ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

28. apr 2005 19:46

Pozdravljene! No, pri nas se je popoldan le pokazal sonček in je bilo prav fino zunaj. Sem se mogla naužit svežega zraka, ker jutri ne bo nič. Riba-ribica, jaz sem že jedla cikorijo. Samo skuhala sem jo v osoljeni vodi.. Mi je zelo dobra, na koncu malo zagreni. Marjetka cvetka, ti si pa pridna z razgibavanjem. Se moram tudi jaz pohvalit, da sem končno začela delati trebušnjake. Povsod drugod mi še kar gre dol, trebuh pa je pri meni od nosečnosti dalje zaklet! Upam da bo kaj uspeha. Rabim vašo pomoč za jutri. Od 8 do 17 ure sem jutri službena na terenu, brez možnosti toplega obroka. Imam pa OH dan. Zajtrk seveda ni problem, si bom sadje že sabo nesla. Za kosilo pa nimam nobene ideje. Kaj naj jem!?!?! Bom pa ves čas na nogah, tako da rabim nekaj za energijo. Prosim za predloge. Se javim še kasneje, sedaj moram malo dati v posteljo. tejčica

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

28. apr 2005 19:53

Drage moje hujšarice! Malo prej sem vtrgovini videla cikorijo, bila je podobna stebelni zeleni, sedaj me pa zanima, če jo je katera že uporabila kot zelenjavo, mislim kuhano. Našla sem samo recept za solato. Pa še nekaj, le zakaj me to spominja na kavo? riba-ribica

bessybori  

član od: 28.5.2004

sporočila: 118

28. apr 2005 20:34

zdravo! Tejčica, jaz sem si včasih pomagala tako, da sem si pripravila testenine v paradižnikovi omaki. Ponavadi kar špagete. Omakco sem naredila iz paradižnikove mezge, tako, kot če bi kuhala paradižnikovo juho, jo malo zgostila z moko in potem prelila čez špagete. Te omake je kar precej, so skoraj plavali špageti noter. Spakiraš si v plastično posodico. To je meni tudi hladno dobro. Ali pa testeninska solata. Testenine in noter narezan paradižnik, paprika, kumarce. Jaz potem to posolim še z zeliščno soljo ni pa mus, in to je to, preprosto in dobro. Bajči.

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

28. apr 2005 21:18

Kako naj vas človek dohaja. Sem vedla, da moram pred torkom (drugi teden) na forum pogledat, drugače vas ne bom več dohajala. Vidim, da ste vsi prisotni in prisebni. Jaz sem si pa danes na Š dan prebranec spekla. Tako sem se ga napokala, da sem se za večerjo mogla malo prisilit, da sem jedla. Bojim se, da ne bom spet na star tir padla, da pojem samo en velik obrok popoldne za kosilo, večerja je pa kr neki ali pa nič, ali pa kej tko na hitr za v usta (seveda večkrat). Včeraj sem bila pa na morju. Čisto nedadejano sem pristala na obali, ampak je bilo super.Sem že rojena v znamenju ribe in voda je zame zakon. Samo škoda, da sem morala zvečer domov. Jutri je pa OH in mislim, da bom spekla za zvečer kakšno pecivo iz rabarbare. Mi je v vrtu tako lepo odgnala, da bi jo bilo škoda pri miru pustit. Tisti, ki imate še delovni dan pred sabo, naj vam čimprej mine, drugi pa uživajte v prazniku in lepem vremenu. Tako, dragi moji, nočka, nočka! Gobica

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

28. apr 2005 21:36

Riba-ribica, nič čudno, da te cikorija spominja na kavo. Včasih so kavo kuhali iz nje. Če pogledaš v trgovini, lahko kupiš že pripravljeno zmes za "fino belo kavo" (to piše gor-mislim, da se imenujejo seka, knajp...oz nekaj podobnega). Zmes je pa iz cikorije, ječmena, fig in čičerike. Zanimivo kako vse so si pomagali, ker ni bilo "prave" kave, pa še to-kavica iz te zmesi je prav dobra (spomnim se, da nam je to babica pripravljala za zajtrk). Rožica, z mano in montijem je pa tako. Kg ne gredo dol (pa ne da bi bil to kak velik"čudež"). Ampak se sama malo tolažim, da je to mogoče zaradi tega, ker se kar veliko rekreiram (pilates 35 min, tek 30min na dan) V bistvu bolj delam na oblikovanju telesa, kot na izgubi kil. Počutim se super. Energije imam skoraj preveč. Je pa zelo podobno 3MD, razlika je samo v zajtrku, ter v tem, da za kosilo in večerjo ni potrebno jesti hrane iz iste skupine-v bistvu tako kot je napisano v novi Rinini knjižici, kako po dieti. Ravno danes sem razmišljala, da bom malo zmanjšala svoje obroke, ker se mi zdi da pojem preveč, ampak kilogrami pa ne grejo gor. Tako dovolj za danes. Se slišimo zjutraj, bomo skupaj kofetkale. Lp, maychi

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

28. apr 2005 22:21

Maychi, hvala za razlago o cikoriji. Skuhala jo bom v slani vodi in poskusila, morda mi bo všeč. Razumem pa, da tebi kilogrami ne gredo dol, kam pa naj bi šli? Pogledala sem namreč na stran 163 in videla tvojo velikost in začetne kilograme. Tako mislim, da imaš prav, da delaš samo na preoblikovanju telesa, pač po tvojih željah. Želim ti, da bi bila uspešna. Lako noč! riba-ribica

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

28. apr 2005 22:27

Čer! Maychi, mislim da če toliko narediš za telo vsak dan, to da kile stojijo, ker toliko migaš ni več tolažba, to je dejstvo! Punca, bravo kar tako naprej! Nekaj bi ti predlagala, oziroma vprašala, si se mogoče pred dieto ali pred nekaj meseci fotografirala, po možnosti tako, da se vidi tvoja postava... Predlagam ti, da poiščeš eno takšno fotografijo, če se slučajno nisi v ta namen fotografirala in primerjaš. Verjemi presenečena boš! V to sem prepričana. Sama sem se pred kratkim podala med albume ( cd-je), ker sem na strani mačkic videla, da imajo slikice pred in po dieti (no te bodo šele dodale) in kar malo mi je bilo žal, da se nisem fotografirala v kopalkah ali kaj takega, predvsem zato da bi si nalepila fotografije po celem hladilnkiu, v kuhinjske elemente,... da bi me spominjale kakšna sem bila in da obstaja možnost, da spet postanem, če ne preneham brskati po kuhinji in iskati prigrizkov. Ugotovila sem, da sem se čeprav jaz mislim, čutim drugače, kar dobro spremenila in sem postala res prava mačka. Zanimivo pa je, da se takrat s 16 kilogrami več sploh nisem počutila tako zelo debelo, ko pa sem zdaj pregledovala te fotografije, se čudim sama sebi kako, da se ne vidiš takšnega kot si. Res si nikoli več ne želim biti takšna. Zanimivo pa je tudi to, da se še vedno ne dojemam takšne kot sem. Sama sebi se še vedno zdim predebela in se raje oblečem v malo bolj ohlapna oblačila, ker se v oprijetih ne počutim dobro. Vsi me gledajo, saj me verjetno zato, ker se čudijo kako dobro zgledam, vendar jaz v sebi samo premišljujem, da me gledajo zato ker imam še vedno malo jahalnih hlač, trebuh tudi ni tako plosk kot bi si v snjah želela.... Najraje bi se skrila za še večja oblačila. Zdaj večkrat pogledam primerjam in počasi dojemam, opažam, da se tako krepi tudi moja samozavest in dojemanje moje smopodobe. Vse, ki ste šele na začetku, za vas še ni prepozno, fotografirajte svojo postavo z več strani, čeprav se vam to mogoče zdi nesmiselno. Marjetka cvetka tudi jaz sem že bila na tem jezeru, pri neki koči, če se ne motim. Al je to ribiški dom al nekaj takšnega? Res ni lepšega kot opazovanje narave. Tudi sama sem se, sicer še kar pozno podala na sprehod, sem pa ujela sončni zahod. Narava je kot balzam za dušo, le opazovati moramo. Tejčica glede Oh dneva pa jaz nimam problemov, včasih si kupim vrečkico krekerjev navrh pa spijem skodelico toplega čaja, ko se vse namoči in napihne v želodcu si pošteno sit, kar nekaj časa. Lahko noč! Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

28. apr 2005 22:34

Dober večer. Še sem tu...ampak sme tako "počitniško crknjena", da se mi splojh ne ljiubi kaj dosti pisat. " Moj prehrambeni načrt teče po planu. Le razgibavanje me matra. Včeraj sem na fitnesu omeldela- najbrž sem še preslabotna, pa še ta antibiotik...groza. Ampak se ne dam motit. V tem lepem vremenu sem predelala vrtek in prigovarjala zelenjavo naj čimprej zraste... pa rož sem tudi ogromno posadila. V galvnem prav prijetno je biti tako doma z otroci in delati koristne in nekoristne stvari :;) Aja, pa še to- čeprav se cel teden držim diete brez prekrškov, se tehtnica ne premakne nikamor. Motivacija zaenkrat še je. Sicer pa- saj ni čudno. Prebava je "zablokirala"...Jaz sem bremenila telo cel mesec, zakaj bi me moralo poslušati v enem tednu. Nič, preveč sem utrujena, pa knjiga me kliče...Lepo se imejte, Žal vas ne dohajam z branjem...jutri bom prebrala ostalo-obljubim. Hvala tejčica za nasvete . pa tudi vsem ostalim. Piran si bomo vsekakor ogledali. Lahko noč! tabina

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

28. apr 2005 22:46

Holja! Hvala za vse predloge. Sem čisto pozabila da lahko jutri jem krekerje, tako da bom upoštevala tvoj predlog Rožica. Tudi ostali predlogi so dobri, ampak krekerje bom lahko jedla vmes neopazno. Sem se pa potem tudi spomnila kakšne sendviče sem včasih jedla. Na žemljo sem namazala avokado ter dala notri malo zelene solate in pa rezine paradižnika. Njami. Sedaj pa šibam dokončat priprave za jutri, potem pa si privoščim še par uric spanja. Jutri se vam ne bom pridružila ob jutranji kavici, bom pa zvečer poročala kako bom zvozila dan. Uživajte pa veliko sončka jutri vam želim. tejčica

vipercat  

član od: 21.2.2005

sporočila: 102

29. apr 2005 7:28

zivjo joj kok ste vse pridne. jaz kar se tice telovadbe predno grem spat naredim 10 sklec, 30 trebusnakov, po 20x pocepov in pa 1"x dvigovanje bokov za mojo tusito in to je vse - pa sem mislila da sem pridna. luccy staristika vnesena, sicer nisi napislala s kje si in pa leta ampak bos ze ce bos hotela deliti te informacije z nami a ne? suhica dobrodosla. veliko uspeha predvsem pa zabave ti zelim z nami. vsem ostalim pa zelim lepe praznike. jaz namrec odhajam na veliko planino in vse preberem ko pridem nazaj. pa naj bo to po dveh al pa po sterih :) uzivajte papa vipercat

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti