ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

SABIAN  

član od: 3.2.2004

sporočila: 110

17. maj 2005 22:02

Evo mene, da vam dam en dober recept za grešni OH dan. Čeprav je v tej sladici v glevnem B, pa je zelo hitro narejeno. Potrebujemo: 500 g lahke skute 1 lahki jogurt malo sladkorja nekaj žlic vode za želatino 6 lističev želatine podlago: lahko je biskvit, krhko pečeno testo, jaz pa sem podplat naredila kar iz piškotnih drobtin (230 g) in stopljenega masla (približno 125 g)-naslednjič bom dodala še malo mleka. Skuto, jogurt in sladkor zmešamo skupaj. Želatino naredimo po navodilih iz vrečke in vlijemo v skuto. Dodamo lahko sadje (jaz sem dodala zmrznjene borovnice), in to maso polijemo po pripravljeni podlagi. Damo za nekaj časa v hladilnik ali skrinjo in osvežilna in lahka sladica je pred vami. DOBER TEK. Drugače sem pa danes imela B dan in sem tudi malo grešila v vrtcu za kosilo. Kot pa sem že napisala, je bolje , da mola grešimo že sedaj, kot pa da bi se najedle prepovedanega po dieti. Itek ti pa sedaj že lodec zaštrajka, ko poješ kaj takšnega, kar ne bi smel. SE pa še vedno držim tistega, da za kosilo ne jem isto kot za večerjo.Mi preprosto ne potegne. Marjanca, pa to je ful dobr napisan, svaka čast! Je pa tud pri men problem s hlačami, ki sem jih kupila lansko leto. Mi vse binglja okoli. Me je pa mož zdej vidu v enih poletnih hlačah, ki so bile lansko leto skoraj preozke, in je reku: Uau, si seksi! Sem kar mal zrastla. Lep dan, Sabina

FREDOLINA  

član od: 12.5.2005

sporočila: 16

17. maj 2005 22:13

Super pesmica za lahko noč, Marjanca. Še večkrat takšen navdih, pa nam bo vsem lažje vztrajat. Zoran, za danes je nasvet prepozen, sicer pa si ob takih priložnostih pomagam tako, da če je le mogoče, si naložim zvrhan krožnik zelenjave, za kamuflažo pa kos kruha. Zelenjavo pojem, kruh pa ostane prelomljen na polovico. Po navadi nihče ne opazi, da se ne bašem s klobasami in podobnim. Moje izkušnje po vodnem dnevu so dobre. Nobene slabosti, pa tudi pretirane lakote ni bilo danes. Je pa piščanček prav pasal. Lahko noč vsem. Lina

Busy Bee  

član od: 16.4.2005

sporočila: 56

17. maj 2005 22:23

Pravi Preseren! Pretrpela vodni dan - dopoldan ena sama muka, popldan pa cisto brez problema. Grem zdaj spat, da bom zjutraj lahko hitro anans jedla! LP, Busy Bee

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

17. maj 2005 22:29

Marjanca,pa jo imamo, našo himno! Predlagam, da to pesnitev sprejmemo za himno. STE ZA???????? Kako lepo bi bilo imeti svojo stran, da bi lahko vse bolj pregledno uredile. Tabelo, himno,..... in ostale koristne povezave, nasvete, recepte,..... Ideja mi že dolg tli v glavi, le malo znanja in veliko časa mi še primankuje. Lahko noč! Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

17. maj 2005 22:31

Marjanca, nisem vedela da si taka pesniška duša. Pa saj zakaj sem sploh še presenečena, res si faca! Pa še čim več takih. Za jagode pa računam da jih bomo še kakšna 2 tedna pobirali. Moj vodni dan se zaključuje in jaz že komaj čakam kaj bo zjutraj tehtnica pokazala. Učinek kombinacije sadni + vodni dan sicer ne bo takšen kot bi moral biti (večerja z mojim dragim na sadni dan) ampak nekaj minusa pa vseeno pričakujem. Bo treba kar do jutra počakat. Uf, danes pa zgodaj zaključujem tukaj. No, moram še vse za službo pripravit in mogoče potem še kaj pokukam gor in kaj napišem. Sladke sanje! tejčica

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

18. maj 2005 7:59

Dooooobro jutro, pa čeprav deževno! Marjanca, kje si danes da otvoriš nov dan na forumu? Bom pa kar jaz začela z mojo statistiko. Za mano je prvi vodni dan in po zaključenem prvem delu diete mi je vaga pokazala 78,5 kg, torej sem izgubila 6,5 kg!!! Končno sem videla sedmico spredaj in sem čisto med oblaki! Če pomislim da sem na začetku leta imela skoraj 20 kg več... Pa en deževen (v srčku pa sončen) pozdravček vesoljni Sloveniji! tejčica

bessybori  

član od: 28.5.2004

sporočila: 118

18. maj 2005 8:27

Pozdravljene! Marjanca prava pesniška duša si, vsaka ti čast! si me malo spravila v dobro voljo. - Danes nisem ravno najboljše, ker sem imela zjutraj nezgodo. Na poti v službo sem pri prečkanju prehoda stopila na belo zebro in naenkrat sem bila tako, kakor da bi bila na milnici. Padla sem s polnega na tazadnjo (trtico), z glavo vdarla ob tla, s polnim šusom na komolce, pa še rdeča se je prižgala na semaforju, tako da sem bila v hipu na nogah. Samo ne vprašajte me, kako se sedaj počutim. Vse me boli, razen seveda glave (ker imam verjetno pretrdo), škoda da nimam še ta zadnje takšne, saj komaj sedim in hodim.Padec je bil tako boleč, da sem dobesedno videla zvezde.-Verjetno bom cela plava, kot sliva. Upam, da ne bo jutri še slabše. Pa saj bo bolje. Bajči!

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

18. maj 2005 8:53

Hojla! Najprej sem se pošteno nasmejala Marjancinima pesmima. Sem takoj zato, da je to naša himna. Me je iz sosednje pisarne sodelavka prišla pogledat, ko sem se začela smejat, ker sta me pesmici spravili v dobro voljo. Bravoooooo! Bessybori, prav žal mi je, da si imela nesrečo. Upam, da bo brez posledic. Moj včerajšnji sadni dan je bil malo sfalen. Malo sem med kosilom pikala po moževem krožniku, ampak ne po zelenjavi pač pa po meseku. Mi je tako pasal. K sreči ni bilo veliko, za željo potešit pa ravno prav. Naj vam današnji dež ne pokvari razpoloženja. Pravijo da pride kmalu sonček. Pa kaj taprav sonček, tukaj smo sami sončki. Mejte se! Gobica

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

18. maj 2005 9:16

Marjanca ti si pa faca,svaka ti čast Bernarda

vipercat  

član od: 21.2.2005

sporočila: 102

18. maj 2005 9:30

joj marjanca res komaj cakam da te spoznam. sej ni res. najprej sem se smejala k utrgana ko sem brala tvojo poezijo, potem pa so mi kar na enkrat prisle solze na oci. res si carica! himna sprejeta!!! rožica ti pa kar veselo na delo, da bo nas forum se bolsi kot je. jaz te podperam!!! danes grem podpisat pogodbo in jutri zacnem delat. konaj ze cakam. joj potem imam pa popoldan se predstavitve. ma upam da se bo saj vreme malo izbolsalo lepo se imejte punce in novim zmagam naproti!!! joj ne morem verjeti busy bee v petek 13. si imela rojstni dan in mi smo pozabile nanga. z zamudo ampak vseeno iz srca ti zelim veliko uspehov, veselje, zdravja in malo kil :) vipercat Sporočilo je spremenil(a) vipercat dne 18. maj 2005 09:31:01

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti