ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

10. maj 2005 19:54

tabina, se strinjam! Razen koruze, fižola, soje, čičerike in krompirja sem vso zelenjavo štela pod nevtralno. In ja, solato sem jedla tudi na OH dan. Shujšala sem 10kg, po koncu diete pa še slabe 3. Torej se nisem tako zelo motila. Tudi sama sem taka, da stvarem želim priti do dna, ampak v tem primeru sem pa od trenutka, ko so šle kile dol, nehala z razbijanjem glave okoli bistva in sledila dieti kot kura. Pri tej dieti sem tudi striktno nehala razmišljat o kalorijah - ker tukaj sploh niso bistvene. Majčkeno sem v dvomu pokukala k Montignacu, ker je tejle dieti soroden - in to je vse. Mislim, da si morate življenje poenostaviti! Važno je, da gre dooool......a ne? Lisa

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

10. maj 2005 20:38

Dober večer! Tudi jaz imam danes Š dan, za kosilo sem si skuhala krompir in sladko koruzo zraven pa sem pojedla še verjetno zadnjič letos regradovo solato. Sem se v nedeljo peljala visoko v planine, da sem ga nabrala. Je pa zanimivo, kako je veliko bolj trd, kot nižje v dolini. Verjetno zato, ker počasneje raste? Zajčica, jaz pa najbolj obožujem ravno Š dan. Kaj pa kakšen ričet, ječmenova solata, proso,...ti mogoče kaj od tega bolj diši? Tabina, Lisa se popolnoma strinjam z vama. To temo smo že neštetokrat načele in vedno znova ugotavljamo, da je zelenjava - zelenjava, razen koruze, fižola, ..... Nočko. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Lady_L  

član od: 26.8.2003

sporočila: 1260

10. maj 2005 20:46

I ja sam danas imala Š dan. Od svih mi je on najomiljeniji jer sam na taj dan najmanje gladna. A imam i puno veći izbor povrća za pripremanje uz koje mogu jesti raznorazne salate. Danas sam npr. pripremala grah normalno kako ga i pripremam s kobasicama (nikada ne upotrebljavam brašno). Suprug je pojeo mesnati dio a ja samo grah i mladi luk i malo kruha. Lidija...

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

10. maj 2005 21:30

Sem še ena na Š dnevu.Prej je bilo govora o "zdravniškem"hujšanju.Katastrofa vam rečem.Tista njihova dieta za 1000kcal pa izgleda nekako takole: Zajtrk:60g plonozrnatega kruha,100g sadja z malo sladkorja,skodelica nesladkanega čaja. Kosilo:2dl čiste juhe,100gr pustega mesa,70-80gr priloge,100gr zelenjave. Večerja:2dl čiste juhe,80 gr pustega mesa,100gr zelenjave.HALO!Če ne druje,pa pri tej dieti zagotovo drži pregovor,da prazna vreča ne stoji pokonci! Bernarda

Artemis  

član od: 9.7.2003

sporočila: 57

10. maj 2005 21:44

Zaključujem s svojim sadnim dnem, na srečo... čeprav se danes ne počutim kot zmagovalka... pojedla sem tri koščke zdenka sira oz. nekaj podobnega.... :/ upam, da se ne bo preveč poznalo. Pa ravno danes, ko je tehtnica pokazala že šesti kilogram manj... Vedno, ko imamo sir doma.... vedno me zanese! Očitno si bom morala dobre stvari kupovati, tik preden jih pojem. Glede paradižnika se tut jaz ne sekiram, kam spada... tak se mu ne bi mogla odpovedat, jem ga k rižu, testeninam, na pici, ju3 bom si ga privoščla v grški solati. Kaj mate rade feta sir al vam je ljubša mozarella? Dieta v glavnem opazno deluje in dokler kile grejo tak lepo dol, se bom držala predpisanega. Majdad, tudi jaz se že počasi silim z vodo. Najprej sem je spila 5 litrov dnevno (na silo), zdaj pa le pičla 2 litra. Pomaga, če si telesno aktiven, ker potem sam od sebe postaneš žejen... LP, Tina

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

10. maj 2005 21:47

Zato pa je meni super ta dieta, pojem toliko da sem sita, nič ne štejem nič ne tehtam.... Važno je da deluje. Kljub temu, da si privoščim čokolado in sadni jogurt na B dan čeprav vsebuje več OH. Kot je rekla Lisa, si tudi jaz ne belim več glave in ne kopljem globje, ker sem tako vedno prišla do dejstva, da bi si določeno stvar lahko privoščila vsak dan (npr. polnomastni siri, mleko 3,2 m.m.,...), ali bi kakšne sestavine uvrstila drugam.... Zato tudi jaz pravim pravila, smernice so napisane in preizkušeno delujejo, če se jih držimo. Zakaj bi jih torej spreminjali? Le prilagodimo si jih do neke mere tako, da bodo odgovarjale našemu načinu življenja. Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

10. maj 2005 23:26

Zivjo, po dolgem dnevu se vam oglašam. Pira je predhodnica današnje pšenice. To je bila samorastna vrsta, današnjo pšenico pa naj bi vzgojili iz nje. Tako sem nekje prebrala. Torej spada pod OH. Na OH dan LAHKO ješ solato, ni prepovedana. Fino je le, da je ne mešaš s kosilom. Meni nikoli ni pasala solata k makaronom in za določene ljudi sem bila ful čudna... Glede mešanja beljakovin: na www.planet.com piše, da se naj ne bi mešalo meso in jajca. Najbrž zaradi prebavljanja. Pri tej dieti je vse tako preračunano, da se hrana čim manj časa zadržuje v želodcu, da gre hitro naprej. S tem imamo več energije. ANE??? nočko Sy

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

11. maj 2005 6:29

Dobro jutro, rožice ! Pridružujem se Lisi in Rožici glede razvrščanja zelenjave. Dieta me je "skrčila" za 14 kg in pri tem sem samo koruzo, fižol, čičeriko in krompir jedla na Š dan, vso ostalo zelenjavo pa sem kombinirala k ostalim dnevom. Ker sem solatni manijak, nisem mogla jesti testenin ali pa npr. ajdove kaše z gobami brez solate. Tudi jaz sem vedno pojedla toliko, da sem bila sita. Glede na to, da je pri OH bil vedno le en obrok "prave hrane", sem pojedla včasih kar dva krožnika npr. testenin. No, pri B in Š je bila ena porcija za kosilo dovolj, ker sem vedela, da bom za večerjo spet jedla "pravo hrano". Tehtala nisem hrane nikoli, zame je bilo važno le, da je bil trebušček poln. Mislim, da čez nekaj časa vsak človek najde nek svoj optimum kar se tiče vrste in količine hrane. To, da kilogrami kopnijo pa je potrdilo, da smo na pravi poti. Majdad, pa poizkusi nekaj časa s čaji brez sladkorja ali pa si v vodo stisni limono, da bo okus malo drugačen. Kako smo ljudje različni. Jaz v službi spijem ca. 1,5 - 2 L vode, pa doma še kake pol litra in je dovolj. marjanca45

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

11. maj 2005 6:55

Pozdravljene damice moje! Majdad, hvala za tvojo vremensko napoved. Domačini zelo dobro znate napovedat pravo vreme. Zadanete neprimerljivo večkrat kot pa naši vremenarji. Prosim napovej sonce!?! Pitje vode zame sploh ni problem, saj sem že prej večinoma pila vodo. Včasih samo pijem, pijem, pijem..., potem pa samo lulam, lulam, lulam... Ravno zaradi tako pogostih obiskov WC-ja sem zmanjšala količino vode, ni bilo niti ene noči ko ponoči ne bi šla vsaj 2x tja na obisk Raje spim! Tudi jaz pri zelenjavi ne kompliciram. Tako kot ti Marjanca, samo pri fižolu, koruzi in krompirju pazim da so na dnevnem redu samo na Š dan. Običajno jem tisto kar je v hladilniku. Sem se pa poboljšala in imam sedaj kar dobro založen hladilnik z zelenjavo. Pri nas jo jem samo jaz, včasih se hčerka malo "zmoti" in jo kaj poje, moj pa nič od nič. Za malo se prav preveč ne sekiram, saj je v vrtcu pravi zelenjavni požeruh. Mi ni jasno zakaj tako, važno pa da jo je. Moj dragi ima pa kljub temu da ne je zelenjave, idealno prebavo. To mi je pa še manj jasno. Joj, sem vam včeraj pozabila povedati mojo tedensko statistiko. Od prejšnjega torka sta skopneli še 2 kilci, torej v 3 tednih -4 kg. Kako se meni smeje! Danes sem dopoldan službeno na Internautic, popoldan pa me čakajo stranke in pa upam da tudi jagode, tako da se vam ponovno javim šele zvečer. Uživajte! tejčica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

11. maj 2005 7:15

Bravo, Tejčica. Vidiš da gre !!!! Poslala bi ti kaj sonca s Štajerske, da bi vam lahko dozorele jagode, ampak ga žal tudi pri nas ni. Zjutraj je spet rahlo padalo z neba. Pa tem zgoraj se je res malo zmešalo ! Uspešen dan, pa kako dobro jahto si poglej - za lušt ! marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti