4. mar 2005 17:12
Lisa, jaz sem samo hotela vnest malo vedrine na te strani in dat vedet, da če se v 80 procentih držiš diete ni vrag, da ne bo uspela. Jaz pač nisem vztrajen tip (ali pa malo sadomazohističen, kakor za koga), zato tudi vem, da mi tista 90 dnevna dieta ne ustreza, ker čisto na psihični bazi ne prenesem omejitev. Zato me deset ali 14 dni zeljne župce v kombinaciji s sadjem in zelenjavo ter po štirih dnevih tudi z mesom čisto zadovolji. Bom pač odvečnih deset kg spravila dol po obrokoih. In če se mi vmes zahoče česa prepovedanega, si to pač privoščim. Se potem boljše počutim in grem naslednji dan lepo po začrtani poti naprej. Ampak vsak od nas ima psiho drugače spoštimano, kot se tudi naša telesa različno odzivajo na različne diete. Kakor komu odgovarja. Jaz sem pač tip, ki se ne matra rad, in če izgubim odvečne kg zgolj z minimalnim odpovedovanjem, tolikšnim pač, da se organizem sam zažene v željeno smer, da torej začne kurit maščobo, toliko bolje. Zato se tudi med nobeno dieto (teh se lotim res občasno, morda enkrat na leto in pol ali še to ne) ne odrečem sladkani kavi in čaju, vinu pa za kak teden ali največ 14 dni že, za več pa ne. Pri nas doma preveč radi dobro jemo in zraven kaj dobrega popijemo, nimamo pa preveč radi štetja kalorij in zlaganja hrane po kategorijah. No, večinoma sicer pazimo na ločevanje, ampak samo v osnovi, in občasno se kaki dobri mesni enolončnici ali makaronom z mesom nikdar ne bom odrekla.
Zato forum razumem kot priložnost, da se tisti, ki si želijo biti vztrajni, pa se vmes soočijo s kakšno dilemo ali strahom, da jim ne bo uspelo, pač "pogovorijo" med seboj, se vzpodbujajo, če to potrebujejo in podobno. Ampak po moje ni čisto nič narobe, če komu vmes tudi spodrsne. Na koncu koncev, kaj vse pa smo v življenju od začetka do konca naredili točno tako, kot smo si v naprej začrtali? Zato se mi zdi, da kak greh tudi med dieto ne bo sveta postavil na glavo - saj veš, grešiti je človeško, občutek pa božanski. Mamamia
mamamia