20. apr 2005 11:13
Pozdravljene! Oglasam se vam prvic, saj sem se danes sele prijavila. Lepo je vedeti da na dieti (ce lahko temu tako recemo) nisem sama. Dalec od tega-videti je da vas je res veliko na tem. Naj torej povem da sem tudi jaz ze dala cez prvo tromesecje.Bolj ali manj uspesno.Bolj mislim zato, ker mi je uspelo dati dol16 kg, manj pa zato ker vem da bi lahko se bolj uspesna. Kot pa ste ze predhodnice zapisale, je resnicno pomembno vztrajati-se bodriti, deliti izkusnje in navsezadnje zaziveti bolj zdravo. Kar je nam vsem skupni cilj. Torej, naj povem da sem pred dieto tehtala celih 105 kg.Sedaj sem na 89. In si zelim se shujsati. Naj povem da je ena od prvih stvari, ki sem jih spremenila, gibanje.Ped dieto sem bila zelo neaktivna, rada sem polezevala pred TV, zjutraj dolgo spala, hoja mi ni in ni disala, ze po ravnem kaj se v hribe. To sem spremenila tako da sem zjutraj telovadila, pricela sem igrati namizni tenis bolj intenzivno, sla sem tect tudi, ko je temperatura padla pod niclo.Potem sem pricela s pohodi v hribe-cetudi pozmi to ne gre kaj prevec, nabavila sem si tudi trenazer(orbitrek), in redno izvajala kardio vadbo. Zacela sem tudi redno teci na smuceh. Naj vam povem da sem to zimo res sportno prezivela. Bistvena razlika je bila v tem, da sem pred dieto in sportom ves cas zbolevala.Neprestano prehlajena, hude bolecine v grlu, bolecine pri hoji po stopnicah in se dosti drugega. Seveda, je to povzrocilo nezadovoljsto s samo seboj, depresijo (sem se zdravila s tableti, pa sem sedaj opustila). Tako lahko vidite da sem padla zelo zelo nizko. Sedaj se pocasi pobiram. Upam da mi bodo vase besede v pomoc. Pa tudi sama bom probala kaj svetovati-vec ljudi vec ve. Oprostite mi za tako dolgi post, vendar mi je sedaj lazje, ko sem se izpovedala. Do naslednjic pa vas lepo pozdravljam in bodite tudi ve vztrajne. Tina Tinqa