ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

mojcika  

član od: 20.12.2004

sporočila: 33

14. maj 2005 10:11

Živjo! Marjetka cvetka tudi jaz B dan in piknik, tako da bo mes :) pa zelenjava. Včerajšnji sadni dan minil brez problema, za večerjo sem se še enkrat nabasala s solato, tako da sem pravzaprav od sadja pojedla samo eno banano in eno jabolko. Nisem pa vedla, da lahko palačinke ješ :) ti-ti-ti Lep dan vsem, sam da bi vreme vzdržalo!!! Mojca

puhica  

član od: 19.4.2005

sporočila: 36

14. maj 2005 10:24

Lep sončen pozdravček Ko vas takole berem, se mi prav dvigne želja po tem, da bi tudi jaz se začela več rekreiratu. Saj se, dokler je sonček, ko se pa sonček skrije je pa vsega konec. Vendar se bod sedaj potrudila da bom vztrajala, tudi če ne bo sončka, bom pa vzela dežnikUpam,da danes bo do večera sonček, ker bi šla rada še na en sprehod (lihkar prišla iz dopoldanskega sprehoda)!!! Imam eno vprašanje in sicer ali je narobe to oziroma bi se pregrešila, če bi jedla tole na B dan za kosilo: Moko, jogurt,sol,vodo,pecilni prašek- vse to se zmiksa in da peči. Potem pa ko je pečeno se pa še polije s alpsko smetano. Drugače se pa da še piščančka na vrh,ampak to vem da bi bilo preveč, tako da me zanima vaše mnenje koliko bi se pregrešila, če bi jedla to dobro zadevo (brez mesa) Danes imam pa OH dan in sem že včeraj naredila sladico (nisem nič probala-vendar se je bilo težko vzdržati). Sem mami rekla, če bi bilo lahko kosilo čim prej, da potem lahko prej "navalim" na sladico. Komi čakam, da se malo posladkam. Lp puhica

mala mucica  

član od: 11.10.2004

sporočila: 50

14. maj 2005 11:18

Pozdravljene! Hvala za vse vaše spodbudne besede in odlične nasvete. Ne morem povedati kako zelo mi pomagate, da vztrajam - in to je napomembnejše!! Puhica - tisti recept za B dan mi je malo sumljiv zaradi moke, tako da ga jaz ne bi uporabila. Morda raje na OH dan? Včeraj sem prebrodila OH dan. S službo smo šli v Tamar (jaz prvič v življenju) in smo jedli v koči. Žal niso imeli nič kaj v smislu OH tako, da sem se odločila za ajdove žgance s kislim zeljem (se mi je zdelo še najbližje OH, ker so iz moke). Sploh pa sem pojedla žgancev samo pol, zelo pa mi je pasalo ksilo zelje. Ko smo se vrnili v Ljubljano sem pojedla še eno sacher tortico in doma še solatko in jedilno čokolado. Vreme je bilo prekrasno in me je kar prijelo sonce. Hodili smo dobre dve uri - tako, da sem se še krasno razgibala. Za predhodnji teden - od torka do petka - sem skupno opravila dve uri intenzivne aerobike, dobre 2 uri hoje in 24 km s kolesom. Če sem se zadnjič kritizirala zaradi grehov na Š dan, se bom pa še pohvalila za količino gibanja ta teden. Danes imam sadni dan in sem od vas že dobila nekaj odličnih idej - predvsem, da bom pila veliko vode. Kupila sem si knjižico od Rine, ampak je za naslednjih 90 dni, ko končaš dieto. Ali se še dobi tudi tista prva? So pa recepti prav zanimivi in bom kakega uporabila danes za sadni dan - samo bom malo strožja. Eno čudovito soboto vam želim. mala mucica

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

14. maj 2005 12:18

Dipsi,hvala za dobre želje,ja mi je že bolje,čisto dobro pa mi še verjetno še nekaj časa ne bo.Sem fasala en konkretni gnojni abces in samo dežurni zobozdravnici in njenemu skalpelčku se imam zahvaliti da se ni končalo še slabše. Puhica,verjetno misliš na kljukušo,no po mjem to ne bi bil nevem kakšen greh,seveda pod pogojem da izpustiš kruh. Ja,jaz bom pa danes po nekaj dneh poskusila z "normalno" hrano.Za kosilo bo kuhan krompir,pečena bučka in mogoče čisto na drobno zrezana solata(o kakšnem žvečenju še ni govora).Bifidus mi pa že skozi ušesa ven teče,no saj je dober,ampak kar je preveč je pa preveč. Bernarda

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

14. maj 2005 12:37

Živjo! Vodni dan je uspešno prestan! Mislim, da se bo danes kar nadaljeval. Preživela sem bolj svetlo noč, potujoča do kopalnice in nazaj v posteljo z glavobolom in slabostjo. Tudi moj dragi roma sem ter tja, tako da se kar kregava čigava bo WC školjka. :) Zjutraj sem pojedla hruško, ki je po hitrem postopku v napačni smeri zapustila želodec. Zdaj pa mi nič ne paše, sem poizkusila s čajem, pa mi še ne paše. Tako, da do nadaljnega ne bom nič, le nelit sem si raztopila in ga skušam spiti. Statistika po 2. vodnem dnevu je sledeča: s sabo je odnesel 1,7kg. Super končno sem ujela kg prvega vodnega dne in še malo dodla. Tejčica, pa je res voda odplaknila tiste grehe. Iz tvojih ust (rok) v božja ušesa, še večkrat! Mala mucica pokliči v uredništvo, pa ti bodo poslali izvod prve knjižice. Tel. št. imaš na zadnji strani knjižice, če se ne motim. Terlikar1 dober tek! Sem pa jaz tudi komaj čakala, na ta B dan, da si privoščim mlečne kumarce. Pa iz tega verjetno ne bo nič. Že ob sami misli nanje želodec protestira. Hvala bogu, da sem veliko bolje, kot moj dragi, ker imam pač prezen prebavni trakt in mi ni treba toliko " jelenov klicat na WC-ju" . Samo da še slabost mine pa bo. Glavobol bo pa lekadol pozdravil, če ne bo šlo drugače. Želim vam lep SONČEN dan! Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

14. maj 2005 12:52

Rožica,mogoče ti bo bolj po grlu stekel Isostar ali kak podoben izotonični napitek.Verjemi isti učinek,neprimerno boljši okus,pa še veliko vitaminov in mineralov ima dodanih.Pišem ti iz svojih izkušenj. Bernarda

Artemis  

član od: 9.7.2003

sporočila: 57

14. maj 2005 13:00

Pozdravljene(i)! Danes smo šli v shopping, čeprav si nisem nameravala zase nič kupit. Pol pa so me končno prisilili, da si kupim nekaj za oblečt, ker si že dolgo nisem nič privoščla. Moram priznati, da sem do današnjega dne imela odpor glede probavanja cot, dans pa se je vse spreobrnilo. Ne morem verjet, kak se 6 kilogramov fejst pozna! Zdaj sem prišla končno na 40/42, upam, da nekoč, po končani dieti (ki se je v bistvu komaj začela - 20 dni), tudi na 36 (-> mam previsoke cilje?) Vem edino, da bi lahko vse pospešila z gibanjem, ker sem opazla, da tam, kjer sem shujšala, mam na enih predelih zdaj nenapeto kožo?? Danes imam sadni dan in mi prav paše, ker mam vročino in glavobol... Sicer še ne vem, kaj bi jedla danes za kosilo... Kaj sadje se lahko meša na sadni dan v obrokih al niti to ne? Mala mucica: zavidam ti, da si tak pridna glede telesne aktivnosti! To je namreč moja šibka točka. Po aerobiki, kolesarjenju itd., se nepopisno boljše počutiš, si olajšaš vest in narediš ogromno zase.. Moram začet gradit na tem... Kaj se vse, ki vzdržujete to dieto, tudi gibljete? Lep dan še naprej! Tina

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

14. maj 2005 19:21

Zdarvo, rožice ! Sem imela tako nor dan, da sem šele sedaj prišla do računalnika. Artemis, pri sadnem dnevu lahko pri obroku zmešaš vse vrste sadja. Jaz si ga vedno naredim kar veliko, da sem nekaj časa sita. Glede gibanja pa tole: bolj se giblješ, bolj gredo kg dol, drugi učinek pa je, da koža oz. mišice niso tako ohlapne. Pa saj veš, da gibanje koristi še marsičemu. Kar potrudi se in ko se boš vsa preznojena spravila pod tuš, boš ponosna nase. Danes zjutraj sem najprej telovadila 25 minut, potem pa sem "udarila" 10 km brzinske hoje, pri čemer sem ca. 3 km tekla. Več ne upam, ker ne vem, kako bo z mojo hrbtenico. Rožica, ko sem danes stopila na vago sem imela dobro kilo manj kot včeraj, vendar ta verjetno ni čisto "ta prava", ker sem imela včeraj sadni dan. Ampak imaš prav, da očitno je ta prava kombinacija gibanje in disciplinirana prehrana (no, saj tudi jaz grešim, vendar bolj reko). Prav gotovo si vesela, da ima za sabo še en vodni dan, pa še tehtnica te je razveselila. Tudi mene je včeraj tako zelo zeblo, da sem šla v posteljo s frotirasto haljo !!! Pa še dodatno sem se pokrila. res so sadni dnevi zame premraženi do kosti. Res me zagreje samo telovadba. Tejčica, pa bom res prišla k tebi po jagode. Jih 5 kg ne boš rabila nikamor voziti. Kakšen dan prej se bova točno dogovorili. Majdad, veš, dosti sem razmišljala o tebi in o volji, ki jo imaš. Poznam dve kolegici, ki nosita na sebi vsaj 20 kg preveč, pa niti razmišljata ne o tem, da bi kaj naredili zase. Samo stokata, kako sem krasno shujšala, onidve pa ne moreta. Pa zakaj ne ? Tako malo je pravzaprav treba, da se človeku življenje zelo spremeni. Ena mi je danes rekla, da je zdržala pri tej dieti 12 dni, potem pa ni šlo več. Ne vem, če bi jaz videla koga, ki bi mi povedal, kako je shujšal, ne bi stokala, temveč bi ga takoj prosila za dieto. In ti si ta prava. Res je, da se ženske v zrelih letih zanemarimo, pa še hormončki nam malo ponagajajo in ta kombinacija je potem zoprna, posledica česa so največkrat malo širše ritke, pa kak "reševalni" obroč okoli pasu. In verjemi mi, da je malo žensk tvojih let, ki bi se lotile česa takega. In zato te občudujem in ti želim, da bi dosegla cilj, ki si si ga zadala. Pa že s temi 6 kg si veliko naredila zase. In si krasen vzor za tvoje vnuke in ostalo družino. Rožice, danes sem si kupila nove kopalke. Pa ni za verjet, kakšna bejba sem. Komaj so me spravili iz garderobe, ko se kar nisem mogla nehati gledati. Prvič v življenju sem si kopalke kupovala z užitkom. vedno me je bilo groza, ko sem se pogledala v ogledalu. Danes pa je bilo tako zelo drugače. Otrok mi je samo rekel:"Opaaaaaaaaaaaaaa !" Toliko zaenkrat ! marjanca45

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

14. maj 2005 19:25

Terlikar1, si pač imela srečo !!!! Veselo okrevanje !!!! marjanca45

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

14. maj 2005 20:14

Hojla! Bravo Marjanca! Mojcika,ja seveda lahko ješ palačinke,sam jaz sem jih jedla en dan prepozno.Ješ jih pa lahko na OH za večerjo! Sej danes sem bila pa že veliko bolj pridna.Sicer sem se še malce pregrešila,vendar mi gre na boljš. Res nisem karakter,sam z dieto bom nadaljevala po planu.Včasih se po več dni nič ne pregrešim,včasih pa en dan nadoknadim za cel teden. Sem se pa danes rekreirala na vrtu,tako da sem zdaj prijetno utrujena. Imejte se lepo in uživajte v svojih malih zmagah! Marjetka cvetka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti