ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

11. apr 2005 9:25

Lisa, BRAVO !!!!! Krasno, da si vztrajala in da ti je nova podoba všeč. Pa povej, če se ne počutiš kot nov človek ! Z mano je že tako. Še vedno, ko se pogledam v ogledalo, sem prijetno presenečena, kako fino izgledam. In verjemi mi, da nadaljevanje sploh ni težko. Tudi med dieto nisem imela kaj dosti skušnjav, zdaj pa sploh ne. Še nikoli se nisem tako krasno prehranjevala in še nikoli nisem tako skrbela zase. Tu mislim pripravo obrokov vsak dan ( prej sem po prihodu domov najprej potešila najhujšo lakoto z dvema sendvičema, potem pa vse ostalo...), načrtno kupovanje sadja in zelenjave, gibanje, skrb za zunanjost in notranjost, skratka, počutim se kot prerojena. Samo hrbtenico mi še pošlihtajo, pa bom res nova. Zato vam l samo še enkrat rečem, da je lahko vsaka, ki te tri mesece prestane, lahko silno ponosna nase. V tem času se nam po moje " prestavijo" gumbi v glavi in zato potem ni več problemov s pravilnim prehranjevanjem. Tabina, kar pogumno, saj veš....... marjanca45

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

11. apr 2005 9:50

Tudi jaz sem konec. 3MDiete namreč. Rezultati niso ravno spodbudni, izgubila sem 4 kilograme. Čestitam vsem, ki vam je uspelo toliko izgubiti in vam zavidam! Darchy

Žogica  

član od: 23.3.2005

sporočila: 19

11. apr 2005 10:24

Dobro jutro! Danes je moj 14. dan diete, včeraj sem se tudi pregrešila, no greh ni bil tako hud, ker sem imela B dan. Pojedla sem en kos skutine torte z jagodami, ki pa je bila čisto nesladkana (sem jo sama delala, pa vem da ni bila). Kg očitno gredo dol, ne vem pa koliko, ker se bom 1. tehtala 27.04. Malo sem si računala dneve in sem vesela, ker mi vsa planirana praznovanja pridejo na B. dan, tako da ne bo panike. Jaz sem drugače kar pridna, edino ta teden sem malo trebušnjake spuščala zaradi pomanjkanja časa, namreč obnavljamo eno stanovanje in sem skoz leteča, zvečer pa samo poknem v posteljo, hvala bogu vsaj brez pozne večerje. Besybori, prosim, da se vzameš v roke in od danes naprej nobenega greha več!!!!!!! Tako kot lani, saj veš, da smo stare borke skupaj!

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

11. apr 2005 10:28

Hojla! Čestitke vsem,ki ste z dieto končale! Sej ni važno,ali ste izgubile veliko ali malo kilogramov,važno je,da ste zdržale te tri mesece in to je velika zmaga. Ja,jaz pa danes začenjam!!Juhuhu! Za zajtrk dve pomaranči,pravkar glodam eno hruško,za kosilo pa kuhano piščančje bedro,brokoli in regrat,košček kruha in seveda 3dcl juhe.Za večerjo pa pol bedrce in regrat. Jutri pa regrat s krompirjem! Sem že bila na orbitreku,sicer sam deset minut,a bo kar vredu zaenkrat. Telovadba je moja šibka točka,prehitro se je naveličam,zato sem se odločila,da bom vsak dan počela kaj drugega.Enkrat orbitrek,pa trebušnjake,kolo,pilates vaje,sprehod,aerobiko ali ples in potem spet od začetka.Tako bom vsak dan malo migala in upam da se tako ne bom naveličala.Delati vsak dan eno in isto je grozno. Super bo,kajne?Gremo novim zmagam naproti! Punce,uživajte življenje,ne pustite se nikomur in bodite vedno dobre volje! Četudi vas daje huda jeza ali žalost,zavihajte ustnice navzgor in se poskusite zasmejati.Pravijo,da tako ustnice pošljejo možganom signal in takoj se počutite bolje. Mejte se lepo! Grem čistit regrat. Marjetka cvetka

bessybori  

član od: 28.5.2004

sporočila: 118

11. apr 2005 10:39

Žogica, hvala za vspodbudo, bom se poboljšala, obljubim. Sedaj imam ravno malico in jem oreščke. Samo peščico in ogromno vode. Sedaj, ko bom imela doma internet, se kar veselim, saj ko bo kriza, pa bom hitro malo smuknila med vas-nas in že bo kakšna pobuda za lažje prestajanje kriz. Žogica, zdi se mi, da sem nekje zasledila, da narediš ogromno trebušnjakov-mislim, da sem prebrala pri tebi da je to po 100. Kako ti uspe? Oprosti, veš ampak bila sem šokirana, pa ne zato, ker si ti pri trebušnjakih tako uspešna, ampak za to, ker sem jaz tako za nič. Vam kar zaupam, da jih uspem narediti 20 pa še te z veliko muko. Sedaj vidim, kako sem zakrnela. Bom tudi na tem področju nekaj naredila. Sicer bo malo smešno slišat, toda kje imaš noge, ko delaš trebušnjake. Jaz ne vem, kam naj jih vtaknem, saj ni nikogar pri roki, da bi mi jih držal na tla. Pa bi prosila za kakšno idejo. Pa prosim, ne kaj nemogočega. Lisa najlepše čestitke tudi v mojem imenu in pa pozor za naprej. Saj je res nujno, da se še naprej držiš presledkov med obroki in pa jutranjega sadja, in pa ločevanja. Verjemi, govorim iz lastnih izkušenj. Jaz se nisem držala tega, pa sem pridelala skoraj vse nazaj. Darci, tudi tebi čestitam,čeravno so samo 4 kile, morda pa več ni potrebno. Ne vem, nisem tako sledila napisanemu. Če ne pa, saj je počasno hujšanje zelo zdravo. Tolaži se s tem. Poleg vsega tega pa lahko rečeš, da je to vredu, saj če se ne bi držala, bi morda ne samo da nebi shujšala ampak še pridelala kak kilogram. se še beremo. Bajči.

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

11. apr 2005 10:42

Ojla, dekleta, vidim, da ste že začele današnjo debato. Tako kot Lisa, sem tudi jaz pravkar zaključila z malo podaljšano 3MD, čeprav se mi zdi, da sem bila na dieti pravzaprav 2 meseca, tretjega sem bila pa že bolj na po-dieti s kar prepogostimi odstopanji od pravil igre. V glavnem, moji rezultati (pri 162 cm višine) so takšni: -7kg (iz 64 na 57 kg oz. ITM 24,4 na 21.7) in po par cm (3-4 pri glavnim merah, na mečih, ki so "moj problem" pa le 1cm), pri konfekciji sem se (vsaj za hlače in krila) skrčila za 1 številko (iz 38 na 36). Sem zadovoljna, malo sicer z grenkim priokusom, ker sem po 2 mesecih 3MD-ja bila že na 56-ih kilah in jih potem nekako zapravila s pregrehami (premalo časa med obroki in sladkarijami na napačne dneve), premalo in neredeno sem tudi telovadila, sploh zadnjih 14 dni, ko sem hotela teči, pa ni bilo vremena (ali časa), tako da bom zdajle v muhastem aprilu najbrž morala spet nazaj na večerno ali jutranjo telovadbo, ki sem jo v zadnjem času bolj ali manj opustila. Maychi, imava podobne probleme, kaj? Ko bo vreme lepše, pa bom spet obula superge in odtekla svoj krog. Sicer ta pravih tekačev dež ne moti, očitno mi do tja še kar nekaj manjka... Ne glede na vse to, se počutim krasno in ne glede na to, da bi bil rezultat lahko boljši, se zavedam, da sem trenutno približno na svojem realnem optimumu in da bo teža še naprej nihala malo gor in dol. Tako kot nekatere izmed vas sem si postavila magično mejo 59kg, ki naj je ne bi več presegla. Glede na to, da je bil že moj začetni ITM v mejah normale, sem morda od teh 3 mesecev pričakovala preveč, sploh potem, ko sem po 2 mesecih popravila cilj na 53 kg. Ne glede na to, da ga nisem dosegla, se mi zdi prima, ker se tudi po kakšnem grešnem dnevu zbudim z ozkim pasom in kg, pri katerih se še vedno dobro počutim, pa čeprav mi tehtnica pokaže št. 58. Sicer pa je moj recept za POTEM sadni dan, nekajkrat sem v enem samem dnevu izgubila tudi 2 kg, ki sem jih pridobila v enem ali dveh dneh pred tem, s tem, da sem včasih do 12-ih pila samo vodo, popoldne pa jedla sadje. Nekajkrat sem imela pol vodnega dne čisto tako spontano, ker mi ni nič pasalo, potem pa sem ugotovila, da je to tudi koristno (no, vsaj pri meni deluje). Zdaj moram pa preštudirat nadaljevalno knjižico in se čim bolj držat pravil. Zdaj se že toliko poznam, da vem, kje padam in vem, na kaj moram še posebej paziti. Tako, dost bo. Le še lep pozdrav VSEM in veliko uspeha pri hujšanju in vzdrževanju teže in seveda tudi na vseh drugih področjih, ki jih tu manj omenjamo. Predvsem pa imejte se radi (sebe in druge)! Encijan Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 12. apr 2005 06:55:06

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

11. apr 2005 11:03

Neeeeee Pri nas je spet sneg!!!! Pi.....smo!!! Sem jezna! Itak regrada še od nikoder ni bilo, zdaj pa spet sneg! Sem zadnjič razmišljala, da bi ga šla z povečevalnim steklom iskat. Ne se toliko sekirat okrog moških, moški so itak moški in nikoli ne razumejo kaj so naredili narobe, če tudi se nam opravičujejo navadno sploh ne vedo zakaj, če pa že vedo zakaj se nam opravičujejo, pa sploh ne razumejo kaj je to kaj takega, da so se morali opravičiti! Moški pač?! ja izgleda da je bil pač tak vikend. Po moje je bila kriva luna. Tudi jaz sem v soboto GREŠILA VSE PO VRSTI. Bila sem na rojstnem dnevu. Ampak sem se včeraj, čeprav težko, držala pravil diete če odštejemo nekaj žlic medu na B dan. Danes sen kar malo s strahom stopila na tehtnico ( ponedeljek je pri meni dan za statistiko) , nisem mogla verjeti -1,2 kg od prejšnega ponedeljka. JES; JES,....! Sy nočem te razočarati še samo tri dni imava iste dneve, ker mene v četrtek čaka prvi vodni dan. Škoda! LP, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Žogica  

član od: 23.3.2005

sporočila: 19

11. apr 2005 11:21

Ja, Bessybori, res naredim 100 trebušnjakov. Meni jih ni tak problem narest, ker sem hodila na aerobiko in jih tam naredimo čez 300. So me pa naučili, da moram delat trebušnjake za 3 skupine mišic: zgornje, spodnje in stranske. Jaz jih delam takole: Zgornje: Uležem se na hrbet, noge pokrčim v kolenu in jih nikamor ne zataknem. Komolce daš pod tilnik, paziti moraš toliko, da so skoz stegnjeni, da jih ne krčiš, ker potem trpi vrat in hrbet. Paziti moraš tudi na dihanje, vsakič ko se dvigneš je izdih, ko se uležeš je vdih. Teh naredim po 25. Stranske: Isto kot za zgornje, samo da ko se dvigneš naravnost se potem zasukaš še na stran (25x na vsako stran). Spodnje: te so meni najhujše, ležiš na hrbtu, noge rahlo nad tlemi in izmenično krčiš noge, pri tem paziš, da so noge skoz ralho nad tlemi. Upam, da veš kaj mislim, to izgleda kot odriv nog no. Tudi teh naredim 25. Se pravi naredim 4 serije po 25 trebušnjakov. Pri tem je važno to, da ko počivaš leže, je potrebno skrčiti kolena do prsi, zato, da se mišice ne ohladijo.

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

11. apr 2005 11:25

Drage moje in dragi moji, tudi jaz sem imela v soboto 90 dan in sem zaključila z dieto. Težo sem zmanjšala za 10 kilogramov, tudi centimetri okoli vseh delov telesa so se zmanjšali (same pa veste v katerem delu največ). Izguba kilogramov je celo večja od pričakovanega. Pri nobeni dieti ni bilo takšnega uspešnega rezultata. Res je, da je v prvem tednu čutiti malo lakote, potem pa se nekako telo navadi in gre lažje. Fino pa bi bilo, da bi telo samo (v zahvalo za izgubljene kilograme) nekako ustvarilo na pravih mestih mišice. Saj bi si to zaslužile, a ne? Tako pa sedaj sledi ustvarjanje mišic in telovadba. Pa ločevanje hrane tudi v bodoče, sladkarije nekje sredi tedna in enkrat v vikendu, kruh pa tudi vsake toliko časa. Ostajam z vami skozi klepet, konec poletja ali v jeseni pa tudi dejansko, ko bom začela še en krog hujšanja. Tistim, ki hujšate in tistim, ki ste danes začele, želim veliko uspehov. Vipercat - glede moških je takole. V začetku najine veze, se je ob nesoglasjih slišalo samo mene, čez par let njega, zdaj pa nobenega več oz. zdaj se takoj pogovoriva. Glede tega - ima slika, nema ton - pa tole. Moškim je treba razložiti, v katerem grmu tiči zajec in kaj je bilo narobe. Ne biti teden dni tiho, pa si misliti, se bo že domislil, kaj je narobe in se bo potem opravičil, ali se bova potem pogovorila. Prav figo jih briga, za tvoje probleme. Če boš teden dni tiho, boš pa samo ti za zgubi, njemu bo fino, ko si bo malo oddahnil ušesa. Ti se kar pogovori z njim, mislim da bo bolje. Pa še teden dni ti ne bo potrebno čakati na to, ali se bo opravičil ali ne in ali sploh ve, kaj je bilo narobe. No toliko od mene. bonaca

galyka  

član od: 13.10.2004

sporočila: 992

11. apr 2005 11:31

Žogica, pri teh zadnjih, ob odrivu nog potem sočasno delaš še dvig trupa?

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti