5. maj 2005 11:54
Hvala vam drage moje! Kako lepo, da nisem sama v svoji muki. marjanca 45: Tisto o grehu, ki je najprej samo tu in tam, na koncu pa je samo še greh, je čista resnica. Mislim, da mi ta dieta ustreza tudi zato, ker vzpostavlja nekakšen red pri prehranjevanju, ki ga jaz sicer nimam. Ko bi le tudi jaz dosegla tisto točko, ko me ne bi mikalo jesti "napačno hrano" - mislim, da bi skočila do stropa od veselja. Hvala za vzpodbudo in nasvete! mojcika: A ni grozno, ko vaga zacne strajkat! Sovrazim to. Ko se je pri meni lani ustavila sem totalno izgubila voljo - to si moram zapomniti tokrat - da moram ravno takrat najvec volje zbrat in vztrajat. Pogled v prihodnost je zaenkrat zares temačen pri meni. Sploh pa je moja samopodoba v podnu. Ko sem praznovala svoj 30 r.d. pred mesecom dni, sem se cel teden samo jokala od obupa. Ker sem predebela, imam obcutek, da nimam nobene samodiscipline - da sem "šibka" in brez moči nad življenjem - da sem slab človek. Upam, da si bom zdaj dokazala, da to ni res! puhica: kako ganljiva zgodba. Zelo sočustvujem. Tudi jaz se spomnim, da sem bila že od majhnega bolj pri debelih. Še posebej mi je ostal v spominu dogodek, ko mi je nek mulo pri bloku, kjer stanujem, zavpil, kako sem debela, ko sem šla slučajno mimo. In kako se je cel razred v osnovni šoli smejal, ko sem enkrat zlezla na mizo in nehote pokazala zadnjo plat - v hlačah seveda. Mislim, da teh stvari še zdaj nisem prebolela. Hecno pa na videz take malenkosti. Še danes se mi zdi, da me ljudje ocenjujejo s pogledom, kadar grem mimo ali pa v službi. Kakšen gre še zelo očitno z očmi od gor do dol po mojem telesu. Brrr! Kar srh gre po meni. Od sramu! Ta občutek si moram priklicati ob mojih skušnjavah. lisička: Velik navdih si mi, da si se takole odločno lotila zadeve. Tudi jaz rabim tak način razmišljanja. Super je, kadar me ljudje razumejo ja. Potem je dosti lažje iti naprej. Praviš, da je treba jesti večkrat na dan. Jaz jem trikrat - zdaj v času diete - ali je to premalo? Pozdrav vsem - krasne ste! mala mucica