je dejansko dovoljeno vse vsak dan ( kruh+meso; š+kruh...). In kot tak, Vse jedi dan ( grešni dan) jaz jemljem Oh dan, torej si takrat privoščim tudi kruh. Vendar vse v zmernih količinah. Saj smo vendar na dieti, čeprav ne izdleda tako. Dodam lahko le to, da nekatere jedo tudi kruh. Odločitev je tvoja. Ga pa tudi sama, zdaj ko se trudim le še z cm in ne toliko z kilogrami, včasih malo dodam. Vendar je rženega ali polnozrnatega. Ko sem ravnokar pri kruhu. Lisička in Riba-ribica, sta pa res dobri, da zmoreta dieto ob takšnih dobrotah, ki jih pripravljata v kruhomatu. Sem brala malo forum. Moj kruhomat odkar sem jaz na dieti počiva. Res pa je, da sem se danes tako navdušila, da ga bom slej ko prej usposobila. Le z ustreznimi sestavinami se moram založiti ( temna moka,...) Naj vama uspe, veliko pekovskih dobrot! Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

18. maj 2005 15:02

Zdravo! Rožica, vidim da si se začela malo rekreirati. Kaj naj rečem...kar nadaljuj v takšnem tempu, pa boš zeloooo zadovoljna. Vidim, da vse uporabljate nekakšne pripomočke pri vadbi...od orbitrekov, koles in podobnih naprav...jaz pa nič. Na veslaču je že toliko prahu, da bi rabila kar nekaj časa, da bi ga očistila, pa podmazati bi ga bilo že tudi treba. Kakšno slabo vreme je pri nas, upam da se bo kaj izboljšalo, da bom lahko šla kaj ven...saj ne rabim več kot 1 uro. rožica, tudi jaz sem ugotovila, da pri teku malo goljufam-ko ne gre več, malo hoje, katera se lahko podaljša...ali pa počasneje tečem... In sem se odločila, in raje hodim na hrib, ker tukaj pa ni nič goljufanja-tako ali drugače moraš priti na vrh Punce, moram se vam opravičiti, ker me ne bo na srečanje v soboto. Upam, da je birma opravičljiv razlog. Pa saj se bomo verjetno še kdaj kje srečale. Marjanca, sedaj je pa tem pesmicam potrebno potrebno dodati še samo glasbeno podlago in potem je to TO! Zajčica (mislim, da si ti napisala) si bila prejšnji vikend na obletnici valete....zanimivo jaz tudi. Katero obletnico pa ste imeli in kako izgleda praznovanje pri vas? Nas je kar veliko manjkalo-glede na to, da je bila okrogla obletnica, bi se jih lahko več potrudilo in prišlo pogledati bivše sošolce in sošolke. Je pa verjetno noro dober občutek, ko te ne vidijo tako dolgo, potem pa prideš čisto spremenjena. verjamem, da ti je to dalo veliko motivacije še za naprej. Lp, maychi

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

18. maj 2005 15:15

Končno je današnja gužva malo mimo, da še kaj napišem. Rožica, moj kruhomat je res zlata vreden. Imam pa eno veliko srečo, da kruh in ostalo raje pečem za druge. Moja slabost so testenine in premalo obrokov. Se katera spomni, na kateri strani je ena pisala, kako se prav delajo trebušnjaki? Mislim, da je bilo opisano za vsako skupino mišic. Moj trebuh je še vedno nevarno izbočen in mislim, da ne bom smela zabušavat. Kaj pa kaj mlahava koža na zgornjem delu rok? To verjetno samo z utežmi uravnavaš. Mislim, da bi se jaz morala konzervirat v kakšno anticelulitno kremo, da bi bilo kaj bolje. Pretiravam. Je že bolje kot je bilo. Marjanca je povedala, da voda veliko odplavi in ji kar verjamem. Punce, lep popoldan vsem. Grem domov na mesek. Danes jem ribe in veliko skledo solate. Gobica

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

18. maj 2005 15:17

malo poznmo, ampak štempljat se moram. marjanca, pa še je kaka stvar, ki je ti ne znaš ali ne zmoreš? :)) TEMA KRUH: odkar me je srečala pamet in se držim diete kolikor pač zmorem, kruha ne jem, raje več solate ali več sadja, razen za OH dan. in odkar to počnem se mi mičkeno dozdeva, da se zadeve v obsegih premikajo v minus... ampak še vedno sem brez volje- ne ljubi se mi niti cunj gledat, nitin razgibavat- deloma je najbrž kriva operacija "služba" ni nam lahko. ko jo imamo je hudo,. ko je nimamo še huje...tako da bom kr tiho. Kreme: jaz uporabljam v glavnem Dove- tako za tuširanje Dove Pure silk se mi zdi- je koža po tuširanju bistveno bolj sveža in sploh ne izsušena. Ko sem bolj razpoložena pa obvezno Dove mleko za telo. Anticelulitne kreme s emi zdijo en fajn nateg...ne vem, mislim da ne učinkujejo nič bolj kot dobro dovolj mastno mleko za telo, če ga dalj časa vtiraš. Mislim pa, d atudi Nivea ni slaba.... Sicer pa imam v predalu Afroditino aniticelilitno kremo. Če ima katera dokazčjive rezultate, z besedo na dan. Nič, grem jaz magnezoij ruknit, morda me zadane , pa vam malo bolj vesela povem, da danes cela kila in pol manjka od šestice...V hladilniku pa prav lepa dobra čokoladna torta iz Kulinarike, ...hmmmm, saj imam OH dan, ap upam da ostajam v mejah normale.... Če nas ne naplavi se beremo jutri;) čaw baw P.s. Lucy je vse prebrala:) Je pa že v bazi...tako d aje svojo forumsko dolžnost opravila... Kot kaže pa me v soboto ne bo..delavci so kvečjemu vaterpolo lahko igrali..... tako da danes in jutri ne bojo delali, zaradi česar bojo v petek in najbrž v soboto. mičkeno upanja še imam.... tabina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti