11. maj 2005 21:20
Rožica jaz sem včeraj tud raje čaj pila, čeprav bi ubijala za kakav :( Ah, žal so nekatere slabe lastnosti te diete tudi. Saj bo kmalu toplo, pa bomo še sam kaj hladnega iskale po hladilniku . Komaj čakam :) Mojca
11. maj 2005 21:20
Rožica jaz sem včeraj tud raje čaj pila, čeprav bi ubijala za kakav :( Ah, žal so nekatere slabe lastnosti te diete tudi. Saj bo kmalu toplo, pa bomo še sam kaj hladnega iskale po hladilniku . Komaj čakam :) Mojca
11. maj 2005 21:26
Mojcika, oreščki so v majhnih količinah dovoljeni. Vsebujejo sicer rastlinske maščobe, ki so bolj priporočljive od živalskih, vendar v velikih količinah vseeno niso zdrave. Tudi maščoba je potrebna za normalno delovanje organizma, prebave. Zato si jih lahko privoščiš. Kakav pa sem si jaz privoščila na OH dan za večerjo namesto sladice. Lahko noč! Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.
11. maj 2005 21:46
Artemis, moja tehtnica je stala 4620 SIT (po spominu), v drogeriji Tuš si z nakupi po 2000 SIT pridobiš 4 zvezdice, ampak niso preveč natančni oz. odvisno od prodajalke, kakšno zvezdico dobiš tudi brez nakupa, saj jih nekateri ne zbirajo. Po moje je bila cena kar ugodna, ker stanejo tudi po 2 do 3 krat toliko. Tehtnica je pri hujšanju važen pripomoček. Tudi mene zanima, kdaj bo pomlad. Vodo nadomeščam s toplim čajem, nesladkanim. Lahko noč! riba-ribica
11. maj 2005 21:57
pozdravljene Vse ki se trudite izgubiti kilograme kot jaz. ker sem pred 3. meseci rodila mojo punčko sem si nabrala veliko kilogramov preveč. sedaj sem prvi teden na 90 dnevni dieti in imam težave. prosila bi vas da mi napišete en dober recept za omake za testenine in riž ki so namenjeni v tej dieti. že v naprej hvala,. sandika
11. maj 2005 22:04
Sandika, verjetno me bodo kritizirale ostale hujšarice, ampak sama sem velikokrat jedla k testeninam in rižu omake, katere sem kupila v kozarcih (Barilla, Knorr, Gustato, Buitoni). Meni so vse paradižnikove omake zelo dobre. Shujšala sem 9 kg (80 - 9 = 71). Obe Rinini knjižici pa ponujata veliko idej, vse je odvisno od okusa posameznika. riba-ribica
11. maj 2005 22:15
kakšna je mišljena gobova omaka. ta iz paketa ali doma pripravljena glede na to da se doma naredi iz mleka in kisle smetane katerega pa ta dan ne smeš? sandika
11. maj 2005 22:22
Hvala za sonček. Smo ga le dočakali. Sicer pri nas tudi piha, ampak važno da vem da je sonce še tam gor. Busy Bee, jaz imam tudi v torek 17.5. vodni dan. Tudi jaz sem se bala prvega, ampak sploh ni take panike. Dan si poskušaj čim bolj zapolniti, pa ti bo veliko lažje. Meni želodec protestira samo dopoldan, popoldan pa mi da mir. Občutek naslednji dan pa je fenomenalen! Ti da še več volje za nadaljevanje, pa tudi tehtnica pokaže zelo prijazne številke. Rožica, tudi jaz sem zasledila lubenice v Tuševi reklami. Mogoče jo grem kupit jutri, ko imam sadni dan. Sedaj so cene že bolj sprejemljive. Mislim da 2 leti nazaj, ko sem bila na dieti Judy Mazel, sem kupila lubenico zelo zgodaj. Zanjo sem dala 5.000 SIT (!?!?!?!?!?!?!?!), o okusu pa raje ne govorim! Sedaj pa mislim da morajo biti že okusnejše, res pa da ne tako sladke kot so poleti. Če mi uspe priti do Tuša, poročam kakšne so. Jaz nimam problema zaradi hujšanja v prsa. Si celo želim da bi se mi zmanjšala, pa ni kakšne bistvene razlike. Seveda me pa moj samo grdo pogleda, ko omenim kaj takega! Tudi jaz se pripravljam na nakup nove tehtnice. Kupiti želim digitalno, saj je tam bolj opazno hujšanje. Pri tej stari še pol kile razlike komaj opazim! Me je pa glede na vaše izkušnje (običajno večja teža) kar strah postalo. Počasi pričakujem da se mi spredaj pokaže sedmica in se boljim da bi mi jo nova vaga preveč oddaljila. Bom raje počakala do zaključka diete Becki in Sandika, dobrošli med nami. Sandika, tudi jaz tako kot riba-ribica, največkrat uporabljam kar kupljene paradižnikove omake ali pa ragu z jurčki za čez testenine. Mi zmanjka časa za domačo pripravo omak. Tako, sedaj pa po napooooornem dnevu počasi odhajam na zaslužen počitek. Me zadnje čase kar kmalu zmanjka. Nočko! tejčica
11. maj 2005 22:27
tejčica če si še z nami, sem prečitala da si pred časom napisala da obožuješ krompir a mi lahko poveš kako vse si si ga pripravljala? sandika
11. maj 2005 22:32
iščem tudi MARJANCO 45 a bi mi lahko tudi ti napisala kako si pripraviš prebranec , senm zasledila da ga rada ješ. hvala že v naprej vsem ki mi pomagate. rada bi si pripravljala čimbolj različno hrano, da se je nebi naveličala, ker sem takšna da rada hitro obupam. sandika
11. maj 2005 22:37
Večer. Zgleda, da smo danes kar vse na vročem čaju....samo da nam zelenjava na vrtu ne pomrzne, glde ne to, kakšne temperature napovedujejo za zjutraj. Becki, Sandika dobrodošli med nami. Sandika, sprašuješ za omake. Moj recept...omaka je pripravljena v nekaj minutah...ravno toliko, da se skuhajo testenine. Prepražiš čebulo-če je ne maraš jo izpustiš. Dodaš malo paprike-prašiš da se malo zmehča, nato dodaš paradižnik, da spusti sok. Nato pa zelenjavo po želji (grah, melancani, por,cvetača, stročji fižol....). Jaz dodam malo bučke, nekaj narezanih šampinjonov-ampak samo kakšno minuto pred koncem, da ni preveč "mehko". Začimbe uporabiš po želji, jaz ne morem brez origana in provansalskih. Krompir je pa meni najboljši spečen na zeloooooo malo olivnega olja ter velikooo svežih zelišč-uporabim vse kar mi pride pod roke! Dovolj za danes, imam še komaj odprte oči. Lp, maychiKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Mandljevi piškoti
Jajce na oko v ramekinu, s šunko, sirom in zelišči