ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

5. maj 2005 9:26

Dobro jutro, dober dan! Evo še ena forumodvisnica. Najprej moram pogledat, kaj se je zgodilo od včeraj, da imam potem mir za delat. Marjanca45, si mi polepšala dan. Zelo resnična misel, samo malo ljudi se zave teh besed. Ampak še vedno bolje malo kot nihče. Čeprav je dež, sem polna energije in dobre volje. Tudi moja voda iz telesa nekako odteka. Še včeraj sem imela probleme z zateklimi nogami. Danes je pa že bolje. Ne vem, kaj vraga je bilo to. Danes imam pa B dan. Še nimam ideje, samo to vem, da bom tudi jaz krava. Obožujem vse vrste zelenjave, sploh pa solato. Tudi mož je vesel, da kuham ločevalno. Na zdravniškem pregledu so mu rekli, da je za kakšnih 10 kil pretežek in holesterol ima na meji. Ne drži se diete striktno tako kot jaz, me pa podpira, pa še paše mu takšna prehrana. Včasih potem malo zabluzi s kakšno pregreho, ampak njemu se ne pozna tako kot meni. Moram končat. Tole pišem že celo uro, ker me kar naprej motijo. Lepo se imejte lepotičke in lepotec. Gobica

aneris  

član od: 13.4.2004

sporočila: 70

5. maj 2005 9:26

Laneno seme zmeljem v mlinčku za kavo in ga posujem po sadju. Najboljše mi je z banano. Lp

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

5. maj 2005 9:48

Noel, laneno sem kar z žličko pojem s pomočjo vode. Nič ga ne grizem. Mislim, da pospešuje prebavo ravno zaradi svoje oblike, zato ga ne meljem. Ne vem, da bi imel v sebi substance, ki pomagajo odvajati. marjanca45

mala mucica  

član od: 11.10.2004

sporočila: 50

5. maj 2005 10:23

Hojla punce! Danes sem kar zelo v redu. Včeraj sem si za večerjo naredila riž z bučkami in svežim paradižnikom in solato. Mjami! Res sem odvisna od hrane - opažam, da sem vedno dobre volje, če kaj dobrega pojem in slabe, če jem slabo hrano ali nič. Hvala bogu, da obožujem solato. Mislim, da bi brez nje umrla. Me veseli, da jo lahko jem v neomejenih količinah in na vse dni. Aknirad - Kile so šle gor, ker nisem po dieti nič več ločevala beljakovin in OH. Ne vem zakaj, ampak po enem mesecu diete (takrat oktobra lani) sem si močno zaželela mešanja B in OH. Vem, da sem si takoj prvi dan privoščila sendvič s salamo in sirom in vsem kar paše zraven. Zelo se bojim, da se mi bo to ponovilo tudi tokrat. Ampak to me ne bo zaustavilo, da ne bi diete znova preizkusila. In preizkušala jo bom toliko časa, da mi jo bo uspelo izpeljati do konca. Neka strašna trma me je popadla. Tako sem sita teh kil, ki me ovirajo, da bi uživala v življenju. Nobena obleka mi ne paše, okorna sem, počutim se nekako prenažrto - kot da se polno odpadkov skladišči v mojem telesu in da še kar to kopičim, ko ne morem nehati jesti. Najbolj zanimivo je to, da bolj kot jem, bolj sem lačna. Ob vsakem športu, ki se ga lotim, imam tudi občutek, da me ta odvečna teža ovira. Še posebej mi je ta teža odvratna, ker sem že imela krasno postavo, ko sem redno hodila na aerobiko in manj jedla (pred kakšnimi 7 leti) - in zato vem, da imam lahko lepo telo. Kakšen užitek se je potem pogledati v ogledalo in kako luštno si je pomerjati obleke v trgovini - ne pa zdaj, ko mi je vse premajhno in so vsepovsod baloni in obroči maščobe. Nakupovanju oblek se zato kar izogibam. Da ne govorim o tem, kako seksi sem se počutila, ko sem bila lažja - zdaj pa bi se najraje skrila pod odejo, da me ne bi nihče videl. marjanca45 ti si zares pravi navdih človeku. Tvoje besede so zares vzpodbudne. Malo sem se razpisala ampak mi tole res leži na duši in malokdo v "zunanjem" svetu me zares razume. Danes imam OH dan - bom šla na testenine in solato. Zaenkrat se prav nič ne veselim sladkarij zvečer. Ne vem zakaj. Ali bi lahko poleg sladkarij pojedla tudi kakšno solatko - pa morda malo manj sladkega zato? Lep dan vsem mojim so-borkam :) mala mucica

Luccy  

član od: 11.4.2005

sporočila: 16

5. maj 2005 10:41

Hay! Vse ste zelo pridne tako s pisanjem, kot z nižanjem kilogramov. No, a se je katera odločila kupiti vago v šparu. Zanima me ali bo kazala prav. Ponekod imajo vage za 10.000, drugje za 5.000, pa sploh ne vem v čem je fora. Celulit - jaz mislim, da je pri celulitu pomembno, da imamo kožo vlažno. Zato se moramo vedno po tuširanju namazati s kremo, ni važno katero. Važno je da se me počutimo v redu - da se krema vpije v kožo. Ker npr. krema Dove se ne vpije lepo in če si potem oblečeš hlače, se vse nalimajo na kožo. Vsaj jaz imam take izkušnje. Pomembno je tudi pitje vode - spet vlažnost. In če ohranjamo vlažnost znotraj in zunaj by by celulit. No, kdo ima še danes slavne OH? Kaj si bomo dobrega skuhale ali spekle? Laneno seme pa ni dobro samo za prebavo, ampak tudi za srce in ožilje. To je zelo zelo zdravo živilo. Jaz si kupim tudi lanen kruh in je zelo dober. Lahko si pa date laneno seme v jogurt pol ure preden ga pojeste. Sonček je odšel, komaj čakam da pride nazaj. Tako čudno se počutim. Ta dež vse pokvari. A se še katera bliža koncu diete? Jaz imam še 18 dni. JUHUHU!!?? Čao čebele.

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

5. maj 2005 10:47

Mala mucica, dobro vem, o čem pišeš, ker sem bila pred leti v enaki buli kot ti. Kar naprej sem jedla in jedla, oblačila so bila vedno večja. Sama sebi sem bila odvratna. Ampak vedno pride trenutek, ko človeku v glavi nekaj klikne, ko mu postane jasno, da tako ne bo šlo več dalje. To se je zgodilo tudi pri tebi, sedaj moraš samo vzdržati skozi 3 mesece. Prepričana sem, da, ko boš dala skozi to obdobje in boš videla rezultate, ne boš hotela biti več obročkana z maščobo. Upam, da si boš tako všeč, da si boš takšna želela ostati in te ne bodo premamile skušnjave po dieti. Saj ni problem, če je kakšen greh tu in tam. To je sestavni del življenja. Ko pa to postane prepogosto, pa človek zapade v nek začaran krog in na koncu je vse še en sam "greh". Potem pa kile podivjajo in spet smo na dnu ali pa na začetku. Meni je ta dieta popolnoma spremenila prehrambene navade in res me ne mika jesti stvari, ki jih naj ne bi jedla. Pa tudi moj želodček ne mara, kadar ga kaj polomim in me hitro opozori s črvičenjem in napenjanjem. Želim ti trdno voljo ( saj jo imaš, sicer ne bi niti začela), vztrajnost in obilo izgubljenih kilc. Ko ti bo hudo, pomisli, kaj je tvoj cilj in zakaj to počneš. Predvsem zato, da boš všeč sebi, da se boš kar naprej gledala v ogledalu, da se ne boš želela skrivati, temveč se pokazati svetu - poglejte me, kakšna mačka sem !!! In ti bo ratalo, boš videla. Na OH dan sem kar nekajkrat zvečer namesto sladkarij jedla solato. marjanca45

mojcika  

član od: 20.12.2004

sporočila: 33

5. maj 2005 10:55

Mala mucica, mislim, da te vsak, ki ima probleme s težo popolnoma razume. Dejstvo, ko si predebel, se počutiš težkega, okornega, še samo poslabša gledanje v prihodnost, ko časih ne vidiš nobene rešitve in misliš, da bo tako ostalo za zmeraj. Mene najbolj potre, ko sem čist vesela, da sem kakšno kilco dol spravla, potem pa se najde kak bedak, ki ti reče, da si debel in ti moralo čist zbije. Da bi jih najraje nabutala, norce! Ampak mislim, da je potrebno maksimalno izkoristit trenutke, ko si poln energije in trme, da bo uspelo, in to energijo vleči kar najdalje! Ko pa pade, pa hitro na forum, pa ti znajo tukaj kaj hitro dat novo voljo in nov zagon Saj je meni danes tudi malo volja padla, tako se držim, pa nič ne grešim in stopim danes na vago, sem bla prav razočarana :( od ponedeljka do danes sam pol kilce dol. Tudi jaz imam OH dan danes, pa nobene želje po hrani. Sploh se mi nič ne lušta. Neke testenine bodo, s čem pa se mi ne sanja. A ma kdo kak recept za kakšno omakico iz bučk? Lpe dan vsem, nasmeh na obraz in dobro voljo v srce, pa bo ;) Mojca

puhica  

član od: 19.4.2005

sporočila: 36

5. maj 2005 11:06

Mala mucica te čisto zastopim. tudi jaz sem imela pred 5 leti postavco, vendar sem jo kmalu zgubila. Tako kot ti se tudi jaz izogibam nakupovanja. Najbolj se pa izogibam nakupovanja moderca. Ker imam že po naravi malo večji zgornji del, potem pa še moje kile pripomorejo, me vsak vpraša, če sem trenirala plavanje. Pa ga nisem. Že od malih nog naprej poslušam, da sem debela. Tudi doma mi ati to govori od kar se zavedam zase,tako da dej je temu konec. Nikol pa ne bom pozabila, ko sem šla po bratca v vrtec in so tam neki otroci pritekli iz sobe ven in me začeli zezati, da sem debela, tist občutek takrat je bil najbolj boleč. Namesto, da bi že takrat kaj naredila zase, sem se še bolj nažirala. Zato danes, ko sem se odločila, da grem na dijeto, in ko me prime da bi pregrešila se spomnem tiste bolečine, ki sem to takrat imela in samo spustim tisto kar imam v roki in grem stran od hrane. Jaz sem se odločila, da ne bom nikomur več dovolila, da se lahko dela "norca" po domače povedano iz mojih kil in grem do konca. Ker to je moja zadnja dijeta, potem pa nikoli več na dijeto. Zato, hvala tudi vam, ki ste tukaj gor mi definitivno pomagate,pa čeprav vas niti ne poznam. Prav zanimivo je, da mi ljudje s katerimi sem non-stop v kontaktu ne pomagajo toliko kot mi ve,res hvala tistemu, ki je izumil tale forum!!!!!!! Luccy,jaz imam danes 18 dan, ti pa še toliko do konca,hehe.Čestitke,ker si zdržala toliko časa. Mala mucica,mislim da ne bi smelo biti narobe, če ješ solatko namesto sladkega obroka, oziroma da kombiniraš. Jaz imam pri svojim letih (21), tudi veliko celulita in sem prav vesela, da ste začele pisat o tem in da vem kaj moram delati da bo šel pa pa Uuuuuuuu,sem se pa kar razpisala, ampak to je toliko let ležalo v meni, sedaj pa ko sem povedala mi je pa 99% boljše. 100% pa bo, ko pridem na željeno težo,hehe Lepe ostanite, polne energije in volje za boljši izgled puhica

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

5. maj 2005 11:14

Mala mucica, te še kako zastopim. Sama sem imela podoben problem. Meni so se kile kar nabirale in nabirale, tako da sem pristala pri več kot 100 kilah. Groza, še napisat mi je težko toliko kil. Potem sem se matrala, da sem spravila za deset kil dol in to obdržala. Zdaj se spet matram, da spravim čim več dol. Že zaradi zdravja, pa še počutila sem se kot slon med suhicami. Meni ni bil nikoli toliko problem v prenažiranju ampak v napačnem prehranjevanju. Dopoldne mi ni pasalo jesti, ko sem prišla domov, smo imeli kosilo. Pri kosilu sem se seveda najedla do sitega, potem pa ponavadi nisem rabila več. Zvečer pa sadje, pa še kakšni grisini. Samo ne mislit, da količinsko veliko. Jesti moramo večkrat na dan. To je glavno, ker drugače telo dela zalogo. Po drugi strani pa je bilo vedno premalo gibanja. Sem že napisala, da sem polno zaposlena doma in letam sem in tja, samo to ni to. V službi sem pa prilimana na stol skoraj osem ur. Glavna motivacija mi je, da grem enkrat v trgovino in pomerim kakšno stvar, ki bo manj kot št.46. Delam majhne korake, da ne bi bila preveč razočarana. Da pa ne zabluzim, pa visim vsake toliko časa na tem forumu, da se malo zjadam,vas berem, vidim da imajo drugi tudi čuda problemov in mi je lažje. Pa si mislim, pišuka, še z večjimi težavami rinejo naprej, pa jaz ne bi mogla. Tako, zdaj sem se pa še jaz malo olajšala. Vidiš, da nisi samo ti s takšnim problemom. Super je, da se izpoveš, drugi te pa zastopijo kaj te muči. Gobica

mala mucica  

član od: 11.10.2004

sporočila: 50

5. maj 2005 11:21

Bravo Luccy Samo še 18 dni. Odlično!!! Bravo. Ko bi le tudi meni uspelo! Jaz sem si v Sparu kupila eno poceni digitalno lani (ko sem prvič delala dieto), ki tudi kaže na 10g natančno in se mi zdi zelo v redu. Opazila sem, da sem zvečer bolj utrujena, odkar delam dieto in da grem prej spat. Ali je to opazila tudi katera druga? Moji statistični podatki: Ljubljana - 163cm - 75kg - 60kg - 1975 (30) mala mucica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti