ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

brittney  

član od: 18.2.2005

sporočila: 102

5. mar 2005 19:23

ja, miranda, tudi jaz imam grez za priznat. Najprej juha, prejle pa paradižnik in kruh s sirom. Sinek pa samo gleda, kako tečna sem. Res sem TEČNA!!!!!!!! Najraje bi že zdajle šla spat. Ta kruh me je pa tak napihnil, pa sama sebi sem se zdela še smešna povrh, ker sem tak na hitro pojedla in zraven gledala, če me kdo gleda. Pa ni nikogar razen štiriletnega sina. Pred tem pa sem popoldan ene kavbojke pomerjala, ki jih še nikoli nisem gor oblekla, mi jih je enkrat sestra dala, da bi jih imela za mero, take z nizkim pasom, pa so sicer šle gor do bokov in tudi zaprla sem jih, samo trebuh in boke mi je porinilo do prsi. Torej, delat trebušnjake, ni drugega, drugače je pa rit kr dobro zgledala! In preden sem ugriznila v kruh, mi ni niti tista podoba v kavbojkah pomagala. PA NE UPORABLJAM ZDAJ PMS ZA IZGOVOR, KER SE BOM ITAK ZARADI TISTEGA KOSA KRUHA SEKIRALA ŠE NEKAJ ČASA!!!! brittney

aknirad  

član od: 26.2.2005

sporočila: 87

5. mar 2005 21:13

Dekleta, hvala za vzpodbudne besede in grajo, ki sem si jo še kako zaslužila. Komaj čakam jutrišnji sadni dan, da očistim telo in duha. Lisa, saj nisem več tako mlada, sem pa neumna, da si svoje samo mislim, nočem pa povedati na glas - da se ne bi komu zamerila. Potem pa se sama sebe sekiram, živciram in seveda nažiram. Encijan, s kakšno telovadbo pa se ukvarjaš, da ti pobere kar tričetrt ure? Se tipkamo! Ciao aknirad

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

5. mar 2005 21:40

VAAAAUUVVVVV!!!!!! Pa vi niste normalne. Tri dni, no mogoče štiri dni, me ni na forum pa že 22 strani. Obljubim, da bom prebrala za nazaj samo še ne vem kdaj! Lp, upam da se hito spet beremo! ( da ne bom veliko v zamudi ) Vi pa kar veselo hujšajte še naprej!!!!! Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

6. mar 2005 9:43

Živjo Nalin! Ma ne se tolk sekirat. Z otrokom bo vse v redu čeprav ti bruhaš. Sem bila že 2x na tem pa sem se nabruhala za celo življenje dovolj. Pri prvi nosečnosti sem tudi jaz na začetku hujšala. Pa sem se potem pri 3 mesecu začela malo rediti. Bruhala sem pa nonstop od 1-4,5 meseca (vsake pol ure, po vsakem grižljaju, požirku, pa je vseeno še kaj ostalo notri. Če ti je slabo zjutraj si zvečer zraven postelje pripravi nekaj suhih piškotov. Preden vstaneš počasi pojej 1-2. Malo ti pomaga tudi, če ne misliš nonstop na bruhanje. Vsani počasi in mogoče ti bo kakšno jutro uspelo brez bruhanja. Pij veliko vendar po požirkih. Pa ne nonstop stati na vagi in se sekirat, jaz sem se vagala samo pri ginekologu na vsakem pregledu. Uživaj v nosečnosti in pojdi ven na sprehod pa malo pozabi na slabost. Sem pa brala, da je nosečnicam velikokrat slabo, ker nas vse sorte skrbi. Študiramo ali bomo dobre mamice, pa kako bo družinsko življenje potekalo, pa če bo vse uredu z otrokom pa vse sorte razmišljamo, to je vse normalno in vse se slej kot prej uredi. Pravijo pa, da otrok čuti če je mamica živčna zato se čimbolj sproščaj in skratka uživaj, pa naspi se, ker po porodu je to bolj tako. Tiste, ki imamo otroke že vemo. Jaz naprimer že 3 leta nisem prespala niti 1 cele noči, brez, da bi morala najmanj 3x vstat. Tudi jaz sem bila kot mrlič, pa še sama sebi sem se smilila, ker sem do 4,5 meseca nosečnosti nonstop bruhala. Prve mesece nosečnosti so potekale priprave na poroko, jaz nisem bila sposobna kaj preveč sodelovat, hvala bogu, da so mož in starši vse zrihtali. Pri Merkurju sva imela odprto knjigo želja, pa sva morala iti tja ene 5x, ker naenkrat nisem mogla zbrati več kot 3 stvari. Pol sem pa samo letela na wc. Sva šla na pico in sem jedla solato oz. sem dala prvo vilico v usta in sem letela ... Pridem iz WC-ja pred wc-jem pa folk. So me tko gledali kot deveto čudo, verjetno so mislili, da sem anoreksična. So mislili baba se najprej nažre pol pa kozla. Ja včasih je bilo kar smešno. Ko sva hodila na duhovne vaje pred poroko sem vsake pol ure hodila na wc tko, da so me že čudno gledal, k so iz wc_ja prihajali čudni glasovi. Bruhala sem pa do zadnjega dneva nosečnosti. Pri drugem otroku je bilo bolje. No pa vse se prenese, boš vidla, ko dobiš tisto malo štručko v roke je ve to pozabljeno in bi vse takoj še enkrat šla čez za tisto malo bitjece. Otroka pa sta bila kljub vsemu velika in težka, da pa jih vidiš sedaj sta pa že velika korenjaka. Sem pa enkrat malo pojamrala v službi kolk sem "boga" pa mi je ena sodelavka lepo rekla. Če bi imela doma še 5 otrok, tko k so jih mele včasih pa 10 krav za pomolst, pa ne vem kok njiv, pa hišo, pa kosilo za skuhat ... se ne bi nič sama sebi smilila, pa ne bi mela časa bruhat. No in ko je blo najbolj hudo sem se spomnila tega pa je bilo takoj lažje. Lep pozdrav bodoči mamici in očku. jade

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

6. mar 2005 10:57

Zdravo, rožice ! Pa smo res neverjetne, koliko pišemo. Nalin, prav hvaležna sem ti, ko pišeš o svojih nosečniških neprijetnostih, saj se v mislih vrnem v čas, ko je bila tudi meni dana sreča postati mama. Pri meni je bila pravzaprav sreča, da mi je bilo do oživitve otročka tako slabo, ker sem edino na ta način manj jedla in se sploh nisem redila. Zdravnik me je pohvalil. Ampak potem, ko je moje dete veselo telovadilo v meni, je bila pa druga pesem. Kot čebela matica sem bila. Imela sem najbolj trapaste želje po hrani - ob desetih zvečer čokoladni sladoled pa take finte. Za čokoladne napolitanke sem umirala. In kg so bili temu primerni, kar pa ni bilo prav. Pa saj so ti že ostale punce, ki so to že preživele pisale, kako je vse poplačano, ko končno držiš svoje sonce v naročju. Moj sin me pri 16-ih čudno gledam ko mu rečem moj sonček, ampak otrok je res sonce. Uživaj v tem krasnem času, ki se ti zaradi slabosti ne zdi, pa bo tudi to minilo. Aknirad, ti si pa res ta prava. Res je edino zdavilo za tako pametne, kot je tvoja soseda, vračanje na fini način. Res je neverjetno, kako so takšni ljudje polni "krasnih" nasvetov. Ja zakaj so pa potem sami tako oblilni ? Za popenit. Zase vem, da me tako "pametovanje" samo še bolj vzpodbudi in na nikogar se ne oziram. V glavi sem si postavila cilj, ki ga želim doseči in ne premakne me nič Mogoče zato tudi manj skušnjav, če pa so že, jim ne podležem. Naj ti gredo take "pametne" kar ven pri drugem ušesu. Ne pusti se provocirati, kar je glavni namen takih lkudi. Pa saj si naša, za vraga !!!! Encijan, včeraj sem zelo težko hodila, ker sem skoraj pol poti delala gaz in morala zelo paziti, da nisem stopila narobe, pa še mavec je tako neroden. Domov sem prišla totalno preznojena, vendar sem bila ponosna nase, da sem prehodila vso pot. Zunaj pa spet sneži. Ne vem kje sem včeraj slišala, da otoplitve naj ne bi bilo vsaj do 20. marca.Tolikokrat grem na sprehod mimo travnikov, kjer se sicer pasem za regratom, zdaj pa se le otožno sprašujem, do kdaj bom še čakala. Bojim se, da bom morala prej v bolnico, saj se mi je isto zgodilo lani in nisem jedla nič te plemenite trave. Sem pa šla včeraj v eno veliko vrtnarijo in sem si oči napasla na krasnih ciklamah, pa ne vem kaj vse so še imeli. In za dušo sem si kupila eno čudovito rožico, ki mi lepša dneve. Sem kar boljše volje. Poizkusite, mogoče bo tudi vam boljše. lep dan vsem skupaj ! marjanca marjanca45

ivonja  

član od: 26.2.2005

sporočila: 523

6. mar 2005 11:53

Hoj! Od četrtka me ni nilo na forumu, pa ste se tolk razpisale da sem porabila celih 45 minut da sem vse prebrala!! Meni včeraj sadni dan ni uspel. Sem bila na izletu in sem cel dan pridno jedla sadje, zvečer pa smo se ustavili na večerji in seveda nisem mogla bojkotirat...Tolažim se s tem da je bila večerja beljakovinska - danes pa so itak na vrsti beljakovine, tako da vsaj vrstni red po tem sistemu nekako deluje, čeprv je bil včerajšnji obrok vsiljen... Ne smem se preveč sekirat; kar je bilo je bilo - itak je bila to moja prva pregreha take vrste v 33. dneh odkar sem začela... S prebavo pa je tudi pri meni bolj "komsi komsa"... Zadnje čase sem skoz napihnjena. Še dobro da mi vsaj črna kava mal nuca in me spuca ha ha ... Zdaj pa gem kosilce kuhat, njami se že veselim!! Pozdravček, ivonja Sporočilo je spremenil(a) ivonja dne 06. mar 2005 11:53:41

tiina  

član od: 23.2.2005

sporočila: 26

6. mar 2005 12:22

Ufff vceraj je bilo zgleda res nekaj cudnega v zraku.. Tudi jaz sem bila med tečnimi, kar nic mi ni bilo prav. In gresila sem na veliko!!!!!!! Najprej sem se dopoldne nazirala sadja, kar se ne bi bilo toook hudo. Potem je prislo kosilo, tudi ok.. AMPAK potem se je iz omare zacela oglasat milka z velikimi lesniki... glej ga glej, 10 min pa je ni bilo vec, se je uspesno topila v mojem zelodcku. Ampak po tem sem se pa zavestno odlocila,da ce greim gresim do konca! Dragi me je ze nekaj casa spraseval, kdaj bi sla v japonsko restavracijo in ker sem imela Š dan - hmm pa pojdimo, saj je riz. Ampak je bil tudi losos, pa ostale ribe, pa sake, .. no ja.. zal mi ni, ker sem danes nazaj na dieti, lekcija je pa bila, da sem se tako slabo pocutila zvecer od prenaziranja, da bom zelo premislila naslednjic, ko bom imela spet kaksen tak prebilsk... Joj, kaj mene se vse caka glede nosecnosti. Moj je ze napovedal, da on bi tri.. hmmm.. bomo videli :) se kaksno leto ne, potem pa bo treba ze kaj delat v tej smeri. Jaz pa s prebavo nimam problemov, ampak prvic, ko sem dva tedna se drzala te diete se pa spomnim, da ce sem ze sla, sem se pocutila ko kak zajc - po kolicini, ki je ostala za mano. Tokrat pa s pomocjo donata brez problemov. vcasih se preveckrat.. no upam, da se mi ne bo zdaj zaprlo. no sem se jaz dodala en spis,d a bo se malo vec za prebrat. lahko bi si enkrat letno podelile diplome za najbolj vztrajne bralke in vzpodbudnice :) tiina :)

nalin  

član od: 13.1.2005

sporočila: 231

6. mar 2005 14:34

No hvala za prave besede, sej vem da bo pol, ko bo štručka na vsetu vse to zbledelo. Sam morm pa povedat, da jest sicer ne bruham, ampak zaradi slabosti vase ne morm spravt niti grižljaja. Bi mogle vidit mateja kolk se matra da vsaj mal pojem. resnično se počutim kot anoreksičarka ki je nehala jest. Sem pa pogruntala, da če pred obrokom popijem kozarec stisnjene 1 pomaranče in pol limone, ne občutim takega odpora proti hrani. No lepo je spet slišat vaše spodbudne besede, mi je kar lažje. In vsak dan komaj čakam mojo štručko veselja. lep pozdrav vsem. nalin

kuharica Mici  

član od: 30.9.2004

sporočila: 276

6. mar 2005 19:39

Živjo, mi lahko kdo pove kakšni morajo biti premori med obroki na določen dan. Lp, Mici kuharica Mici

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

6. mar 2005 20:03

hellow vsem berem in berem vaše forume zato sem se odločila da se vam pridružim ,ker sem tudi jaz danes začela z 90 dnevno shuševalno kuro (knjigica RINA) zato rabim veliko vzpobude in vas prosim tista katera je to dieto preizskuila naj mi napiše kako se to obnese .Ali je res da shujšaš od 18-25kg seveda da se diete držiš.Jaz imam kar precej kg preveč zato sem se odločila da bom vsak dan tudi malo telovadila.Res bi rada da mi kdorkoli kaj napiše naj bo dobro ali slabo.Vesela pa bom tudi kakšnega nasveta,ki mi bo koristil. že vnaprej se zahvaljuem vsem ki mi boste odpisali in me podpirali lp Sporočilo je spremenil(a) kristina dne 06. mar 2005 20:19:00

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti