ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

peni44  

član od: 13.5.2005

sporočila: 7

15. maj 2005 17:19

pozdravljene sotrpinke! pusta nedelja ni kaj, še dobro, da je net. Jaz imam za seboj B dan - včeraj, ki mi je najboljši, ker sem mesojedka, danes pa sem si privoščola polega sadja zjutraj- za kosilo pečen nov krompirček s zelenjavo, ki jo popražim na 1 žlici olivnega olja (cvetača, čebula, korenje malo paprike in paradižnika) ter na koncu dodam 1 žlico balzamičnega kisa. super zadeva, prihranim tudi za naslednji dan k testeninam. Zanima me vaše mnenje o balzamičnem kisu - ga uporabljate tudi ve ? Stehtala se še nisem, saj je za meno komaj 1o dni, se pa že čuti uplahnjenost-sem prav vesela. Pozman nekoga, ki je v drugem mesecu za vsakim sadnim naredil vodni dan in to do konca diete. Izgubil je celih 26 kg - ga ni bilo za spoznat. Ker šele od nedavna vem za ta forum in nisem prebrala veliko strani, me zanima kdo je rekorder in koliko kg je lažji. Opravičujem se, ker se nimam časa večkrat vklopiti - vendar sem ena od vas. LP še naprej! peni44

FREDOLINA  

član od: 12.5.2005

sporočila: 16

15. maj 2005 17:51

Pozdravljene! Sadni dan je že skoraj za mano, me je pa že zdaj strah jutrišnje vode, ker me že danes cel dan zebe. Smo bili na internautiki, pa je na Primorskem še bolj hladno kot na Štajerskem. Puhica si pa res karakter, da vztrajaš pri tem načinu prehranjevanja ob taki službi. Jutri bom držala pesti zate in zame. Če bo kriza, kar kaj napiši. Bo v službi večkrat pogledala na forum. Se grem gret ob likalnik in likalno desko. Lp, LINA

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

15. maj 2005 18:25

No, pa sem spet tu. Ta vikend je res nor. Cel dan nekam divjam in toliko stvari moram narediti. Marjetka cvetka, pišeš o salamah, kako jih pogrešaš. Veš kako hudo je bilo meni, ker sem bila ob vikendih na razkošne zajtrke, potem pa naenkrat sadje. Skoraj se mi je sfrcljalo prvih nekaj vikendov. Ampak potem pa je bilo te želje vedno manj in sedaj je sploh ni. Še vem, kako sem si rekla, kako sem bom najedla sendvičev, ko bo diete konec. Pa se nisem. Do sedaj sem si jih priporavila le 1x, pa še to le s poli light. Sploh niso imeli takega navdušujočega učinka, kot sem pričakovala. Niti teknili mi niso, kot so mi včasih. Sedaj imam željo le po kruhu, na katerega si namažem latto in marmelado. To sem si do sedaj v mesecu in pol, odkar sem končala, naredila 2x. Čokolade pa nisem jedla že 2 meseca in nimam nobene želje, čeprav sem si kupila 70% gorenjko, pa upam, da je ne bodo črvi pojedli prej od mene. Puhica, tole z izgubljanjem kil ti je Rožica lepo razložila. Jaz sem do 1. vodnega dneva izgubila 7 kg, potem pa po vsakem naslednjem še po 3 kg. Vmes pa teža res kar nekaj časa stoji, kar ni prijetno, se pa splača vztrajati, ker slej ko prej tehnica to nagradi. Lisička, pa daj no, 9 kg manj ! To mi deli, bi rekel moj sin. Mega občutek, kaj. Tudi jaz se ne spomnim, kdaj sem imela nazadnje tako malo kil. Kot študentka sem jih imela definitivno več. Po poroki pa sploh, da se po porodu ne pogovarjamo. Skratka, vračamo se v mlada leta, kajne. Peni44, balzamični kis uporabljam pri pripravi mojih mešanih solat ( paradižnik, kumare, paprika, sojini kalčki, koruza, fižol itd.) Kolikor časa spremljam ta forum, je po moje rekorderka Kokos z -30 kg. Ali poznate še koga z višjo izgubo teže ? marjanca45

marjanca45  

15. maj 2005 20:18

Majdad, poglej osebno poročilo, prosim. marjanca45

puhica  

član od: 19.4.2005

sporočila: 36

15. maj 2005 20:48

No pa sem preživela še en uspešen dan. V službi se nism pregrešilaa, sem lepo jedla jagode in potem eno pomarančo še. Mam v tolk srečo, ker delam samo ob nedeljah (zaenkrat), tako da imam 1x tedensko veliko skušnjavo. Rožica najlepša hvala za razlago, res si prav lepo razložila miZmerla sem se na začetku, in se bom potem v torek še enkrat po 1.vodnem dnevu, da vidm kako in kaj. Fredolina, tudi jaz bom držala pesti za jutri. Imam samo srečo, ker moram na faks in bo dosti lažje mi zdržati (vsaj upam). Marjetka cvetka tudi jaz obožujem salame (najrajš mam prekajen pršut,se mi že sline cedijo), in je bila prava muka se temu odpovedat. Upam samo da bo tako kot pri tebi, da ne bom več čutila potrebe po njemu ko bo konec dijete. Za enkrat imam načrt, da prvi dan ko končam si za nagrado naredim en VEEEEEEEEEEEEEEEEEEELIK sendvič, potem naprej pa že spet sadje. Upam,da ste lepo preživele dan in da boste jutri preživele še lepšega puhica

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

15. maj 2005 21:07

Aknirad: čokolado iz 100% kakava sem dobila iz Italije (pa draga je). Pri nas se jo najbrž bolj težko dobi. Do zdaj sem preživela popoln sadni dan. V bistvu je bil bolj zelenjavni, kar je pri meni redkost. Sicer nimam nič proti zelenjavi, a danes me je pa ekstra vlekla. Lačna sem, pa moram še študirat. To ne gre najbolj skupaj. Sy

brittney  

član od: 18.2.2005

sporočila: 102

15. maj 2005 22:39

puhica, imam eno zdravilo za tvojo lakoto za pršutom...zdaj, ko sem bila na tem šesttedenskem usposabljanju, smo imeli tri tedne praktičnih vaj, in ker smo bili na terenu, smo imeli vsak dan suhe obroke, ine boš verjela, skoraj vsak dan je bil pršut, ostale dni, ko pa ni bil, smo pa dobili zašink ali pa prekajeno slanino. Jaz tega NE MOREM VEČ VIDETI, KAJ ŠELE V USTA DATI, se pa še zdaj hecamo, če smo lačni, češ, joj, kak sem lačen, upam, da bo danes pršut...Na ta način sem se jaz odvadila salam, ker če tri leta na vsakem terenu ali straži ješ te stvari, se ti morajo zaustavit... marjanca45, tudi jaz lahko rečem, da zdaj pri tridesetih dosti bolje zgledam kot zadnjih 15 let, nisem tak fit oziroma čvrsta, kot ti, se pa definitivno zdaj več pogledov ustavi na meni, najbolj smešno pa mi je, ker nihče ne verjame, da sem toliko stara...pa še nekaj, drage dame, tale voda dobesedno, sicer pa same to veste, požira nagrbančeno kožo na stegnih...verjemite, 10 let mlajše delajo z mano, pa se ne morem načudit, kaj vse se jim že dela po stegnih...sicer se opa tudi one ne morejo načuditi meni, ko glodam sadje ob dopoldnevih, ko izbiram hrano, ko jem kot ptič proti njim, ampak se ne sekiram, sam glupo mi je že vsaki razlagat... mateja, ja, danes je bila proslava, samo meni ni bilo treba iti in sem bila raje s tamalim... vas pa vse lepo pozdravljam in vam želim velikooooooooo uspeha...za nekaj časa se poslavljam, ker moram zjutraj ob petih na teren za 14 dni. Upam, da mi bo uspelo vmes priti za kak dan domov, da pokukam sem gor, predvsem pa, da bom s sinom. Mene je GROZA, ko bom stran od njega...človek misli, da se bo navadil, a jaz se tega ne morem navaditi!!! Ti hudiči šefi pa nič ne razumejo, valjda ne, ko jim žene doma otroke pazijo, nas mamic pa kot da ni. Če se ne bo dalo lepo zmenit z njimi, da moram vmes domov, bo šlo pa zgrda, čeprav tega ne bi rada. Mi je pa že zdaj slabo ob misli na tone blata, dežja....pa mraza. Mislite kaj name, prosim. Saj če boste videle mojo sporočilo tle gor, boste vedele, da mi je uspelo k tamalemu priti. brittney

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

16. maj 2005 0:15

Hojla! Na vrsti je še zadnja stvar pred spanjem - forum! Ja, brez tega res ne gre več. Danes sem z močmi res čisto na koncu. Dopoldan sem štartala z Gorenjske na Obalo, potem Internautica, nato jagode in še priprava za službo. Mislim da me čaka zaslužen počitek. Danes sem imela OH dan in sem za kosilo ponovno jedla testenine. Se mi že ful lušta pice, pa nikoli nimam dovolj časa da bi si jo pripavila. Jutri sadje, v torek pa 1. vodni dan. Torej me čakata 2 dneva čiščenja. Upam da v sredo zjutraj na tehtnici zagledam spredaj sedmico. Kolk bi blo to luštn! No, še prej bo pa potrebno dati ta dva dneva pridno skozi. Pa saj bo šlo. Nimam več moči za pisanje, zato vam želim lahko noč! tejčica

marjanca45  

16. maj 2005 6:35

Dobro jutro, drage moje ! Odpiram ponedeljkovo kofetkanje - ne pijem kave ( je ne maram !!!!), zato se že veselo nalivam z vodo. Ta vikend, sploh včeraj, sem je spila premalo in moram biti danes bolj pridna. Ali tudi ve opažate, da vam kakšna vrsta mesa ne odgovarja in da imate probleme z želodcem ? Jaz sem namreč to opazila pri mletem mesu in jedla sem ga že drugič, pa sem čez nekaj časa dobila take krče v želodcu, kot da bom rodila. Za znoret. Sedaj ga pa res več ne jem. Jedla sem ga pa v obliki zrezkov. Obupno. Po kurjem ali pa pustem puranjem mesu mi ni pa nič. Ta vikend sem tudi pridno migala, daj čez teden spet ne bo kaj dosti priložnosti. V soboto sem šla 10 km brzinske hoje ( ca. 3 km sem pretekla), včeraj pa sem gonila sobno kolo 12 km in bila pri tem tako preznojena, da mi je znoj tekel po vratu. Očitno sem se dobro razstrupila. Zunaj nebo pokrivajo oblaki in grozijo, da bodo kaj tekočega spustili na zemljo. Upam, da čim manj. Uspešen in čim manj zoprn začetek tedna ! marjanca45

marjanca45  

16. maj 2005 7:05

Puhica, ko se tako hvalim, kako me sladkarije nič več ne mikajo..... Nisem prepričana, da bi ostala karakter, če bi delala tam, kot ti. Nekaj čas bi verjetno vzdržala, potem pa bi enkrat podlegla čarom svetu sladkarij. Ala ti vera, da zdržiš !!!!! marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti