ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

olina  

član od: 24.3.2005

sporočila: 44

21. apr 2005 9:41

Marjetka cvetka in Tinqa! Še daleč od tega, da bi bili sami. Tukaj nas je še več takšnih z veiko odvečnih kilogramov. Tudi sama sem imela pred mal več kot pol leta 100 kg, zdaj jih imam pa 70. Zelo sem ponosna, da sem vmes 3x lahko zamenjala celotno garderobo. To mi je vedno dalo še večjo motivacijo za hujšanje. Končno si lahko privoščim kakšno svetlejšo majčko, pa v trgovinah najdem kakšne hlače, ki so prevelike za mene. Prej sem vedno morala najprej poiskati največjo številko, če so jo imeli, in šele na to pogledala, če so mi sploh všeč. Drugače pa tudi jaz, tako kot Kat, čez točno 1 mesec stopam v zakon. Z mojim fantom se poročiva 21.5. in komaj čakam, da bo poročna obleka zašita. Tudi on je hujšal po ločevalni dijeti in ima zdaj postavo pravega manekena (iz 113 na 78 kg). Ta dijeta je res fenomenalna, resnično deluje in najlepše pri tem, nič ni prepovedano. Tako da Rmeli in vse tiste, ki ne najdete motivacije za začetek. Začnite jutri, kajti rezultati bodo sigurno vidni. To je dokazala že marsikatera forumašica. Tudi jaz. Lep sončen pozdrav iz Maribora! olina

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

21. apr 2005 10:11

Rmeli, spomnim se te še iz prejšnje serije hujšanja, ker sem brala cel forum za nazaj. Pa daj, no, dokaži si, da si ta prava. Veš kaj je mene motiviralo - gola sem se postavlia pred ogledalo in mi je postalo zelo hudo ob pogledu na to, kar sem videla. In takrat je padla odločitev - saj taka ne morem več hoditi po svetu, pa še telo mi bo hvaležno, posebno hrbtenica, ki mi še ne povzroča težave. Veš, mislim, da ni potrebno dosti, še posebej tebi, ko že veš, kako gre. Tako rada bi ti pomagala, pa ne znam drugega, kot reči, spravi se skupaj punca, zaupaj vase in ni vrag, da ti ne bo ratalo. Ko ti bo pa hudo, tipkaj, pa ti bomo kaj povedali. Vipercat, držim pesti za službo. Sama sem bila nekoč 9 mesecev brez dela, tako, da dobro vem, kako je to. Tinqa, Marjetka cvetka glede telovadbe in odvečnih kg drži. Se spomnim, ko sem imela pri višini 1,7m težo 90 kg in sem začela s hojo, ki je sčasoma postajala vedno hitrejša. Ko sem izgubila prvih 5 kg, sem počasi začela tekati. Najprej na kratke razdalje, potem pa so ob drugačni prehrani začeli kg kopneti, tek je postajal vedno daljši in lažji in po izgubljenih 20 kg sem lahko pretekla 10 km brez pavze. Važno je le, da je človek vztrajen. Tekala sem dve leti, 3-4x na teden. Potem pa so se začele težave s kolenom, na koncu pa še s hrbtenico, kar se je končalo z operaciojo le-te. Vendar sem sedaj pač našla druge vrste gibanja, ki mi pomagajo ohranjati kondicijo in težo. Vsak lahko zase najde način, kako ostati aktiven. Važno je le to, da ne prenehamo. marjanca45

neznan uporabnik

21. apr 2005 10:57

Pozdrav kako se kaj držite. Mene je včeraj zvečer tako zeblo, da sem šla kar jest. Nevem komu se moram zahvalit, da se mi na danes zjutraj na tehtnici ni poznalo sinočnje grešenje. Za kazen sem šla danes zjutraj pred službo na sobno kolo. Vipercat držim pesti za službo. Prosim poglej v beležko. Lp vsem novim in starim hujšajočim. barbi1

Neti  

član od: 18.2.2005

sporočila: 4

21. apr 2005 11:33

Pozdravljene! Jaz sem danes začela ˝ponovni˝ krog. To pa zato, ker sem ga začela pred slabim mesecem, pa smo v službi tako gužvali, da tudi jesti nisem mogla. Pa še pozno zvečer sem hodila domov. Pa sem enostavno odnehala že na začetku. Zdaj pa smo se unesli in odločila sem se, da stečem DANES (hvala Olina) ponovni krog (ki sicer še ni bil pritečen). Rmeli, a si za, da greva skupaj? A sva karakterja, al nisva? Pokaživa si, da sva.Poglej koliko spodbude imava. Kaj praviš? Neti

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

21. apr 2005 12:07

Bilo je nekaj govora o soli, res je moramo pri hujšanju in tudi drugače uporabljati čim manj. Solato sem že pred nekaj meseci oz. lani začela jesti brez soli, ponekod dam namesto soli kajenski poper pa kar gre, tudi feferoni pomagajo, suhi in vloženi. Pa še nekaj sem opazila, odvadila sem se jesti sladko, včasih se mi že zdi ogabno, če je preveč sladko. Umetnih sladil ne uporabljam več, nadomestim z rožičevo moko, zadeva mi kar ugaja. Pozdravljam vse nove in tiste, ki so začele drugi krog, čeprav prvega niso končale. Tudi jaz sem lani vzdržala samo dva meseca, obdržala pa sem izgubljene kilograme, tako sem letos štartala z nižjo težo. Kdor me vidi skoraj vsak dan ne opazi ničesar na meni, sem pa zvedela za izjavo sestričninega moža, da me je pol manj kot kot pred dvema letoma. 8 kg + 5 kg (lanskih) je skupno 13 kg minusa, to pa je kar nekaj. V Mariboru je lepo sonce, ampak na kolesarjenju mi je bilo hladno, lepše je vreme skozi okno. Verjamem, da se bo tudi to izboljšalo, če se je še vsako leto, se bo tudi letos. Uživajte v hujšanju! riba-ribica

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

21. apr 2005 12:15

Hojla vsem! Zgleda, da sonček pomaga, da smo malo volje dobile. Jaz sem danes na OH, pa samo študiram, kaj bo za zvečer. Hec pa je v tem, da mi potem sploh ne paše tolk,kot si prej želim sladkarij. Neti tudi jaz sem trikrat začela drugi krog, pa se mi je za vsak sfižlo. Najprej me je nekaj zdravje dajalo, drugič sem imela resnično premalo volje, tretjič pa sem imela tako kot ti tako gužvo v službi, da se mi je potem že trapasto zdelo, ker sploh nisem imela več normalne prehrane. Pa še šefi so najbolj dejavni, ko je malica ali pa ko se bliža konec službe. Saj veš kako je to. Šef reče skoč, ti pa samo vprašaš kako visok. Rmeli, ne se dat. Bomo mogle res neki skup nardit. Kr danes začni, ker jaz zase vem, da je potem večno jutri. Mejte se! Gobica

Sarica  

član od: 20.4.2005

sporočila: 74

21. apr 2005 13:53

Dragi vsi, že nekaj časa prebiram ta forum (malo tudi za nazaj, čeprav je preveč)....človek hitro rata odvisnik. Najprej pohvale vsem za trdno voljo in vse -kilce. Za registracijo in to da zdaj nekaj pišem spodbudila Tinqa. Sama sem se pred dvema letoma zaradi težav doma tolažila s hrano toliko časa, da sem imela po nekaj mesecih 25 kg več, potem sem se pa zaljubila, odselila in počasi uredila glavo in hranjenje na eno normalo. Petnajst kg je šlo s športanjem in urejenimi obroki (normalne količine), za preostalih deset pa zbiram voljo, da se lotim 3md, ker mislim, da po tem kar sem že o njej prebrala (nekaj knjig o kombiniranju,...)lahko rečem, da te verjetno nauči se pravilno prehranjevat. To ste mi potrdile še ve, ki se že toliko časa trudite in tiste, ki so zaključile, pa so zadovoljne in se dobro počutijo. Joj, saj bi še toliko lahko napisala, ampak bom nehala, pa raje tudi jaz jutri začela....s sadjem do 12ih, a ne? Zunaj je sonček, lepo ga iskoristite. Sarica

petrusha  

član od: 11.3.2005

sporočila: 37

21. apr 2005 14:09

Pozdravljeni vsi skupaj. Naj najprej pozdravim vse nove, veliko uspeha vam želim. Če pa bo kdaj zmanjkalo volje, pa hitro sem gor pogledat... tako jaz naredim. Pa največkrat uspešno premagam vse tiste vabljive stvari v hladilniku Imam pa eno vprašanje: kaj si lahko privoščim na OH za večerjo namesto sladice malo prepečenca z biftekom? Meni se ga taaaaaaaak lušta, da sem pripravljena se odpovedat pecivu, samo da bi ga lahko jedla. Pa sem debela samo zaradi sladkega - obožujem vso pecivo, napolitanke... Kaj mislite, bi lahko malo bifteka? Lep dan želim vsem petrusha

Tinqa  

član od: 20.4.2005

sporočila: 21

21. apr 2005 16:40

Elow vsem kolegicam. Danes sem na vodnem dnevu. Zjutraj sem se že podala na moj novi ct-600 (orbitrek), potem sem opravila hojo, in šla štidorat. Trenutno me tako zelo zebe da premišljujem o skoku na orbitrek... Mislim, da se da s športom kar dobro preživeti dan. Jutri pa proteini-njam.Mislim da si bom privoščila polpete iz faširanega in zelenjavo....To me drži pokonci-in seveda vaše besede. Lepo vas pozdravljam in čimveč volje.. Tinqa

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

21. apr 2005 16:57

Jupi! Kako sem dobre volje, ko vidim da se niste zgubile. Sem vas zelo pogrešala. Ker vem, da vas še kar veliko "starih" prebira forum, bom zdaj napisala še to sporočilo za vas Maychi, Francka, marina5, aknirad, kokos, encijan, tabina, nalina... Kdaj pa kdaj si vzamite čas in nam še kaj napišite, ker ste tudi ve del naše zgodbe o uspehu. Pozdrav vse nove! Rmeli in Neti vidve pa kar začnita, ne čakat na pravi trenutek (jutri,....), do takrat je lahko že kakšen kilogram manj. :) Petrusha, jaz mislim, če se ti res zelo lušta biftka, si ga privošči MALO. Ampak res malo, nekaj kosov si daj na krožnik in jih na tanko namaži, potem pa uživaj. Če je želja tako močna je bolje, da jo potešiš, kot da zvečer po večerji, pa še ob neprimerni uri napadeš tisti biftek. Mislim, da je bolje da si namesto sladice privoščiš biftek. Tinqa, tebi pa veliko volje in enega vročega ljubimca, da te malo pogreje! :))) Je bolje kot orbitrek, a ne? Pa še to, pravijo da pri vsakem poljubu porabiš dve kaloriji !? Ni slabo kaj? :;) Lp, ROžica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti