ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

13. maj 2005 10:33

Živjo! Jaz si pa zaslužim KARANJE in nič spodbudnih besed!!!!!!!! Ne vem kaj mi je, jaz bi samo jedla, jedla, JEDLA,...!!!! Včeraj na Sadni dan do 20:00 vse vredu, res da sem pojedla malo več sadja, ker sem FUL LAČNA, obvezno na vsaki 2 uri , potem pa sledi požrtija. Mlečne kumarce ( sem jih letos prvič naredila za delavce, potam pa so ostale, pa jih je bilo tako šloda stran vrečt ), zraven pa kar 2 kosa domačega rženega kruha. Bila sem sita kot..... Ob 22:00 sem okupirala še sladoled in čokoladne kekse. Kako zanimivo, sem točno vedela, da ne smem in koliko je ura, pa sem vseeno kar jedla in prav pasalo mi je , pa še slabe vesti nimam, čeprav sem pojedla skoraj pol litra sladoleda.... Danes pa imam drugi vodni dan! Vem da bo težko, tudi zaradi moje obilne "večerje" včeraj. Lisička, kako se držiš? Meni za enkrat gre. Grem zdaj malo ven rožice sadit in naredit plan za popoldan, ker če bom doma bo spet joj. Najbolje da se vrnem, ko bo tema in grem samo spat! Lep dan! Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

FREDOLINA  

član od: 12.5.2005

sporočila: 16

13. maj 2005 10:41

Zdravo punce! Sama sem zadnja dva dni čisto zavestno grešila, saj poslovnim partnerjem res nima smisla razlagati zakaj česa ne jem oz. zakaj ne spijem kozarca vina. Kolikor se je le dalo, sem naročala vegetarijansko hrano, za sladico pa jagode, imela sem sadni dan, včeraj na B dan pa s hrano sploh ni bilo problema, saj je bil roštilj, le premor med enim in drugim obrokom je bil krajši kot 4 ure, pa obrokov je bilo več. Danes zelenjavna rižota, jutri pa pica, ki jo najraje premažem s paradižnikovo omako, obložim pa z bučkami, melancani, gobami, po vrhu pa še sveži paradižnik, da je bolj sočna. V ponedeljek pa dan VODA, ki ga bom premagovala z vodami različnih okusov, zjutraj čaj, če me bo zeblo, pa še vmes kakšna skodelica. Puhica, če bo kriza se bom javila, da si pomagava. Rekreacija ne bo problem, je lepo vreme. Sončni pozdrav, LINA

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

13. maj 2005 10:53

Tabina, od srca sem se nasmejala tvojim besedam. Hvala. Rožica, večrat je tako, da smo pojedle nekaj, kar je pač ostalo, pa še dobro je bilo. Z leti pa se je nabralo preveč kg. Ko sem bila majhna, smo morali pojesti do konca, kar je bilo na krožniku, bila sem pridna, če sem vse pojedla. Potem so se pa vsi čudili, zakaj sem debela. Pri mojih sinovih je to že bilo drugače. Dejstvo, da sta vse pojedla iz krožnika, ni imelo nobene zveze s pridnostjo. Nista debela, ampak res tudi puščata na krožniku, mlajši je pred dnevi rekel, da raje stran vrže, kot da bi se silil jesti. Meni je prav smešno, kako lahko nekdo pusti na krožniku tako malo. Britney, vesela sem, da imaš tako pridnega sineka. Tudi moja sta bila takrat takšna, vse sta delala in pomagala pri vsakem delu. Pri treh letih in pol sta pomagala sestavljati pohištvo, kar zveni nenavadno, ampak je res. Z leti pa je ta delovna vnema nekoliko uplahnila. Grem na kolo! riba-ribica Sporočilo je spremenil(a) riba-ribica dne 14. maj 2005 23:24:45

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

13. maj 2005 11:08

Hojla! Eh,punce,ne se preveč sekirat,če se pregrešite,sam da vam to ne pride v navado.Sem ga tudi jaz včeraj kar precej lomla,saj sem že dopoldan napadla mortadelo in sir grešni dan pa sem zaključila v službi z preveč peciva in enim borovničevcem,ki mi je pa pošteno pasal,saj me je že rahlo bolel želodec.No za pecivo se nisem preveč sekirala,saj sem imela OH dan,sam tista mortadela in sir me pa jezita,ker res ni bilo potrebe,pa še nobenega užitka nisem občutila ob tem.No,danes sem na sadju,tako da se bom mal spucala,za kosilo bo verjetno kar solata,ker sem se pa sadja že rahlo naveličala. Ja,pa kar vsak dan se nam pridruži katera nova.Super da nas je toliko in drug drugo gor držimo! Brittney,čestitam za opravljeni izpit,zdej pa le uživaj z svojim malim.Enkrat se bova res mogli dobit na jezeru,sam ko sem jaz tak smotana in si ne znam vzet cajta! Rožica in lisička,uživajta ob vodi.Jaz sem jo imela v ponedeljek in tisti dan izgubila kar eni kilo,počutje je bilo pa že sredi dne čudovito. Terlikar,nič ti ni šla dieta po zlu!Ko boš bolečine odpravla(držim pesti,da te zobje ne bodo predolgo matrali),ti kar lepo nadaljuj z dieto naprej. No,danes se še bom javila,ker mi ni treba v službo.Trenutno imamo malo manj dela in bomo večkrat ob petkih doma. No mejte se lepo. Da je danes petek trinajsti,sem se spomnila zjutraj,ko sem peljala hčerki v šolo in vrtec in je manjkalo sam par milimetrov,pa bi se zaletela v srnjaka.Še sreča,da nisem prehitro vozila in sem lahko pravočasno ustavla,ampak šlo je pa res za milimetre.Sej,moram še pogledat,če ni pustil kake dlake na odbijaču! Adijo! Marjetka cvetka

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

13. maj 2005 11:09

Rožica, zebe me ko mačka! Moram malo žlahtne vode dobit v sebe. Skuhat si grem zeleni čaj. Drugače pa še kar gre. Dve lepe jabučke me gledajo, ker sem jih včeraj preveč prinesla s seboj, danes so pa za samo zdraho. Jih moram nekam pospravit, da jih ne bom več gledala. Gobica

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

13. maj 2005 11:30

Zivjo! Malo premora imam med študijem. Mojčika: kakav lahko piješ na OH dan ... in tudi na B dan, če malo zamižiš na en uč Malo manj sladkorja daš not, po možnosti sadnega, da je bolj grenak. Kakav se v bistvu uvršča med poživila, tako kot kava, in zato po mojem sam po sebi ni prepovedan. Pod kateri dan gre, je pa odvisno od tega, s čim ga narediš. Lahko tudi z vodo in s čisto malo sladkorja, pa ga imaš lahko vsak dan, razen mogoče na sadnega. Kul, ane? Meni se je včeraj tudi zelo zaluštal, ko sem imela B dan, a ga nisem imela doma, v trgovini sm ga pa tud pozabila kupit. Grrr! Sm bla jezna. Potem so bile pa trgovine že zaprte. Jaz naredim zelo močnega, vsaj 5x ga zavrem, da postane gost in tko je tkooooooo dobr! Zdajle imam polna usta slin Moja teža se mal heca. Eno kilo več imam. Pa se ne sekiram preveč, ker se vseen dobr počutim. LP, Sy

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

13. maj 2005 12:10

sy, o ti packa. a kakav sladkaš???? ali misliš kakav za peko? blajk,... jaz bi traje kak kapučino, ampak ko sem prebrala d aje že zuker zutaten, me je minilo. kakav bi silom prilike pila z mlekom na B dan. če imate želodec pa s sojinim mlekom na Š- ampak me že ob misli na okus zmrazi....raje nič kot pa polovičarsko.... ribica- me veseli, da če si vsaj malo usta razpotegnila. koristi gubam ;) marjetka cvetka, meni je pa ta petek 13 prav pozitiven. polovica mojih otrok se vrača :)))) PRIDNE BODITE!! tabina

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

13. maj 2005 12:23

Jaz pa grem zdejle po svoje otroke,sploh ne vedo da sem doma,tako da jima bom naredila presenečenje.Pa palačinke sem jima spekla,ker jih obožujeta.Pa še za pikico nisem katere poskusila. Upam,da ne bo na cesti spet kakšno presenečenje! Marjetka cvetka

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

13. maj 2005 12:35

Marjanca, ti si pa res carica. Kako pridno vzdržuješ oz. še dodatno izgubljaš kilograme. Pa od tebe se sliši, da je to kot za šalo! Brittney, tudi jaz bi bila vesela če bi se spoznali, samo jutri bo to bolj težko. Šele pozno dopoldan štartamo proti Gorenjski, potem pa gremo k bratrancu na poročno fešto. A boš ti tam dop ali pop? Tudi jaz moji materi že nekaj časa pravim o naši Marjanci in kako je hrbtenične probleme rešila s svojo vztrajnostjo in to dieto ter da naj poskusi tudi ona. Je ful navdušena, samo štartat na noben način ne more. Išče vse možne izgovore. Lisička in Rožica, veliiiiiko dobre vode vama želim danes! Rožica, boš danes vse včerajšnje kalorije z vodo odplaknila, tako da ni panike. Peni44, dobrodošla med nami. Imava enako izhodišče kg in enak cilj, pa tudi z višino sva tam tam. Ma da nama uspe! Sy, si me spomnila da danes lahko belo kavo pijem. Joj sem jaz koka!!!! Že pol dneva je mem, imam B dan, jaz pa še nisem moje bele kavice spila. Si jo takoj šibam naredit. Imejte se najlepše! tejčica

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

13. maj 2005 12:57

Joj kako lepo vas je brat.Se kar dosti bolje počutim,predvsem zaradi vas.Toliko lepih in vzpodbudnih besed zlepa ne najdeš. Me je pa tudi vaga danes zjutraj vsaj malo "potroštala"-0.5kg.No se vsaj za nekaj moje trpljenje splača.Ja pa glede mojih kil sem slišala danes eno izjavo tedna in to od mojega dohtarja,ko sem šla urejat bolniško.Najprej me je z očmi premeril od glave do pet,potem pa me je vprašal če me res tako močno boli da nič ne jem,ker da se mu zdi da sem shujšala.No ko sem mu razložila o 3md,pa se je samo posmejal in me vprašal:A se tudi z porcijo sladoleda hujša?(me je videl v soboto,pa tudi skoraj soseda sva).Uf kako bi ga kresnila!Ampak nekaterim se pač določene stvari zelo težko dopove. Bernarda

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti